- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #27.001
Canım benim için de uygun 21 ocak.. kontrolüm bi sonraki hafta, 21'i boş şu an için, Allah'tan bi mani çıkmazsa... Sen ne zaman geleceksin? yada en son ne zaman konuşabiliriz senle netten? Bana özelden mailini yada face msj at, orda toplu mesajla haberleşiriz..
Ankara'da bi önceki buluşmamız Polyy ve Yelden ile olmuştu, bu sefer umarım Candy ve Nigoli de gelir.. Ben de bi ikisini hatırlıyorum var mıydı başka Ankara?( En iyi Polyy nin hafızası gelince ona soralım :)
canım gözün aydın bende dr söylediklerine katılıyorum daha öncede anlatmıştım benşm gebelikten önce yüksekti şekerim 4 haftalıkken bebiş bilmiyodum tabi şeker yüklemesinde 116 açlık 1. saat çıktı 170 sınır ilk gittiğim kadın doğumcu sana 100 lük yükleme yapıcaz diyetisyene göndericez dedipanik oldum eniştemde senin şeker zaten yüksek niye bi daha 100 lük istiyo demişti yaptırma diyede söyledi kendi dr . tatilde olduğu için ona gitmiştim zaten geçici olarak daha sonra gittiğim 2 dr da önemli değil yediklerine dikkat et şerbetli tatlılar ve hamur işlerindn uzak dur dediler geçemki yüklemede 88 akş 1 saat 122 çıktı işe yarıyo inanki stres yapmamak gerekiyo takma kafana zaten senin gibi sınıın biraz üstünde çıkanlar olmuştu hatırlarsan onlarada yediklerine dikkat et demişti çoğu dr.
Canım çoooook normal hiç kafana takma... Baksana benim tokluk 165/170 çıkıyo ona bile şükrediorus sevgili doktorumla :) yediklerine dikkat et yeter... o da zaten formumuzu korumak için... dal gibiyiz ya şu an :)))
Hadi gözünaydın,sonuçların iyi çıkmasına sevindim zaten yedik yiyeceğimizi ben de cumartesi gidicem doktora biraz dikkat edeyim diyorum 1 kilo daha almışım kızmasın sona
Canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine,bu iğneler kullanan çok insan duydum hiç merak etme bişicik olmaz,eğer olmazsan erken doğarsa bebek ciğerlerinin gelişmemiş olması daha kötü o yüzden doktoruna güven ya da içinde şüphe varsa bir başka doktora daha görün.Dikkat et kendine
Bize gelince bugün arkadaşlarla kahvaltıya gittik,eve geldim son hızla çamaşır yıkamaya devam ediyorum tatataammmm çok az kaldııı bizim yıkanması gerekenler, yupppiiiiYarın da yıkarsam ki yarın evde pek olmıcam ben akşama yıkar bitiririm anneannemizde pazar günü ütü yapmaya geliyor tabi bir de kocaman valiziylee E o da almış bi sürü şey sadece onların yıkanması kalır.Odamızı da aldık biz pazartesi günü Babamız da karyolasını kurdu yerim ben onun karyolasını Ev biraz almış başını gidiyor gibi olsa da birden toparlanıcak umarım.Yıkanan çamaşırlar alt kattaki odada,bebişin odasında da koliler duruyor şifonyer,sallanan koltuk ve dolap babamızı bekliyor kurulmak için.Kafamı kaldıramadım kaç gündür çamaşırdan ancak yazabiliyorum.Hepinizi öptük en kocamanından
ben gelirim büyük ihtimal.iyi olursam.
İyi ol inşallah ve geeeel
cok sağol güneşcim sizinde odanız hayırlı olsun sen geriden geldin ama hızlı çıktın hahahah benden önce bitiricen valla bu gidişle....bizimodamız haftaya cumartesi gelicek....
inşallah bende çok istiyorum geçen gelememiştim.ya bezen bebişim taş gibi oluo.kasılmamı hareketten dolayımı çözemedim.kafama takıldı.düşün ikinci hamilelik ama:))) birde sırt ağrım var.geceleri hiç uyuyamıorum.işallah iyi olursam mutlaka gelirim yani.kaçırmam bu defa:)
ayyhh biz geldikk ve çokk yoruldukkk..oğlumun perdelerini sipariş ettikk...başka perde için gitmiştim çok başka bi perde aldık:))) mavi üstüne beyaz puantiyeli perde içinede uygun tül yapılıyo:))) puantiyeli hiç yoktu aklımızda ama onu beğendik birden.)
Benimde öle oluyo yaa ama benim karnım genelde taş gibi.. tabi tecrübem yok bilmiorum normalde nası oluyo :)) o yüzden sen iyi ol, gel de bi elle bakalım nasıl benim bebeğin durumu teyzesi :)
Uykularımız filan hep parça parça canım biliyorum insan çok yorgun oluyo... Du bakalım daha zamanımız var konuşuruz tekrar inşallah hepimiz bir arada oluruz...
canım bence 1. si daha güzel tabi benim zevkime göre..
Canım hayırlı olsun... artık bitir şu odayı da resimleri ekle iyice sabırsızlanmaya başladımmmm :))
Bebek bezi : sadece 1 paket bile yenidoğan yeter aslında hastaneye götürmek için... çünkü bebeği olan annelerden deyimle sabittir ki her bebeğin kilosu büyüme hızı değişik.. 1 paket yeni doğanı kullanamama ihtimaliniz bile var bebek kilolu doğarsa... fazla fazla yeni doğan alanlar sonrasında değiştirmeye uğraşmışlar bebek bezlerini :) o yüzden acele etmeyip gerisini doğumdan sonraya bırakmakta fayda var... ben bunu öğrendiğimde 2 paket yeni doğan 2 paket 2 numara almışmıydım? evet... ama zararın neresinden dönersem kardır :129:
Bebeğin duruşu : Panik olmak faydasız normal doğum pozisyonunda olup doğuma 5dk kala dönen bebek de var mı? evet var... O zaman naapıyoruz? Takmıyoruz... O nasıl gelmek isterse öyle gelecek... Bizim elimizden birşey gelmiyo, istedikleri zaman, istedikleri yöntemle doğacaklar. Peki hiç mi yapcak bişi yok??? Sağlıklı ve kolay bir doğum için dua etmeyi deneyin :))
Felaket tellalları : Negatif ya da pozitif doğum hikayesi okumayın, herkesin doğum hikayesi farklıdır bizimki de farklı olacak... Duyduğunuz her gebelik hastalığını/riskini/olumsuzluğunu topiğe taşıyıp bütün anneleri panik yapmayın..Yaşadığımız olumsuzlukları paylaşmamız kafii, fikir oluyo zaten yeteri kadar, deneyimliler birbirine destek oluyo (örn: şeker, iğne, tansiyon, kanama...vs)
(Bu arada kötü deneyimleri kendileri yaşadıkları halde bizlere pozitif yorumlarıyla örnek olan Pollyanna ve Berkerdem 'e sonsuz teşekkürler...) umarım bu tavrınız ilk gebeliği olduğu halde internetten ve arkadaşlarından aldığı bilgilerle herkese korku enjekte eden arkadaşlarımıza örnek olur :)
Bugünün felsefesi : "NE KADAR AZ ŞEY BİLİRSENİZ O KADAR AZ STRES YAŞARSINIZ" (Demet Tuncer / Hurriyet)
İşim çoktur ama konulardan da geri kalmammmmmm
herşeyi bitsin öyleeee...bakalım renkler nasıl olucakk..bi avize kaldı şimdi..
sağol canım belki arada ilk kaybımla sizi sıkmış olabilrim inşaallah hereksin bebişleri sağsalim kucağında olurr
sağol canım belki arada ilk kaybımla sizi sıkmış olabilrim inşaallah hereksin bebişleri sağsalim kucağında olurr
Olur mu canım benim sıkmak ne demek, hiç olumsuz bi tarafını yazmadın ki, ben kaybettiğini aylar sonra farkettim, soramadım da sana şu an durumu ne diye, yazdıklarında hiç olumsuz bişey yoktu.. asıl sen, sana bu konuyu sorup durduysak bizi affet... Allah karnındaki bebişine versin onun ömrünü de.. Sağlıkla gelsin inşallah aramıza
olurmu hiç öyle şeyy hiç rahatsızlık duymadım kendi adıma
zatenn bahsedilen kayıplar değil abartılarak anlatılan doğum hikayelerii veya benim arkadaşım gibi densizlerin göz korkutması filan
allah herkese hayırlı kolay doğum nasip etsinn
Sağol canım,bitti ama ben de bittim yani.Cidden bu koca göbüşle eğil kalk zor ama zevkli iş Tatlı yorgunluklar bunlar.Odaya gelince ikea olunca dhl getiriverdi.Hatta küçük parçaları biz kendi arabamızla getirdik.Du bakalım babası kaç günde kurabilecek Şimdi sıra geldi perde halı avize cibinlik işine.Bitmezzz bu bitmezzzz
sizden olumsuz yazı okumadım canım benim aklıma gelmeyen başıma geldi ikinci bebek ilk bebek gibi olmuyo yakınlarımdan en çokta eşimden destek gördüm son 2 aydır ilkin acısı geçmeye başladı oğluşuma okadar çok bağlandımki çok güzel bebekti kızımın oyüzden abisine benzemesini çok istiyorum
sağol canım benim azda olsa doğum tecrübem var kişiye göre doğum şekli değişir kiminin zor olur kiminin kolay olur ama inanki bebek doğunca sende yeniden doğmuş gibi rahatlıyosun hefifliyosun rabbim kolylığını veriyo yeterki sabırlı olalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?