2012 kasım bebekleri büyüyor..

6.4 KANATLILARIN HELAL KESİLMESİ
Hangi şekilde olursa olsun mekanik bıçakla kanatlı kesimine izin verilmez:
6.4.1 Kanatlılarda tesisin üretim hacmına uygun olacak şekilde bir veya birden fazla Kasap vasıtası ile elle kesim yapılmalıdır. Kasaplar Müslüman olmalıdır. Kasap/veya Kasaplar hareketli hatla gelen kanatlıları “bismillahi allahuekber” duasını ezberinden söylerek sırayla bıçakla elle kesim yapacaktır.
6.4.2 Bıçak olarak tek ağızlı tip kullanılmalıdır ve daima bilenmiş durumda muhafaza edilmelidir.
6.4.3 Kesim işlemi esnasında, kanatlının gırtlak, yemek borusu ve boyun bölgesindeki ana kan damarları kesilir.
6.4.4 Kasap, herbir kanatlının tam olarak boğazlandığını kontrol etmelidir. Kanatlılar yolunmaya gitmeden önce kesimin sonucu olarak ölmüş olmalıdır.
6.4.5 Tüy yolma işleminde azami 50-54 C derecede temiz bir sudan geçirilmesine izin verilir.

yasemincim bunu gimdesin helal standardından kopyaladım canım. gimdese guvenın diye boşa demiyorum))

gimdes nerden bulcaz kii hiç duymadım desem şenpiliç miydi erpiliç miydi neydi helal kesim yazan ondan alıodu eşim pufff... ama bence tek tek kesmiolardır yani zeynebim çok sevio tavuk çorbasını
buarada eşime şu kitapları söylemiştim, bugün yatak bariyeri alcaktı zeynep için onu alırklen kitapları da almış sevindim güzel tevafuk oldu:) bakalım benim kuzum sevecek mi...

nerden bulduğunuzu da söyle bari cnm benim. yok ben hiç görmedşm gimdes marka. nerelerden alıosunuz.belki bulabliriz

sanıyorum bey piliçti bu nedenden dolayı sertifikası iptal olmustu. gece baskın yapıyorlar ve makineyle kesim yapıldığı ortaya çıkıyor

zeynep güle güle kullansın canım kıtaplarını. aysegülün dediklerini mi almış. bu arada berra da suyu oturarak içiyor herkesin çok hosuna gidiyor:)

evcnm ayşegülün dediklerini almış bakalım ne diycek bizim kız yeni kitaplarına. evet cnm zeynep oturarak içio. eşimin yeğeni 4 yaşında kreşe gidio orda öğretiolar çocuğun çocuk üstünde ki etkisi daha büyük oluo. abisinden görüp kaptı hemen kuzum maşallah.

ben bukonuda şanslıyım sanıyorum he heçünkü tavuk sevmiyorum nilede hiç hazır tavuk yedirmedim. hep köy tavuğu yediriyorum
evet cnm neşe erberke gittik.

cnm bende bi tek tavuk çorbası içerim. ama hzır tüketiyoruz onu da malesef...ücretler ne kadarmış cnm içinize sinmesine sevindim hayırlı olur inş. sizin için ve nilim için

SAMSUN'UN Gururu!!!
Uhde Helal Market...
Adres: Yeni Doğan Mah.Aziziye Cad.No:148
İlkadım/SAMSUN
0 (362) 233 55 34

yaseminnn bak sana ne buldum:) büyük sehirde oturmanın faydaları işte. bi ziyaret et derim:)

rica ederim canım faydam olduysa ne mutlu.

güldencim en güzeli seninki de işte bulamayınca napalım.
haklısın katrem bulmak gerçekten zor ..ben bulamayınca uzun zaman yedirmedim sonra bulmuş annem almış 2 tane parçalayıp dolaba attım çi sonra pişirdikçe suyundanda tablet yapıyorum buz torbalarına. bu arada yaseminim fiyatlar biraz pahalı bizde kemerleri sıkıcaz cnm yıllık 8.750tl bakalım hayırlısı olur inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…