2012 kasım bebekleri büyüyor..

aynen cnm bu yıl rahat uykuları 1de uyudu masal sımdı kalktı bende uyurum dedgın gbı
ıns tutabılırım cok ıstyorum bakalım
tavsıytelerınıde denıcem

aynen bende oyle yapıcam nıyet etmıcem oruc olmıcam ama hıcbısey yıyıp ıcmeyerek kendımı denıcem kalp atısım hızlnaıomu tanısyonum la alakalı yanı bı terslık varmı ona bakıcam

canım ac kalmakla hastalk gelmıoda ac kalınca tansoyonum kan sekerım den dolayı kalp atıslarımda hızlanıo benımde zaten rıtmde sorun oldugundan tetıklıyor hemn bayılıorum bakalım ıns bısey olmaz dnıcem yarın

bence çok güzel menü cnm
benim bir tatlımvar muhalebili kadayif
hatta hamarat annelere yazmış olmam lazım yazmadıysamda yazayım

kızlar merhaba bugünyazdımmı hiç hatırlamıyourm arşivdeydim yerime yeni oturdum birazdan mesai bitiyo bu ramazan çok heyecanlıyım 2 yıldır tutamıyordum çok buruk geçiyordu bu ramazan hayırlısıyla tutucam inşallah bakalım kızlar pazar günü ilk misafirlerimi ağırlayacam menüm için fikirlerinizi acil bekliyom :)
mercimek çorba
orman kebabı
bulgur pilavı
yeşil salata
yoğurtlu salata
dondurma

bu sene sade sofralar planım hem çok geç iftar olucak hem çok yemek iyi değil sizce çok mu az ?

tsk ederım cnm saol bende oyle dusunuyorum ıns gerek kalmaz tam anlamıyla tutabılırm ıns

betülüm yazmadın bugün
ayyy menüne bayıldım cnm
bak fundam dondurmayı sende çala bilirsin betülümden
bu arada betülüm hamarat annelere pazartesi şu orman kebabı tarifini bekliyorum
çünkü byıldım
gerçekten bu ramazan hafif ymekeler olmalı:
bu arada yoğurtlu salata dediğin nasıl salata?

bence cok hos cnm bende esımın dayısı var burda tek akrabamız onları davet edıcem menunu yapabılırım ende begendım
orman kebabını sen nasıl yapıosun ben netten bakıodum hep senın tarıfını veırrmısın cnm

ohh sevındım cnm terapıyıde guzelce atlatın ıns masalda uyuo 1de yattı :)
bende cam sıldım pohaca yaptım sahurdada yerım dıye oyle takılıodum burda
Ooh maasallah canim sana hamarat anne

Hosbulduk canim cok sukur iyi canim ya toparladi kisa zamanda umdugumuzdanda daha once iyilesecek sanirim

Bizde iyiyiz canim sukur cikti evet artik yeni deri cikiyor rabbime sukurler olsu hersey yolunda

merhaba canim
durek konuya girdim ama fatma dogru soyluyor
mazeretsiz otuc tutmazsan sadexe o gunden sorumlusun tabi gunahi rabbimin bilecegi birsey fakat
orucunu bozarsan eger 61 gun tutmaklanyukumlu oluyorsun

uzun bir aradan sonra hepibize merhabalar
hepinuzu pek cok ozledim
ablamlar bizdeydi
sonrqsinda dayimin esi akrana kuzenlerim derkeb oldukca yogundu
sumdi kaldim yapayanliz
ramazan geldi ondan cok heyecanliyim iki yildir oruc tutmamistim cok.mutluyim

ii aksamlar kizlar.ben imam hatipte ogrendigim bilgiyi aktarmistim.sizler israr edince suphe ettim unutmus olabilirim diye sonrasinda tanidigimiz bi imama sordum o da benim spyledigim gibi oldugunu aktardi.yani mazeretsiz bir gun oruc bozmanin kefareti 61 gun oructur.mazeretli ise yerine bir gun oruc tutulur.ramaxan icin niyetleme yada niyetlememe gibi bi ayrim yoktur.oyle olsa sahsen yazin hic oruca niyetlemez kisin kisa gunlerde yerine otuz gun tutardim sahsen:)bildigimi aktardim yanlis anlasilmasin.herkesin inanci kendine.herkese hayirli ramazanlar.

canim aslinda aynisini soyluyoruz
bende mazeretsiz oruc bozmqktan bahsettim
mazeretsiz oruc bozmak 61 gin

mazeretsiz oruc tutmamak 61 gun degil dedim

he suvar mazeretsiz tutmadigin orucun kazasi 1 gundur

ama ramazanda tuttugun sevab bir yil oruc tutulsa bile okadar buyuk olmazmis

Son düzenleme:

her konudaa oldugu gibi bundada fikir ayricaliklari va tabi rabbim hepimize mazeret gosteeksizi oruclarimizi tutmayi nasip etain insalla
keyfe oruc tutmamanun tabi mazereti olamaz o sevaba ulasmak onu yasamayi rabbim hepimixe nasip etsin insalla

canım ben de senin gibi düşünüyorum.. niyet etmediğin sürece tutmazsan 61 gün olmaz.. benim eşim de imam hatip mezunu ona sordum mazeretsiz tutmazsan 61 gün tutma gibi bişey yok ama tuttuğun orucu bozarsan 61 gün tutarsın diyor..

Iyi geceler kizlar

Yasemincim ben de arkadaslara katılıyorum. Eğer senin dedigin gibi olsa sonradan hidayete eren insanlarin ömrü yetmez borçlarını ödemeye. Mesela 10 yıl oruç tutmayan biri sonradan tevbe edip tutmak istese 300 gün tutmasi yeterliyken öbür türlü bir ömür oruclu olmasi gerekir. Dinimiz o kadar zor bi din değil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar biz dün akşam annemlere geldik. Pazar günü de sahurdan sonra yola cikacaz inşallah. 1 aydir evden uzaktayim. Evimi ve özellikle de yatağımi cok özledim. Bi yandan da korkuyorum berra napcak kalabaliktan sonra yalnız kalınca sıkılır mi ki diye.
Su an cok uykum var toplayamadim yazacağım cümleleri. Hepinizi cok özledim. Eve gidince daha cok sohbete katilirim inşallah.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…