- 1 Mart 2012
- 6.101
- 1.513
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #51.881
kız buraya da yazsan da biz de öğrensek ya belki farklı yapıyorsundurözel mesaj olarak yazdım cnm belki de aynı yapıyoruzdur ama:)
ay ne bileyim tatlım burayı meşgul etmiyim dedim di:)kız buraya da yazsan da biz de öğrensek ya belki farklı yapıyorsundur
ne demek tatlım afiyet olsunSagolun kizlar sirayla deneyim tarifleri bu bahaneyle taze fasulye yiyelim di mi:) et cikarmamistim zeytinyagli yapayim diye. Tekrar teşekkürler yordum ellerinizi:)
ayyy yaseminim canım zaten hiç bişey yapmak istemio bide busite canımı sıkıyo inan yazasımyok:gülden nerde yahuuu
özcanan...
ne bileyim ben taze fasülye yaptımonlara tuz atmadan attım buzluğa annem atma yemeği pişirirken atarsın dedi de ondan sordum:)kız özcenanım neden tuz atmasam die soruyonki cnm mesela 10 kilo domateze 1 yemek kaşığı tuz atsen bence iyi olur cnm:
buraya da yaz ben de görem:)özel mesaj olarak yazdım cnm belki de aynı yapıyoruzdur ama:)
bunu yapacam bu akşam kuşbaşı eti önceden düdüklüde falan pişirmiyoz demifasulyeleri kır,içine bi kaçtane yeşil biberi yemeklik doğra suya ısla
soğanları yemeklik doğra
tencereye sıvıyağ ve tereyağ koy
yağ eriyince içine azcık kuşbaşı et at(1 kg fasulyeye 250-300 gr kadar et atıyorum.sen kendine göre ayarla)
et kavrulunca soğanları at
soğanlar hafif ölünce üzerine yıkadığın fasulye ve biberi koy,tencerenin altını kıs
kısık ateşte fasulyelerin rengi hafif dönünce yemeklik doğradığın domatesi ve salçayı koy
iyice rengi dönüp kavrulunca suyunu,tuzunu ekleyip kısık ateşte pişir
afiyet olsun
kv de şöyle yapıyor: bol soğan doğrayıp(1 kg fasulyeye 3 tane büyük boy kuru soğan doğruyor)tencereye koy.üstüne fasulye ve doğradığı domatesi koyuyor.bol zeytinyağ gezdirip az tuz atıp kısık ateşte pişiriyor
cnm fasulyeleri yıka kır ipleri varsa al . sonra düdüklü tencerenin dibine yağı koy biraz kızınca ince kıyılmış kuru soğan koy. (et eklemek istersen soğandan önce ekleyip biraz pişirmende fayda var). soğanlar pembeleşince fasulyeleri düdüklüye aktar. güzelce yağda çevir. sonra 1 tane domates ince ince doğra. düdüklüye koy. salça tuz az da pulbiber ilave et.en son üstüne 1 su bardağı kadar sıcak su koy. salçanın üzerinden doğru koy ki kolay erisin cnm. düdüklünün kapağını kapatmadan 1 dal maydanozu doğramadan at. sonra pişince çıkarıp çöpe atıcaz:) düdüklünğn kapağına kapat kaynadıktan sonra 15 dk pişir. afiyet şeker olsun cnm. az sulu olunca fasulye daha lezzetli oluo cnm. bi de gerçekten bazı fasulyeler yaradılıştan daha lezzetli bu da bi gerçekburaya da yaz ben de görem:)
cnm ben kuşbaşı eti, alınca düdüklüde pişiriyorum yarım saat kadar. birer yemeklik dolaba atıyorum. öyle daha pratik oluo yoksa sebze pişio et pişmio.bunu yapacam bu akşam kuşbaşı eti önceden düdüklüde falan pişirmiyoz demi
kendi onlarla birlikte pişiyo
cnm taze fasulyeyei kışlık yaparken bizde tuz atmıyoruz. ama domatese filan azda olsa atıoruz.ne bileyim ben taze fasülye yaptımonlara tuz atmadan attım buzluğa annem atma yemeği pişirirken atarsın dedi de ondan sordum:)
evet cnm fasulyeyle pişiyorbunu yapacam bu akşam kuşbaşı eti önceden düdüklüde falan pişirmiyoz demi
kendi onlarla birlikte pişiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?