- 6 Ocak 2014
- 5.231
- 3.690
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #61.601
Ayy benımde cnm cektı sarımsaklı yogutlu nefıs olurevet kızlar mantının biraz daha büyük hali. basitçe anlatayım. kıymalı bi harç hazırllıyoruz bol soğanla kıymayı kavuruyoruz istediğiniz baharatları ekliyoruz. maydonoz da konabilir az olmak kaydıyla. un su tuzla sert bi hamur yoğuruyoruz. sonra onu yufkadan çok az daha kalın açıoruz. mantı kalınlığında yani. açtığımız hanuru ben çay bardağıyla kesiyorum. daha büyük kesen de var şekilli yapan da bana bardak kolay gelio. ne büyük ne küçük. sonra hazırlladığımız harçtan koyup poğaca gibi kapatıoruz güzelce. tüm hamuru bu şekilde yapıyoruz. yaptıkça yapışmasın diye unlayın tepsiye almadan önce. sonra kaynayan suda haşlıyoruz. bi tarafta da bolca tereyağı eritiyoruz. hamuru sıcak sıcak kevgirle servis tabağına alıyoruz. üzerine bolca tereyağı döküyoruz. ben yanına sarımsaklı yoğurt yapıyorum bolca. ayyy sıcakken yiosun bak cnm çektiiiii... izinliyken 15 günde 2 kez yaptım çok severim. patateslide çok yapılır.
Evet hedıyelerı ben sectım ama hıc ıtıraz etmez yemegı cok sevenlerden:)cnm yapınca resim koy
biz de görelim
adam akıllı tabi cnm
hediyesi gayet güzel bence
dene cnm mutlaka özellikle kıymalısı favorim. bende haftasonu yapmayı düşünüyorum inş. gerçi zeynep yaparken kaşla göz arasında çok fazla hamur yio ama olsun zararlı değil en azından:)Ayy benımde cnm cektı sarımsaklı yogutlu nefıs olur
Bızım gezme yarına kalırsa bugun yapıcam bunu ıns..
Bızımde gununde kutlama olmaz zaten cogu zaman bı cicek ama oncesınde sonrasında alınan hedıyelere hayır demem:))valla ben şu sevgililier gününün nerden çıktığını duyunca vazgeçtimmm... bi zaten 21 kasımı kutluyorduk 14 şubatı da es geçmezdik sadece 21 kasım bizim olsa daha ii olcak sanırım. şu aralar düşüncem böyle değişir mi bilmem:) kutlayanlara da saygım sonsuz o ayrı tabi he he:)
Ay yerım ben onu:) bızımkılerın huyuda oynamak ılla onlarda yapacak oklava merdane yetısmıyo:)dene cnm mutlaka özellikle kıymalısı favorim. bende haftasonu yapmayı düşünüyorum inş. gerçi zeynep yaparken kaşla göz arasında çok fazla hamur yio ama olsun zararlı değil en azından:)
ay veriorum eline oyna annecim diorum sonra bi bakıorum anne bitti dio:) yesinler o hamarat kuzuları maşallah benimkşnş yapmakta gözü yok yemekte gözü:)Ay yerım ben onu:) bızımkılerın huyuda oynamak ılla onlarda yapacak oklava merdane yetısmıyo:)
cnm valla biz aziz valentin için değil kendimiz için kutluyoruz(çünkü eşimi en son 24 ocakta gördüm)valla ben şu sevgililier gününün nerden çıktığını duyunca vazgeçtimmm... bi zaten 21 kasımı kutluyorduk 14 şubatı da es geçmezdik sadece 21 kasım bizim olsa daha ii olcak sanırım. şu aralar düşüncem böyle değişir mi bilmem:) kutlayanlara da saygım sonsuz o ayrı tabi he he:)
akıllı kız işte ne güzelay veriorum eline oyna annecim diorum sonra bi bakıorum anne bitti dio:) yesinler o hamarat kuzuları maşallah benimkşnş yapmakta gözü yok yemekte gözü:)
zina muhabbeti olduğu için vazgeçtim cnm ama dediğim gibi herkesin kendi fikri. hediyeleşmek güzel o ayrı:) yılbaşıda kutlamıyoruz biz. gere yok bana göre:) ama yine diyorum hediyeleşmek güzel tabi ki. doğumgünlerini bizde kutluyoruz cnm onda da bi sürü şey söylenio ama bu biraz farklı geldi bana .cnm valla biz aziz valentin için değil kendimiz için kutluyoruz(çünkü eşimi en son 24 ocakta gördüm)
evlilik yıldönümümüz,doğum günlerimizi kesin kutlarız
yılbaşında ve sevgililer gününde içimizden gelirse hediye alırız
ama en güzeli sebepsiz gelen hediye ve kutlamalardır :)
çok basit cnm yaa ben yaptıysam herkes yapar. çünkü öyle hamur açmak filan hiç becerebildiğim şeyler değil he he:)ay yorumunu bekliyorum ayşegülüm hadi bakalım güzel olursa onu yaparımmm.
benicim ohh güle güle kullan hediyelerini.
ay yaseminim aman bizimki kutlama değilde başka türlü bir akşamda al sana bu hediyeyi aldım dedikleri yokki ha hah a bari bahanelerle alsınlar dimi ama he heh e:
ayrıca o mantıdan benimde canım çektiiiiii:
fundacım inş sizde güzel bir zaman geçirsiniz...
inşallah cnmay yorumunu bekliyorum ayşegülüm hadi bakalım güzel olursa onu yaparımmm.
benicim ohh güle güle kullan hediyelerini.
ay yaseminim aman bizimki kutlama değilde başka türlü bir akşamda al sana bu hediyeyi aldım dedikleri yokki ha hah a bari bahanelerle alsınlar dimi ama he heh e:
ayrıca o mantıdan benimde canım çektiiiiii:
fundacım inş sizde güzel bir zaman geçirsiniz...
cnm ben o zina muhabbetini bilmiyorumzina muhabbeti olduğu için vazgeçtim cnm ama dediğim gibi herkesin kendi fikri. hediyeleşmek güzel o ayrı:) yılbaşıda kutlamıyoruz biz. gere yok bana göre:) ama yine diyorum hediyeleşmek güzel tabi ki. doğumgünlerini bizde kutluyoruz cnm onda da bi sürü şey söylenio ama bu biraz farklı geldi bana .
senin gibib marifetli hatun hamurda açarçok basit cnm yaa ben yaptıysam herkes yapar. çünkü öyle hamur açmak filan hiç becerebildiğim şeyler değil he he:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?