- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #47.121
aynen cnm bu yıl rahat uykuları 1de uyudu masal sımdı kalktı bende uyurum dedgın gbıEyvaah cabuk alisiyolar canim gezmeye bu sipalar benim sakin oglum bile dis kapidan ayrilmiyo hep disari cikmak istiyo sizde tasininca bol bol gezersiniz artik.
Biz iyiyiz canim siz nasilsiniz esinin alcilarda cikmis yavas yavas hersey yoluna giriyo ins.dahada iyi olur canim.
İns.kolay atlatirsin canim Allah bi sekilde yardim ediyo sanirim hurma kuru kayisi uzum gibi seyler bide sahurda kahvalti haslanmis yumurta falan onlari biliyorum oyle yiyebilirsin bende gecen sene bir hafta tuttum sonunda hasta oldum eren kucuktu hem emiyo surekli hemde gece uykusu yok dayanamadim ins.bu sene tutucam hepsini zaten gecen sene gunduz uykusuda kisaydi ben uyuyuna kadar o uyanyodu simdi 1bucuk gibi uyudu hala uyuyo artik bende uyurum onunla sende oyle yaparsin ins.bisey olmaz tabi dikkat edersin tansiyonun falan dusucekmi diye.
Yasemin senin dedigin niyet soyle yani dil ile soylemek onemli degil eger sahura kalkamassan zaten kalp ile niyet ediyosun oruc tutmaya oyuzden oruclu sayilirsin ama aysegul sen karar ver ya tut yada tutma ilk gun yani mesela ben bi deneyeyim ac kalayim dayanirsam oruc tutmus olurum dayanamassam tutmamis olurum oyle olmaz iste ya oruc tut yada hic bence niyet etme ilk gun tutma sadece ac kalip kendini dene ama oruclu olmadigini bilerek yap sen bilirsin.
Ama sahsi fikrim oruc tut bence bide ilk gun vucut dayanikli olur daha kolay atlatirsin hastaligin hakkinda pek bilgim yokta eger gectiyse sadece ac kaldin diye geri gelirmi bilmiyorum ama korkmaktada cok haklisin tabi bende olsam korkardim.
ayşegülcüm şimdi eşimlede konştum yaseminlede konuştuk :
sen yarın dene baktın çok kötü oluyosun dayanamıyosun mecbur bozuyosun sonuçta bu isteyerek yaptığın bişey değil
eğer bozmak zorunda kalırsan
ya onun yerine tuta bileceğinde 1 gün tutmak zorundasın yada kefaret verirsin
zaten hiç bi gün tutamıyacaksan onların yerinede ramazan için kefaret verirmek durumundasın..
kızlar merhaba bugünyazdımmı hiç hatırlamıyourm arşivdeydim yerime yeni oturdum birazdan mesai bitiyo bu ramazan çok heyecanlıyım 2 yıldır tutamıyordum çok buruk geçiyordu bu ramazan hayırlısıyla tutucam inşallah bakalım kızlar pazar günü ilk misafirlerimi ağırlayacam menüm için fikirlerinizi acil bekliyom :)
mercimek çorba
orman kebabı
bulgur pilavı
yeşil salata
yoğurtlu salata
dondurma
bu sene sade sofralar planım hem çok geç iftar olucak hem çok yemek iyi değil sizce çok mu az ?
kızlar merhaba bugünyazdımmı hiç hatırlamıyourm arşivdeydim yerime yeni oturdum birazdan mesai bitiyo bu ramazan çok heyecanlıyım 2 yıldır tutamıyordum çok buruk geçiyordu bu ramazan hayırlısıyla tutucam inşallah bakalım kızlar pazar günü ilk misafirlerimi ağırlayacam menüm için fikirlerinizi acil bekliyom :)
mercimek çorba
orman kebabı
bulgur pilavı
yeşil salata
yoğurtlu salata
dondurma
bu sene sade sofralar planım hem çok geç iftar olucak hem çok yemek iyi değil sizce çok mu az ?
Ooh maasallah canim sana hamarat anneohh sevındım cnm terapıyıde guzelce atlatın ıns masalda uyuo 1de yattı :)
bende cam sıldım pohaca yaptım sahurdada yerım dıye oyle takılıodum burda
yaseminim inş sorunsuz atlatırız cnm:
dilekçim hoşgeldin eşinin iyi olmasına sevindim inşallah terapide sorunsuz geçer biran önce toparlar eşin..
ayşe gülcüm bilemiyoprumki cnm nedesem boş ama istersen ilk gün niyetlenme ama tutmayı dene baktın dayanamıyacak gibi oluyosun fenalaşıyosun ozaman tutmazsın tuta biliyosan devam edersin..
allahım kolaylığını verir ins
Bizde iyiyiz canim sukur cikti evet artik yeni deri cikiyor rabbime sukurler olsu hersey yolundaEyvaah cabuk alisiyolar canim gezmeye bu sipalar benim sakin oglum bile dis kapidan ayrilmiyo hep disari cikmak istiyo sizde tasininca bol bol gezersiniz artik.
Biz iyiyiz canim siz nasilsiniz esinin alcilarda cikmis yavas yavas hersey yoluna giriyo ins.dahada iyi olur canim.
İns.kolay atlatirsin canim Allah bi sekilde yardim ediyo sanirim hurma kuru kayisi uzum gibi seyler bide sahurda kahvalti haslanmis yumurta falan onlari biliyorum oyle yiyebilirsin bende gecen sene bir hafta tuttum sonunda hasta oldum eren kucuktu hem emiyo surekli hemde gece uykusu yok dayanamadim ins.bu sene tutucam hepsini zaten gecen sene gunduz uykusuda kisaydi ben uyuyuna kadar o uyanyodu simdi 1bucuk gibi uyudu hala uyuyo artik bende uyurum onunla sende oyle yaparsin ins.bisey olmaz tabi dikkat edersin tansiyonun falan dusucekmi diye.
cnm zaten sende söylüyorsun mazeretsiz tutmazsan 61 gündür bunun kefareti. yani ramazan orucunda tutmadığında niyet etsende etmesende borcun 61 gündür. ramazanda zaten baştan niyetli olmuş olduğun için mazeretsiz tutmazsan 61 gün aralıksız oruç tutmak zorundasın. yani otomatikman orucu bozmuş oluosun zaten.
fundacım songülümün misafirleri vardı herhalde gitmediler sorucam bakalım :
bence menü ççok güzel cnm:
ii aksamlar kizlar.ben imam hatipte ogrendigim bilgiyi aktarmistim.sizler israr edince suphe ettim unutmus olabilirim diye sonrasinda tanidigimiz bi imama sordum o da benim spyledigim gibi oldugunu aktardi.yani mazeretsiz bir gun oruc bozmanin kefareti 61 gun oructur.mazeretli ise yerine bir gun oruc tutulur.ramaxan icin niyetleme yada niyetlememe gibi bi ayrim yoktur.oyle olsa sahsen yazin hic oruca niyetlemez kisin kisa gunlerde yerine otuz gun tutardim sahsen:)bildigimi aktardim yanlis anlasilmasin.herkesin inanci kendine.herkese hayirli ramazanlar.
Eki Görüntüle 1171073
her konudaa oldugu gibi bundada fikir ayricaliklari va tabi rabbim hepimize mazeret gosteeksizi oruclarimizi tutmayi nasip etain insalla
keyfe oruc tutmamanun tabi mazereti olamaz o sevaba ulasmak onu yasamayi rabbim hepimixe nasip etsin insalla
bu arada istahi olmayan bebelerimize arasin surubunu inerebilirim onceye gore baya degisim yasadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?