2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar yaaaa çok mutsuzum annemle eşim geldi şimdi kızımı almıslar gelmısler ama huzursuzmu süreklı aglıyomus sımdıde aglıya aglıya gıttı offff kimse olmadıgından bırakmadım iş yerını ama içim gıttı yavrum nasıl aglıyodu yaaaaa nefret edıyorum iş yerımden çocuugum hastayken bıle gıdemıyorum tek oldugum ıcın offff

aynen bende oğlumu yanımdan hiç ayırmak istemiyorum. kayınvalidem bakacak, oğlum onu benden daha çok sevecek diye içim içimi yiyor. İşe başlamamayı bile düşünüyorum valla.

Geçmiş olsun canım çok üzüldüm..

Kbernacim tekrar gecmis olsun bide dusmus selcuk.kendini suclama olacagi varmis ne yapabilirsin. okadar etkilendim ki bu kazalardan ruyamda hep dusuruyorum ayse humayi....

saolun teyzeleri..şimdi Selçüküm iyi maşallah..baya uyudu..bnde uyudum bu arada..yalnız bu kdr uykumun gelmesi beni işkillendiriyo..neden anlamadım havalardan heralde

Mervecim çok geçmiş olsun..kremin işe yaradına sevindim ya çok kötüydü çünkü içim gitti görünce

e bundan sonra o evlere bnm evimde eklendi gelirsin geçerken..nasılsa bnde sülaledenim :))
kızlar fotoları yeni görüyorumm maşallah hepiniz ayrı güzelsiniz.. bende gelmek istiyorum ama hep uzaklarda mı oturuyosunuz ben pendikteyim buralarda olanda yokmu bana yakınolan.
k.çekmecedeyim cnm gelmek istersen beklerm her zmn

bizde geçen gün eşimin ananesine gitmiştik. Alp e annen seni bırakıp işe mi gidecekmiş tü kaka anne dedi. Ben şok içinde kaldım. Dedim anane ben varken bunları söylüyorsan ben yokken kimbilir neler dersin sen. Sonra Alp de onun kucağına gitmedi. Anladı annesini üzdüğünü tabiii benim bebişim gider mi hiç ona...

defne nin yeni yaşı kutlu olsun Allah sağlıklı uzun bir ömür versin inşallah

aysel ve berna bebişlerinize geçmiş olsun canlarım bernacığım hiç üzme kendini düşmeden büyüyenimiz yoktur herhalde

benim kızlarıma yengem bakıyor amcamın hanımı küçüğe okul açılınca başlayacak ama büyük kızıma bakarken annem falan derdi ay nasıl kıskanırdım anlatamam ona anne der diye ama öyle olmadı tabi geçenlerde küçüğü seviyor gene anneciğim dedi büyük kız hemen atladı niye öyle diyorsun diye :) bana hiç laf düşmedi

benim kızım da kulağını çekiştiriyor huzursuzluğu yok gelişim özelliği olabilir

bi de demir damlası hakkında dün canım eltimden (kendisi yüksek hemşirelik yolunda hızla ilerliyor alanı bebekler) öğrendiğim bilgiyi paylaşayım sizinle bebek anne karnındayken bünyesine demir depoluyormuş bu rezerv bebek 4 aylık olduğunda azalmaya başlıyormuş takviye edilmezse ileride kansızlığa yol açabiliyormuş onun için s ocakları veriyormuş damlayı ben kullanmaya başladım inşallah yan etkilerini hissetmeyiz

Son düzenleme:
anneanneler öyle demekki benim annemde seninki gibi onu güldürür şarı söyler sever uykusu geldiyse al uyut emzir der babaneye kalsa çocuğu sevicek diye uyutmayalım sanki oyuncak düğmeye basıp besle basıp uyut düşüncesiz ve sevimsizler malesef (((((

Sağol canım ikimizde iyiyiz oğlum yanımda işe başladım malesef ama bi süre sonra kaynanam bakıcak malesef((Sen ve minik kuzucuğun nasıl?(

canım bizde iyiyiz çok şükür ben evdeyim kuzucuklar uğraşıyorum oğlum serini rahatlıyo

aman işte laf söylemeyi bilir ancak bazıları madem alınıcak çok dikkatli olun yürüteçte nasılsa diyip yalnız bırakmaya gelmez bebekler yürüteçte nerdeyse koşuyolar çok seviyolar benim kuzenim ön tekerleklerin takılmasıyla yere kapaklanmıştı bide prizlere gidebilir mutlaka birinin refakat etmesi lazım

sağolun kızlar
saçını kaşıyo eli aşağıya inincede kulağına asılıyo
takip edeyim dediğiniz gibi ateş huzrsuzluk yok çok şükür tanımaya çalışıyoda olabilir dediğiniz gibi

bizimkide özelikler emerken kafayı kaşıyo saçlarını kulaklarını çekiyo dediğin gibi kulağı yada diş ağrısı olsa kulağını çekerken ağlardı heralde diye düşünüyorum hep derler ya bebek kulağını tutarak ağlıyosa ağrıyodur die :44:

canım biberonla verirsen ona alışır benimde başıma geldi ısrar ettikçe daha çok ağladı artık anlıyolar yanına uzansam öyle korku dolu baktıki içim gitti oyunlar oynadık memeyle sütü ağzına sıktım tadını almasını sağladım kucağımda emmeyi istemeyebiliyo sıcak olduğu için yataktayanına uzanıp emzirdim bazen işe yaradı ama en son ihtimal uyuduktan sonra memeye tutmak öyle bi kapıyo hayret edersin

kan damlasına başladım dr ferrum verdi kaka rengi koyulaştı birde 3-4 günde bir yapmaya başladı ama kabız gibi değil kokusunu hiç söylemiyorum bile . dr eğer tadını beğenmezde kaşığa üzüm sıkıp beraber vermemi söylemişti ama tadı çok kötü değil.

aynen bende oğlumu yanımdan hiç ayırmak istemiyorum. kayınvalidem bakacak, oğlum onu benden daha çok sevecek diye içim içimi yiyor. İşe başlamamayı bile düşünüyorum valla.

Ben de hiç bırakmak istemiyorum,işe başladım bile ben zaten ama okullar açılana kadar ben bakıyorum bakalım ne olucak,offf çok zormuş gerçekten.İşe başlamadan olursa başalam derim:)))

bizdede war kızarıklıklar, sinek ısırığı gibi ama değil, çünkü bi kayboluyo bi çıkıyo.. alerji gibi ama neye nasıl onu bilemiyorum ek besin de vermiyorum ki..
Ben de hiç bırakmak istemiyorum,işe başladım bile ben zaten ama okullar açılana kadar ben bakıyorum bakalım ne olucak,offf çok zormuş gerçekten.İşe başlamadan olursa başalam derim:)))
cnm mutlaka zor olacak k.waldeye bırakmak, kendi annenle bir olmaz ama sen yine de bakıcıya değilde hiç olmassa babannesine bıraktığın için şanslısın . bende anneme bırakıcam bayramdan sonra başlıyorum işe ama benim aklımda da başka endişeler war, ya annem başedemezse, gökalp annemi yabancılarsa ağlarsa uyumazsa gibi..

kızlar yaa oğlum beni emmek istemiyor 1 haftadır.sadece uykudan uyandığı zaman sersemken emiyor.onun dışında emmiyor.memeyi dayadığım an ağlamaya başlıyor.mama veriyorum nefesi kesilecekmiş gibi içiyor mamayı.sütüm şimdiden azalmaya başladı sanki.ne yapıcam ne edicem benm yaa.psikolojim bozuldu resmen:S

Kızlar bugün doktora tekrar gittik hiçbirşeyimiz yokmuş iyiki vermemişim antibiyotiği ağzımızda aft varmış azıcık.5.ay kontrolümü de 6 gün önce yaptırdık malum 19 u bayram bu ay.500 gr almışız ek besinlere geçiyoruz rotavirüsü de olduk evimizdeyiz şimdi.

ya kızlar ide benim hasta olmam lazım olmadım hala ya günüm geçti :18:böyle düzensizlik ola bilir mi ki yani şüpheli bi durum olmadı hiç ama off

ahh canımm geçmiş olsunn, zor ve yogun bir süreç geçirmişsiniz, Allah yardımcın olsun kusum , misafirden sonraki temizlik kısmı canına okuyor insanın :S
uykusuzluk olcak haklısın, böyle büyüyecekler, hem cok yükselmemiş ateşi üzme kendini. yorulmuş Güloşum huzursuzlanmıs okadar.
Benimde tam gününe gün gitmiyor zırt pırt test yapıyorum fena saykoya bağlamış durumdayım

Günaydın güzeller... Bugün Defne'min doğum günü teyzeleri.. 3 yıl önce bugün bu saatte ameliyat masasında idim ve çıkmayı bekliyordu yavrum.. Iyiki doğdun anneeeemm seni cok seviyorum. Meleğim benim

Semracımmm canım Defneye mutlu yaşlar diliyorum, yüzü gibi güzel uzun mutlu bir ömür geçirir güzeller güzelim inşallahh

Aysımaya anne sutu harıc verıdım besınlerden sonra,kıymetını anladıgındanmıdır nedır bıu dana memeye bı yapısıo,hayret edıyoruum:)

aman maşallah maşallah diyelim durrr emsin emsin :)

ahhh Bernacım içim sızladı tek kelime ile. Geçmiş olsun Selçuğuma,bu geceyi atlattınız mı yarına birşeyi kalmaz Allahın izni ile. Artık ne yaparsak yapalım gözümüz bir saniye üstlerinden uzaklaşsa yerde buluyoruz Allah yardımcımız olsun inşallah.

slm kızlr bişi sormak istiyorum benim bebeğim 2 gündür sağ kulağını çekip duruyor internette okudum orta kulak iltihabı diyor ama herhangi bir huzursuzluğu yok:44:
sizce önemsemeli miyim:44::44:

Canım benim kızım birkaç haftadır sürekli sağ kulağı ile oynuyordu. Doktora götürdüm iyice muayene etti temiz çıktı Allaha şükür. Neden olabileceğine gelince özellikle bebekler uykusu geldiği zaman kulaklarıyla oynarlarmış. Ya da alerjik olabilir dedi. Eğer kulağıyla oynuyorsa ve ağlıyorsa o zaman dikkat et dedi,orta kulak ya da diş çıkartma olabilirmiş. İnşallah sizinde temiz çıkar canım. Bi doktora göster istersen.

ahh canım geçmiş olsun Alerji yüksek ihtimalle. Senin yediklerin olabilir. Eğer Zeynep e ek gıdaya başlamışsan onun etkisi de olabilir . Ek gıdaya başladıysanız besinleri karışık verme bi bakalım, 2 gün tek besin ver reaksiyon olcak mı kontrol et. Biz daha başlamadık ek gıdaya ama doktorum başlayınca rutinin bu şekilde olacağını söylemişti. Belki faydası olur.

arkadaşlar kızımın 2 haftadır idrarı çok kokuyo geceleri özellikle.ek besin filanda vermiyorum sadece anne sütü... bi fikri olan varmı.acaba uzun süre bez bağlı olduğu için olabilirmi??

canım bizdede aynı sorun var ama ben hep sinekler yemiş zanediyodum gaki sen yazana kadar. duş aldırıyorum ama tekrar çıkıyo anlamadım gitti

Kızlar lütfn bi akıl verin yaa Gökalp i gece 10 da uyutmak istiyorum, uyuyor ve 1 saat sonra gündüz uykusundan uyanır gibi uyanıyor oyun istiyor, ilgi istiyor, yatağından almadan pışpışlıyorum emziğini veriyrum kesinlikle uyumuyor ve çok ağlıyor..12 de gece uykusuna ancak geçiyruz,, napsam yaa nasıl uyutucam ben bu çocuğu, en verimli uyku saatlerini uyanık geçiriyor yawrum

sağol canım ek gıdaya geçmedim ben daha.dr sordum benm yediklerimden kaynaklı olabilir mi diye ama bu durum sıcakdan dedi.beyaz tenli ve hassas dedi...gerçi ben de de çıkıyor bu aralar tuhaf tuhaf şeyler..allam sıcak mahvetti bizi.bi de bizim ev ekstra sıcak.yanıyoruz.

arkadaşlar kızımın 2 haftadır idrarı çok kokuyo geceleri özellikle.ek besin filanda vermiyorum sadece anne sütü... bi fikri olan varmı.acaba uzun süre bez bağlı olduğu için olabilirmi??
canım su eksikliğinden kaynaklı olabilir.ya da ilaç fln içiyorsa o da sebep olmuş olabilir renginde koyulaşma var mı?su içirmeye çalışabilirsin
canım bizdede aynı sorun var ama ben hep sinekler yemiş zanediyodum gaki sen yazana kadar. duş aldırıyorum ama tekrar çıkıyo anlamadım gitti
duş muş hak getire canım.fayda etmedi biizde.bir göster istersen dr. hipokort isimli bir krem verdi.ince bir tabaka halinde 1 hafta kadar sürülecek

baharcım gündüz kaç saat uyuyordu.eğer gündüz çok uyuyorsa uykusunu almış,ondan uyumuyor olabilir.çok uyuyorsa eger gündüz uykularını aktivite saatine çevirmeye çalış yavaş yavaş.gece daha erken yatar inşallah.

hiç bir fikir yürütemiyorum ama bizimkininde kokuyor bide kristaller var eğer rengide biraz koyuysa idrar tahlili yaptır belkide su vermen gerekiyodur.

asmaya koydum salıncak eline verdim oyuncak yinede uyumadı gitti şu küçücük yumurcak bizim mod şuan bu .... sabahtan beri uğraşıyoruz yok gözler minnacık kaldı ama nafile ağlama sızlanma yok babası alıyo kucağımdan uyutıyım die çocukta uyku falan kalmıyo ((( eskiden olsa çoktan uyurdu ben büyüdüm demek istiyolar heralde siz oturun ben uyuyım pışıkkkk

canım son zamanlarda bizde öyleydik.gece 2'de uyuduğu oluyordu.benim yorgunluğumu geçtim,dediğin gibi en verimli saatlerde uyanık olmamaları lazım.sonra okuduğum bir yerde gündüz uykusunun büyümede pek bir etkisinin olmadığını,asıl büyüten uykunun gece uykusu olduğunu öğrendim.tamam hormonları filan biliyordum ama gündüz güzel güzel uyuduğunda da dokunmuyordum.hem o dinlensin,hem de ben diye.bir de şunu öğrendim,sabah kesin kalkış saati kaçsa,o saatte yatırmak lazımmış.bu iki bilgiden yola çıkarak şöyle birşey yaptım:
sabah 7 civarlarında emmeye kalktığında uyutmadım:)))tabii bende biraz zombi gibi takıldım ama olsun:))bu aylarda bebekler 1.5 saat kadar uyanık kalabilirlermiş,sonra en az 45 dakikalık,idaalde 1,5 saatlik uyku uyumaları lazımmış.neyse bu bilgileri netten öğrendim ama bilgilerin kaynağı tracy hogg.bu arada emme ve uyku problemimiz nedeniyle kitabıda okumaya başladım.500 sayfa:)))umarım çabuk bitirebilirim:)))
yani canım şu var,gündüz uykusunu da iyi alan bebek gece daha rahat uykuya geçebiliyor.hemen hemen bir haftalık uğraşmam neticesinde,şu an kızımın uykusunu akşam 10 civarına çekebildim.amacım 8 lere çekmek ama bi bayram tatili geçsin.inşallah anlatabilmişimdir canım.
ay bi de dikkatimi çekiyor,çoğumuz aynı zamanlarda aynı sorunları yaşıyoruz:emme problemi,uykuya geç dalmalar,sivrisinek ısırığı sandığım kızarıklıklar...iyiki varsınız arkadaşlar,inanın buradan çok şey öğreniyorum ve yalnız olmadığını bilmek insana güç veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…