- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.201
ya kızlar bişey dicem, bizim çocuk doktorumuz yok:/
hani hiç öyle kontrole falan götürmüoruz,
bitek aşıdan aşıya sağlık ocagına gidioruz okadar,
bi de bizim aile hekimimiz üst komşumuz,
bişey oldumu alıo steteskopunun gelio bize saolsun,
yani bende sağlıkcıyım ve bebeğimi hastaneye götürmekden
kaçınıorum cünkü en büyük mikrop yuvası hastaneler,
ne kalça usgsini çektirdik ne göz muayenesi hiçbirini yaptrmadık,
kendimiz kontrol ettik okadar,
benm gibi doktora götürmeyen hiç mi yok:S
kızlar ya bu ıkıncı ay aşısında agızdandamı bişi yapıyolar o ne:)nicegırl yazmışta agızdan olanı yaptırdım falan dıye onu merak ettım.
ben de yanımızda poşet taşımamız gerektiğini dün öğrendim canım. ben arabada bebişimi emzirirken bizmki her zamanki gibi ıııhh diye diye gazını çıkardı (ben öyle sanmışım) indik arabadan rahat rahat dolaşalım diye ( ağlamaktan 200 metre bile gidemedik) pusetini düzelteyim derken battaniyeyi bir kaldırdım ki kakayı yapmış kuzucuk aynen dediğin gibi beline kadar çıkmış. benim gazı çıkarıyor diye sandığım şey meğer kakaymış :)) peçeteye sardım arabanın içine koydum. gördüğümüz ilk çöp kutusunun yanında durup attık. 2 dk. lık o koku arabanın içini öyle bir sardı ki .. poşetsiz çıkmam artıkk
arkadaşlar bebeğinize emziğe nasıl alıştırdınız? 3 emzik denedim ama alır almaz diliyle ittiriyor
evet en sonunda beklenen stres dolu ziyaretimiz bitti ve evimize döndük...nasıl geçti derseniz..sıradan..oğlumu yolda tembihlemiştim oğlum hep uyu mıncıklayamasınlar seni diye..aferin anne sözü dinledi..saat 10 da vardık 12 ye kadar oturdu sonra 4 e kadar uyudu 4.30 dada kalktık zaten:)bebeği görmeye gelen gidenler oldu onun için çok yalnız kalamadık kaynanacığımla..laf falan sokamadı yani:) ama çıkarayak kayınpederim işi b..k etti..efendim bana hiç kırgın dargın diillermiş..içimden dedim ağzıma s..tınız bide siz mi dargın mı olucaktınız dedim..he he dedim geçtim gittim..zaten cortlamış iyice..bugün yarın gidici gibi geldi bana...neyse büyüklük bende kaldı ölmeden torununu gördü,sevdi..
gelelim bebekle uçak yolculuğu notlarına,
1.bebekle uçak yolculuğu zor
2.güvenlik kapılarından geçişlerde bebeği güvenlikçilere verip geçin..onunla geçmenizi isterseler hayır diin
3.bagaj tesliminde eğer elinizde puset yada ana kucağı falan varsa onun için özel bi poşet veriyolar onlardan alın ve uçağa girerken görevliye teslim edin..uçaktan inerken zaten getiriyolar bagaja koymuyolar
4.büyük uçaklarla gitmeye çalışın..giderken uçağımız büyüktü ve sorun yaşamadık..uyudu..ama dönerken hem uçak küçük hemde kalabalıklı cayır cayır bağırdı..
5.mümkün olan en az bebek yolculuğu uçağı seçin:) biri ağladımı hepsi sırayla başlıyo ağlamaya:)
6.emzik mutlaka ağzında olsun..bizim olmasına rağmen basınç değişikliklerinde rahatsız oldu.
7.bebekler için olan emniyet kemerinden nefret ettim..özellikle dönerken.. zaten uçak dar..öndeki koltuk ağzının içinde bide gelmiş kemerinizi bağlayın diyo..bende dayanamadım zaten oğlumla öyle bi sıkıştıkki çeksen çıkamayız burdan ondan kemere gerek yok dedim..bozuldu gitti hostes..
8.uçuş saatlerini uyku saatlerine göre ayarlayın..mesela biz akşam uykusuna 20-20.30 gibi yatıyoruz..uçak 19.30 daydı..uykusu çok geldiği için ağladı..uyuyamadıda..eve geldik daha pijamalarını giyerken sızdı:)
9.uçağa mümkün olan en küçük çanta ile gidin..bütün millet bianda inmek isteyince hem bebek hem çanta zor oluyo..
10.koltuk seçiminizi arka kapıya yakın yapın..inip-binerken kolay olur.,
şimdilik bukadar:) aklıma başka şeyler gelirse yazarım onlarıda
ya kızlar gerçekten kokuyomu o kdr ya..bnmkinin hala kokmuyo..ancak bezine burnumu yaklaştırınca kokuyo alıyorm oda misk-i amber gibi geliyo bna zaten koklayıp duruyorm :))))))) ama hiç dışardan alınmıyo koku..ne kdr yaparsa yapsn..
ittirsiinn snde ittir..tencere dibin kara bnmki snden kara de o ittirdikçe snde ittir..ama şöyle aç olsun brz meme arasın mızmızlanırken emene kdr ittir..bnde almıyo bu fırlatıyo diye üstelemiyodum ama bi baktım üsteleyince aldı emmeye başladı sonra iyice alıştı artık ve inanılmaz rahatlık..önceden her mızmızında yanında olmk zorundaydm şimdi tıkıyom ağzına gidiom içeri..
evin içinde ben de almıyorum canım kokuyu ama hava serin olduğundan arabanın camları kapalıydı. o kapalı ortamda öyle bir yayıldı ki :))
kayınvalidem yaptı onu bir kaç gün önce ittirdi iyice. bizimki tabii ağlamaya başladı anne napıyosun sen dedim aldım ağzından emziği dayanamadım. ( benden nasıl almıyor emziği diyordum meğer böyle veriyormuş ) başka yolu yok mu? içim çok acıyor öyle olunca
Merhabalar herkese, tüm anneler ve bebişleri için huzur dolu bir gün diliyorum.Birkaç sorum olacak..Emzirirken nessfit veya kellogslardan yiyebilir miyiz? Kızım için ergobaby almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz yoksa klasik bir kangru mu tercih etmeliyim? Bir de önümüzdeki ay işe başlayacağım.Ufaktan mamayla takviye etmeye başlamayı düşünüyorum.Pre aptamil aldım uygun mudur? Ne sıklıkta vermeliyim?Mama bana ben mamaya bakıyorum içim acıyarakElim varmadı henüz..
Ayça senin doğallığın artık beni koparıyor...
eskiden yorumlarına hönk diye bakardım ne açık sözlü derdim ama şimdi kopuyorum ve gözümden yaşı getirdin yani...
bu arada ne kadar hatalıda olsa Allah acil şifa versin dicem ama bu sözümle biliyorum seni üzmüş olacağım... kayınpederine yinede kötü düşünme... bu dava burda kalmaz emin ol hesabını sonunda verecektir... he diyip geçmişsin çok iyi yapmışsın sanada bu ykışırdı...
MERVE VE GAMZE müthişsiniz... canlarım ne güzel kısmet oldu bakın buluştunuz hemde çok güzel bir etkinlikte... onun içinde nasıl emziriyorsunuz çözemedim ama kullanışlı bir şeye benziyor...
14:45 de uyuttum oğlumu, 2 dk dır uyanık bana bakıyo.. hiç mi uykusu gelmez yaa 15 dk lık uyku mu olur((
evet güzel oldu gercektendee. bebıs duz duruyo suan,bacaklar kurbaga seklinde. direkt bası gögsümde zaten,pek sevdi böyle emmeyi. iş yaparken denedim emzirmeyi onu da basardık,etrafı izledi minnoşum emerken. mei tai hiç denemedim ben,hangisi ii bilmiyorum. ama BOBA wraptan memnunumm,kızımda alıstı agla agla yırtıyordu kendini,emzigi verdm koydum wrapa uyudu. yapısık ikiz gbi takılıyoruzz
kızlar ya bu ıkıncı ay aşısında agızdandamı bişi yapıyolar o ne:)nicegırl yazmışta agızdan olanı yaptırdım falan dıye onu merak ettım.
Gamze 2 oldun merve... BOBA wraptan denen mucizeyi kaç kiloya kadar taşırız acaba benimki biraz ağırlaştıda cma kontrolü var... kolumda taşımaktan mahvoluyorum... netten araştırayım bakalım fiyat fln ayıptır sorması siz kaça aldınız mervecim...
bu uyku ilacını benim eşimde diyor,bebeğe uyku ilacı verelim diye takılıyor, arkadaşlar iyi geceler çayından bahsetmişlerdi, ama cesaret edemedim:44:
ilk 35 gün ankaradaydım, eşim haftasonları ankaraya geliyordu ama kalabalıktan anlayamıyordu bebeğin uyumadığını, ben tosyaya dönünce, geçen ahfta sonu ve bu hafta sonu evde başbaşa kaldık ya bana diyor ki bu bebek bütün gün mü böyleevet dedim, e sen nasıl yetiştiriyorsun, hem yemek , hem evin işi, hem bebek... güldüm bende... kadın olmanın özellikle anne olmanın farkı burada dedim, oğlum bana pratikliği öğretti eşimde biz erkekler bazen kadın olmak varmış bu dünyada deriz ama aslında siz kadınların işi çok zor, biz sizin hakkınızı nasıl öderiz dedi, eşimin böyle demesi bütün uykusuzluğumu yorgunluğumu alıp götürdü
valla cnm bnde bilmiyomki nasıl uyutuyorm..sbh baba gittiktn sonra bi uyku bastırıyo bna..yani hiç ilgilenmeye fln halim olmuyo..yatıyorm onuda yanımda beşiine koyuyorm..ıh mıh diyosa emziriyorm tekrar yatırıyorm..sonra ağzına tıkıyorm emzii hala aranıyosa beşii otomatie alıyorm ona baka baka gözlerimi kapatıyorm bi bakmışım uyumuşum :))) yani bn kndimi uyutuyorm..sonra bi ara gözlerimi açıyorm kontrol için bi bakmışım oda uyumuş..sanırım o bna baka baka uykusu geliyo eğer bnm gözlerim kapalıysa..anlıyoki uyku rüzgarları esiyo e bnde uyiim bari dikkatini çekeceim kimse yok madem diyo ve uyuyo :))
Yaww benım kızım hep sag tarafına bakıyo:) kafayı sola cevırıyom nasıl dırenıyo varya...yok ılla saga bakıcak
Katılıorumm aynen oyle ben sertken sagdıgımda 20 30 cc fazla cıkıo okdr zatn bellı bı sure sonra memeler yumusak oluoms bu sut olmadıgı anlamına gelmezmıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?