- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #27.021
Bebek bezi : sadece 1 paket bile yenidoğan yeter aslında hastaneye götürmek için... çünkü bebeği olan annelerden deyimle sabittir ki her bebeğin kilosu büyüme hızı değişik.. 1 paket yeni doğanı kullanamama ihtimaliniz bile var bebek kilolu doğarsa... fazla fazla yeni doğan alanlar sonrasında değiştirmeye uğraşmışlar bebek bezlerini :) o yüzden acele etmeyip gerisini doğumdan sonraya bırakmakta fayda var... ben bunu öğrendiğimde 2 paket yeni doğan 2 paket 2 numara almışmıydım? evet... ama zararın neresinden dönersem kardır :129:
Bebeğin duruşu : Panik olmak faydasız normal doğum pozisyonunda olup doğuma 5dk kala dönen bebek de var mı? evet var... O zaman naapıyoruz? Takmıyoruz... O nasıl gelmek isterse öyle gelecek... Bizim elimizden birşey gelmiyo, istedikleri zaman, istedikleri yöntemle doğacaklar. Peki hiç mi yapcak bişi yok??? Sağlıklı ve kolay bir doğum için dua etmeyi deneyin :))
Felaket tellalları : Negatif ya da pozitif doğum hikayesi okumayın, herkesin doğum hikayesi farklıdır bizimki de farklı olacak... Duyduğunuz her gebelik hastalığını/riskini/olumsuzluğunu topiğe taşıyıp bütün anneleri panik yapmayın..Yaşadığımız olumsuzlukları paylaşmamız kafii, fikir oluyo zaten yeteri kadar, deneyimliler birbirine destek oluyo (örn: şeker, iğne, tansiyon, kanama...vs)
(Bu arada kötü deneyimleri kendileri yaşadıkları halde bizlere pozitif yorumlarıyla örnek olan Pollyanna ve Berkerdem 'e sonsuz teşekkürler...) umarım bu tavrınız ilk gebeliği olduğu halde internetten ve arkadaşlarından aldığı bilgilerle herkese korku enjekte eden arkadaşlarımıza örnek olur :)
Bugünün felsefesi : "NE KADAR AZ ŞEY BİLİRSENİZ O KADAR AZ STRES YAŞARSINIZ" (Demet Tuncer / Hurriyet)
İşim çoktur ama konulardan da geri kalmammmmmm
Evet evet kuralım da ev gezmelerine başlayalım görmeye gelirsiniz kuzunun odasını bi bitirelimhadi bakalım kurda şu cici kızın odasını görelim ben cibinlik almadım mesela ama kızlara güzel olur heralde.......bende kendime bugün marketten diş macunu ve fırça seti aldım ahahaaeksik bitmez çantaya koymaya terlik eksik puffffffff
sağol canım benim azda olsa doğum tecrübem var kişiye göre doğum şekli değişir kiminin zor olur kiminin kolay olur ama inanki bebek doğunca sende yeniden doğmuş gibi rahatlıyosun hefifliyosun rabbim kolylığını veriyo yeterki sabırlı olalım
Ağzına sağlık Melike burada tabi ki her şeyi paylaşacağız ama sadece olumsuz şeyleri abartarak, kuruntu halinde sadece onlara takılıp insanların moralini bozarak değil. Ben kaderciyim bu konuda her şeyden etkilenmem ne dersek diyelim yaşayacaklarımızı tahmin etmek mümkün değil. Olumlu düşünmek her şeye hazırlıklı olmak en güzeli Allah hepimimize yardım etsin de sağlıkla, güzellikle bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah.
evet işte böyle destek verseler içimiz rahatlarr
kiminin kolay kiminin zor olurr onu allah bilir ama annelik bu insan en zor olana bile katlanırr kucağına alır almazda ne ağrı kalır ne sızıı
bugün beni arkadaşım sakat bıraktı
olmamış doğumu yaptırdı sakat bıraktı valla
bugün duydum bebeğimin kalbini öyle mutlu oldumki öyle duygulandımki hassaslaştım bugün iyice
bide böyle konuşunca arkadaş çok kötü oldum bana bişey olursa kim bakar dedim sakat kalırsam nasıl bakarım dedim
işte böyle üzüldüm çokk
neyseki annemle konuştum filan rahatladım birazz
bidahada o arkadaşı aramıcamm hiçç
Evet evet kuralım da ev gezmelerine başlayalım görmeye gelirsiniz kuzunun odasını bi bitirelimTerlik bende de yok:)
Atlattın sen Bedriye riskli dönemleri zaten şükür hepimiz getirdik bu güne kadar inşallah sağlıkla da alıcaz kucağımıza.
arkadaşına yumruk atmak istiyorum sanırım epidural olursan sakat kalırsın dedi dimi ........bu kadar insan oluyo tabi o gidip bir tane sakat kalanı anlatıyo sana iyi olanları değil töbe yarabbi sen kendini hangisinde iyi hissediceksen ve dr senin için uygununun hangisi olduğunu söyleycekse sen ona göre davran sakınnnnnnnnn kimseyi kafana takma ben hep epidurel sezeryan olmak istediğimi söyledim herkeze dr işey demeden ben öle istedim kaynanam bana inşallah hastaneye gidene kadar doğurursun sezeryan olmazsın dedi şoka girdim ona göre iyi bir dilekti bu ama benim daha sonrasın da dr ile görüşmemizde zaten sezeryan olmam gerektiği kararlaştırıldı....bazen insanlar senin ne düşündüğünü düşünmeden iyiliğini düşündüğünü zannederek pat denek konuşuyo boşverrrrrrrrrrrrr salla az kaldı rabbim hepimize hepimiz için en hayırlı olan doğum şekli nasılsa onu nasip esin..........
İnşallah benzer abisine ama bence benzer çünkü annesi çok güzel zaten o da güzel bi bebek olcak başka çaresi yok
Oyoyooy aman Ayşen ne kadar erken bitirirsen o kadar iyi baya bir iş halletmişsin zaten haftasonu.Sömestre de az kaldı ,tatilde halledersin herşeyi.Bebiş şekerlerini ekle de resmini görelim merak ettik biz şimdi kızımlaGüneş kolay gelsin sana. Ben yine bugün sokaklardaydım
Limonlu kek geçmiş olsun canım inşallah bebişin vaktini bekler, iğnelerin ol, korkma dua et.
Masiva bebeğin cicilerini güle güle kullansın inşallah.
Oğlumun bebek süslerini aldım mıknatıslı olacak tülün içine lavanta koyup iki renk organze kurdelayla bağlayacağım. Üzerine de kelebek ve nazar boncuğu yapıştıracağım. Tülü beyaz, kelebeği mavi, kurdelalar mavi beyaz, nazar boncuğu malum
Bir tane yaptım ama kurdela kalınlığına emin olamadım kalınıyla mı değiştirsem bilemedim sonra foto koyarım.
Bu arada perşembe chiccodaki indirimden yararlanıp arabamızı aldık. Düşündüğümüz modelden tamamen farklı bir şey oldu. Cumartesi eltim geldi onunla çarşıya çıktık o havlusunu ve bornozunu alacaktı ben de kalan eksiklerimizi alayım dedim epeyice yüklenip eve döndük. Tırnak makası, fırça seti gibi ıvır zıvır şeyleri aldım. Emzik, burun aspiratörü, minik bir biberon, göğüs pedi.... Battaniye, alt açma, ayaklı alt pijama gibi eksiklerimizi tamamladık. Pazar da şöyle bir ikeaya gidelim dedik baktık beşik indirimde onu da aldık.Yatak, yastık, alez de aldık. Bir de bana sallanan değil de yaylanan sandalye aldık(Şimdiden sürekli onda oturuyorum ayaklarımı uzatıp.) Eksiklerimizin büyük bir kısmı bitti, yarıyıl tatilinde kıyafetlerini yıkayıp ütülerim diyorum Şubatta hazırlıkları bitirip marta hazır girebiliriz inşallah.
Bizden şimdilik bu kadar.
ay evet ya hamilelin 3 te 2 si bitti artık sınırı geçtik biraz daha sabır inanç lazım mal mülk olur ama evlat bulunmaz zamanında doğsunlarda beraber oynasınlar kızımın daha doğmadan kankileri oldu:26::26:
hadi bakalım kurda şu cici kızın odasını görelim ben cibinlik almadım mesela ama kızlara güzel olur heralde.......bende kendime bugün marketten diş macunu ve fırça seti aldım ahahaaeksik bitmez çantaya koymaya terlik eksik puffffffff
ay şekerim herşeyi hazır etmişsin ben daha bişi alamadım ne gamsız anneyim yaa sen bi ara çantadakilerin listesini buraya yazda bende ona göre hazırlayım
yazarım cnm şimdili çanta içine koymadım bu ay sonunda koyucam işte aklıma geldikce ıvır zıvır yüklüorum sanırım bana büyük bir valiz gerekicek....
Oyoyooy aman Ayşen ne kadar erken bitirirsen o kadar iyi baya bir iş halletmişsin zaten haftasonu.Sömestre de az kaldı ,tatilde halledersin herşeyi.Bebiş şekerlerini ekle de resmini görelim merak ettik biz şimdi kızımla
:)Evet evet sağlıkla gelsinler de tabi biz de sağlıklı olalım ,herşey girer yoluna.Arkadaşları bile hazır
Gerçekten bugün dolaşırken o kadar yoruldum ki (Gerçi abarttım gezmeyi) ütü işi gözümde büyümeye başladı. Tatilde dinlene dinlene yapayım diyorum o yüzden. İkinci dönem üç dört hafta daha çalışacağım o zaman bir şey yapamam artık. Siz dekurun odayı da görmeye gelelim oğlumla. Yaptığımı da yarın eklerim artık. Kelebek ve mıknatıs yapıştırılacak yarın resimci arkadaşa soracağım onda silikon tabancası vardı. Bir de şu kurdela konusunda fikir alacağım. Ay o keçeden internetten gösterdiklerimin örneklerini yapmış o kadar güzel olmuş ki çok yetenekli kız onun yaptıklarını görünce keçeye cesaret edemedim
yazarım cnm şimdili çanta içine koymadım bu ay sonunda koyucam işte aklıma geldikce ıvır zıvır yüklüorum sanırım bana büyük bir valiz gerekicek....
Ay işte keçe işi beceri işi o bende yokmuşKapı süsü hevesim bile kaçtı bu sayede:)Tamam sen yarın bitir de ekleyiver ben de şimdi kavanozların siparişi verelim bak aklıma geldi o da çıksın aradan Babamız geldi bu akşam hedefimiz kuzunun dolabıymış.Hadi bize kolaylar gelsin
hastanedekiler korkmasınlar yerleşmeye mi geldi diye. Bu arada diş fırçası falan aklıma gelmemişti benim hiç:26: Yap bakalım çantanı da paylaş şekerim
hadi bakalım kurda şu cici kızın odasını görelim ben cibinlik almadım mesela ama kızlara güzel olur heralde.......bende kendime bugün marketten diş macunu ve fırça seti aldım ahahaaeksik bitmez çantaya koymaya terlik eksik puffffffff
valla he korkcaklar ama napalım ordayken onu getirin bu eksik şu eksik desem kim uğraşıcak....bu arada ütüleri hafta sonu yap daha birikmesin cnm....hastanedekiler korkmasınlar yerleşmeye mi geldi diye. Bu arada diş fırçası falan aklıma gelmemişti benim hiç:26: Yap bakalım çantanı da paylaş şekerim
bizim babamızda cibibliğe taktı illA İSTİYORUM DİO
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?