- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #43.981
teşekkür ederim canım..ben hep normal doğum istemiştim kendimi ona hazırlamıştım zaten.her doğum kendi başına farklı bir hikaye aslında.benim suyum geldi sancım gelmedi 6,7 saat. dr.bekledi 19.30 da suni sancı bağladılar 00.20 de doğum oldu.ama inan bana normal doğum yapmak gerçekten çok çok farklı bir duygu sancı kolay değil ama değer,hemen odama geçtim yemek yedim bebeğimi emzirdim...bugün 1 hafta doldu doğumdan bugüne ne ağrı var ne başka bi sıkıntı çok şükür mekik çekmeye bile başladım :)
alıntı yapamadım cnm çizelgem olmadı galiba bu arada alıntı yapacağım yerin üstüne reklam panosu koymuşlar....
bu arada bu çizelge niye böyle oldu 28 günlğk
teşekkür ederim canım..ben hep normal doğum istemiştim kendimi ona hazırlamıştım zaten.her doğum kendi başına farklı bir hikaye aslında.benim suyum geldi sancım gelmedi 6,7 saat. dr.bekledi 19.30 da suni sancı bağladılar 00.20 de doğum oldu.ama inan bana normal doğum yapmak gerçekten çok çok farklı bir duygu sancı kolay değil ama değer,hemen odama geçtim yemek yedim bebeğimi emzirdim...bugün 1 hafta doldu doğumdan bugüne ne ağrı var ne başka bi sıkıntı y şükür mekik çekmeye bile başladım :)
Kızlar geçmişi okuyamıyorum çok birikmiş fırsat buldukça okuycam... Doğum yapan var mı haber verin nolru :)
Arayanlara, mesaj atanlara, faceden yazanalara, forumda soranlara kısacası hepinize çok teşekkür ederim, hepinizden dualarınız için de Allah razı olsun...
7 Mart'ta sabah hastaneye yattık, 8de suni sancı bağlandı, öğleden sonra 3e kadar süper sancılar vardı :) yani dayanılmaz değil ama zor öyle diyim :) ama gel gör ki 1 cm bile açılma olmadığı gibi Miray hanım iyice yukarı çıktı :) kaburgama baskı yaptığını zaten hissediyodum... Biraz daha bekledik ama baktık olcak gibi değil ne aşağı iniyo ne açılma oluyo, doktorumuz da riske atmak istemedi ve hemen spinal anestesi ile beni yatırdı. O kısmını detaylı anlatırım ama orda bile yukardan zor aldılar bizim inatçı Miray'ı :) Doktorumuz iyiki beklememişiz dedi çünkü sezeryanla bile zor oldu ayrıca koca kafa kızım gerçekten zorlıycakmış yani annesi yesin kafasını
15.50de ilk ağlamasını duyunca zaten dünya durdusonra klasik hikayeler yaşayanlar biliyor henüz yaşamamış olanlara da Allah hayırla nasip etsin, öyle bir duygu yok, getirip yanağınıza dayadıklarında... neyse anlatamıycam bu kısmını dünyanın en güzel duygusu diyebilirim...
Sonra odaya çıktık ertesi gün de taburcu olduk. Ben de hiç bi yan etki olmadı baş ağrısı falan.. bi kaç saat sonra yürüdüm zaten baş dönmesi de olmadı.. odaya geçer geçmezde maşallah çalıştı bağırsaklar :) o yüzden hemen taburcu olduk
Sanırım bugün 3. gün çünkü saat ve gün kavramı bitti bende 4 gündür toplamda 4-5 saat uyudum :)) kızım aslında çok huysuz değil ama biz alışık değiliz tabi henüz neye ağladığını çözene kadar her formülü deniyoruz. Ben eşim annem kardeşim kayınvalidem şeklinde ekip olarak çalışıyoruz :) zaten o kendim bakarımlar, emzik vermemler falan filan vardı ya yalan onlar öyle bişey yok :) o nasıl isterse öyle oluyo herşey... hastanede sütüm hemen gelmiştibugün duş alabilcem biraz azaldı mama da vermek zorunda kaldık tosun paşa 3300 olduğu için öle damlalık sütler yetmiyo.. bir iki gün mama da vercez..
Başka aklıma yazcak bişey gelmiyo durumu gayet iyi şükür, ben de toparlandım... Hepinize çok teşekkür ederim. En kısa zamanda çirkin kızımın fotosunu da eklerim teyzeleri.
bugün göbeğime kuşak bağladı annem...
az göbeğim kalmıştı beni gören herkes ya korse giy yada kuşak bağla dediler. yoksa gmbek sarkar ve kalıcı olurmuş...
korse hayatta giyemem... dikişlerimi ağrıtır hem... eski bir çarşaf parçasını kestik ve bağladık göbeğime. kendimi malkoçoğlu gibi hissediyorum...
bu gece yine gazlı bir gece geçirdik beşik salladım yada meme verdim hep... off bir gün iyi bir gün kötü... ama kimyonlu, şekerli suyun ve sap damlanın faydasını görüyoruz...
oğlumun bugünkü resmini ekliyorum size...
maşallahlarınızı eksik etmeyin teyzeciklerimiz...
Eki Görüntüle 363939
Dun bu saatlerde suyum geldi doktora gidecegim diye yazmistim. Yuruyerek annem ve kayinvalidemle hastaneye geldik. Muayene edildim. Rahim agzi hic acik degil. Bebek de daha yukaridaydi. Su geldigi icin doktor suni sanci verdi ve nst yebagladi. Ama ne yazik ki suni sanci da bile sancim olmadi hatta bebegimin kalp atislari 50 lere kadar dustu. Acil sezeryana alindim. Normal doguma kendimi o kadar alistirmistim ki aglaya aglaya ameliyathaneye gittim. Ciktigimda ayilmam biraz uzun surdu. Ama surekli bebegimi soruyordum. Annesinden ayirdiklari icin yavrumu ben gelene kadar ciglik cigliga aglamis. 38+5. Haftamizda ydik.3270 gr agirliginda 48 cm boyunda Zeynep Duru'm. Maasallah emmesi de guzel, memeyi iyi kavriyor fakat anneciginden sut gelmiyor, doyamiyor yavrum. Geceyi de soorunsuz atlattik. 2 kere kalkti. Meme verdik ama sut gelmeyince bebegime annem hurma yedirdi.simdi de uyuyor bebecigim. Annesi ayakta
Kimler doğum yaptı safulun dışında bilmıorum herkese hayırlı olsun...
çarşamba sabah 8:57 de spinal sezeryanla oğlum dünyaya geldi...1gece hastanede kaldım şuan evdeyim..Allah bu duyguyu herkese yaşatsın..gerçekten acı macı hissetmıosun onu kucağına alınca..Allah'a nekdar hamd etsek azdır..Ameliyat iyi gecti..Ama müsait olan normal doğursun,sezeryan iyi değil.Sütüm 2.gün geldi ama oğlum emmeyi bilmiyor,sütüm yetmiyor ,sinirlenip ağlıyor, şuan pompayla felan bişiler yapıos,kaşıkla mama da verios...dua edin öğrensinde emsin..İçim gidiyor gözlerine bakınca..su gibi Allah herkesin bebeğini ona bağışlasın,herkese bebek versin.75 kilo idim doğumdan sonra 70 kiloyum..kilolar nasıl gitcek bilmıom..yürüyorum ama karnım hala var..Hatta sezeryandan sonra koridorda yürüken millet senindemi doğum var die soruodu((
doğum hikayemizi anlatıcam işallah..Spinal sezeryana cesaret ettiğme inanamıyorum ..Hayırlısı dilemiştim hep buymuş..bu arada bebişimin boynuna kordon dolanmış ama doktor son muayenede bana sölememiş panik olmıım diye...
kızlaar biz geldik kızımla sizden cok uzak kaldım hepinizi cok özledim inanın ya bu annelik nasıl mükemmel bişeymiş nasıl her an her saniye yaradana şükrettiren bi duyguymuş Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah en kısa zamnda doğum hikayemi de yazıcam ama şimdilik şu kadarını söliim ki normal doğum cok güzel bi seymiş sezeryanda nasıl olurdum bilmiyorum ama normal doğum yaptım ve 10 dakika sonra yani dikişlerim bitince hemen ayaklandım odama yürüyerek gittim ne istiyosam yedim içtim tuvalete cıkma sıkıntım olmadı ağrı sızı hissetmedim Allahıma cok şükür kızımla ilgilenebildim yani tereddütte olan varsa nolur normal doğum tercih edin tabii dediğim gibi secme sansınız varsa...
gelelim bebişime... 7 mart çarşamba günü saat 12:20 de 2900 gr 48 cm dünyalar güzeli bi kızım oldu cok şükür bugün 3. günümüz bitti ve bizim herhangi bi sorunumuz yok bugüne kadar sütüm azdı yetmiyodu mama takviyesine başvurdum ama emzirmeyi hiç bırakmadım gögüslerim cok acıdı yara oldu dayanılmaz duruma geldi ama vazgecmedim ve cok şükür bugün sütüm arttı kompostolar humananın süt artırıcı çayı ve bol bol su içmek yetiyo kızlar..
ben şimdilik cıkıyorum en kısa zamanda girmeye calıscam şu düzenimizi bi oturtalım da eski günlerimize dönelim topiğimiz şenlensin sizi coook seviyorum kocaman öpüyoruz
evet canım saful doğumunu yaptı hayırlısıyla
darısı başımıza
teşekkür ederim canım..ben hep normal doğum istemiştim kendimi ona hazırlamıştım zaten.her doğum kendi başına farklı bir hikaye aslında.benim suyum geldi sancım gelmedi 6,7 saat. dr.bekledi 19.30 da suni sancı bağladılar 00.20 de doğum oldu.ama inan bana normal doğum yapmak gerçekten çok çok farklı bir duygu sancı kolay değil ama değer,hemen odama geçtim yemek yedim bebeğimi emzirdim...bugün 1 hafta doldu doğumdan bugüne ne ağrı var ne başka bi sıkıntı çok şükür mekik çekmeye bile başladım :)
Ay canım benim de öyle oldu biliyorsun, ben de düne kadar ne çalışmalar ne çalışmalar, hala da yapıyorum, Allahtan umut kesilmez, ama doktor bana seçenek sunmadı, direk spinal dedi,
aynen canım bende kızım olsada ilgilensem diyorumm herkeste dert var ama bizde maddiyattan tartıştıkkk tek maaş olunca yetmiyooo doğum stresi de sardııı artık hayırlısı olsun hepimiz içinnnn
Kesinlikle genel değil.. spinal veya epidural. 1-Genel anestezide bebeğe ilaç geçmemesi için doktorlar çok daha süratli davranmak zorunda oldukları için deride ki yıpranmalar ve buna bağlı olarak iyileşme süreci uzar. 2- Ayılmak çok zor ve bebeğin senin ayılmanı bekliyor 3- Genel ans. süt daha geç geliyor. 4- İlk uyandığında kesik acısıyla uyanıyorsun ki çok zor. Ancak epu veya spin de bebeğin ilk ağlamasıyla beraber onu yanına getiriyorlar ve bebek anneyi duyunca kokusunu alınca rahatlıyor, odana dikiş bitince gidip hemen emzirip kucağına alıyorsun o seni beklemiyor, hemen sütün geliyor, ilk 6 saat ayakların ve belin uyuşuk olduğu için ilk iyileşme sürecinde kesinlikle ağrı hissetmiyorsun ve çok çok rahat ayağa kalkıyorsun ve en önemliside çoook uzun zamandır beklediğin bebeğine kavuşma anını tabiki normal şartlarda normal doğumla almak önemli ama olamıyorsa eşinin elini tuttuğun o çok duygusal dakikalarda bebeğinin ağlaması ve onun dünyaya gelişine şahit oluyorsun hiçbir şeye değişilmez o anlar...sağlıkla kucağına al inşallah
Hayırlısı olsun canım hiçbirimiz ne olacağını bilmiyoruz sağlıkla gelsin bebeğin inşallah.
kızlaar biz geldik kızımla sizden cok uzak kaldım hepinizi cok özledim inanın ya bu annelik nasıl mükemmel bişeymiş nasıl her an her saniye yaradana şükrettiren bi duyguymuş Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah en kısa zamnda doğum hikayemi de yazıcam ama şimdilik şu kadarını söliim ki normal doğum cok güzel bi seymiş sezeryanda nasıl olurdum bilmiyorum ama normal doğum yaptım ve 10 dakika sonra yani dikişlerim bitince hemen ayaklandım odama yürüyerek gittim ne istiyosam yedim içtim tuvalete cıkma sıkıntım olmadı ağrı sızı hissetmedim Allahıma cok şükür kızımla ilgilenebildim yani tereddütte olan varsa nolur normal doğum tercih edin tabii dediğim gibi secme sansınız varsa...
gelelim bebişime... 7 mart çarşamba günü saat 12:20 de 2900 gr 48 cm dünyalar güzeli bi kızım oldu cok şükür bugün 3. günümüz bitti ve bizim herhangi bi sorunumuz yok bugüne kadar sütüm azdı yetmiyodu mama takviyesine başvurdum ama emzirmeyi hiç bırakmadım gögüslerim cok acıdı yara oldu dayanılmaz duruma geldi ama vazgecmedim ve cok şükür bugün sütüm arttı kompostolar humananın süt artırıcı çayı ve bol bol su içmek yetiyo kızlar..
ben şimdilik cıkıyorum en kısa zamanda girmeye calıscam şu düzenimizi bi oturtalım da eski günlerimize dönelim topiğimiz şenlensin sizi coook seviyorum kocaman öpüyoruz
bak size söylüyorum şu hamilelik lohusalik psikolojisi geçsin iyice tekrar tekrardan düşüncem evliliğimi dayanamıyorum valla artık.. Bazen abartıyomuyum diyorum etrafima bakıyorum herkes bana acıyo nasıl dayanıyorum niye çekiyorum diye bakıyolar forumda da kimse yok forumu boşver hayatimda yakınında yanimda hiç kimse yok 1arkadaşım bile yok oğlum bitanem benim bu da dogsa 2oğlusum başka hiç kimse.. buraya yazıyorum şikayet dertlesme filan değil kendi kendime konuştugumu farz edin kaale almayın içimi döküp rahatlamış gibi oluyorum biraz..
canım kıyamamm ya sıkma canını
belkide gebelik psikolojisindendir bu duygu halin
umarım doğumdan sonra herşey çok güzel olur senin için
bak size söylüyorum şu hamilelik lohusalik psikolojisi geçsin iyice tekrar tekrardan düşüncem evliliğimi dayanamıyorum valla artık.. Bazen abartıyomuyum diyorum etrafima bakıyorum herkes bana acıyo nasıl dayanıyorum niye çekiyorum diye bakıyolar forumda da kimse yok forumu boşver hayatimda yakınında yanimda hiç kimse yok 1arkadaşım bile yok oğlum bitanem benim bu da dogsa 2oğlusum başka hiç kimse.. buraya yazıyorum şikayet dertlesme filan değil kendi kendime konuştugumu farz edin kaale almayın içimi döküp rahatlamış gibi oluyorum biraz..
arkadaşlar 3 martta nurtopu gibi normal yolla doğum yaptım.Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin.
Yeni çizelgeyi nasıl yaptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?