- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #26.981
kızlar tahlil sonucum cıktı açlık normal tokluk sınır 140 benimki 142 çıktı.....
dr gösterdim şeker hstası değilsin ama sınırdasın yediklerine ve yapay gıdları hayatından cıkar ekmek hamur işi tatlı bunları kes otamatik düşer dedi.........sizne düşünüyorsunuz.....sizce normalmi....
oda takımlarını yazmamışlar ama tek tek olan fiyatları var ordan fikir edinebilirsin eşim söyledi ama ben şimdi hatırlayamadım yanlış bişey söylemek istemem öğrenirim bugün akşam yarın sana özelden yazarım ama çok uygun bi fiyattı söylediği hatta bi ara oda mı yapsam acaba dedim ama ev kira ve küçük tv salona sığmaz bütün düzen bozulur diye boşverdim.
gelir gelmez son sayfaya baktım ve Melikecimin yazısının alıntısı gördüm.. Canım benim teşekkürler... evet kötü bi tecrübe yaşadım ama herkes benim gibi olacak değil. ve inşallah da olmaz.. doğumlarımıza çok az bi zaman kaldı.. hayırlısıyla inşallah hepimizin güzel doğum hikayeleri olur.
birazdan alışverişe gidicez Defneyi uyandırayım, yemeğini yedireyim de:)) bu saatte uyandırmazsam, gece çok zor uyuyor..
yarın görüşmek üzere
Bebek bezi : sadece 1 paket bile yenidoğan yeter aslında hastaneye götürmek için... çünkü bebeği olan annelerden deyimle sabittir ki her bebeğin kilosu büyüme hızı değişik.. 1 paket yeni doğanı kullanamama ihtimaliniz bile var bebek kilolu doğarsa... fazla fazla yeni doğan alanlar sonrasında değiştirmeye uğraşmışlar bebek bezlerini :) o yüzden acele etmeyip gerisini doğumdan sonraya bırakmakta fayda var... ben bunu öğrendiğimde 2 paket yeni doğan 2 paket 2 numara almışmıydım? evet... ama zararın neresinden dönersem kardır :129:
Bebeğin duruşu : Panik olmak faydasız normal doğum pozisyonunda olup doğuma 5dk kala dönen bebek de var mı? evet var... O zaman naapıyoruz? Takmıyoruz... O nasıl gelmek isterse öyle gelecek... Bizim elimizden birşey gelmiyo, istedikleri zaman, istedikleri yöntemle doğacaklar. Peki hiç mi yapcak bişi yok??? Sağlıklı ve kolay bir doğum için dua etmeyi deneyin :))
Felaket tellalları : Negatif ya da pozitif doğum hikayesi okumayın, herkesin doğum hikayesi farklıdır bizimki de farklı olacak... Duyduğunuz her gebelik hastalığını/riskini/olumsuzluğunu topiğe taşıyıp bütün anneleri panik yapmayın..Yaşadığımız olumsuzlukları paylaşmamız kafii, fikir oluyo zaten yeteri kadar, deneyimliler birbirine destek oluyo (örn: şeker, iğne, tansiyon, kanama...vs)
(Bu arada kötü deneyimleri kendileri yaşadıkları halde bizlere pozitif yorumlarıyla örnek olan Pollyanna ve Berkerdem 'e sonsuz teşekkürler...) umarım bu tavrınız ilk gebeliği olduğu halde internetten ve arkadaşlarından aldığı bilgilerle herkese korku enjekte eden arkadaşlarımıza örnek olur :)
Bugünün felsefesi : "NE KADAR AZ ŞEY BİLİRSENİZ O KADAR AZ STRES YAŞARSINIZ" (Demet Tuncer / Hurriyet)
İşim çoktur ama konulardan da geri kalmammmmmm
selamm kızlar,
pişik önleyici krem, saç& vücut şampuan, bebe yağı almayı düşünüyorum ama karar veremedim...
bübchen in yeni doğan grubunumu almalı yoksa sebamed mi?
birde bakım için bebek yağığmı yoksa krem mi? banyodan sonra cildi yumuşatmak rahatlatmak için?
benide şeytan dürtüyo okuyorum birde bebeğini kaybedenleri okuyorumm
hep okumucam diyorum yine okuyorumm
sonrada çok ağlıyorum
dün akşam okudumm allahım o kadına sabır versin hemen hamile kalsın yarabbim yüreğim parçalandı sankii
tutumadım kendimi hüngür hüngür ağladımm gözlerim bugün şiş çok ağladığım dün akşam
heleki biri varr hep aklımda bebeğini kaybetmiş ve rahminide almışlarr bidaha çocuğum olmucak diyo
onu hiç unutmuyorumm
üzerinden aylar geçmiş ve sensiz yaşayamıyorum seni çok seviyorum kızım diyo
allahım sen bizi evlat acısı ile imtihan etme yarabbim
Bebek bezi : sadece 1 paket bile yenidoğan yeter aslında hastaneye götürmek için... çünkü bebeği olan annelerden deyimle sabittir ki her bebeğin kilosu büyüme hızı değişik.. 1 paket yeni doğanı kullanamama ihtimaliniz bile var bebek kilolu doğarsa... fazla fazla yeni doğan alanlar sonrasında değiştirmeye uğraşmışlar bebek bezlerini :) o yüzden acele etmeyip gerisini doğumdan sonraya bırakmakta fayda var... ben bunu öğrendiğimde 2 paket yeni doğan 2 paket 2 numara almışmıydım? evet... ama zararın neresinden dönersem kardır :129:
Bebeğin duruşu : Panik olmak faydasız normal doğum pozisyonunda olup doğuma 5dk kala dönen bebek de var mı? evet var... O zaman naapıyoruz? Takmıyoruz... O nasıl gelmek isterse öyle gelecek... Bizim elimizden birşey gelmiyo, istedikleri zaman, istedikleri yöntemle doğacaklar. Peki hiç mi yapcak bişi yok??? Sağlıklı ve kolay bir doğum için dua etmeyi deneyin :))
Felaket tellalları : Negatif ya da pozitif doğum hikayesi okumayın, herkesin doğum hikayesi farklıdır bizimki de farklı olacak... Duyduğunuz her gebelik hastalığını/riskini/olumsuzluğunu topiğe taşıyıp bütün anneleri panik yapmayın..Yaşadığımız olumsuzlukları paylaşmamız kafii, fikir oluyo zaten yeteri kadar, deneyimliler birbirine destek oluyo (örn: şeker, iğne, tansiyon, kanama...vs)
(Bu arada kötü deneyimleri kendileri yaşadıkları halde bizlere pozitif yorumlarıyla örnek olan Pollyanna ve Berkerdem 'e sonsuz teşekkürler...) umarım bu tavrınız ilk gebeliği olduğu halde internetten ve arkadaşlarından aldığı bilgilerle herkese korku enjekte eden arkadaşlarımıza örnek olur :)
Bugünün felsefesi : "NE KADAR AZ ŞEY BİLİRSENİZ O KADAR AZ STRES YAŞARSINIZ" (Demet Tuncer / Hurriyet)
İşim çoktur ama konulardan da geri kalmammmmmm
kesinlikle katılıyorum.ne senaryolar yazarsanız yazın değişmicek.ben ilk doğumumdada sadece dua ettim ve dedimki bu bebek bi şekilde doğacak.ne yaşamam gerekiyorrsa yaşıcam.kadere inanmak lazım.içinizi rahat tutup dua edin.hepimiz zamanında ve sağlıklı bebekler dünyaya getircez inşallah.
SLM KIZLARRR BAYADIR YAZAMIYORDUM GİRSEMDE OKUYUP ÇIKIODUM ÇOK HEYECANLIYIM ÇOĞU HAZIRLIĞIMIZ BİTTİ.CUMA GÜNÜ DOĞUM İZNİNE AYRILIORUM HERŞEYİ TMAMLANINCA RESM ÇEKİP YÜKLİCEM VAKTİM OLMUO.ODA DANIŞACAĞIM SİZE
Mercan Bebek Odası 4 Parça | Mercan Bebek Odası | ERMODA | Ermoda E-Ticaret Platformu
Babyhope
2.DE3 KAPILI OLACAK VEDE BÜYÜYEN BEŞİKLİ
SİZCE HANGİSİ DAHA ESTETİKK
Kızlar unnado dan lansinoh göğüs ucu kremi pompası ve pedini sipariş etmiştim az önce geldiGeldi deee ben şimdi kullanmaya başlasam mı bu kremi? Sizce ne zaman başlamak lazım?? Göğüslerim çok kaşınıyo işe yarar mı acepp
evt ya doğum hikayesi yazıyolar güya öyle korkutucuki anlamıyorum sanki çok güzel gibi nie yazıyolar ama ben hiç umursamıyorum herkesin kendi deneyimi ben kendi doğum hikayemi dinliyorum annemden bolbol çok komik ve kolay bi doğum olmuş darısı bizlerin başına
canım ya senin işinde çok zor ablam bana karnında bebek varken çocukla ilgilenmek nasıl die soruyo ben sadece 2 hafta 1 gün bunu yaşıyorum ama zorlaşmaya başladı artık geçen avmde bizim kız durmadan ben Çele ' ye gidicem diyip duruyo yürümüyoda kucağıma gelmek istiyo bizde teyzenin karnı ağrıyo babaya git anneye git falan dedik ama çocuk sonuçta Allah sana ve senin gibi küçük çocuğu olan tüm arkadaşlara kolaylık versin ...
canım geçenlerde aklıma sen geldin hiç girmiyorsun diye. neyse bebiş ve sen iyisin ya... özletme kendini...
canım harika bir krem almışsın. bana e-bebek mağazasından toplu alışveriş yapınca satış danışmanı kız sağolsun eşantiyon vermişti... amcamın kızının bebeği var ve bebiş göğüslerini yara yapmış. aklıma geldi verdim eşantiyondan onada denedi anında geçirdi yarayı... son 1 ayda kullanmaya başlanıyor diye biliyorum aslında bende o eşantiyonlardan kullansam iyi olacak çünkü pul pul oldu göğüs uçlarım... onada faydası olur...
kızlar yaa bebekler kaçıncı haftada dönerler? benim oğlum hala ters duruyomuş. doktor bi dahaki randevuya kadar döner dedi ama ayın 27sinde randevumuz ve ozaman 32 haftalık olacam. ozaman kadar dönmezse daha da dönemezmiş gibi geliyo bana, malum yeri kalmayacak...:18:
iiz canım hatırlanmak gzllll ama fırsat olmuokiii hazırlıklar abimin düğün telaşı işyerinde son günlerimmmm bebişin nası ?
Hadi gözünaydın,sonuçların iyi çıkmasına sevindim zaten yedik yiyeceğimizi ben de cumartesi gidicem doktora biraz dikkat edeyim diyorum 1 kilo daha almışım kızmasın sonakızlar tahlil sonucum cıktı açlık normal tokluk sınır 140 benimki 142 çıktı.....
dr gösterdim şeker hstası değilsin ama sınırdasın yediklerine ve yapay gıdları hayatından cıkar ekmek hamur işi tatlı bunları kes otamatik düşer dedi.........sizne düşünüyorsunuz.....sizce normalmi....
kızlar geçmişi okuyamadım direk yazıyorum.. hastaneden geldik şimdi... NTS ye girdim.. kasılmalarımdan dolayı.. sonuçları akşam alacam..aslında sonuç hemen çıkıyor ama dr um ameliyata girmişti biz de bekleyemedik malum eşim nöbetten çıktı.. ben de tüm gece uyumadım...
dr um erken doğum riski için bebğin ciğerleri erken gelişssin diye iğne verdi... ilk önce kasılmalrım normal diyordu bugün echo için gttiğimzde sonuçlarımızı gösterdiğimizde iğne verdi işte.. bu iğne hakkında bilgisi olna var mı?? yani vurdurmak gerekiyor mu? yarar sağlasın derken zarar verebilr mi bebeğe??
topic te biri yaptırmıştı bileniz var mı?
şimdi ben müsadenizle yatıyorum çünkü acaip uykusuuz ve yorgunum zaten canım sııkkın erken doğum riski olduğunu bilmek üzdü beni
Melike canım, Hafta sonu Pollyanna ile Ankara buluşmasını konuşmuştuk, ben 21 Ocak sizin için nasıl diye sormuştum, Pollyannada haftasonu daha iyi olacağını fakat, topicteki diğer arkadaşlarada danışalım dedi... Fakat ben Pollaynna ve senden başka Ankarada olan tanımıyorum ki:44: yada benim dikkatimden kaçtı:44:
21 Ocak Cumartesi nasıl, yerini siz ayarlayın ben sınavdan sonra gelirim yanınıza
Melike canım, Hafta sonu Pollyanna ile Ankara buluşmasını konuşmuştuk, ben 21 Ocak sizin için nasıl diye sormuştum, Pollyannada haftasonu daha iyi olacağını fakat, topicteki diğer arkadaşlarada danışalım dedi... Fakat ben Pollaynna ve senden başka Ankarada olan tanımıyorum ki:44: yada benim dikkatimden kaçtı:44:
21 Ocak Cumartesi nasıl, yerini siz ayarlayın ben sınavdan sonra gelirim yanınıza
ya lütfen lütfen lütfen, 21 Ocak OLMASINNNNNNNNN, o hafta kuzenim geliyor Kayseriden, bebeğini Ankaraya doktora gözterecek, benim de düğünüme gelememişti o yüzden bende kalmaya gelecek
İLK BULUŞMAYA GELEMEMİŞTİM O YÜZDEN BUNA GELMEYİ ÇOK İSTİYORUM,
SLM KIZLARRR BAYADIR YAZAMIYORDUM GİRSEMDE OKUYUP ÇIKIODUM ÇOK HEYECANLIYIM ÇOĞU HAZIRLIĞIMIZ BİTTİ.CUMA GÜNÜ DOĞUM İZNİNE AYRILIORUM HERŞEYİ TMAMLANINCA RESM ÇEKİP YÜKLİCEM VAKTİM OLMUO.ODA DANIŞACAĞIM SİZE
Mercan Bebek Odası 4 Parça | Mercan Bebek Odası | ERMODA | Ermoda E-Ticaret Platformu
Babyhope
2.DE3 KAPILI OLACAK VEDE BÜYÜYEN BEŞİKLİ
SİZCE HANGİSİ DAHA ESTETİKK
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?