- 7 Mayıs 2012
- 7.050
- 760
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #62.221
nasıl öğretiolar el kadar bebelere yahu:) gerçi herşeyi o kadar hızlı öğreniolar ki nenen dil öğrenmesinler di mi. ama yine de tuhaf gelio. daha türkçeyi doğru düzgün öğrenmeden nasıl ikinci dili öğrencek diyeEvet cnm dıl ogrenmesı ıcın yarım gun olsa ıyı olacak bızım ıcın hayırlısı bakalım..
Nıda krese baslarsa bende dıl kursuna gıdıcem bıkac saatlıgıne kendım ıcın:)
aynen canım artık tamamen kapattım yani :)bakacak mecbur:)ayşegülcüm sağol senin içinde hayırlısı olsun cnm bencede boşver madem çalışma diyo hiç ısrar etme dediğin gibi baksın ozaman size yapacak birşey yok...
Ay bocalıycak yavrucuk desene alıstı tabı ananeyehakkında hayırlı olan olsun inş. fundacım.
beni cnm sizin çevre orda olduğu için sanırım bu dil gelişimini olumsuz etkiliodur:)
ayşegül cnm eşin haksız değil tabi , sizin şartlarınız elveriyorsa çalışmaman tabi ki daha ii.
şimdi bizde nöbet değişimi var benimkiler gidecek eşimin ailesi gelcek ctesi günü. eşim bile soruo zeynep alışabilecek mi diye. alışacak dedi. kuzumun içine doğmuş gibi bu konuştuklarımız. dün akşam babasına dio ki bana babanne bakmasın
benım gondercegım kresdede ıngılızce vardı ve kuranda 2yasındakı grupta baslıolarmıs komsumun kızı nasıl sureler okuyor bılsen hayran kalırsın kuaran bılıo4yasında suandanasıl öğretiolar el kadar bebelere yahu:) gerçi herşeyi o kadar hızlı öğreniolar ki nenen dil öğrenmesinler di mi. ama yine de tuhaf gelio. daha türkçeyi doğru düzgün öğrenmeden nasıl ikinci dili öğrencek diye
dediğim gibi cnm tamamen bakış açısı. bu öyle bir iş ki kimin penceresinden bakarsan o haklı çıkıo. rabbim hayırlı zamanda sağlıkla nasip etsin inşay yasemınım ınankı çoçuk konusunda haklısın bakış farklı gercekten
sızın acınızdan bakarsan bencede mantıklı gbı ama esımın dusundgu gbı dusunursen oda haklı
çunku cok bunaldı hep borc taksıt hıc kendıne para harcamadı kalmadı zaten bazen yetmedı borc aldı arkadaslarından falan hala da yetmedıgı oluyor ama aıller destek degıl ve sormuyor bıle napıosunuz geceınebılıomusunuz dıye kı eısmın tarafının durumu cok ıyı esımde bıraz kırgın onlardan hıc ıstyemz mesela
bu ay son kredı taksıdımız sukur bıtıyor artık rahatlıcaz başa donmeyelım yenıden bı nefes alalım rahatca gezıp tozalım yasımız kucukken anne baba olduk bıd eolgun yaşta tadalım ılerde yapalım dıyor o bu açıdan bakıyor işte cok bunaldı cunku maddıyattan
aynen canım ama ınankı evde kalmakta bazen can sıkıcı olabılyor ıse yaramadgını hıssedıyorsun hıc bısey yapmadıgın dusunuluyor dısardan esın bıle oyle dusunuyor 2aydır kaş aldırcam halaaaa:)ha ha ayşegül çalışan annelere sorsan sanırım çoğunluktan , ne çelışcan otur evde cevabını alcaksın cnm:)
aynen cnm öğrenmen şart. benim bile yarım yamalak ingilizcemi ilerletesim var da gücüm yok haha:)Ay bocalıycak yavrucuk desene alıstı tabı ananeye
Cnm bız zaten evde cocukların ana dılı otursun dıye hep turkce konusuyoruz bıkac bılındık kelıme dısında:) cevrede hep burda olunca bızım yanı benım dıl ogrenme sansım cok az bı ıstede calısmayınca:)
Ama ıns ılerletıcem kendımı dıl sart:)
Kız onlar bızden ıyı ogrenıyo ınan bende anlamıyorum :) ogretmıyolar aslında konusurken kendılıgınden ogrenıyolar, beyza gecen sene vasattı bu sene bana almanca ogretıyo:) anne bunun almancası bu bılıyosun dıyo:)nasıl öğretiolar el kadar bebelere yahu:) gerçi herşeyi o kadar hızlı öğreniolar ki nenen dil öğrenmesinler di mi. ama yine de tuhaf gelio. daha türkçeyi doğru düzgün öğrenmeden nasıl ikinci dili öğrencek diye
amınnnnn cumlemızeeeedediğim gibi cnm tamamen bakış açısı. bu öyle bir iş ki kimin penceresinden bakarsan o haklı çıkıo. rabbim hayırlı zamanda sağlıkla nasip etsin inş
evet cnm artık çoğu yerde hem kuranı kerim öğretiolar hem ingilizce. tokattada görümcemin kızı 3 buçuk yaşıda öğrendi Kuranı kerimi maşallah. hemde yavaştan ingilizce öğrenyordu aynı yerde. sayılar renkler filan biliordu mesela.benım gondercegım kresdede ıngılızce vardı ve kuranda 2yasındakı grupta baslıolarmıs komsumun kızı nasıl sureler okuyor bılsen hayran kalırsın kuaran bılıo4yasında suanda
evet burda kresde de 2yasındakılere oturtup ogretmıyorlarmıs nasıl yapaıosunuz dedım onlara boya yaparken yada oyun oynarken arka planda sure dualar çalıyor o sekılde bılınc altına yerlesıyor dedıKız onlar bızden ıyı ogrenıyo ınan bende anlamıyorum :) ogretmıyolar aslında konusurken kendılıgınden ogrenıyolar, beyza gecen sene vasattı bu sene bana almanca ogretıyo:) anne bunun almancası bu bılıyosun dıyo:)
Cnm guldenın face dekı yazısını okudunmu hıcte oyle degıl ama coguna oyle gelıyor malesef..aynen canım ama ınankı evde kalmakta bazen can sıkıcı olabılyor ıse yaramadgını hıssedıyorsun hıc bısey yapmadıgın dusunuluyor dısardan esın bıle oyle dusunuyor 2aydır kaş aldırcam halaaaa:)
gerek yok evdesın dıyor esım ama sınırım bozulmaya baslıyor budurumdan degersız hıssedıyorum kendımı
zaten rabbim öyle bir öğrenme yeteneği vermiş ki onlara cnm şaşırmamak elde değil gerçekten. tam gün olmamalı belki bana göre bu yaşlarda ama yarım gün gelişim için sosyallik için farklı şeyler öğrenmesi için gönderilebilir. tabi yine de ben 3 yaş öncesi çokta uygun olduğunu düşünmüyorum imkan varsa. yoksa yapacak bişey yok tabi.Kız onlar bızden ıyı ogrenıyo ınan bende anlamıyorum :) ogretmıyolar aslında konusurken kendılıgınden ogrenıyolar, beyza gecen sene vasattı bu sene bana almanca ogretıyo:) anne bunun almancası bu bılıyosun dıyo:)
evet cnm artık çoğu yerde hem kuranı kerim öğretiolar hem ingilizce. tokattada görümcemin kızı 3 buçuk yaşıda öğrendi Kuranı kerimi maşallah. hemde yavaştan ingilizce öğrenyordu aynı yerde. sayılar renkler filan biliordu mesela.
Cocukların algıları cok yuksek masallahevet burda kresde de 2yasındakılere oturtup ogretmıyorlarmıs nasıl yapaıosunuz dedım onlara boya yaparken yada oyun oynarken arka planda sure dualar çalıyor o sekılde bılınc altına yerlesıyor dedı
ıngılızcede aynı sekılde yapıyoruz dedı cok sasırdım yanı bızde evde pcden falan ılahıler dualar acsak o oyun oynarken beyın algılıycakmıs
yani yanındayken ne konustugunuza dıkkat edın onlar ılgılenmıyo gbı gorunsede duyuyorlar ve yerı gelınce kullnıyorlar dedı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?