- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #21.381
Günaydın herkese
Bu gün sabahtan izin aldım öğlen gidicem işe :) sohbete katılabiliyorum
Kızlar hem şeker hem çukulata mı yaptırmak lazım ben mevlüt falan yapmıcam pek tanıdık yok çevremizde sadece birini yaptırsam olur heralde diyorum ne dersiniz
ben eve doğumdan sonra gelenlere dağıtmak üzere çikolata hazırlatıcam. mevlüt için de şeker düşünüyorum. mevlütte çikolataya gerek yok bence. zaten bebek şekerleri en azından benim istediklerim yenebilir tipte olmuyor, magnet şeklinde yaptırmayı düşünüyorum. hatta içinde şeker yerine lavanta bile olabilir. bir de ayrıca güllü lokum dağıtılıyor bizde.
mevlüt yaptırmıcaksan eve gelenler için sadece dediğin gibi birini yaptırsan olr ben bi bebek görmeye gittiğimde sadece çikolata vermişlerdi
Eki Görüntüle 302681 kızlarrr bebişleri kız olanlar buna bi baksın çok güzell yaaa bittimm:)
Eki Görüntüle 302681 kızlarrr bebişleri kız olanlar buna bi baksın çok güzell yaaa bittimm:)
lavanta güzel fikirmiş, şeker çok uzun ömürlü olmuyo sonuçtaben eve doğumdan sonra gelenlere dağıtmak üzere çikolata hazırlatıcam. mevlüt için de şeker düşünüyorum. mevlütte çikolataya gerek yok bence. zaten bebek şekerleri en azından benim istediklerim yenebilir tipte olmuyor, magnet şeklinde yaptırmayı düşünüyorum. hatta içinde şeker yerine lavanta bile olabilir. bir de ayrıca güllü lokum dağıtılıyor bizde.
çok güzelmiş yaaaa bayıldım.. inşallah ben de istediğim şekilde bebek şekerleri bulabilirim. düğünümüzde aceleye gelmişti, eşim seçmişti bizim şekerleri, içimde kaldı benmde. bebişime gönlüme göre yaparım die bekliyorum.
bi de bizim ailede mevlüte gelenlere havlu dağıtma adeti var. havlunun üzerine bebişin ismi işleniyor fln. ama ben şuan farklı bir şehirdeyim ve böyle şeyler yapan yerleri pek Canımhangi şehirdesin bilmiyorum ama böyle mahalle çarşısı falan olan bi yer varsa illakı vardır bi pikocu vs . ne diyolarsa artık azıcık gez çarşıda yada çeyizciler falanda biyodur
valla mantıklı canım yaa peki bu şekeri çukulatayı ne zaman şipariş etmek lazım doğumdan önce mi sonra mı kaç günde hazır olur ki doğum gecikebilir de erken de olabilir sonuçta "Hani sezeryan olmayacak diye düşünüyorum ben ama kısmet "
çok tatlıymış:) magnet mi var arkasında
Günaydın herkese
Bu gün sabahtan izin aldım öğlen gidicem işe :) sohbete katılabiliyorum
Kızlar hem şeker hem çukulata mı yaptırmak lazım ben mevlüt falan yapmıcam pek tanıdık yok çevremizde sadece birini yaptırsam olur heralde diyorum ne dersiniz
hastaneye çok kimse geleceğini tahmin etmiyorum ailen gelir sadece o zaman doğumdan sonra bile siparişi verebilirsin hemen ilk gün gelen olurmu acaba :) benim gittiğim bebek 2 aylıktı annesi doğumdan sonra yaptırmış çikolatayı
canım şimdi alternatif çok. ben şeker yaptım biberonun içinde... o az gelir diye bir kututda çikolata alırım dedim.
ama istersen çikolata firmalarını araştır çikolata paketlerinin üstüne bebek süsleri fln yapıyorlar. o tarz bişeyde olabilir...
benim şekerleri ekliyorum arkada lavanta var, biberonun içinde şeker olacak...
Eki Görüntüle 302692 Eki Görüntüle 302693
Bende senin gibi önceden evhamlanıyordum sonra bizim kızın çok kibar olduğuna karar verdim :))istisnalar dışında kızım mı bağırsaklarımmı gün içinde anlamıyorum:))
ve biberon çok güzelmiş ne kadara gelir ki öyle bişey
canım şimdi alternatif çok. ben şeker yaptım biberonun içinde... o az gelir diye bir kututda çikolata alırım dedim.
ama istersen çikolata firmalarını araştır çikolata paketlerinin üstüne bebek süsleri fln yapıyorlar. o tarz bişeyde olabilir...
çok güzelmiş gerçekten...
çok güzelmiş gerçekten...
Masiva çok geçmiş olsun inşallah bir an önce sağlığına kavuşur...
Bana gelelim misafirlerin yorgunluğu henüz geçmedi bile,dışarıda yağmur var tam uyku havası benim de bütün gün battaniye altında miskinlik yapasım var
Kuzu maşallah hiç durmuo pıt pıt sürekli hareket halindeNoktacıktı uzun süredir adı şimdi pıtırcık oldu kendileri,babası da pıtırcık napıosun dio artık Şeyi söylemedim ben size, nabız normalde de yüksek atar malum misafir gelecekti annem de çok yoruldu dedim aşağıdaki balkonu da ben temizliyeyim vileda ile yaptım olmadı elimle sileyim dedim arkasından bir çarpıntı geldi ölüyorum sandım,çok kötüydü çok ...anneme seslenicem sesim çıkmıo gittim salonda kanepeye uzandım annem eşimi çağırdı neyse o gelinceye kadar biraz yavaşladı nabzım .Apar topar gittik doktorumuza bizim kuzu gayet iyiydi yalnız benim nabızın düşmüş hali 120 ydi.Annem çok kızdı zaten yapma diip duruyordu,artık her türlü iş yapmak yasak bendenize.İlaçlara da balıkyağı hapı ile dol bacağımda ağrı vardı birazcık magnezyum ilave etti.
Şimdi iyiyiz dinlendiğimiz sürece şaka maka 6.aydayız ben bile inanamıyorum.Öptük kuzularınızı
günaydın kızlar...
dün kontrolümüz vardı, bebişimi gördm yine. okadar hareketli ki bu aralar. bazen 2 gün hiç hareket etmio bazen günlerce koşturuyor karnımda.
hastane çantalarından bahsedilmiş ben tekerlekli bavulumu hazırladım, sanırım çok şey aldım yanıma, ama tedbirli olmakta yarar var. ayrıca bebişim için aldığım seyahat çantasını da hazırladım,pişik kremi, ıslak mendil, bez, kağıt havlu vs doldurdum ona da. kendim için 2 takım gecelik sabahlık ve bir takım lohusa pijaması koydum. çorap, patik, makyaj malzemesi, lens solüsyonu, peçete, lizöz, iç çamaşırı, ped, hasta külodu vs bebiş için her ihtimale karşı 2 battaniye,bir penye battaniye, bir hazır kundak, 2 hastane çıkışı seti ve bir pijama takımı aldm.
Herkese iyi geceler arkadaşlar, daha önce bahsetmiştim; Benim anneannem Rahim kanseri, ve 6 aydır Zekai Tahir doğum evinin onkoloji bölümünde kemoterpi görüyordu, üç aydırda rahimden ameliyat olacak fakatkalbindede sorun olduğu için ameliyat yapamıyorlar, Çünkü ameliyat esnasında kalbi durursa orada müdahele edecek kalp cerrahı yok.... üç aydır kalb içinde ilaç kullanıyor ama baktılar ki olmuyor üç hafta önce hem onkolojinn olduğu hem kalp cerrahın olduğu başka hastaneye sevk ettiler, O hastanede de üç haftadır tetkikler yapılıyordu ve nihayet bugün yarın ameliyat yapılmasına karar verildi, ama ameliyat esnasında kalbinin durma riski hala var.... bu yüzden hepinizden dua bekliyorum, Hayırlısı ile bu ameliyatını atlatsın
Anneannem normalde Beypazarında oturuyor ama kemoterapi boyunca ankarada annemlerde kaldı, son üç haftadır da annemle teyzem sırayla hastanede başında kaldılar, bu yüzden anneciğim hamileliğim boyunca hiç yanıma gelemedi.... ama olsun, telefondan da olsa sesini duyuyorum ya annemin, Rabbim annelerimiz başımızdan eksik etmesin
canım geçmiş olsun aman dikkat et kendine yorulma...
canım maşallah bayağı büyümüş bebeğin...
çantada hazırlanmış ne kadar güzel. bende yavaş yavaş eşyaları yıkıyorum ütülenip çantalayacağız artık...
valiz mantıklısı gerçekten yağıymış, beziymiş, battaniyesiymiş eşya çok gerçekten ne ihtiyaç olacak onuda bilemiyoruz. ama seninki bebeğin eşyalarının yanında eşit vala.oğluşumda dün hareketi azdı. ama bugün şükür iyi. demekki bu haftalardan sonra uykuya çok dalıyorlar..
Bende senin gibi önceden evhamlanıyordum sonra bizim kızın çok kibar olduğuna karar verdim :))istisnalar dışında kızım mı bağırsaklarımmı gün içinde anlamıyorum:))
ve biberon çok güzelmiş ne kadara gelir ki öyle bişey
Canım şekerler çok güzelmiş,ben de yaptırıcam ama daha nasıl olacağına karar veremedim en sona kalacak bu gidişle
Tünaydın arkadaşlar;
Geçmiş olsun dilekleriniz için tşk ederim, ama maalesef anneannemin ameliyatı haftaya salıya kaldı, Çünkü kalp için ameliyattan önce yapılması gereken iğneler varmış, kalp cerrahı onların yapıldığını sanıyormuştu, yapılmadığını duyunca o ineler mecbur yapılmalı diye haftaya salıya ertelemiş, hayırlısı bakalım,
Bebek şekerlerinden bahsedilmiş, Ben inşaAllah bebek çikolatası ve magnet düşünüyorum, magnetleri babamın asker arkadaşı bu işlerler uğraşıyor, onlar doğum hediyesi olarak benim için yapacaklarmış saoğolsunlar, bebek çikolatalarınıda ben kendim yapacağım, küçük kare kutular var, onları süsleyeceğim, içinede bıldırcın yumurtası şeklinde görüntüsü olup içinde çikolata dolgulu olan çikolatalar var, bir kilo ondan alıp, içine 4er 5er koyacağım inşaAllah
Mevlüde gelincede biz tosyada oturuyoruz, buranın yaylaları çok güzel, bizim bütün akrabalar pazar günü toplanıp tosyaya gelecekler, gelir gelmez onlara birer bardak lohusa şerbeti ile bebek kurabiyesi vereceğim, bebek kurabiyeleride şeker hamurlarıyla yapılıyor, netten tarifini bulablirsiniz, sonrada oradan hep birlikte doğru yaylalara çıkacağız, herkes kendi mangalını, semaverini, tabağını,bardağını getirecek,bizde hem akika kurbanımızı keseceğiz, hem duamızı edeceğiz, yani piknik havasında bir bebek mevlüdü olacak inşaAllah
güzelmişş canım ellerine sağlıkkk bende düşünüyorum öyle birşeyler ama erken gibi daha bekleyelim biraz daha diye düşünüyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?