2012 kasım bebekleri büyüyor..

yıyo cnm benım kı 1aydır yıyo zaten ama sadece öğelen ve ıkındı verıodum çorba ve yoğrt ama artık buna gecıcez yıyo alsıtı ama yemesı gerek zaten artık benımkıde 6y 7gunluk ama 1aydır yıo masallah cnm bence arık baslamalısn bız bunu1ay uygulıcaz sonra3.lıstey e gecıcez onda balık köfte et falanda var

zaten basladik biz ama bir haftadir falan corba veriyorum ben ama cok yemiyo yogurt ve meyve puresini severek yiyo.kahvalti yapiyoruz bir haftadir ama dedigim gibi az yiyo siz erkenmi baskadiniz yani alti dolmadan

çok geçmiş olsun canım aferin masala:

nerde o ninni cnm nerdeeeee:

Günaydın..
Sizler de kuzucuklarınız da iyidir umarım..

biz iyiyiz cnm elif mina hanım nasıllar acaba?

ohhh maşallah liste bi hayli kalabalık ..
biz tavuk suyu yada eti vermiyoruz daha bizde 7. aymımızdayız ya bu doktorların çelişmesi beni hasta ediyo..

gunaydin arkadsslar
nasilsiniz kizim ve biz iyiyiz cok sukur

iyiyiz cnm siz nasılsınız bakalım?

günaydın kızlarr

güldencim gece iyiydi çok şükür yükselmedi ateşi.

kızlarr biz bugün doktora gittik. burada özel hastanede çocuk doktoru yok. devlete de pek gitmek istemiyordum çok kalabalık oluyo diye. ama bi arkadaşın tavsiyesi üzerine devlette bi doktora gittik. kontrol etti falan güzel ilgilendi. gelişimi güzel dedi. sonra sizi çocuk gelişim uzmanına göndereyim dedi. neyse uzmana gittik. o da baya güzel ilgilendi ve liste verdi inanamıyorum burada böyle bi uzman bulabildiğime artık bizimde bi ek gıda listemiz var benim bu ek gıda konusunda kafam çok karışıktı. kimi doktorun ver dediğini diğeri verme diyo. o yüzden güvenmek istiyorum artık birine

Listeniz nasil , bana daha liste veren bile olmadi :s

Listeniz nasil , bana daha liste veren bile olmadi :s

bana da olacağını hiç sanmıyordum canım. ama demekki çok sıkılmışım artık Allah çıkardı karşıma böyle bişey. bi dünya sağlık örgütünün bi de sağlık bakanlığının listesi varmış. ben dünya sağlık örgütüne göre veriyorum dedi. mesela yumurtaya 7. ayda başlıycaz. çünkü zaten anne sütünden protein alıyo erken başlarsak böbreklerine çok yüklenmiş oluruz dedi. 7. ayda bi daha liste verecek. ben yazayım şimdi verdiği listeyi sana.

KAHVALTI(8:00-10:00)
-Labne peynir/lor peynir/tuzu alınmış beyaz peynir
-Reçel (vişne/kayısı)
-tahıllı kaşık devam maması/bebe bisküvisi/bebek ekmeği
-mevsim meyvesi
(karıştırılacak)

ÖĞLEN (11:00-14:00)
-Çorba

Sebze çorbası: yarım patates,yarım havuç,1 çay kaşığı pirinç/bulgur/irmik/şehriye,1 çay kaşığı zeytinyağı/tereyağı.. mevsim sebzesinden herhangi biri, kimyon(sebze çorbası yemiyo dedim o zaman içine kimyon kat sevecektir dedi)

Tarhana çorbası

Yoğurt çorbası

(bunlardan birisi)

İKİNDİ (15:00-17:00)

-yoğurt
-meyve
-yoğurt+meyve
-yoğurt+1 adet bebe bisküvisi
-meyve+1 adat bebe bisküvisi
(bunlardan birisi)

AKŞAM (18:00-20:00)

muhallebi
pirinç unu/irmik+ su+ tahıllı gece formüllü devam maması+tarçın

GECE

anne sütü/devam sütü

cnm benim mrb,benim listemde boyle asa yukari benim sipa 6 aylik ama biz 2 listeye erken gecis yaptik anne sutu almadigi icin benim oglusum,yurutece gelince benim doktorum kesinlikle koyma dedi erkek kiz fark etmiyor dedi ilk parmaklarinin uzerine basiyorllar ya ayaklarinda yanalmalar olabiliyomus,yani yeni yeni kendisi yere basmaya baslayinca anca o zaman koyabilirsin dedi

Merhaba teyzoslar.uzunca bir aradan sonra..evimizde tadilat olunca malesef hic vwaktim kalmadi desem..bir yandan kizlar bir yandan ustalar off pertim cikti vallahi..cok sukur bizde suan hersey yolunda..ek gidalara gectik..sebze corbalarimiz meyve puremiz bebelac2 derkn baya oturtuk..sizlerde ne var ne yok bakalim..
B]

liste icin tesekkurler
arkadasim sorum olacak kahvaltida yazdiklarinin hepsimi karistirilacak ve verilecek ve bi olcusu varmi

evet canım hepsi karıştırılacak. ama mesela peynirlerden birini seçeceksin. bebe bisküvisi ya da bebek ekmeği vereceksin yani aynı sırada olanlardan birini seçeceksin. miktarı sormamışım canım. olayın şokunu atlatamamıştım daha bi daha ki ay hazırlıklı gitcem inşallah. benim bebeğim çok yemiyo zaten artık yediği kadar vercem

Son düzenleme:
Elif Mina' nın keyfi yok bu aralar teyzesi..
6 ayımız bitti ama hala gazımız var
dişimizde çıkmaya devam ediyo..
Huzursuz bebeğim

ofya bzde huzursuzuz bizimde şu dişimiz bi çıkaydı..

hoşgeldin cnm geçmiş olsun diyelim ozaman..

nurcum herşeyin içine bebe büskivisi karıştırma bukadar bence tabi sen bilirsin ama yaniyoğurda bebebüsküvüsi karıştırmayada gerek yok bence tabu benim fikrim cnm:
hadi sabah jkavaltısına cicibebeğnin ekmeyini koydun çorbasınada aynı şekilde ama bence çoorba ve meyvelere koymaya gerek yok..

canım haklısın ama zaten orada seçenek sunmuş yoğurt demiş eğer yemiyorsa bebe bisküvisi ya da meyveyle karıştırılabilir diye çeşitli alternatifler var

Elif Mina' nın keyfi yok bu aralar teyzesi..
6 ayımız bitti ama hala gazımız var
dişimizde çıkmaya devam ediyo..
Huzursuz bebeğim

canım haklısın ama zaten orada seçenek sunmuş yoğurt demiş eğer yemiyorsa bebe bisküvisi ya da meyveyle karıştırılabilir diye çeşitli alternatifler var

aman beee tamam ozaman ben yanlış anlamışum evet yoğuurt yemezse meyveyle karıştıra bilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…