- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #50.241
ayyy darısı bize cnm. gece çok emio muydu rana. mesela benim bal böcüğü dokuz buçuk gibi yatıp sabah yedi gibi kalkıo artık. ve buu süreçte en az dört kez emio hala. ve memeden başka hç bişeyi kabul etmio. ben en çok geceden nasıl kescem onu düşünüyorum . önce gündüzleri eve gitmeyi bırakıcam zaten ama gece nasıl olcak bilmiyorum iki yaş diyorum ama ona da ne kaldı kibu arada ben ranayı memeden ayırdım kızlar.. nuray sormuştu herhalde ama ben cevaplayamadım ki bu sitenin tamiratı yüzünden:)
ilk başlarda gerçekten zordu kararsızlığım da burda biraz yüzüme vurulmuştu hani ama ben de katı olamadım bu konuda 3 gün geceleri vermeye devam ettim gündüz de istediği zaman koli bandı yapıştırdım çünkü yara bandınıaçmayı başardı:) koli bandını nasıl açtın diye sormayın orası biraz acı verici:)
kaç gün oldu bilmiyorum herhalde 4-5 gün olmuştur artık geceleri de vermiyorum o da istemiyo zaten ve bişey söyleyeyim mi meme diye ısrar etmiyo ona da bozulur oldum yaa önceden memem diye seviyodu artık o da yok.. bağ koptu ben üzüldüm ama rananın iştahı arttık çok şükür çünkü kızım gerçekten çok zayıf 10.1 kilo ne yaptıysam artıramadım ama sağlıklı diye takmamaya çalışmalarım hala devam ediyo:))
dün gece biberonla süt de vermedim çünkü zaten ağlayarak içiyodu sevmiyo biberonla içmeyi .. gece beslenmesi de iyi değilmiş ya hani gece yatarken bir su bardağı sütünü içiyo sonra yatıyo gece çok rüya görüo galiba bi de benle yatmak istiyo onun dışında sütmüş memeymiş bitti onlar çok şükür..
evet pc den yazınca böyle uzuun uzuun yazılıyo yahu :))
özcenanım negüzel atlatmışsın bak korktuğun gibi olmadı ayrıca ranam zatyıf değil bence ben hep diorum sende diyosun zaten zayıf olsun sağlıklı olsun.. bu arada bardakla ver sütü çok daha iyi
birde mutlak sütten sonra 1 yudumda olsa su içsin cnm yada dişlerini fırçalasın nil bazen istemiyo doktor abla nededi diyorum içiyo itiraz etmeden bende gece süt vermiyorum ve benide nil yanında istiyo heppppp...
ayyy darısı bize cnm. gece çok emio muydu rana. mesela benim bal böcüğü dokuz buçuk gibi yatıp sabah yedi gibi kalkıo artık. ve buu süreçte en az dört kez emio hala. ve memeden başka hç bişeyi kabul etmio. ben en çok geceden nasıl kescem onu düşünüyorum . önce gündüzleri eve gitmeyi bırakıcam zaten ama gece nasıl olcak bilmiyorum iki yaş diyorum ama ona da ne kaldı ki
puff içim daraldı cnm benim ki meme dedim mi vermeme şansın pek olmuo malesef hatta hiç olmuo. üstelik bizim susturucumuz da yok almadı ki sıpa. bi ara yakasında süs niyetine taşıdı o kadar:) şu işler bir yoluna girsinde öğlen gitmeyi bırakcam cnm. aslında bu işe ne ben hazırım nede kuzum sanırımrana o bir bardak sütü kaşıkla içiyor zaten canım ben bi kaseye bebe bisküvisi, prinç unu ve irmik karışımı yaptım bir bardak sütün yarısını cezveye döküyorum içine bir tatlı kaşığı karışımdan koyuyorum bunu kaynatıyorum.. diğer soğuk sütü de onla karıştırıyorum öyle veriyorum hem tok tutuyo hem de sabaha kadar uyanmıyo (emerken de uyanmıyordu )
ve bu kaşıkla içirme olayı zaten suyumuz hep yanı başımızda illaki su su diye arada istiyo.. bittikten sonra da yatarken de suyunu hep veriyorum. anasına çekmiş sucu benim kız :)
dişlerimizi de ben unutmadığım sürece fırçalıyoruz o da pepee sayesinde alıştı pepee li dış fırçamız var onunla ben unutmazsam fırçalıyoruz ama bazen o kadar uykusu gelip huysuz oluyo ki aklımdan çıkıyo diş fırçalama işi
canım ben gece sütü verip yatırıyodum ya ondan kalkmıyodu gündüz de bi öğlen bi de akşam emziriyodum.. senin tek çaren öğlen eve gitmemen böyle ayırırsın yavaş yavaş zaten hiç bir zaman birden kesilmez ki doğduğundan beri bir bütün onlar :)
iki yaşa kadar daha da zorlaştığını fark ettiğim için kestim ama gerçekten iştahında önemli değişiklikler oldu ya sen de yavaş yavaş başla kasıma anca kesersin geceleri vermeye devam et sonra onu da kesersin
senin kız çok düşkün benim o kadar düşkün değildi ki ben gece daha çok korkuyodum ağladı 3 gün ama kestim şimdi meme demese de ağlıyo ben de süt yerine su veriyorum takıyorum susturucu emziği :)
emziiği bıraktırma yöntemini de öğrendim de bu kadar acımasız olmayacam onu iki yaşından sonra kesecem :) emziğin ucunu çakmakla yakacakmışız görünce ne oldu diye karga yedi diyecekmişiz :) dün öğrendim arkadaştan onun oğlu böyle bırakmış
puff içim daraldı cnm benim ki meme dedim mi vermeme şansın pek olmuo malesef hatta hiç olmuo. üstelik bizim susturucumuz da yok almadı ki sıpa. bi ara yakasında süs niyetine taşıdı o kadar:) şu işler bir yoluna girsinde öğlen gitmeyi bırakcam cnm. aslında bu işe ne ben hazırım nede kuzum sanırım
cnm buarada zeynep ilay bir çay bardağı ballı sütü bile çok nadir bitirio. bigün içerse diğer gün içmio. benim sıpa memeye çok güvenio sanırım:) ama maşallah son zamanlarda iştahımızda sorun yok eskiye nazaran çok çok ii. su az tüketio işte onu artırmaya çalışıyoruz
annelerde çareler tükenmiyo ki :) aynı arkadaştan bi de tuvalet eğitimi aldım dün :) gerçi hala oğlu tuvalete yapmıyo bez kullanıyo 27 aylık ama bize tavsiyelerde bulundu lazımlık almayacam çünkü arkadaşın oğlu lazımlığa oturup sonra kalkıyomuş yaptım mı diye bakıyomuş ben onu duyduktan sonra benim kız yapar kalkar bakar bi de onu döker dedim :) evde klozet var ama kullanmıyoruz artık onu faaliyete geçirip aparat alacam onda yapsın gerçi daha var bizim tuvalet eğitimine ama duyup kulağa küpe yapmakta fayda var :)neeee kargamı yedi ha ha ha kız buna kargalar inanmaz benim ranam hiç inanmaz ha ha ha ha:
allah iyiliğini versin emi çok güldüm vallaha şekerimmm: nilde acayip su tüketiyo cnm bende fırçalıyorum aynı durumu bizde yaşıyoruz genelde kendisi istiyo fırçalamayı ama uykusu gelince bizde çok ukusuz oluoruz bende ozaman fırçalatmayıp su veriyorum ama ben nili gece sütünden keserken su denedim gece içmioruz biz..
ay su için benim denemediğim ne şişe kaldı nede bardak cnm. çok şükür birazda olsa artırdık. bakalım hayırlısıyla bi düzenimiz otursunda bırakcam öğlen eve gitmeyiben de hiç hazır hissetmiyordum kendimi emin ol çok kararsızdım sağolsun bakıcımız da bi kes bi küçük kesme diyip beni deli ediyodu ama bizde iştah hiç yoktu işine geleni ağzına alıp beğenmeyip tükürüp beni sinir eden cinslerdendi ama şimdi daha iyi dediğim gibi öğlen gitme biraz unutsun elbet kesilecek
evet senin kız memeye çok güveniyo destekçi hazır bi de anne sütünün tadı varken napsın kız diğer sütleri.. :) bizim su içmede sıkıntı yok gayet iyi küçük küçük şişeler aldım onları içiyo bardaktan veriyorum büyük şişeden veriyorum bazen kendi içiyo sonra döküyo heryer su falan :) çok terlediği için suyu çok içiyo diye düşünüyorum çünkü kendini sıksa bile hemen terliyo rana
günaydın canım çok üzüldüm ya kimin yavrusuna ne hakla bağırıyo sorması ayıp ama sıkıntı kv de değil ki senin eşinde yani orda bişey demesi gerekiyordu.. tamam demese bile artık kreşi kendisinin söylemesi gerekiyordu annem bakmasın artık kreşe verelim demesi lazım değil miherkese kocamaaaannn günaydın kızlar
umarım herkes iyidir
songül cnm ütüne geçmiş olsun
beni iyi eğlenceler,gününüz güzel geçer inşallah
özcanan canım meme olayına sevindim
yasemin allah kavuştursun cnm alışkın olmayınca ayrılık zor
gülden cnm sen nasılsın?
aklımda kalanlar şimdili,k bu kadar kusura bakmayın
günaydın tekrar kızlar, nasılsınız
benim canım sıkkın biraz
dün akşam iş nedeniyle geç gittim
defne çok özlemiş,sarıldı falan ama bi gariplik var çocukta
ne oldu diye sordum
kv anlatmaya başladı
dün mercimek çorbası yapmış ama acı olmuş defne de yememiş(kv acıyı çok sever.insanın midesini ağrıtacak kadar acı yer.)
o da tekrar acısız çorba yapmış(ama anladığım kadarıyla hiç baharat,tuz vs koymamış.e doğal olarak tadı da olmamış çorbanın)
defne bu sefer verilen çorbanın yine acı olduğunu düşünerek yememiş.
kv de uyusun kalksın belki o zaman yer diye çocuğu aç aç yatırmış.
5 gibi defne kalkmış.tekrar çorba ısıtmış kv ve defne yine yememiş.kv defneye bağırıp kızmaya başlamış.marifetmiş gibi "ben bağırdım o ağladı,ben bağırdım o ağladı" diye anlatıyotr bir de
o kadar içim yandı ki anlatamam
yavrumu baya ağlatmış anlattıklarına göre
en sonunda akşam 6 da omlet yapmış da defne hepsini yemiş
eşim de salak salk dinliyor.hiçbir şey demedim ama çok sinirlendim.eşime söylesem annesini savunacak.
bir de diyor ki kv "bundan sonra annen yapar getirir sen de yersin.madem benim yaptıklarımı beğenmiyorsun" diyor
iyice zıvanadan çıktı bu kadın ya.
insanın içi o çocuğu ağlatmaya nasıl elverir?
onlar yemeklerini yemişti.ben bişey yemedim.
eve gidince defnenin karnını doyurdum.yatmadan önce kucağıma aldım.defneyle konuşmaya başladım."annecim babaannen sana kızdımı" dedim.
"evet" dedi.
"çok mu kızdı" dedim
"evet" dedi
sen ne yaptın ağladın mı" dedim
başını evet anlamında salladı ve gözleri doldu yavrumun
sıkıca sarıldım."ağlama anneciğim seni kimsenin üzmesine izin verme tamam mı" dedim
"tamam" dedi yavrum
sonra da sıkıca sarılıp yattık
ikimiz de uyumuşuz
gece de 2 de kalktım
defnenin tırnaklarını kestim,çamaşırlarımı toplayıp katlayıp yerleştirdim,ütüleyeceklerimi ayırdım sonra da yattım ama uykum kaçtı.
dün akşam defneyi balkona çıkardım kv lerde.kv yanımıza geldi."ay her yerim morardı görmen lazım" dedi ağlak bir tonda.ben de "defne mi ısırdı" dedim."ay yok ne ısırması.kaç gündür kışlıklarla uğraşıyorum.üstüne bir de defne yoruyor.yorgunluktan damarlarım çatlayıp kanamış" diyor
ben de bişey demedim.moraran yerleri gösterdi.biri göğsünde biri bacağında.göğsündeki ısırık izi gibi.
hiçbir şey demedim.bakmak istemiyorsa oğluna söylesin
ama zaten bu böyle gitmeyecek orası kesin
kreşi de belirledim kafam da.bakmıyorum derse gideceği yer belli en azından
ay benim annemde lazımlık olmaz deyip duruyo. bakalım neler beklio bizi. gerçi bizim çiş eğitimine daha çoook var. dün yine tuttu yapmadı bizim ki bakalım bugün ne yapıcakannelerde çareler tükenmiyo ki :) aynı arkadaştan bi de tuvalet eğitimi aldım dün :) gerçi hala oğlu tuvalete yapmıyo bez kullanıyo 27 aylık ama bize tavsiyelerde bulundu lazımlık almayacam çünkü arkadaşın oğlu lazımlığa oturup sonra kalkıyomuş yaptım mı diye bakıyomuş ben onu duyduktan sonra benim kız yapar kalkar bakar bi de onu döker dedim :) evde klozet var ama kullanmıyoruz artık onu faaliyete geçirip aparat alacam onda yapsın gerçi daha var bizim tuvalet eğitimine ama duyup kulağa küpe yapmakta fayda var :)
biz hiç başlamadık daha hazır olduğunu düşünmüyorum çünkü bir iki saat yapmaması gerekiyormuş bizim kız sanki her saniye yapıyo :)ay b
ay benim annemde lazımlık olmaz deyip duruyo. bakalım neler beklio bizi. gerçi bizim çiş eğitimine daha çoook var. dün yine tuttu yapmadı bizim ki bakalım bugün ne yapıcak
Hala goğsün ağrıyo mu canım ya ben de hiç öyle olmadı acaba yavaş yavaş yaptığım için mi yoksa hiç mi sütüm yoktu anlamadım:) bi kere öyle biraz acır gibi oldu ama üstünde durmadım sanırsam şimdi hiç bişey yok ama ben boşlukta gibiyimHerkese gunaydinlarrrrr
Fundanin kvsi yine formunu koruyo masallah...bnm kv de bana diyo siz varkeb cok agliyo aglatmayij bnm kizimi diye saolsun hiic kiyamiyo....
Yasemin bencede azaltarak kesmende fyda var hem zeynep hem senin icin.bizm bugun. 11.gun ama hala cekilmedi sutm gogsum agriyo. Azaltarak kesilseydi daha iyi olurfu sanırım.
Ozcanan hayirli olsun sutten kesmissin...bende cok ozluyorn aslında onun memeyle oynamasini flan ama geri donus yok:)
Nil abla mi olmus....sana mesaj veriyo annesi:)
Beni iyi eglencelerrr
Songul gecmis olsun ütün icin uzuldum.
Ayşegül hayrdir nereye tasiniyosunz ben kacirdim.....
cnm başlarda öyle yapıyordum sonra adım gelin benim yaptığıma güvenmiyor,benim yaptığımı beğenmiyora çıktı,sonra da yemeklerimin direkt çöpe gittiğini gördüm.eşimde yapma diye uyarınca ben de yapmadım.şimdi de biliyorum yapıp götürünce aynısını yaşayacağımfund günaydın cnm. diyecek bişey yok kv ye. yap götür kızının yemeğini cnm. ısıtıp yedirir en azından. ben kendi anneme bile yaptığım çorbadan filan götürdüğüm oluo. köfte filan yapıp atıyorum annemin dolabına
malesef cnm eşim bir türlü annesimin yaptıklarını görmüyorgünaydın canım çok üzüldüm ya kimin yavrusuna ne hakla bağırıyo sorması ayıp ama sıkıntı kv de değil ki senin eşinde yani orda bişey demesi gerekiyordu.. tamam demese bile artık kreşi kendisinin söylemesi gerekiyordu annem bakmasın artık kreşe verelim demesi lazım değil mi
defneme da maşallah ya tamam konuşmanız çok hüzünlü ama kendisini nasıl da ifade etmiş sorulanlara tek tek cevap vermiş ya maşallah kuzuma
dün bakıcımız ranaya yemek yedirirken rana kaşığa vurmuş yemek dökülmüş bakcı ben birazcık kızar gibi yaptım dedi rana neden böyle yaptın bak üzerin battı demiş o da küsmüş bakıcıya hiç pas vermemiş bakıcı özürler dilemiş bi daha söylemeyecem demiş de öyle barışmışlar..
bunlar olur olmaz değil ama ağlatacak kadar hele ki anlatış tarzına bakçok üzüldüm gerçekten
bakmayacaksa açıkça söylemelisin artık sen bakma kreşi buldum diye
canım ben biraz ayakları yerden kesilsin diyorum ya valla bu kız ayağa kalkarsa klozeti bile karıştırır diye korkuyorum altına tabure koyayım bari merdivenli olanlar çok pahalı ama yine bakayım ben bi :)sibelcim lütfen altında mesaj aramayalım şekerim dimi ama ha ha haha özcenanım artık merdivenli kılazöt aparatları varmış yaseminimde söylemişti bizim dr çocuğun ayakları yere basmalı kendini güvende hissetmeli demişti cnm
funda kvye diyecek söz yok yanlız ben çocuğum için eşimle çoktan karşı karşıya gelip kimseyi dinlemez defneyi kıreşe verirdim
ister güzellikle ister zorla tartışmayla kimse kusura bakmasında çocuğumdan kimse daha önemli değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?