2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

markafonide bebedor, nuby ve dr. browns un kampanyası var ben biberonu nuby orta akış doğal dokunuş aldım birde +0ay ve +3ay kaşık başlığından aldım değiştirip kullanabilmek için, fiyatları dışarıya göre gayet güzel. bebedorların cogu bitmiş..

kızlar tahlil sonucum cıktı açlık normal tokluk sınır 140 benimki 142 çıktı.....

dr gösterdim şeker hstası değilsin ama sınırdasın yediklerine ve yapay gıdları hayatından cıkar ekmek hamur işi tatlı bunları kes otamatik düşer dedi.........sizne düşünüyorsunuz.....sizce normalmi....

Bebek bezi : sadece 1 paket bile yenidoğan yeter aslında hastaneye götürmek için... çünkü bebeği olan annelerden deyimle sabittir ki her bebeğin kilosu büyüme hızı değişik.. 1 paket yeni doğanı kullanamama ihtimaliniz bile var bebek kilolu doğarsa... fazla fazla yeni doğan alanlar sonrasında değiştirmeye uğraşmışlar bebek bezlerini :) o yüzden acele etmeyip gerisini doğumdan sonraya bırakmakta fayda var... ben bunu öğrendiğimde 2 paket yeni doğan 2 paket 2 numara almışmıydım? evet... ama zararın neresinden dönersem kardır :129:

Bebeğin duruşu : Panik olmak faydasız normal doğum pozisyonunda olup doğuma 5dk kala dönen bebek de var mı? evet var... O zaman naapıyoruz? Takmıyoruz... O nasıl gelmek isterse öyle gelecek... Bizim elimizden birşey gelmiyo, istedikleri zaman, istedikleri yöntemle doğacaklar. Peki hiç mi yapcak bişi yok??? Sağlıklı ve kolay bir doğum için dua etmeyi deneyin :))

Felaket tellalları : Negatif ya da pozitif doğum hikayesi okumayın, herkesin doğum hikayesi farklıdır bizimki de farklı olacak... Duyduğunuz her gebelik hastalığını/riskini/olumsuzluğunu topiğe taşıyıp bütün anneleri panik yapmayın.. Yaşadığımız olumsuzlukları paylaşmamız kafii, fikir oluyo zaten yeteri kadar, deneyimliler birbirine destek oluyo (örn: şeker, iğne, tansiyon, kanama...vs)
(Bu arada kötü deneyimleri kendileri yaşadıkları halde bizlere pozitif yorumlarıyla örnek olan Pollyanna ve Berkerdem 'e sonsuz teşekkürler... ) umarım bu tavrınız ilk gebeliği olduğu halde internetten ve arkadaşlarından aldığı bilgilerle herkese korku enjekte eden arkadaşlarımıza örnek olur :)

Bugünün felsefesi : "NE KADAR AZ ŞEY BİLİRSENİZ O KADAR AZ STRES YAŞARSINIZ" (Demet Tuncer / Hurriyet)

İşim çoktur ama konulardan da geri kalmammmmmm

canım gözün aydın bende dr söylediklerine katılıyorum daha öncede anlatmıştım benşm gebelikten önce yüksekti şekerim 4 haftalıkken bebiş bilmiyodum tabi şeker yüklemesinde 116 açlık 1. saat çıktı 170 sınır ilk gittiğim kadın doğumcu sana 100 lük yükleme yapıcaz diyetisyene göndericez dedipanik oldum eniştemde senin şeker zaten yüksek niye bi daha 100 lük istiyo demişti yaptırma diyede söyledi kendi dr . tatilde olduğu için ona gitmiştim zaten geçici olarak daha sonra gittiğim 2 dr da önemli değil yediklerine dikkat et şerbetli tatlılar ve hamur işlerindn uzak dur dediler geçemki yüklemede 88 akş 1 saat 122 çıktı işe yarıyo inanki stres yapmamak gerekiyo takma kafana zaten senin gibi sınıın biraz üstünde çıkanlar olmuştu hatırlarsan onlarada yediklerine dikkat et demişti çoğu dr.

Canım çoooook normal hiç kafana takma... Baksana benim tokluk 165/170 çıkıyo ona bile şükrediorus sevgili doktorumla :) yediklerine dikkat et yeter... o da zaten formumuzu korumak için... dal gibiyiz ya şu an :)))

ay kuzum çok güzel yazmışsın duygularıma tercüman olmuşsun resmen bugün bende okudum o yazıyı gerçekten öyle olmak lazım SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA

SÜPERSİNNNNNNN

canım çok güzel ifade etmişsin. Bencede herkes farklı öylemi oldu böylemi oldu diyene kadar anın tadını çıkaralım. Allahım hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin .

gözünaydın cnm doktorun dediklerini uygularsan hiçbir sorunun kalmaz bencede

ay kuzum çok güzel yazmışsın duygularıma tercüman olmuşsun resmen bugün bende okudum o yazıyı gerçekten öyle olmak lazım SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA
Aynen öle :)))) bende bayıldım röportaja yaa süper anlatmış :))

Ben babyhope olan renkli kulpluyu beğendimmm
SÜPERSİNNNNNNN
O senin süperliğinn

canım çok güzel ifade etmişsin. Bencede herkes farklı öylemi oldu böylemi oldu diyene kadar anın tadını çıkaralım. Allahım hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin .

Aminnnn canım.. bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım, sağlıkla büyütelim inşallah hepimiz...

cok sağol cnm bencede önemli bişey yok yediklerime dikkat etcem...

Canım çoooook normal hiç kafana takma... Baksana benim tokluk 165/170 çıkıyo ona bile şükrediorus sevgili doktorumla :) yediklerine dikkat et yeter... o da zaten formumuzu korumak için... dal gibiyiz ya şu an :)))

cok sağol cnm bende yediklerime dikkat edeyimde dal gibi olayım ahahahahaha kendi dr göstericem yarın yada cuma günü hakkımızda hayırlıs olsun....

canım bende baybhope u beğendim bizede biri tavsiye etti çok araştırmış kendisi kaliteli ve ucuzmuş nakitte de baya indirim yapıyomuş istoçta yeri varmış bizde gidip bakıcaz inş. Kısmet olursa ben oda yapmıcam ama bu modelin beşiğini beğendim belki odaya sığdırabilirsem dar dolap yada şifonyer istiyorum ama benim oğlum olucak o kulpları değiştirmek lazım olucak :)

ne kadara inio nakitte bilgin varmı ben en uygun 1250 tel ye buldum oda saraçhanede bi yerde diğerleri 1400-1500 ün altına inmedi (3 kapılı dolap + büyüyen beşik + oyuncak sandığı+raf+ şifonyer )

ne kadara inio nakitte bilgin varmı ben en uygun 1250 tel ye buldum oda saraçhanede bi yerde diğerleri 1400-1500 ün altına inmedi (3 kapılı dolap + büyüyen beşik + oyuncak sandığı+raf+ şifonyer )

oda takımlarını yazmamışlar ama tek tek olan fiyatları var ordan fikir edinebilirsin eşim söyledi ama ben şimdi hatırlayamadım yanlış bişey söylemek istemem öğrenirim bugün akşam yarın sana özelden yazarım ama çok uygun bi fiyattı söylediği hatta bi ara oda mı yapsam acaba dedim ama ev kira ve küçük tv salona sığmaz bütün düzen bozulur diye boşverdim.

evet canım 3-6 aylıkları bende kısa kollu aldım, 0-3 aylıkları sıfır kol aldım, uzun kollu almadım... bizim evimiz merkezi sistem olduğu için çok sıcak... uzun kollu alsam birde üzerine badi giydirisem çok terleyebilir, ama giydirmezsemde içim rahat etmez, o yüzden sıfır kol aldım ki, atlet gibi giydirip, üzerine bir badi gydiririm... yazın giyecekleride gelende ksa kollu, üzerine bişey giydirmeyecem ve bacaklarından, kollarından ısıracam

sonbaharda giyeceği türlere gelince; bizim orda bebeğe genelde büyük alıyorlar hediyelikleri, bir-iki yaş oluyor... ve hakikatende güzel-kaliteli şeyler alıyorlar, birde babam ben birşey aldıkça kızıyordu bana, ya bırak torunuma ben alacam diye...annemde sen şimdi giyeceği, elinin altında hemen olması gerekenleri al, 6 aydan sorakileri biz alacağız dediler... ve beni bekliyorlar, benim beğendiğim şeyleri almak için.... bu yüzden altı ay sonrakilere hiç bakmadım bile... annemlerin alacağına göre, gelen hediyelere göre ihtiyaç oldukça alırız

katılıyorum sonuna kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…