- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.181
benm bazen şişip sertleşio bazende yumuşacık oluo memem,
şişken de aynı sürede emio bırakıo sertkende aynı sürede emio bırakıo,
anlıorumki o kendine yeteni alıo, yani sert yada yumuşak olması deiştirmio bence,
sert olunca sadece insan mtlu oluo oh bi sürü sütüm var die
Ama amaaaa ben verem asısını yaptrmadımkı onu bu hafta yaptrcm saglık ocagında oluoms o ben o karma asıyla agızdn olan rotayı yaptrdım canım bak gordunmu topunun gunahını aldık durduk yere:))))
kızlar nihayet 4. ayımıza girdik. doktor 3.5 aylıkken evde yoğurt yapmamı ve yoğurda başlamamızı söyledi. yavaş yavaş alıştırabilirsin artık dedi. ay sonuna doğru da günde 2 kaşık sebze çorbası verebilirmişiz. sizin drlarınız neler öneriyor bu konuda? 3.5 ay sanki erkenmi yaaa
kizlar sutun bol olmasi illa goguslerin cok sert ve sutun akmasimi demektir,sutum oyle asiri sekilde akmiyor,goguslerimde cok fazla sert degil ama bebegimin doydugunu dusunuyorum..benim gibi olup doyuran var mi acaba..
benim kuzenimde 4. ay bitince yoğurtla başlamıştı, ama öyle çok değil, mesela bugün verdiyse iki gün vermedi, bu şekilde bu şekilde 6. ayda tam ek gıdaya geçti... 6. aydan iki yasşına kadar hem anne sütü hem ek gıdayla devam etti...kızlar nihayet 4. ayımıza girdik. doktor 3.5 aylıkken evde yoğurt yapmamı ve yoğurda başlamamızı söyledi. yavaş yavaş alıştırabilirsin artık dedi. ay sonuna doğru da günde 2 kaşık sebze çorbası verebilirmişiz. sizin drlarınız neler öneriyor bu konuda? 3.5 ay sanki erkenmi yaaa
ya kızlar bişey dicem, bizim çocuk doktorumuz yok:/
hani hiç öyle kontrole falan götürmüoruz,
bitek aşıdan aşıya sağlık ocagına gidioruz okadar,
bi de bizim aile hekimimiz üst komşumuz,
bişey oldumu alıo steteskopunun gelio bize saolsun,
yani bende sağlıkcıyım ve bebeğimi hastaneye götürmekden
kaçınıorum cünkü en büyük mikrop yuvası hastaneler,
ne kalça usgsini çektirdik ne göz muayenesi hiçbirini yaptrmadık,
kendimiz kontrol ettik okadar,
benm gibi doktora götürmeyen hiç mi yok:S
benim kuzenimde 4. ay bitince yoğurtla başlamıştı, ama öyle çok değil, mesela bugün verdiyse iki gün vermedi, bu şekilde bu şekilde 6. ayda tam ek gıdaya geçti... 6. aydan iki yasşına kadar hem anne sütü hem ek gıdayla devam etti...
ne yapmış senin doktor ya, bangır bangır ilk 6 ay sadece anne sütü ek gıda en erken 6. ay deniyor,
benim hedefim en az 7-8 ay sadece anne sütü vermek,yeterli olur ise
valla cnm bnde bilmiyomki nasıl uyutuyorm..sbh baba gittiktn sonra bi uyku bastırıyo bna..yani hiç ilgilenmeye fln halim olmuyo..yatıyorm onuda yanımda beşiine koyuyorm..ıh mıh diyosa emziriyorm tekrar yatırıyorm..sonra ağzına tıkıyorm emzii hala aranıyosa beşii otomatie alıyorm ona baka baka gözlerimi kapatıyorm bi bakmışım uyumuşum :))) yani bn kndimi uyutuyorm..sonra bi ara gözlerimi açıyorm kontrol için bi bakmışım oda uyumuş..sanırım o bna baka baka uykusu geliyo eğer bnm gözlerim kapalıysa..anlıyoki uyku rüzgarları esiyo e bnde uyiim bari dikkatini çekeceim kimse yok madem diyo ve uyuyo :))
bu uyku ilacını benim eşimde diyor,bebeğe uyku ilacı verelim diye takılıyor, arkadaşlar iyi geceler çayından bahsetmişlerdi, ama cesaret edemedim:44:
ilk 35 gün ankaradaydım, eşim haftasonları ankaraya geliyordu ama kalabalıktan anlayamıyordu bebeğin uyumadığını, ben tosyaya dönünce, geçen ahfta sonu ve bu hafta sonu evde başbaşa kaldık ya bana diyor ki bu bebek bütün gün mü böyleevet dedim, e sen nasıl yetiştiriyorsun, hem yemek , hem evin işi, hem bebek... güldüm bende... kadın olmanın özellikle anne olmanın farkı burada dedim, oğlum bana pratikliği öğretti eşimde biz erkekler bazen kadın olmak varmış bu dünyada deriz ama aslında siz kadınların işi çok zor, biz sizin hakkınızı nasıl öderiz dedi, eşimin böyle demesi bütün uykusuzluğumu yorgunluğumu alıp götürdü
hee ne biliim sn aşı deyince hepsini bir yapıyolar ya hiç aklıma gelmedi ayrı ayrı yaptırdıın
canımsın yaa
bende deniyorum o şekilde öğlene kadar uyumayı ama enn fazla 10 a kadar uzatabiliyoruz o yarı uykulu mızmız halleri, uyuyo uyanıyo uyuyo uyanıyo bende bölük pörçük uyuyorum ama uyuyorum yani, bu da sevindirici :))
göz prematürelere yapılıyor zaten, ama kalça yaptırsan keşke
canım bende gerekli olmadığı sürece sağlık ocağına götürücem
benim kızımı idrar yollarınnda üreyen mikrop hastane bakterisiymiş
ama kalça usg işitme testi vs. onları yaptırmalısın bence
ben varım..geçenlerde öksürüğü için götürmüştük ondada bişey çıkmadı zaten Allaha şükür..hiçbişeyini yaptırmadık..sadece düzenli olarak aile hekimimize gidiyorz o kdr..kalça usg fln babam baktı iki bacağı eşitleyince o bacak çizgileri eşitse bi sıkıntı yok demekmiş..baktı maşallah bişeyi yok bunun dedi bnde tamam o zmn dedi :)) çok çocuğun kalça çıkığını tespit etmiştir o yüzden güvendim babama :)) ya bilmiyorm bn çok doktorcu değilim Allah vermesin bi sıkıntı sezdikmi hemen götürrz ama onn dışında dr.lar hep sıkıntı stres orası öyle burası böyle..bn çok çektiim için dr.lardan öyle düşünüyorm tabi bu benm düşüncem..yani dr.a götürmeyin diye bi msj vermiyorm
Bızde dun kocmla guya ıkeya gıttık gamze adanalara gıderde ben surdakı ıkeayamı gıdemıcem dedım:))))) Ama sonucta tecrubelrımz arttı:))) Mısal altını halıların ustunde degıstırdım belıne kadr yapmstı mumkun degıl durmuodu mıllet cocugn yanında halı bakıo ben alt degstırıorum:)) SOnra okdr pıstıkı bezıı oyle sarılıp cantaya atılck cınsten degıldı kocmda dıokı poset yokmu dedım yok ama bak ogrenms olduk bundn sonra alırız:)) ve bunun gıbı bır kac kucuk sey daha:) Uyumasada huysuzluk etsedee annecımmmmmmm dedıgmdee yuzume bakıp gluo yaa herseyı unutuorumm ALLAH saglık sıhat versın oyle boylee gecmez dedıgmz gunler gectı bılee:)
ben de yanımızda poşet taşımamız gerektiğini dün öğrendim canım. ben arabada bebişimi emzirirken bizmki her zamanki gibi ıııhh diye diye gazını çıkardı (ben öyle sanmışım) indik arabadan rahat rahat dolaşalım diye ( ağlamaktan 200 metre bile gidemedik) pusetini düzelteyim derken battaniyeyi bir kaldırdım ki kakayı yapmış kuzucuk aynen dediğin gibi beline kadar çıkmış. benim gazı çıkarıyor diye sandığım şey meğer kakaymış :)) peçeteye sardım arabanın içine koydum. gördüğümüz ilk çöp kutusunun yanında durup attık. 2 dk. lık o koku arabanın içini öyle bir sardı ki .. poşetsiz çıkmam artıkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?