2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

AYyyyyyyyyyyy çok teşekkür ederimm canım o senin güzelliğin:)

Merhaba hangi acıbademde düşünüyorsun doğumu, Bende kozyatağı acıbademe gidiyordum ama doktorumdan hiç menun değildim sonunda değiştirdim :)

Kadıköy acıbadem canım benm doktrm habıbe hanım cok tatlı yanııı sıck kanlı aktıf zatn zeynep kamıl gecmısının olmasındn oturu ılk terchım oldu memnunda kaldım bakalımınsallah dogumdn sonrada boyle konusurum:)))

Policimmm gozun aydın gormussun kızınıı nıye uzuluosun saglklı olsn mınık olsun annemmmmm ınsallah ıstedıgn gıbı olur sıkıntı yapma bıde cocugun ıyıce mınık kalmasın bırak dıcem ama ıste ınsn takmadn edemıo bılırım anca baskasına akıl verırsın ıstee sen kendın yapıomsn desen fosssss:)))) Insallah moralını duzeltecek acıklıga en tez zamanda kavusursun neselı polı gerı doner:))

Bu havada baska napılırkıı ne temzlk ne bısey bu havada sıck bıseyler ıcıp tv ızlenır burda muhabbet edılır bıde mıs gıbı uyunur baskada bısey yapılmaz

günaydın kızlarrrr okuyayım bakalım neler yazmışsınız
bu arada kızlar, hala ve hala sürekli midesi bulanan ve ağrıyan , ağzında demir gibi bir tat bulunanınız varmı? özellikle Geceleri sanki deli gibi acıkmış ta karnım ağrıyormuş gibi oluyor, ne yapsam bu ağrıyı geçiremedim. yemek yiyince mi daha kötüyüm yoksa açken mi çözemedim Allah sağlık versin bizim ufaklıklara ama bana zor geliyor artık .

gamzecim süper olmuşlar ellerine sağlık bende yarın eminönüne gitmeyi düşünüyorum çikolata kapı süsünü işini helledelim diye çikolataları nasıl hazırladınız resimden net anlamadım tülle falan mı sardınız canım ?

benimde huyum kötü işte yapamıyorum aptallığıma doymuyayım kendimi vicdanen rahat hissetmiyorum

benimde huyum kötü işte yapamıyorum aptallığıma doymuyayım kendimi vicdanen rahat hissetmiyorum

kıyamam sana yaa aptallık deme olurmu öle şey sorumluluk denir ona kazandıgını helalinden haketmeye calışmak denir ii bi özellik aslında ama insanlar bunu sömürüyo kullanabildikleri kadar kullanıyo seni ben bıraktım o yüzden böle düşünmeyi sen de yıpratma kendini boşver...

Hayırlı cumalar mart meleklerinin güzel annelerii:)) kızlar dün son eksikleride almaya gittik, hala eksikler kalsada önemli kısımlar halloldu, göğüs pompası alcakdım ama mağazada çalışan kız acelesi yok işe başlayacağın zamana dogru alırsın şimdi alma bence dedi eşimde zaten göğüs pompasının fiyatını ilk kez gördüğü için birden evet evet sonra alalım dedi alamadık yani, oysa dogum çantasına koyulması gerekenler listesinde göğüs pompasıda var sizce napmalıyım kızlar dogumdan öncemi sonramı alayım? Bide lansinosh vardı kız dediki aventle aynı bu hiç pişman olmassın bunu al dedi sizler ne diyosunuz?

kıyamam sana yaa aptallık deme olurmu öle şey sorumluluk denir ona kazandıgını helalinden haketmeye calışmak denir ii bi özellik aslında ama insanlar bunu sömürüyo kullanabildikleri kadar kullanıyo seni ben bıraktım o yüzden böle düşünmeyi sen de yıpratma kendini boşver...

benm mide sorunlarım hiç geçmedi 9 aydır.. daha bu sabah diyordum nefret ettm hamilelikten diye. artık doğsun istiyorum, gün sayıyorum resmen.

vay be makyaj da mı yapıyor hastaneler, süpermiş. ben anneciğime yaptırıcam makyajımı doğumdan hemen sonra. tabi kendimde olabilirsem. annem de pek anlamaz makyaj işlerinden artık idare edicez bakalım
benim annemde anlamaz canım da ben kendim yaparım diye düşünüyordum ,,o kadar mı kötü olcaz yoksa makyaj yapamayacak kadar mı??

Günaydınn canım çok dikkat wt kendine şekerler de çook güzeel

Maşallah bebeişen cnm az almış diye düşünme hiç sağlığı iyise gerisi boş canını sıkan herneyse inş. en kısa zamanda hall olur canımm

Günaydın cnm hoş geldin evet bebişer gelmeden tatil planlarına başladık bizz

kızlar ben azcık dışarı cıkıyorum yürüyelim de kızımın ayakları acılsın sıkıldı yavrum evde:)) kendinize ii bakın emi:))

canım hastanelerde oluyomuş genelde pompa..benim doğum yapacağım yerde gerekirse veriyolarmış,sen de öğren bence..biz de doğumdan sonra duruma göre alırız dedik bakalım..6 aylıkken çalışmaya başlıycam inşallah zaten.

Son düzenleme:

canım gülegüle kullansın kuzucuk cicilerini:) göğüs pompası ben de almadım herkes şimdi alma diyor, gerçi kuzenim verecek bana onun bebeği sütü bırakmak üzere.avent çok iyi diye biliyorum, hastanede gerek duyulursa hastanelerde oluyo canım sağma makinası, sen yine de bi sor muayeneye gittiğinde...

Kızlar iş yerine eleman arıyoruz gazeteye ilan verdik öküzün biri aradı param yok siz beni arayın diyor öyle bişey yapamıyoruz dedim gelip başvuru formu doldurup yüzyüze görüşmeniz lazım dedim maaş ne kadar dedi söyledim bana çok ağır küfr edip kapattı telefonu çook moralim bozuldu sabah sabah ya ne biçim insanlar var beğenmiyorsan gelme kimseyi zorla işe almıyoruz kii

tünaydın kızlarrr
bi kaç gündür bi giriyorum bi girmiyorum uyum saglayamadım neşenize ama benmde eglenmeye ihtiyacım varrrr
artık idrar yollarımda ismi olan bir bakterim var hayırlı ugurlu olsun bana ismi de Enterococcus Faecalis :)) kültürde bile var kendileri sagolsun..epeyceee koloni ile yerleşmiş idrar yollarıma. günlerdir sabah ögle aksam gece taş düşürür gbi agrılarım ve sancılarım var sabır sabır çekip zamanımın dolmasını bekliyorum..
annem bende kaldı dün gece. dün sabahtan beri defalarca açtık çamaşır makineyi kızımın az diyordum ama bir sürü kıyafeti varmış yıka yıka bitmedi,teyzeside İzmir de üniv. okuyo her geldiginde elleri dolu :) ne şanslı velet benimki hava da berbat kurumuyo kıyafetler,annem balkondan alıyo peteklerin üzerinde kurutuyo hiçç üşenmeden. bana kalsa bugün yatış yapardım ama sanırım annişko beni rahat bırakmıcak bizimde bugün çanta günümüz diye düşünüyorum :))

benm mide sorunlarım hiç geçmedi 9 aydır.. daha bu sabah diyordum nefret ettm hamilelikten diye. artık doğsun istiyorum, gün sayıyorum resmen.
Benim mide ağrım filan yok ama gün sayıyorum yinede yaa hatta kızımla pazarlık yapıyorum "annem 37.hafta yı dolduralım artık sen de gel,, kendini ona göre hazırla, gelişimini tamamla, dışarı çıkış yolunu bul çık " gün saycam diye çok korkuyorum, gün geçince piskololijisi zor oluyomuş her sabah herkes soruyomuş yok mu sancın diye ,,

Emzirme Nasıl Olmalı?

Kendiniz ve bebeğiniz için sakin, rahat bir yer bulun. Bebeği, kucağınızda yüzü size dönük olacak şekilde tutun

Meme ucunu bebeğin yanak veya alt dudağına değdirip ağzını açmasını sağlayın ve memeye tutturun. Emerken , sadece meme ucu değil, çevresindeki koyu renkli bölüm de bebeğin ağzı içinde olmalıdır. Aksi halde, emme meme başında çatlaklara yol açar ve canınız yanar.

Emzirme bittiğinde, bebek memeden ayrılmıyorsa, ağzına küçük parmağınızı vererek meme başını bebeğin ağzından çıkarın, böyle yapmazsanız canınız yanabilir.

Her emzirmede, bebeğin önce bir taraftaki sütü bitirmesini sağlayın, daha emmek istiyorsa öteki memeden verin. Yenidoğan bebek, 24 saatte 8-12 defa, yani 2-3 saatte bir , emmek isteyebilir Ama, korkmayın, bu sıklık giderek azalacaktır!

Emziren annenin meme başlarının temizliği için su kullanması yeterli olacaktır. Emzirmeler arasında, göğüslerden süt akabilir, meme başlarını kuru tutmak için ped kullanmak gerekecektir
(alıntıdır)

Gaz Çıkarma

Bebeğin emerken yuttuğu havayı çıkarması, onu rahatlatacaktır. Emzirmenin ortasında ve sonunda gazını çıkarmak uygun olur, çünkü yuttuğu hava bebeği rahatsız ederek daha fazla emmesine engel olabilir. Gazını çıkarmak için, bebeği omzunuzun üstüne veya kucağınıza yatırın veya kucağınızda oturtun, usulca sırtına vurun veya sırtını sıvazlayın.

Çoğu bebek, gaz çıkarırken emdiğinin bir kısmını da çıkarabilir. Bu gerçek bir kusma değildir, endişe etmeye gerek yoktur.
(alıntıdır)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…