- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #27.401
bende 3-6 ay alabilirim diye düşünmüştüm ama dediğin gibi yaza geliyo ama bebeğin büyükse yada çabuk gelişirse 2 . ayda bile giyer benim bebiş minik şimdilik[/QUO
dr aman aman iri bi bebek demedi ama gelişimi iyi bi kaç gün önden gidiyo bide bacakları uzun dedi. doğana kadar anlayamıyacam sanırım ben büyüklüğünü:)) bi de 2 aylık olup 4aylık kıyafeti giyedebilirler işte bilmiyorum anlamıyorum kıyafet işinden. geçen 0-3 ay bi tulum hediye geldi. o kadar küçük göründükü gözüme. bebeğim buna sığmaz diyorum. eşim nası bişe doğurmayı düşünüyosun diyo? ama çok küçük kıyafet yavrularımız o kadar minik mi:)) yerim onların ayaklarını ellerini:))
Canım iri bi bebek olmazsa onlar bile büyük gelicek göreceksin:)))
arkadaşına yumruk atmak istiyorum sanırım epidural olursan sakat kalırsın dedi dimi ........bu kadar insan oluyo tabi o gidip bir tane sakat kalanı anlatıyo sana iyi olanları değil töbe yarabbi sen kendini hangisinde iyi hissediceksen ve dr senin için uygununun hangisi olduğunu söyleycekse sen ona göre davran sakınnnnnnnnn kimseyi kafana takma ben hep epidurel sezeryan olmak istediğimi söyledim herkeze dr işey demeden ben öle istedim kaynanam bana inşallah hastaneye gidene kadar doğurursun sezeryan olmazsın dedi şoka girdim ona göre iyi bir dilekti bu ama benim daha sonrasın da dr ile görüşmemizde zaten sezeryan olmam gerektiği kararlaştırıldı....bazen insanlar senin ne düşün gelir diyor ama üğünü düşünmeden iyiliğini düşündüğünü zannederek pat denek konuşuyo boşverrrrrrrrrrrrr salla az kaldı rabbim hepimize hepimiz için en hayırlı olan doğum şekli nasılsa onu nasip esin..........
merhaba canım. benim kaynanamda nezaman doğum şekli hakkında konuşsak'' epidural olma sakın sakat kalırsın bizim bir köylü kadın bacağından topal kaldı diyor hep'' beni sinir ediyor ve korkutuyor doğal olarak. zaten 2 haftadır kanamalarım durmuyor rahimde açılma yok ama yinede korkuyorum erken doğum olur diye hep yatıyorum evde eşim çok destek bana temizlikçi tutayım diyor hep, pek bir işte yapamıyorum sağolsun ablalarım yiğenlerim geliyorlar yardıma, bu durumda bile kaynanam ''yok yok bişey olmaz bebek zamannda gelir ''diyor, ama bu olaya olumlu yaklaştığı için değil, pekte umursamıyor durumumu. öyleki görümcem var bekar bir kere olsun sormadı yenge işin gücün varsa yapayım diye hep lafta iyiler işte icraata gelince hepsi fıssslarrr ayyy bide benim ailem geliyor yardım ediyorlar diyede kıskanıyorlar hep gıcıklar... geçen hafta bebeğimin kıyafetlerii yıkadım hepsini, ütü için biraz toparlanmayı bekledim ki kendim yapayım diye, görümcem geldi sen yapma ütüyü ben yarın gelip yaparım dedi 4 gün bekledim gelmedi hiç sormadı beni bile, yiğenim geldi yaptı ayyy kaynanam bir kıskanıyor yiğenim ütüyü yaptı diye suratına karşıda söyledim senin kızın lafta gelip yardımcı olacaktı bana ama boşş boşşş konuşmaktan başka bişey yapmıyor dedim ayyy bide bana demezmi kızım unutmuştur sana yardımcı olmayı diyeeee şok geçirdim kadın okadar pişkinlikte rahatki inanamadım
bende 3-6 ay alabilirim diye düşünmüştüm ama dediğin gibi yaza geliyo ama bebeğin büyükse yada çabuk gelişirse 2 . ayda bile giyer benim bebiş minik şimdilik[/QUO
dr aman aman iri bi bebek demedi ama gelişimi iyi bi kaç gün önden gidiyo bide bacakları uzun dedi. doğana kadar anlayamıyacam sanırım ben büyüklüğünü:)) bi de 2 aylık olup 4aylık kıyafeti giyedebilirler işte bilmiyorum anlamıyorum kıyafet işinden. geçen 0-3 ay bi tulum hediye geldi. o kadar küçük göründükü gözüme. bebeğim buna sığmaz diyorum. eşim nası bişe doğurmayı düşünüyosun diyo? ama çok küçük kıyafet yavrularımız o kadar minik mi:)) yerim onların ayaklarını ellerini:))
çok büyük olmadığı sürece olur benimde aldıklarımdan biri çok minik ama olur heralde el kadar bebek zaten
merhaba canım. benim kaynanamda nezaman doğum şekli hakkında konuşsak'' epidural olma sakın sakat kalırsın bizim bir köylü kadın bacağından topal kaldı diyor hep'' beni sinir ediyor ve korkutuyor doğal olarak. zaten 2 haftadır kanamalarım durmuyor rahimde açılma yok ama yinede korkuyorum erken doğum olur diye hep yatıyorum evde eşim çok destek bana temizlikçi tutayım diyor hep, pek bir işte yapamıyorum sağolsun ablalarım yiğenlerim geliyorlar yardıma, bu durumda bile kaynanam ''yok yok bişey olmaz bebek zamannda gelir ''diyor, ama bu olaya olumlu yaklaştığı için değil, pekte umursamıyor durumumu. öyleki görümcem var bekar bir kere olsun sormadı yenge işin gücün varsa yapayım diye hep lafta iyiler işte icraata gelince hepsi fıssslarrr ayyy bide benim ailem geliyor yardım ediyorlar diyede kıskanıyorlar hep gıcıklar... geçen hafta bebeğimin kıyafetlerii yıkadım hepsini, ütü için biraz toparlanmayı bekledim ki kendim yapayım diye, görümcem geldi sen yapma ütüyü ben yarın gelip yaparım dedi 4 gün bekledim gelmedi hiç sormadı beni bile, yiğenim geldi yaptı ayyy kaynanam bir kıskanıyor yiğenim ütüyü yaptı diye suratına karşıda söyledim senin kızın lafta gelip yardımcı olacaktı bana ama boşş boşşş konuşmaktan başka bişey yapmıyor dedim ayyy bide bana demezmi kızım unutmuştur sana yardımcı olmayı diyeeee şok geçirdim kadın okadar pişkinlikte rahatki inanamadım
sorma benimkilerde öyle oraya gidince doğru mutfak hiç git dinlen falan demezler kayın pederim kızar sen bırak onları otur diye aslında iyiler ama bi garipler ne alınacak diyip alıyolar ev temizliği yapabiliyomusun yardım lazımmı hiç yok benim annem var gelicek evi temizlemeye doğumdan önce planlarını şimdiden yapıyo. ama bebek onların çocuğu kot giydiğim için yok çocuğumu çok sıkma yok bilmem ne sanki ben o kadar düşünemem kendi yavrumubide kocam için demesinler yoruluyo yazık şuan kimseye acıyacak durumda değilim dedim o çalışıyosa ben bu halimle çalışıyorum . bide bebeğe sen bak çalışma diyolar çalışırsm annme bırakıcam çünkü bebeği kıskanıyolar galiba
canım sinir olmamak elde değil hele bu zamanlarda benimde herhes gözüme batıyo ama diyorum kızım var kimse için kötü konuşmucam unut zeynep o da kendi halinde bir insan görme kusurları,, açıkçası söylendiğim şeyler kızımda olcak diye korkumdan hemen unutuyorum:)) sitres de kalmıyo :)) tavsiye ederim.merhaba canım. benim kaynanamda nezaman doğum şekli hakkında konuşsak'' epidural olma sakın sakat kalırsın bizim bir köylü kadın bacağından topal kaldı diyor hep'' beni sinir ediyor ve korkutuyor doğal olarak. zaten 2 haftadır kanamalarım durmuyor rahimde açılma yok ama yinede korkuyorum erken doğum olur diye hep yatıyorum evde eşim çok destek bana temizlikçi tutayım diyor hep, pek bir işte yapamıyorum sağolsun ablalarım yiğenlerim geliyorlar yardıma, bu durumda bile kaynanam ''yok yok bişey olmaz bebek zamannda gelir ''diyor, ama bu olaya olumlu yaklaştığı için değil, pekte umursamıyor durumumu. öyleki görümcem var bekar bir kere olsun sormadı yenge işin gücün varsa yapayım diye hep lafta iyiler işte icraata gelince hepsi fıssslarrr ayyy bide benim ailem geliyor yardım ediyorlar diyede kıskanıyorlar hep gıcıklar... geçen hafta bebeğimin kıyafetlerii yıkadım hepsini, ütü için biraz toparlanmayı bekledim ki kendim yapayım diye, görümcem geldi sen yapma ütüyü ben yarın gelip yaparım dedi 4 gün bekledim gelmedi hiç sormadı beni bile, yiğenim geldi yaptı ayyy kaynanam bir kıskanıyor yiğenim ütüyü yaptı diye suratına karşıda söyledim senin kızın lafta gelip yardımcı olacaktı bana ama boşş boşşş konuşmaktan başka bişey yapmıyor dedim ayyy bide bana demezmi kızım unutmuştur sana yardımcı olmayı diyeeee şok geçirdim kadın okadar pişkinlikte rahatki inanamadım
canım yine ankaralı anneler toplanıyormuş, düzenli bakamıyorum foruma ama bu sefer gelmeye kararlıyım tarih belli oldu mu ?? başka hastaneye de gidemiyorum malesef buluşabilirsek inşallah sebebini anlatırım. Bir de face de de varmış grup herhalde bilginiz var mı??
günaydın kızlarrr dün doğum izinlerini konuşmuşsunuz benim doktor 31+3 müşüm 32. haftan başlamış kanuni hakkın verelim dedi verdi. kamuda memurum ama burdakiler daha önce hiç bu izinden vermediklerinden bişi bilmiolar benimde anlatırken bile kafam karışıo 5 hafta ertelettik şubat 9 da ayrılmam gerekio ama perşembeye geldiğinden 6 şubat dedik bu seferde eşim kızıo sağlık bakanlığı takibinde deilmisiniz 1 haftan yanacak die ayyy ne zor bişimiş yaaa napcamı şaşırdım doğumdada yine doğum raporu getiriomuyuz bu arada bilgisi olan varmıı
cnm ben aldım o nevresimlerden 2 takım yıkadım ütüledim ohhhhhhh mis gibi cok cok güzel tavsiye ediyorum....cnmgünaydın kızlar bişey sormak istiyorum gittigidiyor.comdaki cotton box nevresim takımlarını alıpta yıkayan var mı memnun musunuz ? bende almaı düşünüyorumda ama kumaşı falan nasıldır ki bu topikte alanları hatırlıyorum nasıl güzel mi sizce bende alayım mı? dün ikeadan baktım pahalı geldi bana 45 lira. acilen coton bx nevresim tak. alanlar yorumları yazarsa çok sevinirim
slm kıslar bugün çok sıkıcı yoksa benmi sıkılıyorum hava lodoslu bebiş olsada can sıkıntısı geçse
Evet canım Ocak 21/22 gibi planlıyoruz ama net tarihi henüz belirleyemedik.. sana ne zaman uygun? facede grubumuz yok sadece haberleşmek için birbirimizi ekledik... bana ya da polly e özelden mailini yazarsan seni de ekleyelimm
günaydın kızlar bişey sormak istiyorum gittigidiyor.comdaki cotton box nevresim takımlarını alıpta yıkayan var mı memnun musunuz ? bende almaı düşünüyorumda ama kumaşı falan nasıldır ki bu topikte alanları hatırlıyorum nasıl güzel mi sizce bende alayım mı? dün ikeadan baktım pahalı geldi bana 45 lira. acilen coton bx nevresim tak. alanlar yorumları yazarsa çok sevinirim
canım benşm bildiğim rapor bittikten sonra evrakları götürüp alıyosun parayı doğumdan iki gün sonra rapor bitmiş olmuyo doğum pasası veriyolarmış bide cüzi bi miktar acaba ondan mı bahsediyosuncnm evet rapor ve bebeğin kimliğini sitediler ben geçen gün sgk ya gittim ordaki memura sordum ve parayı sgk kendi ödüyo elden doğumdan 2 gün sonra evraklarla gelip alabilirsiiz dedi bana...
cnm ben aldım o nevresimlerden 2 takım yıkadım ütüledim ohhhhhhh mis gibi cok cok güzel tavsiye ediyorum....cnm
diğer duruma gelince benim bursada kimsem yok ailem istanbulda ve evde hep tek başımayım kaynanam yaşlı zaten ondan iş bekleyemem arada kadın geliyo dib bucak temizliyo onun haricinde eltilerim var ama onların kendine bil hayrı yok birinin cocuğu var 2 yaşında öbürü desen belinde rahatsız fıtık var eee eşim elini bşeye sürmez napalım kendi kendime herşeyini hazırladım bebeğimin odasını bile ben tek başıma gidi seçtim eşim onayladı sadece geriye kalan tulumdu tüldü halıydı pedeydi yıkama kaldırma evi toparlama yemek pişirme hepsi bana ayit rabbime şükürkü güç vriyo her sefeinde bişey yapıcaksam du ediyorum allahım sen beni ve bebeğimi koru diyorum ya bismillah başlıyorum kimseden beklentin olmayınca üzülmüyosun .....ilk zamanlar benimde kanamam oldu dr hiç kalkmıycaksın bebek düşer dedi...sadece yemek yemeye ve lavobaya git dedi kayın validem 3 gün kaldı sonra gene tek başıma kaldım ...sende kafana takma Allaha şükür ailen yanında gerisi teferruat rabbim sana sağlık versin geri kalan dostların canı sağolsun....
aynen öyle oluyo wc ye bile göndermicek veletler bizionlar olunca büyük ihtimalle sıkılmaya vaktimiz olmıycak... bugün bi arkadaşımız doğum izninden döndü, bana diyoki hemen sinemaya gidin eşinle gezin ve bol bol uyu diyo :)) artık ne zamandır kızcaaz bişiy yapamadıysa :))
onlar olunca büyük ihtimalle sıkılmaya vaktimiz olmıycak... bugün bi arkadaşımız doğum izninden döndü, bana diyoki hemen sinemaya gidin eşinle gezin ve bol bol uyu diyo :)) artık ne zamandır kızcaaz bişiy yapamadıysa :))
Benim için uygun canım,, daha 100mesaj yazamamışım o yüzden özelden mesaj atamıyorum ben alabiliyormuyum bilmiyorum ,,alamıyorsam artık gönlüm sizinle
hayırlı cumalar kızlar
özgecim geçmiş olsun cnm eşine dikkat et sende sana bulaşmasın
canım bende gezmek istiyorum çok ama riskli hamilelik geçirdim için hep evdeyim ya hastane yada sağlık ocağı için çıkabiliyorum zaten şimdiden ağırlaştım biraz yürüyeyim hemen belim ağrıyo daha bebiş ve kendim için hazırlık yapmadım nasıl alış verişe çıkcam nasıl hazırlık yapcam bilmiyorum buarada ablam bebe üzerine tekstilde çalışıyo bebişin çoğu şeyini ordan alcam hem kaliteli hem biraz daha düşük fiyata alırsın diyo zıbın tulum battaniye falan baya çeşit varmış gene eksik çıkarsa çarşıdan alırım hala acelem yok gibi rahatımm tembel anneyim:26::26::26::26::26:
anneciğin doğru söylemiş, bizde de öyle derler:) o yüzden annem hep büyük büyük örer yelekleri hırkaları:)indirimler çok güzelde benim artık kıyafet almam yasak annemden yasaklıyımçok bişeyi yok kuzumun ama çabuk büyicek diye alma boşuna diyolar bebeğin yediği helal giydiği harammış :)
ayyyy nasıl heyecanlandım varyaaaa...semracım uzmanımız özge bi çalışmada defne ve didem'e mi yapsa acaba
policim bu tulumu alacaksam beden olarak 3-6 yımı almalıyım? 0-3 yok. ama 3-6 bedende bizim hazirana denk geliyo e sıcakta nasıl giydirecem? ilk kıyafeti olacak da daha bunu alırken kafam karıştıysa vay benim halime. ama bi sonraki haftasonu alışverişe başıyacakmışız. eşimden onay çıktı heyoooooooooooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?