- 1 Kasım 2012
- 5.531
- 1.676
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #62.741
cnm mutfakla ilk zamanlar zeynepte oynamıyordu şimdi çok kıymetlendi yemek yapıo bize her akşam ne pişirdin annecim diyorum pilav makarna dio. ikisi birden mi diyorum evet hangisi istersen dio ha ha çok seçenekli bi yemek hayal edio demek ki kuzum:)Bowling setini daha once gelmişti a101 e o zaman almis babasi. Utu masamiz yok ama berra cok oynamiyor oyle seylerle. Bime geldiginde mutfak almıştık. Cok oynamadi. Puzzle tarzi oyuncaklarla daha cok ilgileniyor
Bizim de 1 ayi gecti sanirim alalı. Ama ancak bizim tesvigimizle geciyor başına hadi kizim yemek yap bize getir cay yap ta getir diye diye oynatiyoz ancak çocuğu:) yerim ben onun pilav makarna diyen dillerini yaaa:) ah bi berra da konussaydi artık biz de hic bi gelişme yokcnm mutfakla ilk zamanlar zeynepte oynamıyordu şimdi çok kıymetlendi yemek yapıo bize her akşam ne pişirdin annecim diyorum pilav makarna dio. ikisi birden mi diyorum evet hangisi istersen dio ha ha çok seçenekli bi yemek hayal edio demek ki kuzum:)
aynen canım masalda hıc oyuncak oynamıyor annemler surekl alıyor almayın dıyorum dınletemıyorum heryer oyuncak dolu aslaoynamaz sadece kıtap kalem puzlle lego onlarla oynar oyun hamuru vagcelmezı masalın:)Bizim de 1 ayi gecti sanirim alalı. Ama ancak bizim tesvigimizle geciyor başına hadi kizim yemek yap bize getir cay yap ta getir diye diye oynatiyoz ancak çocuğu:) yerim ben onun pilav makarna diyen dillerini yaaa:) ah bi berra da konussaydi artık biz de hic bi gelişme yok
aynen canım gec konusan daha hızlı ve bırden cumle kurarak konusyor cunku kaydedıyormus beynıneolur katrecim o da bi anda konuşur şaşarsın.kuzenimin kızı da çok geç konuştu 3 yaşını geçmişti sanırım. ama şimdi de susturamıyorum dio kuzenim.
Insallah canim yaa bazen derdini anlatamayinca o kadar sinirleniyorki cok zorlanıyorum o durumlardaolur katrecim o da bi anda konuşur şaşarsın.kuzenimin kızı da çok geç konuştu 3 yaşını geçmişti sanırım. ama şimdi de susturamıyorum dio kuzenim.
Ay berrayi anlattin sanki oyun hamuru delisi yaaaynen canım masalda hıc oyuncak oynamıyor annemler surekl alıyor almayın dıyorum dınletemıyorum heryer oyuncak dolu aslaoynamaz sadece kıtap kalem puzlle lego onlarla oynar oyun hamuru vagcelmezı masalın:)
Inşallah canim birden konuşacağı günü bekliyorum bakalim:) bir an önce gelsin ama yaaa. Dün supriz istiyormus arada uzun zaman oynamadigi bi oyuncagini falan cikarip arkama saklayip getiriyorum süpriz diye cok hoşuna gidiyor. Işte öyle yapmami istiyormus biseyler anlatmaya çalışıyor anlamiyorum öyle sinirlendi öyle agladi ki kuzum. Kucağıma aldim aglayinca anlamıyorum sakince tekrar anlat hadi dedim. Elini arkasına götürüp cikariyo dee diyo bi anda anladim süpriz mi istiyorsun dedim nasil mutlu oldu.aynen canım gec konusan daha hızlı ve bırden cumle kurarak konusyor cunku kaydedıyormus beynıne
Yok canim ya her gun yaptiramiyorum arada oluyo böyle etkinlikler iste.katre negüzel berra çok şanslı seningibi bir etkinlik yapan annesivar sizin kreşe gitmeye hiç ihtiyacınız yokki kıreş sizde zaten he he..
konuşmaya gelince bazı keleimeleri söyüyordu sonuçta berram öyle hatırlıyorum berram geç konuşacak ama ayşegülün dediği gibi düzgün konuşucak..
nili dr götürdüğümde hani şu istanbuldaki profa ilk sorduğu 3 kelimeydi cnm 3 kelimeyi konuşan çocuk konuşmuyo diyemeyiz demişti..zamanı var bence birde bu olay genetik bile ola bilir mesela senve eşin nasıl konuşmuşsunuz acaba..Yok canim ya her gun yaptiramiyorum arada oluyo böyle etkinlikler iste.
Evet var bazi kelimeleri hic konusmuyor değil. Ama hic cümle kurmuyor mesela.
benım bılegım ıncındıgınde kuru üzümü ezip sarardı babannem sabaha hafıflerdı 2gun yapardık boyle bısey kalmazdı hıc kıpırdatmıyor ve sısdıyse morardıysa falan kırıkda olabılır bebekler hıssetmıyor cunku ve eger o sesı duyduysan cıt dıye kırıkda olabılır zman kaybetmeyın derimEn sonunda uyudu kuzucum bakalim gece napicak aklim onda ama yanimda yatiyo ins.kotu olmaz biraz incindi sanirim ama degisme olmassa dr.a gotururuz boyle olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?