- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #61.461
nayıııııııııııııırrrrrrrr nolamazzz
bana cüz kalmadı mı şimdi
oğlumu iğnesi için sağlık ocagına götürmüştüm
masiva 30.cüzü veya azeri 23. cüzü bana verin
bende sezeryan oldum canım benimki şükür çok kolay geçti çabuk toparlandım ama benim bebiş yeni doğduğunda çok ağlayan bi bebiş olduğundan gidemedim kontrole bigün inşallah gidecem ama ne zaman bilmiyom çocuk yaşına falan girdiğinde heralde anca giderim çünkü:)
Olur canım buklecik değiştirsin listeyi o zaman 20,21 ve 22 bende
nayıııııııııııııırrrrrrrr nolamazzz
bana cüz kalmadı mı şimdi
oğlumu iğnesi için sağlık ocagına götürmüştüm
masiva 30.cüzü veya azeri 23. cüzü bana verin
Kizlaaaar bugün benim doğum günüm.anne olarak geçirdigim ilk dogum günü ve bu yüzden çok özel benim icin.gecen sene minigim karnimda diye özeldi.bu sene kollarimda diye.zaman nasıl hızlı geçiyor.bunları yazarken melegimi uykusundaki masumiyetiyle izliyorum bir yandan.ve ne kadar şansliyim diyorum.ne kadar büyük bir hediye vermiş Rabbim bana.umarim ona tüm ömrüm boyunca gerçekten iyi bir anne olabilirim.umarim bebegime her istediginde,her bakimdan en dogru cevabi verebilirim.umarim bizi tercih ettigi icin pismanlik cümleleri kurmadan onu yetistireblirim.ve bugünün dileği olarak;minigimin yürüdügù,konustugu,okula gittigi,hayati gercek manada ögrendigi,agladigi,sevindigi hatta belki evlendigi. . .her özel aninda onun yaninda olmayi bana nasip et Yarabbim. .Sanirim şu an duygularim tavan yapmis durumda. .Ve diyorum ki iyi ki dogmuş,iyi ki dogurmusumm. .
Günaydın kızlar nasılsınız geçmişe 3-5 sayfa göz attım
Toprak ve annesi hoşgeldiniz aramıza
Mirahyan canım benim sakın üzülme canım benim annemin de bi damla sütü olmamış bizi mamayla beslemiş bu onun eksik bi anne olduğunu göstermez ki senin de öyle düşünüp üzme kendini
Nicki unuttum kilo almak isteyen arkadaş tebrik ediyorum seniii
Polyanna kuzum 2 minik presesle işin biraz zor ama azıcık zaman geçsin rahatlayacaksın inş.
Onderya oğluşunun pozuna bayıldım kuzum
Kornumaktan konuşulmuş bende spiralden korkuyorum ok.kullanıyoruz ama hep yusuf yusuf durumundayımm
Şimdilik aklımda kalanlar bunlar okudum ama unuttuğum olabilir gelelim bize.
Gülnihal dün bütün gün mız mız hep ağlıyor memeden ayırlmıyor ev sıcak değil klima da çalışıyor kafayı sıyıracaktım saat 4 oldu hala öyle normalde sakin olan bebek bi huzursuz hep ağlıyor ben evde olunca mama vermiyorum hep meme emiyor sonunda kalktım biraz mama hazırladım Gülnihal mamayı yediği gibi uyudu kesintisiz 2,5 saat yavrum açmış sütüm doyurmamış nasıl üzüldüm o saate kadar aklıma gelmedi aç olabileceği çünkü hep meme verdim demek ki boş emmişAkşam da iftara davetliydik gittik Gülnihal orda da uyumaya devam etti hoşbeş sohbet kalktık oda ne eşimin ayakkabılarını çalmışlarr ev sahibinide ayakkabıları olmadı eşime eve terlikle geldi bide çok severek yeni almıştı kimseninkine dokunmamışlar onunkini alıp gitmişler Gülnihal full uyumanın sonucu sahurdan sonra saat 6,5 da uyudu olan yine bana oldu uykusuzummmmm
arkadaşlar bebeğin 1 ayda 400 gr alması çokmu az dün kontrole gittik doktor kilosu az diye mama verdi günde 2 defa vericen dedi ben vermiyorum mama verince sütüm azalıyo zor emziriyorum zaten bide mama verirsem hepten gider 400 gr çok az gelmedi illa her ay 1 kilomu olması gerek anlamadım 6.600 kilosu az mı sizce
Sabah Gülnihal hanım sayesinde geç kaldım işe uykusuzluktan bi türlü yataktan kopamadım kahvaltı yapmadım e ramazan burda da yapacağım bi yer yok birazdan eve gidecem kızımı yedirmek için ama meme boş ya çok yumuşak belli boş olduğu hemde çok açımm akşamda bi çorba içmiştim 2 tanede köfte hiç ekmek yememiştim şimdi tansiyonum mu düştü ne başım uyuşuyor sanki :26:
ben size yinede dogumum nasil gecti onu anlatayim,
okuyanlariniz olur,
15.03 de dogum tarihimdi fakat 20sinde gece birde suyum geldi hastaneye gittim esimle,
hemen dogumhaneye aldilar gece 3e kadar bekledik sancilarim yogunlasmadi esimde eve gitti hemsireler sabaha kadar dogmaz dedi diye,
sabah 6 da kayinvalidemlere haber ettik sagolsun gorumcemle kaxinvalidem geldiler,
fakat bizkmki oglen 5e kadar gelmek istemedi,
oglen beste suni sanci verdiler, aksam 10a kadar zor dayandim ve sadece 2 santim acilma vardi,
dayanamadim igne vurdurdum yaklasik 1 saat sonra 9 santim acildi
ama cocugumun kalp atisi kotuye gittigi icin sezeryana aldilar gece 1 de ayin 21de gece 2de kizim zeynep dunyaya geldi
oysaki oglan bekliyoduk,
anliycaginiz 24 saat sonra dogumum oldu hastanedeki hemsireler ayri bir fiyaskoydu,
7 gun boyunca her gece igne, 7 gun boyunca serumda takili kaldim,
tam hastaneden cikicam doktor benim degerlerin kotu oldugunu soyledi atesim falan birden cikiyodu yarinda burdasin dedi,
bende dedim bugun gidiyim yarin gelirim kontrole dedim ama gitmedim
biktim hastaneden:-(
çok teşekkür ederim canım.hepimiz inşallah.Rabbim evlatlarımzdan ayıırmasın..Doğum günün kutlu olsun arkadaşımmmm, nice yılları evladınla birlikte mutlu msut geçiresin
çok sağal tatlımm.nineEvet canım baya bir düşüncesiz, bu yazdığım sadece biri bir de :) Allah size de kolaylık versin halanızdan dolayı :) evet canım artık takmıyorum napalım süt nasibi değilmiş yavrumun, sağolasın...
merhaba canım, o leke bebeklerde olabiliyormuş, korkulacak bişe değilmiş...
sağol canım, gerçekten topiğmiz çok güzel, topiği ve birbirimizi çok seviyoruz bizsana da güzel pazarlar...
çok sıcak burası da ama keyfimiz iyi :)) iyi oynamalar sizee, kaç yaşında büyük oğlun senin?
Nurcumm onun eşi de polisondan susuyorum eşimin arkadaşı sorun olmasın diye...
aynen katılıyorum hem düşüncesizlik hem görmemişlik... anlayış sıfır... 2 tane çocuk büyütmüş bir de bu hatun...
canımmmmmmm DOĞUM GÜNÜN KUTLU, MUTLU OLSUN.... ne güzel ifade etmişsin duygularını, inşallah yapyaşlı bir nine olana kadar yavrun ve sevdiklerinle kutlarsın tüm özel günlerini...ve de SAĞLIKLA...
aynen..benım kızımda 2 hafta önce 6.700dü 4.ayına 5 gün var daha..bi de hemşire bize dedi ki.500 gr almış mamaya başla.kızm gayet iyi.başlamadım mamaya.obez fln değil.gayet iyi bebeğin..benimkide 4 ayık ve 6900.. anne sütü alıyor neresi tombikmiş takma sen onlara
teşekkür ederim.kuşu aldm evimin ,gönlümün güzel yerinedoğum günün ktlu olsun mutlu ol senelerce, sana boncuktan kuş ysptım konacak pencerene
teşekkür ederim canm :)doğum günün kutlu olsun canım
ne kusuru canm .teşekkür edrm.mutlu ettn beni.doğum günün kutlu olsun cnm..geç gördüm kusura bakama..nice mutlu yıllara
doğum günün kutlu olsun canım, uzun mutlu huzurlu bir ömür geçirmen dileğiyle.. çok güzel dua etmişsin Rabbim cümlemize nasip etsin inşallah.
selam guzel anneler.bende kısmetse 2013 mart annesı olmaya adayım.sızlere sormak ıstedıgım seyler var.benım 4 haftalık suanda gebelıyım.mıdem cok bulanıyor sırtım cok agrıyor.ayakta durmak bıle zorluyor bazen.ayrıca panık atak hastasıyım ınsallah krız gelmez.sıze bısey soracagım erkek bebegı olanlara özellıkle hamıleyken ılk zamanlarda cok bulantınız oldumu.hep dıyolarkı mıden bulanıyorsa kız oluyormus.sızce dogrumu.tecrubelerınızı yazarmısınız lutfen özeldende yazabılırsınız.sımdıden tesekkurler[/
hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin, midem çok bulandı kızım oldu..
Herkese selam arkadaşlar, nasılsınız, umarım haller keyfler yerindedir....
biz tosyadayız... ankaradayken oğlumun kulak iltihabı olması ve düğün arasında kalabalığa alışması dolayısıyla şu an hiç kucağımdan inmiyor, hep oyun ve ilgi bekliyor, bu saat oldu ve ben hala yemek yapamadımoysa ben bu ramazanda eşime ziyafet verecek, geçmiş yılın acısını çıkartacaktım ya birde oğlumun ishali hala devam ediyor ve ishalden dolayı oğlum kendim tarttığım kadarıyla hiç kilo alamadı, hala 7,200-7.300 arası gidiyor, halbuki 3. ay kontrolünde de kilosu buydu, bakalım 4. ay aşımızda nolacak:44:
selam guzel anneler.bende kısmetse 2013 mart annesı olmaya adayım.sızlere sormak ıstedıgım seyler var.benım 4 haftalık suanda gebelıyım.mıdem cok bulanıyor sırtım cok agrıyor.ayakta durmak bıle zorluyor bazen.ayrıca panık atak hastasıyım ınsallah krız gelmez.sıze bısey soracagım erkek bebegı olanlara özellıkle hamıleyken ılk zamanlarda cok bulantınız oldumu.hep dıyolarkı mıden bulanıyorsa kız oluyormus.sızce dogrumu.tecrubelerınızı yazarmısınız lutfen özeldende yazabılırsınız.sımdıden tesekkurler
canım ya kilosunu takıntı yapmıyorum ki ben, sadece ishal iki haftadır devam ediyor ve bu ay hiç gelişim göstermemiş olması beni düşündürdü, 100-200 gram bile olsa razıyım ben, ya çok hasta olup zayıflayıp, halsiz düşmesinde napalım dediğin gibi bu ayda böyle olsuncnm kilosu çok iyi ya..almasın zaty boşver..kilosu ortalamaın üstünde zaten bu ayda böyle idare etsin bidahaki aya alır..kiloyu takma yani..zayıf değilki
öyle bişey yok..ben erkek annesiyim ve bulantım sadece 1 hafta sürdü..onun dışında sadece bazı yiyeceklerden tiksindim..ama bulantı olayını nerdeyse yaşamadım kusma hiç olmadı zaten..öyle hurafelere inanma..cinsiyetle bulantının ne gibi bi alakası olabilirki
ne olmuş canım ya berracığa:26:dün kayınvalidem geldi görümcemin yanından..inşallah bizde kalır bikaç günde Selçüküme bakar..bizde karı koca evlilimizin ilk zmnlarındaki gibi tabana kuvvet gezerizzz..
Gamze naptın cnm Berrayı? neymiş olay belli oldumu?
selam guzel anneler.bende kısmetse 2013 mart annesı olmaya adayım.sızlere sormak ıstedıgım seyler var.benım 4 haftalık suanda gebelıyım.mıdem cok bulanıyor sırtım cok agrıyor.ayakta durmak bıle zorluyor bazen.ayrıca panık atak hastasıyım ınsallah krız gelmez.sıze bısey soracagım erkek bebegı olanlara özellıkle hamıleyken ılk zamanlarda cok bulantınız oldumu.hep dıyolarkı mıden bulanıyorsa kız oluyormus.sızce dogrumu.tecrubelerınızı yazarmısınız lutfen özeldende yazabılırsınız.sımdıden tesekkurler
ne olmuş canım ya berracığa:26:
slm kızlaar bana da cüz verebilirsiniz fazladan okuyanlar çok memnun olurum :)‎1 Bedriye
2 Buket
3 Nermin
4 Melike
5 Sevil
6 Nur
7 Mehtap
8 Miray
9 Kerime
10 Kerimenin annesi
11 özlem asil
12 nihal
13 nurcan
14 merve
15metehan meltem
16 semaa
17 özlemçinar
18 bedriye
19 makbule
20azeri
21azeri
22azeri
23 azeri aysel
24kalem
25kalem
26-27-28-29*30 emine
evet kızlar cüzlerin tamamı dağıtılmış durumda.. okuyanlar okuduklarına dair beni bilgilendirrlerse sevinirim ona göre işaret koyarım bitince de hatim duamızı yaparım inşallah...
ay canım duygularıma,yaşadıklarıma tercüman olmuş yazdıkların.yemediğim,içmediğim kalmadı,ayrıca okumadığım yazı da:))herşeyi uygulamaya çalışıyorum,ama ancak bi yere kadar oluyor.bu kadar kasmamak lazım aslında,niye böyle olduk bilmiyorum.bizim tutumumuzda yanlış.benim çocukluğumda millet arı mamayı zor bulup yedirirdi bebeğine,milupa bildiğin lükstü.nankörlük etmemek lazım,çok şükür şimdi her imkan elimizin altında.mamaların formülü çok daha iyi.önemli olan bebeklerimizle mutlu anlar paylaşmak.mutlu anne,mutlu bebek demek:))Canımm msjını okuyunca yazmak ıstedım:) Aynı durumdayız yaa hep onu dıorum kendımı hep nasıl kolay dogururum nasıl kılo almadn bu ısı kapatırım vs hep oyle seylere adapte ettım hıc sonrasını dusunmedım sutum olckmı dıyee ve anladımkı bu ısın en kolay kısmı tasımak ve dogurmakmıs sut verme olayı benı benden aldıBenım oglum bırazda ıstahlı bı bebektı sutum olmadı degıl ama dolup tasmadı hıcbı zaman bende mama vermek zorunda kaldım hattaa mamasını bıle kısıp cocugumu ac uyuttum hazmedemedım nasıl sutum yetmez dıye ama olmayınca olmuyo okdr cok sey denedım okdr cok ugrastımkı ne dogumda ne sonrasıı degıl sutumu yettırememektn bunalıma gırdım. Ne zor bır durummus vallaa ama sonra dedımkıı cocugum saglıklıı keyfı yerınde benı hala emıo sutum var ama var ıste okdr:) Dıorum en azından anasıyla arasındakı ılıskı kesılmemeıs oluo ıkı damlada olsa paylasımımız hala suruoo bunada sukurler olsun dıyıorum. Ay bende nekdr doluymusum bakk yazdıkca yazdım:)))
çoook geçmiş olsun canım.ne kadar zorluklar atlaşmışsın,şükür şimdi ikinizde iyisiniz.ben size yinede dogumum nasil gecti onu anlatayim,
okuyanlariniz olur,
15.03 de dogum tarihimdi fakat 20sinde gece birde suyum geldi hastaneye gittim esimle,
hemen dogumhaneye aldilar gece 3e kadar bekledik sancilarim yogunlasmadi esimde eve gitti hemsireler sabaha kadar dogmaz dedi diye,
sabah 6 da kayinvalidemlere haber ettik sagolsun gorumcemle kaxinvalidem geldiler,
fakat bizkmki oglen 5e kadar gelmek istemedi,
oglen beste suni sanci verdiler, aksam 10a kadar zor dayandim ve sadece 2 santim acilma vardi,
dayanamadim igne vurdurdum yaklasik 1 saat sonra 9 santim acildi
ama cocugumun kalp atisi kotuye gittigi icin sezeryana aldilar gece 1 de ayin 21de gece 2de kizim zeynep dunyaya geldi
oysaki oglan bekliyoduk,
anliycaginiz 24 saat sonra dogumum oldu hastanedeki hemsireler ayri bir fiyaskoydu,
7 gun boyunca her gece igne, 7 gun boyunca serumda takili kaldim,
tam hastaneden cikicam doktor benim degerlerin kotu oldugunu soyledi atesim falan birden cikiyodu yarinda burdasin dedi,
bende dedim bugun gidiyim yarin gelirim kontrole dedim ama gitmedim
biktim hastaneden:-(
yok canım,ama ben aysel'e mesaj çektim,inşallah cüzü kalmıştır.pusulacım bütün cüzler dağıtıldı canım. ama sanki san verdim diye hatırlıyorum:)) adın nihal mi canım
ara ara midem bulandı ama çıkaracak kadar değil,kızım var şimdi.inşallah güzel,rahat,sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz ve sağlıkla,vaktinde kucağınıza alırsınız,haaa bi de sütünüz bol olsun:)))selam guzel anneler.bende kısmetse 2013 mart annesı olmaya adayım.sızlere sormak ıstedıgım seyler var.benım 4 haftalık suanda gebelıyım.mıdem cok bulanıyor sırtım cok agrıyor.ayakta durmak bıle zorluyor bazen.ayrıca panık atak hastasıyım ınsallah krız gelmez.sıze bısey soracagım erkek bebegı olanlara özellıkle hamıleyken ılk zamanlarda cok bulantınız oldumu.hep dıyolarkı mıden bulanıyorsa kız oluyormus.sızce dogrumu.tecrubelerınızı yazarmısınız lutfen özeldende yazabılırsınız.sımdıden tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?