2012 kasım bebekleri büyüyor..

benım benım cunku hıc ferrum lekesı etmedik cok güzel ıcırırım soylemesı ayıp

haha ay o ıslerı yarende hallettık kuzum
lekelendik cok
sımdık hemen bı duck tv aras oraya kılıtlenıyo anasıda tepıyo
ay aras yemek yerken cok tepık yıyorum he orası ayrı

kız şimdiden çizgifilm izliyo bunlar maaşllah

biizmki reklamları çok seviyor
en çokta panda reklamını seviyoruz
"önce sağa sonra sola birazda ortada çalkalaa"

kızzz aras ın pipiyi törpülettinizmi
biz haftaya törpületiyos:18::18::18::18:

yaren hatun
benm topiğe yazdığın msjına yanıtımı okudunmu aşkım sen
okuduğun msjlarımı beğende
acaba aokudumu okumadımı diye kendimi yemeyim ayol

aman bızımkıde sevıyo he bacaksız bırak bnde sevıyorum o reklemı
ay kız sünnet mı ettırıyonuz bız gecen ay urologa goturduk bızım kıprısıgı gordu anestesı olmadan olmaz dedı ufacık bebenede anestesı vermem 6 yasında gelın dedı anlıcagın 5.5 sene daha torpu yok
sız nasıl karar verdınız
yaren hatun
benm topiğe yazdığın msjına yanıtımı okudunmu aşkım sen
okuduğun msjlarımı beğende
acaba aokudumu okumadımı diye kendimi yemeyim ayol

kız ben ole cok beğenme olayına gıremedeım sankı dur bakayım senın topıkıne kuzum bı daha beğencem ama soz

kız ben zaten doğduğndan beri kestirelm deyip duruyorum bebekken olsun bitsin çabuk geçer diye istiyoruz

sen uroloğa neden götürdün bizimde götürmem gerekiyomu

bizim akraba evde kescek:26:

----------------
sonra acaba okudumu diye günlerce düşünüyorumda

cnm çocuk dr u kontrolde yumurtalığının bırını yukarıda gordu kontrol ettırelım dedım annemde hep sünnet ettırın dıyodu onuda sorduk cıx dedı anestesı olmadan yapmam dedı anestesı vermedende cok hareketlı olmaz dedı uyutmadan
yumurtalıktada sorun yokmuş sukur o arada yuruteı bılem sordm bındır dedı

Yarencim kizamik asisi erken donemde yapildiginda tutmuyor.suan salgin var diye one alinda asi programinda . bosuna deldirmekle kalacagiz bebeklerimizi. o yuzden biz yaptirmamaya karar verdik. hem de salginin en yogun oldugu yerdeyiz ,Rabbim bebeklerimizi muhafaza etsin ....

cnm kafama takılan su kı ası takvımıne koyanlar 1 yas oncesı tutmayacağını bılmıyolar mı
böyle bısey varsa neden dıye sormadan edemiyorum kendıme

Kızlar sımdı bısey okudum
kızamık gecıren annelerın antıkorları gebelıkte bebegı gecer ve en az 9 ay geenelde 1 sene korurmus ası bunda sebep bu zamanda yapılırmıs yanı en az 9 ay beklenmesının sebebı buymus
9 aylııkken yapılan asının tutmama olayıda anneden gecen antıkorlar 9 ıle 12 ay arası korudugundan eger kı 12 ay koruduysa 9 aylıkken ası yapıldıında tutmuyormus

kızamık gecırmemıs anne bu antıkorlara sahıp olmadıgından ası 9 aylıkken vurulması daha uygunmus aynı zamanda annenınde asılanması onerılırmıs

bu arada ben kızamık olmadım kızlar 9 ayda vuruldugunda bızım ıcın tutmama rıskı yokmus
kızamık olmamıs annelre duyrulur

Anne antikorları 1 sene koruyor ama anne eğer Kızamık geçirmemiş ise, bebeğin erken aşılanması gerekir... Tabi bu sistemde KKK aşısının 2 değil 3 defa yapılması gereklidir. 1.doz; 10ay-1 sene arası, 2.doz; 13. ayda, 3.doz 5 yaşta

günaydın kızlaaarrr

songül okuyorum konuşmalarınızı ve kafam çok karıştı. ben kızamık olmadım ama kızamık aşısı olmuştum bi kaç sene önce. dr bi akrabamız tavsiye etmişti. hamilelikte geçirilirse çok tehlikeli oluyo diye yaptırtmıştı kızamık aşısını. bu durumda ne oluyo ki acaba. ama ben sağlık bakanlığına güvenip yaptırırım heralde yaa

Gunaydin tatlim
Ay beninde kafamda yoktu konusmalardan sonra moda girdim
Cok iyo etmissin asi yaptirarak cnm antikorlar bebege gecmistir anladigim kadariyla
Benim erken donem yaptirmam uygun goruluyo benden gecmediginden arasa

Ama sizler icinde tam bi muamma
Anneden gecen antikorlar 9 ayda koruyabiliyormus 12 ayda net bisey olnadigindan en erken donem tercih edilnis
Vuruldugu taktirfe en fazla tek doz fazla alinmis oluyormus pnun disinda zarari yokmus

bende yaptırma taraftarıyım
geçirdim mi bilmiyorum ama
gecen bi ark. demişti ya bi çocuk kızamıktan ölmüş
Rabbim esirgesin ya

bende yaptırma taraftarıyım
geçirdim mi bilmiyorum ama
gecen bi ark. demişti ya bi çocuk kızamıktan ölmüş
Rabbim esirgesin ya

Evet cnm benimfe korkum asisiz yakalaasi benim yaptirmam sart oldu arasa
Anneden gecen antikorlarin korumasi net 12 olsa okey ama 9 da olabiliyonus bence riske atmaya gerek yok en kotu tutmaz bi doz daha fazla vurulurlar saglik icinse deger

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…