2012 Mart Anneleri Kaç Kilo ile Hamile Kaldık :))

arkadaşlar ben 57 ile hamile kaldım, ama 50ye kadar zayıfladım... şu an 51.5 kiloyum.... şimdi ben hangi kiloyu başlangıç olarak alacağım... 57'yi mi, yoksa 50'yi mi...
BENİM FİKRİM 50 ile başladım diye hesapla.çünkü diğeri hem seni hem doktoru yanıltır. gerçi o senin durumunu biliyordur ama. etraf bilmese de olur:)
canım bence gayet normal, çünkü şu an 5 aylık hamilesin ve beş kilo... inşaAllah geri kalan 4 ayda da 5-8 kilo ile kapatırsın
ayyy inşallah inşallah. kızımda 13 kilo ile bitirmiştim, bunda hedefim 10 kilo idi ama zor
Canım 5 aylık olmuşsun her aya bir kilo gibi olmuş işte gayet normal....

:))) aynen öyle olmuş dimi:)) keşke kalan aylarda da böyle olsa:)
 
bencede şaşırtır, düşünsene toplam 13 kilo alıyormuşum, 50+13=63 eder....ama herkesede 57 ile hamile kaldım dediğimde 6 kilo almışım gibi görünecek.... birde bebişte tombiş doğarsa bebek burdaysa kilolar nerde, kilolar burdaysa bebiş nerde derler

bu arada inşaAllah istediğin hedefinle hamileliğini tamamlarsın
 



bu kıyaslamadan ziyade insanların bakışlarından bile korkarım ben. benim ve kızımın bünyesi çok çabuk çekiyor nazarı o yüzden hep korkmuşumdur.
şimdi 57 ile hamile kaldım desen +6 etti 63, Allahın izniyle bebek doğdu 3,5 kilo.. al işte hemen dedikodu başlar. nazar ederler Allah korusun.
 
Son düzenleme:
pollyanna cım benim de arta kalan yanım yok.
belli saatten sonra dikkat ediyorum yememye özen gösteriyorum hep sebzemi etimi sütümü kahvaltımı her cesitten dıkkatlı yıyorum.
her besınden alcam dıye. cok karbonhıdrat tuketmedigim halde. bende 59 la basladım bu sabah tartıldıgımda 64.5 dum. 5,5 yani 6 kg varsayalım.
vitamınlerden mı oluyor acaba. gunde ıkı tane kan hapı alıyorum elevit ve balık yagı. kızlar kılosunu paylasan kısı sayımız az herkes paylassa ya merak edıyorum :)
 

Ben de 58le basladim 65im suan ve eskisi gibi yiyorum ama vitamindi kan hapiydi, bir de vucut hamileyken gelecek bir kitlik durumuna karsi depo ediyormus. O yag depolari biz emzirirken sute donuyormus. O yuzden cok mu hareket lazim, cok mu az yemek lazim, bilemedim ki
 

bende şaştım :) ne yesek yarıyor demek diyorum. ama hareket lazım. hareket edıp yakmazsak vucut depo yapıyo onlar da bize yag olarak dönuyor. sımdıden aldık 5-6 kıloları neyse umarım cok degildir.
 

bende 58 ile başladım 64-65 arası değişiyorum şuan ama 65 i garantiledim gibi... çok moralim bozuluyor... birde bugün baldırlarım dikkatimi çekti baya bi büyümüşler gibi geldi... nerdeyse basenim kadar olmuş gibi... çok üzülüyorum yaaa...psikolojim bozulacak
 

tatlım evet haplarda kilo aldırıyor ama şu da bi gerçekki biz sadece bebğimizin kilosunu düşünüyoruz.. oysaki bebeğin eşi suyu yağı bilmem nesi bir sürü şey var bizim kiloların gidiş yerinin:))

Bebek 3500 gram
Plasenta 700 gram
Amniyon sıvısı 800 gram
Uterus (rahim) 900 gram
Meme dokusu 400 gram
Kan hacmindeki artış 1250 gram
Dokulardaki su artışı 1250 gram
Annedeki yağ hacmi artışı 3200 gram
TOPLAM 12000 gram
 

üzülme canım niye üzülüyosun ki.. bebişler sağlıklı olsunda o şişlikler kilolar gidiyor.
dün akşam tok karnına ve midem çok fena doluyken bi çıktım tartıya gözlerim aynen böyle oldu.. benim 10 kilo hedefi filanda hikaye oldu.:))) amaaaann olsun.. bende bi 2 yaş sendromu yaşayan küçük çocuk bide bebek olunca Allahın izniyle kilo milo kalmaz:)))) İNŞALLAH... birde şimdiden azmettim doğumdan sonra spora ağırlık vericem evde imkanım elverdiği sürece.
 
bende şaştım :) ne yesek yarıyor demek diyorum. ama hareket lazım. hareket edıp yakmazsak vucut depo yapıyo onlar da bize yag olarak dönuyor. sımdıden aldık 5-6 kıloları neyse umarım cok degildir.

Herkesin bünyesi farklı canım.bu ilaçlar herkesi farklı etkiyo ama yine de hareket şart.Demir ve vitamin ben de kullanıyorum ama kilo yapmadı bana(2yıl doğum kontrol hapı kullandım mesela o da hiç kilo yapmadı),eskisi gibi yiyiyorum.(Günde 6 öğün-3lt su)Yıllardır bu şekilde besleniyorum zaten geç saatlerde de bişey yemem.Haftada 2-3 günde spor yapıyorum fırsat buldukça yürüyorum.Şimdiye kadar 1 kilo aldım.Ama bunları yapmasamda zaten evde işim bitimiyor sürekli dolanıyorum.Oturamıyorum bi türlü.
 

Önemli olan bebişlerimizin sağlığı bence de kilolar verilir.Tamam ben kilo almadım ama özel bi çabam yok bünyem az az sık sık yemeye alışmış yıllardır o da hamilelikte işime daha çok yaradı.Ben sadece migrenimi tetiklediği için abur cuburu ve tatlıyı kestim.Başka da bişey yapmıyorum ama böyle olunca da benim zayıf kalmak için yemediğimi düşünüyolar.İlla iki kişilik mi yemem lazım bebeğimin sağlığı yerinde gelişimi güzel diyorum ama anlamak istemiyolar.
 
bende şaştım :) ne yesek yarıyor demek diyorum. ama hareket lazım. hareket edıp yakmazsak vucut depo yapıyo onlar da bize yag olarak dönuyor. sımdıden aldık 5-6 kıloları neyse umarım cok degildir.
Evet ama kis geldi, hava erken karariyor, isten cikinca yemek mi yapcan yuruyus mu yapcaksin. Zor valla isimiz

aynen ya, korkulardayim
 
Evet ama kis geldi, hava erken karariyor, isten cikinca yemek mi yapcan yuruyus mu yapcaksin. Zor valla isimiz


aynen ya, korkulardayim

canım biz eşimle genelde akşam yemeğinden sonra saat 7-8 arası çıkıyoruz dışarıya, eğer eşinde olur derse sizde öyle yapın, Çünkü yürüyüş şart, gerçi burası soğuk oluyor ama napayım, kat kat giyiniyorum bende
 


ya ikimizde çok çalışıyoruz bu aralar 7.30 da yemek yiyoruz ancak zaten, ama dediğin gibi tembellik yapmamak lazım. Bugün evde yok ama yarından itibaren yürüyüşlere başlamak lazım:)

Her gün yürüyüp burda rapor verelim mi birbirimize kızlar, kilo sorununuz olsa da olmasa da, yürümek özellikle normal doğum isteyenler için çok önemliymiş.
 
ben 67 ile hamile kaldım... aslında normal kilom bu değildi son zamanlarda kilo almış üstüne hamile kaldım... şu an 70 kiloyum...

(
 

Yürüyüş çok önemli bizim için,özellikle normal doğum için.Zaten kilo olsa da olmasa da yapılması gerekiyor,hareketli olmalıyız.
 

tamam şeker bundan Sonra rapor edelim hafta hafta . bu hafta 3 gün yürüdüm vs gibi ozgeengin arkadaşı feyz alalım onun masallahi var . yürüyen arkadaşlar nasıl yapıyorsa bizde iş çıkışı yemek Sonra yürüyüş çünkü oturunca bir daha kalkilmiyor. benim oyle oluyo yemek Yap Ye vs derken koltuğa atinca dusa bile zor kalkiyorum ki suyu acayip seven ben hantallastim :)
ama ben öğlenleri dışarda yersem 2-3 km yürüyorum yemeğe yürüyerek gidiyorum öğlen aram 1.5 saat çok iyi oluyor bugun yürüdüm.
 

Sağol canım,Ben yemeği sabah evden çıkmadan yaptığım için akşam vakit kaybı olmuyor,yemek yiyiyoruz 1-1,5 saat sonrada yürüyoruz.Ama her akşam değil tabi pilates yapmadığım zamanlarda yürüyüş yapıyoruz.Sen de öğlen yürüyebiliyosan öyle yap akşamları sorun oluyasa.Ben evden 9'da çıktığım için yemek yapabiliyorum ama herkesin böyle imkanı olmaz tabi.Bence öğle arasını değerlendir canım sen daha iyi olur.Zaten hava da erken kararıyo artık.Bi de benim evim dubleks hiç bişey yapmasamda o merdivenleri in çık yetiyo valla.
 
bnde hızlı kılo alanlardanımmm :)) ama olsun bebgım ıcın dgr ılk oglumdada 30 kılo oldum ılk 3 ay ıcınd hpsını vrdım bısyyapmadan bunda o kadar almasamda vrırım lbtt o saglıklı olsunda
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…