2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım yaaa durumunun bu kadar riskli olduğunu bilmiyordum, dün gamze ismini vermişti dünden beri senin içinde dua ediyorum... Rabbim yar ve yardımcın olsun, inşaAllah sizin ve bebeişiniz için en hayırlı zamanda olur ve sağlıcakla kucağınıza alırsınız..duam seninle...

Su kaçağı var mı diye amnişur denilen bir test yapıyorlar, o negatif çıktı bende yani su kaçağı yok ama neden azaldığını da açıklayamıyorlar. Ben yeditepe üni.hastanesine gidiyorum doğum 6000,küvezde günlük 1000 lira gibi bişeymiş, ne olacak,indirim falan yaparlar mı bilmiyorum

teşekkür ederim,gerçekten dualarınıza ihtiyacımız var.

Gamzecim, ciğer geliştirici iğneden sonra mideyle ilgili bir problem yaşamadım ama ikinci dozdan sonra bebeğin hareketleri neredeyse yok denecek kadar azaldı,o iğnenin etkisiymiş,sen,n de haberin olsun korkma yani.

canım yazını okumaya başladım ve hemen maşallah dedim ama gelişimi durmuş dediğini görünce çok kötü oldum.. senin durumunun bu boyutta olduğunu bilmiyordum suyun 6 cm olması gerçekten kötü olmuş.. sınır 5 cm galiba dimi..
canım peki yatmak dinlenmek bol sıvı almak yerine getiremiyormu sıvıyı.. kaçakda yokmuş.. valla tatlım çok üzüldüm.. Rabbim yar ve yardımcın olsun.. Şafi ismi hürmetine sana ve bebeğinize şifa olsun.
etrafta tanıdık filan varsa devlet hastanesi araştırsan..

canım bak ben geçen sene 24 haftalık erken doğum yaşadım devlet hastanesinde bebeğim 1 ay küvezde yoğun bakımda kaldı sigorta masrafları karşıladı ama 25 günlükken bağırsaklarından rahatsızlandı bebeğin dr özel hastaneye sevketti ordada masrafları sigorta karşıladı 5 gün sonra malesef kaybettik çok küçüktü benim gibi erken doğum yapanlar çoktu sen gittiğin hastaneden bilgi al eğer küvezde kalırsa devlet karşılarmı diye sor eğer karşılamazsa devlet hastanesinde doğum yaparsın bebiş 2 kiloyu geçince taburcu ediyolar tabi sağlıklı olursa senin bebişin nerdeyse 2 kilo olmuş buarada ciğer geliştirici ilaç verdimi dr

Canım inşallah hakkınızda hayırlısı olsun sağlıkla gelsin bebeğin. Bence tüm olanakları araştırın devlette de iyi olanakları olan hastaneler var. İnşallah her şey iyi olacak.

canım çoook güzeller güle güle kullanın ben de kırmızı beyaz tulumu beğendim o da mı idil bebe?

maaş. canım çok güzel olmuş.

canım çok geçmiş olsun dur hemen karamsar olma dr.un bir önerisi olmadı mı? inş. bebişin bekler vaktinde gelir dua edelim canım

policim silikon tabancasına ihtiyacın yokki bir yapıştırıcı var kumaş için uhu gibi onunla zart diye yapışıyo....

gayecim rabbbim acil şifa versin inşallah senin için ve bebeğin için hangi zaman hayırlı ise ozaman gelsin yavrun dunyaya sağlıkla sıhatle inşallah dualarımız seninle allahım senin meleğini ve bütün melek taşıyan annelerimizi korusun....

Canım inşallah erken doğmaz bebişin, zamanında gelir. Sen moralini bozmamaya çalış, iyi düşün, bol bol dinlen, zaten gerekli olan şeyleri doktorun söylemiştir. Bebişin erken gelirse de ssk karşılıyor önemli bir kısmını canım, sen yine de hastaneden ayrıntılı prosedürü öğren, bebişinin boyu kilosu maşallah iyi. Sen iyi düşünmeye devam et, Allah yardımcınız olsun sizin ve bebişinizin, suyu çoğalır inşallah.

Kızlar bir de bugün doktora gittim, doktordan öğrendiklerimi sizle paylaşıyım. Ben epidural normal doğum düşünüyordum ama doktorum gece olursa doğum epidurali önermedi, geceleri dışarıdan gelen asistan doktorlar oluyormuş, çoğu uykusundan kalkıp yapıyormuş epidurali, bir de çok fazla ıkınma problemi yaşandığından bebeklerin sağlıkları riske giriyor dedi. riske girme dedi bana. Planlı sezaryan de epidurali önerdi tabi. Ben normal epidural düşünüyordum ama bebişler genelde gece geldiğinden epidural olayından korktum biraz. Bildiğimiz normale kendimi hazırlasam iyi olacak:S

Çok güzel olmuş ikisi de canım, tebrik ederim. Özendim valla, nerden alıyorsunuz bu keçeleri?

sağol cnm keçeler bursadan sen nerede oturuyosun incik boncuk satan yerler oluyo üstelik cok uygun 30 cm ve 1 metre olarak renk renk kesilmiş hazır 1 tl metresi.....zaten gözlerde hazır 20 kuruş....ağız bıyık vs onlarda var aklında bulunsun..

canım inşallah bir mucize olurda kendi kendine azalan suyun
bir bakarsın kendi kendine artar dualarımız seninle
canım sana tavsiyem böyle erken doğumlarda üniversite hastanesine gitmen
gerçi seninkide üniversitede ama özel
yani maddi açıdan çok sarsılırsın
bebeğin maşallah neredeyse 2 kilo olmuş erken doğsa bile çok fazla kalmaz küvezde
inşallah herşey yolunda gider bol bol dua edicem sana

kaç haftalıksın bilmiyorum ama sanırım aramızda 1 hafta var. sen bir hafta geridesin. ben 32+6 yım. bende bu gün doktora gittim. aslında iki farklı doktora gidiyorum. dün gittiğim doktor özel hastanede. bebeğin kilosuna 1800 gr dedi. 30 haftalık gibi gözüküyor dedi. endişelendim acaba gelişmedi mi diye. paraya kıyım bu gün profösere gittim. o da bebek 2000 gr haftasıyla uyumlu gelişimi iyi dedi. içim rahatladı. bu doktorların hepsi birbirinden farklı şeyler söylüyorlar. ama ultrasonu iyi olan bir doktora git. emin olmadan bebeği erken doğurma.
benim erken doğum yapma ihtimalim var hamileliğimi yatarak geçiriyorum. doktora şunu sordum, bebeğimin erken doğma ihtimaline karşılık ciğer geliştirici iğne vurulmalımıyım dedim. doktor da ciğer geliştirici iğnenin bir kez vurulması gerektiğini bunun içinde erken doğum belirtisi olana kadar beklemek gerektiğini söyledi. birden fazla vurulan ciğer geliştirici iğnelerin bebeğin beyin dokusunun gelişimini engellediğini söyledi. bu önemli bilgiyide sizlerle paylaşmak istedim.

canım öncelikle çoook geçmişolsun.. benim de erken doğum riskim var biliyorsundur.seni çok iyi anlıyorum... 2 doz ciğer geliştirici iğne yapıldı bana da yaklaşık 10 gün önce..ama benimkisi suyun azalması değil erken doğum kasılmalarımın başlaması.. şimdilik dinlenmedeyim.. bazen topicte yazılanları okuyabiliyorum ama genelde yatıyorum ve bol bol su içiyorum

bebeğinin 12 gün önceki kilosu 1700 ve boyu da 42 cm miş canım yani 30 haftalık iken.. ben hafta hafta gebelikte bebeklerin kilolarına baktım da haftasına göre gayet iyi maşallah..
sonra 32. ci haflaıkkenn yani bugün de 1900 ve boyu da 45 cm demişşsin.. bu da haftasına göre gayet iyi maşallah..

drunun tabi daha iyi bilr canım ama bebeğinin kilosu 2000 olunca risklerin daha da azalıyor diye biliyorym...sen lütfen kafana takma. bol bol su içmeye ve (daha önce armut suyu içiyorum ve suyum çoğaldı demiştin) armut suyu içmeye devam et. o zamn 10cm den 13 cm e yükeselmişti suyun hatta...zaten çiğer geliştirici iğnen de vurulmuş kafanı rahatlatmaya bak canım.. ben 10 gün önce vurdurup vurdurmamakta kararsız kaldım hatta topic de de yazmıştım.. ama şimdi (inş pişmanlık duymam ilerde) iyiki de vurdurmuşum diyorum..erken doğsa bile ciğer gelişimi hzılandığı için bebişler küvezde kalmaya başlasa bile çok fazla kalmıyorlarmış...
senin bebişinde zaten 1900 , bir kaç güne kadar 2000 olur bence...

maddi olarak şunu diyebilirm.. devlet hastanelerine danıssana bir. yada ünv hastanelerine.. ben yurtdışındayım ordaki işleyişi bilmiyorum ama ünv hastnelerinn de çok iyi olduğunu duydum...
herşeyin başı sağlık canım.hayırlısı ile kıznın küvezde kalacağını da düşünmüyorum.. bir de onu düşünme lütfen zaten riskli dönemi geçirmissin ne güzel..
rabbim tez zamanda şifa versin inş...

canim oncelikle masallah bebeginin kilosu ve boyu guzel, insallah bir kac hafta daha kalir da icerde annecigi ve babacigi uzulmez...
benim bildigim suyu cogaltmanin yolu sol yanina yatarak mumkun oldugunca dinlenmek, unlu bi doktorun sitesinde boyle diyodu.
cunku bebege giden oksijenle cok alakaliymis bu su isi... bol su icmek de ise yarayabilir tabi ama asil olan dinlenmekmis.
dualarimiz seninle insallah maddi manevi hersey gonlunuze gore olur canim, Allah yardim etsin, bebisin vaktinde gelir insallah...

canımm bende normal doğum istiyorumm alah nasip ederde tabiki
epudral olur diyordum ama sonradan vazgeçtimm eğer normal olacaksa normal olsun dedim
eskiden epudralmi varmış
aslanlar gibi doğurursun sendee
burda bir bayan ilk bebeği sancıları başlamış tabiki ara ara
kadın sanıyormuşki çokkk sancısı olacak kıvranacak
ama onda öyle olmamış
dayanılmayacak kadar olmamış
suyuda gelmiş ama tuvaletini yaparken gelmiş anlamamış
artık ıkınma olmaya başlamış anlamış hastaneye yetişememiş ambulansta doğurmuşş
yine bu sitede bir arkadaşım doğumuna bikaç haftası varmış cam silmiş ertesi gün doğum başlamış çok kısa sürede olmuş evde doğmuş bebeği oğlu var
diyorki panik yapmayın sakin olun farkettiğinizde doğumun başladığını nefes egersizleri çok öönemli nefes egzersizleriyle kısa sürede doğumum oldu kolay acısızdı diyo
nefes egzersizlerini öğren dedii
allah kolay doğum nasip etsin hepimize

gerçi şuan benimki ters ama doktor ilerde döner dedii

canım geçmiş olsun sana da.. bende de erken doğum riski var ve 28 ci haftamda sabah 1, akşam 1 sefer ciğer gelişrici iğne verdi drum.. kortizon içeriyormuş..iğneyi vurdurmadan eve gelip biraz araştırdım netten ve ablma doktr benim türkiyede ona da sordum bir zararı olur mu diye.. hani erken dopum riski var ama belki de erken doğmayacak bir yan etkisi olur mu diye.. zararı olamdığı kanısına vardık.. dr um da hayır sadece tedbir amaçlı dedi.içim rahat bir şekilde vuruldum.şimdi senin prof un dediğni okuyunca korkurktum açıkcası çünkü ben de 2 doz vuruldum yani :18:
bu saatten sonra yapacak bir şey yok vurulduk bir kere... tekrar dr uma sormak da güvenmiyormuşum gibi gelecek kadına defalarca sorduk çünkü...

gayecimmm canım üzülme sen stres yapma güzelim bak benim kuzenin eşi de senle aynı haftalardayken sebepsiz yere suyu azalıyodu sınırdaydı sezeryana karar vermişlerdi bir hafta hiç kalmkmadan yattı armut yedi suyunu içti bol sıvı aldı bide bol bol ananas yedi bir hafta sonra 33 haftalıkken sezeryana diye gitti ve son kez ultrasona bakılırken suyunun arttıgı görüldü vazgeçildi sezeryandan bebiş 37de normal olarak doğdu sakın sıkma canını bunları bi dene istersen zararlı şeyler diil nasılsa bişi kaybetmezsin umarım işe yarar umarım bebişin azcık daha bekler ve sağlıklı sıhhatli gelir anneciğine dualarımız seninle tatlım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…