- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #26.321
tamam cnm..peki ne şekilde yapıyoruz sna zahmet onuda yazarmısın? aktardan alcam rezeneyi ne kdr atcam bi bardağa..hiç içmedim daha önce bikaç kere hazırlarından almıştım ama hazır kullanmak istemiyorum paketlerden..
Ben şimdiden rezene çayı içmeye başladım çok değil ama haftada 3-4gün bir bardak içiyorum çok iyi geliyo.
Rezeneye bende başladım 1 ay oldu sanırım.. senin gibi bende haftada 3-4 kez içiyorum, gerçekten çok rahatlatıyor, emzirme döneminde aynen devam etmemiz lazım, süt yapması için
Canım bende hazır aldım şimdilik ama az miktarda rezeneyi şu bitki çayı için süsgeçler var ya kıskaçlı gibi onun içine koyup biraz demlendikten sonra içebilirsin.
Ben de rezeneyi nasıl içiyosunuz diye sorcaktım... hazırlardan alalım o zamanm bi zararı olmaz herhalde dimi?
kızlar 2 sorum daha olcak :
1. şu göğüs ucunu koruyan kalkanlar varya onlar cidden işe yarıyomu bide nasıl kullanılıyo hiç anlayamadım bilen varmı? ucu delikde meme ucuna takıp öylemi emziriliyo yoksa emzirdikten sonramı takılıyo almak lazımmı?
2.bide kanguru almak istiyodum hani dışarda gezerken kullanırız diye çünkü arabamız yok heryerede bebek arabasıyla gidilmez..ama çoğu kişi fazla kullanılmaz grk yok fln diyo..kangurular kaçıncı aydan kaçıncı aya kdr kullanılır ?
cevaplayanlara teşekkürler...
canım çok güzel olmuş, eline emeğine sağlıklistemizi erkek annelerini mavi, kız annelerini kırmızı olarak güncelledim...
hoşunuza gitmeyen, eklemek veya değiştirmek istediğiniz yerler varmı arkadaşlar??????
Defne hanım uyuyunca ilgilenebilirim:)
canım sonuç çok iyi, hadi sende atlattın,Slm kızlar nasılsınız bu gün şeker yüklemem vardı sabah gitmiştim şimdi internetten baktım 65-114 gözüküyor iyi mi oluuor bu sonuçlar:44:
Canım benim çok geçmiş olsun, Rabbim bebeğini sana bağışlasın... Duam seninle...herkese merhaba arkadaşlar çok uzun süredir giremedim 2 haftadır çok zor günler yaşıyorum....KIZLAR UFAK BİR KASILMA BİLE OLSA HEMEN DOKTORA GİDİN BEN ÖNEMSEMEDİM SONRA KANAMALARA ÇEVİRDİ BU DURUM O YÜZDEN 30 HAFTADAN SONRA HERŞEYİ İNCE ELEYİP SIK DOKUMAK LAZIMMIŞ BUNU ÖĞRENDİM UFAK BİR SANCIDIR AĞRIDIR DEMEYİN DOKTORUNUZA BİLDİRİN EN AZINDAN. çok uzun oldu kusura bakmayın ne olur içimdekileri yazmak sizlerle paylaşmak istedim. neolur DUA EDİN KIZIM VE BENİM İÇİN ERKEN DOĞUM OLMASIN KIZIMI SAĞSALİM KUCAĞIMA ALAYIM. ALLAH HERKESİN YAVRUSUNU BAĞIŞLASIN.
ya ben hala 75 beden sütyenlerimi taktığım için emzirme sütyeninde kararsız kaldım, belki iki ayda büyüse diye son aya bıraktım, sanırım en iyisi bu:44:melike ben birde kruvaze sütyenden aldım kafadan geçirmeli arkadan kopçalı değil, oda rahat geldi bana göğüs altını acıtırmı bilmem ama o da güzel... ben üstümde olduğunu hissetmiyorum...
nihayet bende 30 haftamı doldurdum Allah'ın izniyle..
şükürler olsun.
canım hakikaten önemli bilgiler, çok sağol paylaştığın için, bnede tulumu çok seviyorum, kuzenlerin giydirilerdi, sanki daha derli toplu gibi geliyor, orası burası açılma derdi de olmaz, inş ilk üç ay hep tulum giydireceğim oğluşumaarkadaşlar sizilede paylaşmak istedim ogün buluştuğumuzda bu zıbın mevzusunu tekrar konuştuk ve neclase arkadaşımızın gelinleri daha yeni doğum yapmış ve hastaneden tam 5 adet zıbın takımı istemişler bebeğin öbeğini temizledikten sonra zıbınıda mutlaka değştiriyolarmış....bizde güneşle tekrar zıbın aldık takım olarak pahalıda değil 6.tl çantaya en az üç takım koymak lazım bilginize....ve bebekler cok üşürmüş ona göre yanınaza kalın battaniye şapka eldiven ve kadife tulum takım almayı unutmayın necla kaçkat sardıysak bebeğin elleri moraramıştı dedi..ve bebkler anne karnında 38 derecede oluyolarmış....
canım gün boyu hiç bir şeyim yok çok şükür, ama yatağa yattığım an ne sağa ne sola yatamıyorum, resmen kaburgalarım birbirine geçiyor, batıyor.... yani şkelimi bulup uyuyana kadar saat üçü buluyoOlsun canım evdesin ne de olsa dinlenmişsin işte.Senin de ağrıların mı var o yüzden mi uyuyamıyosun?Aynı haftada olduğumuz için sordum.
Geçmiş olsun,çok dikkat et kendinemerhaba kızlar size eşimin bürosundan yazıyorum. ben sabah saat 10da hastaneye gittim hemen serum verdiler tam 2,5 saat sürdü sonra eşim geldi hastaneden aldı beni bende bürosundayım eşimin biraz dinlenip yemek yiyip eve gidicem kendimi çok dinç hissediyorum sanırım serumun etkisinden olsa gerek birde 2,5 saat hep yattım ya çok iyi geldi bebişimle bol bol dinlendik. herkese hayırlı günlerrr
Ben gittiğimde ayşen bebeden 2 tane daha alayım diyorum,akşama ebebeğe bakıcaz orda varsa ordan alayım olmadı:)Kuzum üşümesin:)arkadaşlar sizilede paylaşmak istedim ogün buluştuğumuzda bu zıbın mevzusunu tekrar konuştuk ve neclase arkadaşımızın gelinleri daha yeni doğum yapmış ve hastaneden tam 5 adet zıbın takımı istemişler bebeğin öbeğini temizledikten sonra zıbınıda mutlaka değştiriyolarmış....bizde güneşle tekrar zıbın aldık takım olarak pahalıda değil 6.tl çantaya en az üç takım koymak lazım bilginize....ve bebekler cok üşürmüş ona göre yanınaza kalın battaniye şapka eldiven ve kadife tulum takım almayı unutmayın necla kaçkat sardıysak bebeğin elleri moraramıştı dedi..ve bebkler anne karnında 38 derecede oluyolarmış....
Sana da çok geçmiş olsun,sen de çok dikkat et kendine hepsi sağlıkla gelsin kuzuların.geşmiş olsun arkadaşım,
bana rahim açıklığından dolayı 16. haftada dikiş atıldı. şu an 30+5 haftalık oldum çok şükür. tam 14 haftadır sürekli yatıyorum.sadece yemek ve tuvalet ihtiyaçları için yataktan kalkıyorum ve sadece doktor için dışarı çıkıyorum. daha önce bu durumdan dolayı 23 haftalık bir bebeğimi kaybettiğim için ailece çok dikkat ediyoruz. sana tavsiyem bu durumu hafife alma. serum iyi gelmiş kendini çok iyi hissediyorsum bu çok güzel ama rahimin durumu hiç belli olmaz. o yüzden ayakta kalma yatarak istirahat et. hiç iş yapma. kendine dikkat et...
merhaba güzel anneler..
geçmişi okumadım direk yazıyorum.
bugün nedendir bilmiyorum kendimi aynaya baltığımda çok güzel buluyorum.. sakın kendini beğenmişlik olarak algılamayın.. hani bazen olur yaaa. hamilellik maşAllah çok güzel bir duygu. rabbim herkese nasip etsin..
biz de dün odamıza perdemizi aldık babamız şimdi onu yakıyor..bir elinde matkap diğer elinde çiviler.. ahh koçişime yazık yaaa..adam çağıralım diyorum o yapsın uğraşma diyorum yok diyor...ben de şimdik yemek yapacam kalkabilirisem..
bu arada POLLAYANNCIM bizm paşamızın adı da inşAllah ÖMER olacak..
eklersen sevinirim...listemiz harikaaaaaa olmuş ellerine sağlık
inş.canım bol bol süt olur da bebişlerimiz güzel güzel emer.dereotu ve kimyonu pek sık kullanmam ama ben arada yeşil çay içiyorum.bana iyi geliyo özellikle sindirim sistemi için.eskiden günde 2 bardak içerdim ama şimdi haftada 3-4 kere içiyorum.maydanozu bilmiyodum ben maydanoz olmadan kahvaltı yapmam kötü oldu şimdi.
kızlar 2 sorum daha olcak :
1. şu göğüs ucunu koruyan kalkanlar varya onlar cidden işe yarıyomu bide nasıl kullanılıyo hiç anlayamadım bilen varmı? Ucu delikde meme ucuna takıp öylemi emziriliyo yoksa emzirdikten sonramı takılıyo almak lazımmı?
2.bide kanguru almak istiyodum hani dışarda gezerken kullanırız diye çünkü arabamız yok heryerede bebek arabasıyla gidilmez..ama çoğu kişi fazla kullanılmaz grk yok fln diyo..kangurular kaçıncı aydan kaçıncı aya kdr kullanılır ?
Cevaplayanlara teşekkürler...
canım bizimde ev yok bilirim her ay kira havaya uçuyo ev almadan araba almak istemiyoduk aslında ama iş için gerekince mecbur oldu biraz ama olmasaydı çok zor olurdu istanbulda arabasız olmuyo gerçektenev araba vergilerinden bahsedilmiş, valla eviniz arabanız varda vergisini ödüyorsunuz, bence şükredin, bizim gibi arabasız- evsiz çok zor, hele birde her ay 500 tl kira ve yakıt.... Yılda 6000 tl yapıyor, resmen havaya gidiyor para, keşke evmiz olsaydıda vergisini ödeseydikRabbim evi-arabası olmayan herkese nasip etsin
Ev araba vergilerinden bahsedilmiş, valla eviniz arabanız varda vergisini ödüyorsunuz, bence şükredin, bizim gibi arabasız- evsiz çok zor, hele birde her ay 500 tl kira ve yakıt.... yılda 6000 tl yapıyor, resmen havaya gidiyor para, keşke evmiz olsaydıda vergisini ödeseydikRabbim evi-arabası olmayan herkese nasip etsin
Efem biz çok yorulduk kuzumla ancak geldik eve bişiler yedik e karnı doydu sanırım bizimkinin pıtırdamaya başladı
Kentmeydanına gitmek için dolmuşa bindim bugün doğurmadıysam ben ,biraz zor yani doğurmamHa kamikazeye binmişim ha dolmuşa.Genç bir şoföre denk geldik amanın nerde minnacık bi boşluk var o kadar kalabalık trafikten sağdan sola soldan sağa arkada da 3 bayan herkezin gözler açıldı faltaşı gibi.Ay artık dayanamadım dedim doğurursam pembemaviye götürüver beni,yanımdaki teyze kalbim çarpıo oğlumm indir beni panikatak var bende demez mii Sol tarafımdaki kız koptu zaten gülmekten,dedim çocuğa annen seni evden gönderirken hatim indirsin Bu nasıl araba kullanmaktır yani bilemedim gitti.Neyse sağsağlim geldik eve ama baya bi ekşın yaşadık kuzunun da sesi solğu çıkmadı kesin korktu kuzum kıyamam
Çantaları hazırlamaya başladınız demek ki,biz de hafasonu mobilyaısnı kesinleştirelim de aynı zamanda kıyafetleri yıkamaya da başlıcaz anneannesi gelicem dedi haftaya
Kızlar bende artık pazartesine kadar giremem büyük ihtimalle internete... o yüzden şimdiden herkese MUTLU YILLAR diliyorum..
2012 hepimiz ve özellikle bebişlerimiz için sağlıklı, mutlu, huzurlu, bol paralı :) bir yıl olsun inşallah
Kendinize iyi bakın, bebişlere daha iyi bakın
Seneye görüşürüzzzz
:103::103::119::119::124::124:
:118::118::118::118::118::118:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?