- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #63.881
Herkese selam,nasılsınız?Cuma günü nedense birtürlü kk sayfası açılmadı sinir oldum.Oğlumla birlikte işe geldik şimdi yukarda dinlenme odasında babasıyla oynuyo birazdan uyutmak için yanına gidicem bende:))Keşke hep burda yanımda kalsa yaaa ben kayıvaldeme hiiiçççççççççççç bırakmak istemiyorum neden böyleyim ben yaaa...Oğlumu ona bırakmak gelmiyo içimden çok kötüyüm sizce?Benim oğlumu sürekli annecim diye falan seviyo yaa(((
Bernacım cok cok gecmiş olsun, sen ne kadar dikkat etsende düşmüş işte,
şmdi yazması kolay ama o anı sen yaşadıgın için nasl bi durum oldugunu
tahmin bile edemiorum(( Selçuk kuzumu sarıla sarıla öpmek istiorum
yavrum benm, cidden hepinizin bebeklerini acaip sahiplendim,
hasta olduklarını düştüklerini duyunca fıttırıorum((
Evden geliyorum kızlar Gülnihalin ateşi düşmüş ama yavrum bi halsiz ne yemek istiyor ne bişi öyle uzanıyor halsiz halsiz gülmüyor bile ,dün yağmurdan sonra ev baya serin oldu üşttüm mü acaba çocuğumu yaa offSelçuk da düşmüş ona da üzüldüm iyidir inş.şimdi neoldu bu bebişlere nazara mı geldiler
Geçmiş olsun canım çok üzüldüm..
ayyy canım çok üzüldüm selcuğumun düştüğünü okuyunca ya oluyo bu kuzya yaaa. ben taşınırken en son girdiğimde hastaydı aradan 1 ay geçti ben yeniden girdim yine hasta şimdi de düşmüş nazar mı var nedir bu çocukta. çok geçmiş olsun ama baban da demiş ya düşe kalka büyüyecekler takip edersin bi şey olmaz inş. öpüyorum seni ve selçuğumu
Kbernacim tekrar gecmis olsun bide dusmus selcuk.kendini suclama olacagi varmis ne yapabilirsin. okadar etkilendim ki bu kazalardan ruyamda hep dusuruyorum ayse humayi....
saolun teyzeleri..şimdi Selçüküm iyi maşallah..baya uyudu..bnde uyudum bu arada..yalnız bu kdr uykumun gelmesi beni işkillendiriyo..neden anlamadım havalardan heraldecanım çok geçmiş olsun.kıyamam ya.bu düşmeliri okyunca çok üzülüyorum.ama ne kadar dikkat etzek de oluyor.hızlarına yetişemiyoruz.zaten rahatsızdı selcuk ondan nazlanıştır yavrucak iyice..ay hiç hasta olmasınlar yavrularımız ya(
)
biraz önce zeynep'i doktora götürüdm.koları dirsekten aşağıya doğru ellerinn üstüde dahil kıpkırmızı sivirsinek ısırığı gibiydi..cuma günü göstermiştim sıcaktan dedi.duş aldır sık sık dedi.ki zaten duş almak günlük rutinlerimizden.ama düzelmedi.iyice kızrdı.benm yediğim bir şey mi alerji yapıyor diye düşündüm.bugün tekrar götürdüm.krem verdi.cumadan bu yana gıdısı da neredeyse geçti yavrumun
sana bişi söleyimmi benim k.walidem de küçükçekmecede oturuyo, ablamda , kaynımda, kuzenler de... yani tüm sülale orda anlıycağın :) dün geçerken gökhan dedi ki bak arkadaşının ewi tanımadın mı dedi, hönk kaldım:) belki bin kere geçtiğim yermiş:)
k.çekmecedeyim cnm gelmek istersen beklerm her zmnkızlar fotoları yeni görüyorumm maşallah hepiniz ayrı güzelsiniz.. bende gelmek istiyorum ama hep uzaklarda mı oturuyosunuz ben pendikteyim buralarda olanda yokmu bana yakınolan.
özgecim nasılsın oğluşun nasıl ? bence hiç kötü değilsin kötü olan kaynanalarbende doğumdan sonra kadının gerçek yüzünü gördüm uyuz insan paylaşmıştım zaten beni annemi ve kendi oğlunu çok üzdü bende hiç onlarda dursun istemiyorum bize hiç gelmiyolar biz gidiyoruz ama kocamın hatrına 2-3 saat katlanıyorum :) sorma bizimkide selen sana şöylemi yaptı böyle mi yaptı diyo ama biraz büyüsün çocuk öyle alışmasın dicem salak kadın
anneanneler öyle demekki benim annemde seninki gibi onu güldürür şarı söyler sever uykusu geldiyse al uyut emzir der babaneye kalsa çocuğu sevicek diye uyutmayalım sanki oyuncak düğmeye basıp besle basıp uyut düşüncesiz ve sevimsizler malesefCnm benim annemde he öyle seviyor annecim annem fln diyor ama ben hiç alınmıyorum yada annem ya ondan k.valide olsa değişir belki,geliyor 10 gün sonra 1 ay o bakacak Gülnihale acaip aklıma takılıyor annem herşeyini saatle yapıyor maması ,uykusu ,oyunu,hergün 1 saat hava alması için parka çıkarması ne bilim ya annem hep şarkılar söylüyor kızıma ve Gülnihal çok güzel tepki veriyor ama kaynanam höt höt bi kadın ya ne olacak bilmiyorum
Sağol canım ikimizde iyiyiz oğlum yanımda işe başladım malesef ama bi süre sonra kaynanam bakıcak malesef((Sen ve minik kuzucuğun nasıl?(
aman işte laf söylemeyi bilir ancak bazıları madem alınıcak çok dikkatli olun yürüteçte nasılsa diyip yalnız bırakmaya gelmez bebekler yürüteçte nerdeyse koşuyolar çok seviyolar benim kuzenim ön tekerleklerin takılmasıyla yere kapaklanmıştı bide prizlere gidebilir mutlaka birinin refakat etmesi lazımYurutec bızede alınacak maalesefkı.... Maalesef dıyorum cnk burdan ogrendıklerımle cokta faydalı bısı olmadıgını ogrendım ama oylemı dıyolar,kızımın suyu ayrı olur ona bı laf,corbası tuzsuz olur ona bı laf,laf laf laaaaff...
Sımdı yurutece gık desem olay olacak bılıyorum,onu yurutecte mutlu gormek benıde mutlu edıyo ama daha erken dıılmı yaaa,bayramdan sonra alıcakmıs dedesı barı adam akıllı bıse alsa,bge kadar aldıklarının hepsını degıstırttıgım ıcın kaynana aldıgımızı yıne degıstırır dıye tedırgın yaklasıyo
sağolun kızlar
saçını kaşıyo eli aşağıya inincede kulağına asılıyo
takip edeyim dediğiniz gibi ateş huzrsuzluk yok çok şükür tanımaya çalışıyoda olabilir dediğiniz gibi
kızım 5 buçuk aylık.beni son 1 haftadır emmiyor karnı çok aç olmasına rağmen emzirmeye başlayınca ağlıyor.ama sağıp biberonla verince içiyor.bu durum beni çok üzüyor ne yapmam gerekir neden olabilir?biberonla verip doyurmalımıyım yoksa dahada acıkmasını bekleyip emzirmeye mi çalışmalıyım?aç aç duruncada içim rahat etmiyor sürekli sağıp vermekte zor oluyor..
defne nin yeni yaşı kutlu olsun Allah sağlıklı uzun bir ömür versin inşallah
aysel ve berna bebişlerinize geçmiş olsun canlarım bernacığım hiç üzme kendini düşmeden büyüyenimiz yoktur herhalde
benim kızlarıma yengem bakıyor amcamın hanımı küçüğe okul açılınca başlayacak ama büyük kızıma bakarken annem falan derdi ay nasıl kıskanırdım anlatamam ona anne der diye ama öyle olmadı tabi geçenlerde küçüğü seviyor gene anneciğim dedi büyük kız hemen atladı niye öyle diyorsun diye :) bana hiç laf düşmedi
benim kızım da kulağını çekiştiriyor huzursuzluğu yok gelişim özelliği olabilir
bi de demir damlası hakkında dün canım eltimden (kendisi yüksek hemşirelik yolunda hızla ilerliyor alanı bebekler) öğrendiğim bilgiyi paylaşayım sizinle bebek anne karnındayken bünyesine demir depoluyormuş bu rezerv bebek 4 aylık olduğunda azalmaya başlıyormuş takviye edilmezse ileride kansızlığa yol açabiliyormuş onun için s ocakları veriyormuş damlayı ben kullanmaya başladım inşallah yan etkilerini hissetmeyiz
aynen bende oğlumu yanımdan hiç ayırmak istemiyorum. kayınvalidem bakacak, oğlum onu benden daha çok sevecek diye içim içimi yiyor. İşe başlamamayı bile düşünüyorum valla.
bizdede war kızarıklıklar, sinek ısırığı gibi ama değil, çünkü bi kayboluyo bi çıkıyo.. alerji gibi ama neye nasıl onu bilemiyorum ek besin de vermiyorum ki..Canımmm kuzeyede aynısı oluo ılk sıvrı sandk ama degıl dr sordum alerjık bıdurum dedı dedımkı benım yedgm bıseymı alerjı edıoo dedıkı o cooook genıs bı durum su veya bu dıyemeyız onu rahatsz etmedgı surece ustune dusmuorz dedı bızde hergn dus aldırıoruz bı kac gundr yoktuda ama bgn kolunda cıkmıs yıne bocegımın(
cnm mutlaka zor olacak k.waldeye bırakmak, kendi annenle bir olmaz ama sen yine de bakıcıya değilde hiç olmassa babannesine bıraktığın için şanslısın . bende anneme bırakıcam bayramdan sonra başlıyorum işe ama benim aklımda da başka endişeler war, ya annem başedemezse, gökalp annemi yabancılarsa ağlarsa uyumazsa gibi..Ben de hiç bırakmak istemiyorum,işe başladım bile ben zaten ama okullar açılana kadar ben bakıyorum bakalım ne olucak,offf çok zormuş gerçekten.İşe başlamadan olursa başalam derim:)))
Günaydınn güzel mart anneleriii
Dün akşam iftara misafirim vardı sabah sekizden başladım ben ,temizlikdi yemekti arada Gülnihalin maması alt değiştrimesidi derken saat 7 de herşey hazırdı ben azıcık oturayım dedim misafirler geldi, yedik içtik ,sohbet muhabbet onlar kalktığında saat on ikiye geliyordu ben bulaşık mutfak derken saat iki oldu hadi kocama sahurda hazırlayıp uyuyum dedim Gülnihal ağladı bi baktım yavrum ateşlenmişşsoğuk bezler koydum alnına ateş düşürücü şurup verdim 37-37,5 gidip geldi ateşi sabah gelirken 36,4 olmuştu ama hala huzrusuz tabi dünkü bütün gün yorgunluk üsne gece uykusuzluk pert bi haldeyim Çok yorgunum ama hiç şikayetçi değilim,misafir ağırlamayı evime gelen misafiri evden gönlü hoş göndermeyi çok seviyorum,e uykusuzluğa gelince bebek bu tabi ki ateşlenecek,ağlayacak olağan şeyler bunlar durduk yere kendimi triplere sokmayım demiiii
ya kızlar ide benim hasta olmam lazım olmadım hala ya günüm geçti :18:böyle düzensizlik ola bilir mi ki yani şüpheli bi durum olmadı hiç ama off
Günaydın güzeller... Bugün Defne'min doğum günü teyzeleri.. 3 yıl önce bugün bu saatte ameliyat masasında idim ve çıkmayı bekliyordu yavrum.. Iyiki doğdun anneeeemm seni cok seviyorum. Meleğim benim
Aysımaya anne sutu harıc verıdım besınlerden sonra,kıymetını anladıgındanmıdır nedır bıu dana memeye bı yapısıo,hayret edıyoruum:)
Selçuk demin çok kötü düştü..biyerede ayrılmadm yataın üstüne koyup hmn 1 adım ilerdeki çöpe bişi attm hatta adım bile atmadım ayamı uzattım çatt diye bi ses geldi..bi bktm Selçuk yerde kulak üstü..o ruh halimi kelimelerle tarif edemiyorm..o kdr kötü ağladıki..aldım kucama 1 saat inmk istemedi..bi yandan hırıl hırıl burnu tıkalı aspiratörle sümüklerini çekiim dedm onada sinir oldu.. okdr balgam varki çocuk nefes alamıyo..ağlayarak babamı aradım kusma fln yoksa bişi olmz takp et dedi..hepiniz düştünüz fln diye sakinleştrmeye çlştı ama bu direk parkeye geçirdi kafayı..off içim acıyo düşündükçe
slm kızlr bişi sormak istiyorum benim bebeğim 2 gündür sağ kulağını çekip duruyor internette okudum orta kulak iltihabı diyor ama herhangi bir huzursuzluğu yok:44:
sizce önemsemeli miyim:44::44:
biraz önce zeynep'i doktora götürüdm.koları dirsekten aşağıya doğru ellerinn üstüde dahil kıpkırmızı sivirsinek ısırığı gibiydi..cuma günü göstermiştim sıcaktan dedi.duş aldır sık sık dedi.ki zaten duş almak günlük rutinlerimizden.ama düzelmedi.iyice kızrdı.benm yediğim bir şey mi alerji yapıyor diye düşündüm.bugün tekrar götürdüm.krem verdi.cumadan bu yana gıdısı da neredeyse geçti yavrumun
sağol canım ek gıdaya geçmedim ben daha.dr sordum benm yediklerimden kaynaklı olabilir mi diye ama bu durum sıcakdan dedi.beyaz tenli ve hassas dedi...gerçi ben de de çıkıyor bu aralar tuhaf tuhaf şeyler..allam sıcak mahvetti bizi.bi de bizim ev ekstra sıcak.yanıyoruz.ahh canım geçmiş olsunAlerji yüksek ihtimalle. Senin yediklerin olabilir. Eğer Zeynep e ek gıdaya başlamışsan onun etkisi de olabilir . Ek gıdaya başladıysanız besinleri karışık verme bi bakalım, 2 gün tek besin ver reaksiyon olcak mı kontrol et. Biz daha başlamadık ek gıdaya ama doktorum başlayınca rutinin bu şekilde olacağını söylemişti. Belki faydası olur.
canım su eksikliğinden kaynaklı olabilir.ya da ilaç fln içiyorsa o da sebep olmuş olabilir renginde koyulaşma var mı?su içirmeye çalışabilirsinarkadaşlar kızımın 2 haftadır idrarı çok kokuyo geceleri özellikle.ek besin filanda vermiyorum sadece anne sütü... bi fikri olan varmı.acaba uzun süre bez bağlı olduğu için olabilirmi??
duş muş hak getire canım.fayda etmedi biizde.bir göster istersen dr. hipokort isimli bir krem verdi.ince bir tabaka halinde 1 hafta kadar sürülecekcanım bizdede aynı sorun var ama ben hep sinekler yemiş zanediyodum gaki sen yazana kadar. duş aldırıyorum ama tekrar çıkıyo anlamadım gitti
Kızlar lütfn bi akıl verin yaa Gökalp i gece 10 da uyutmak istiyorum, uyuyor ve 1 saat sonra gündüz uykusundan uyanır gibi uyanıyor oyun istiyor, ilgi istiyor, yatağından almadan pışpışlıyorum emziğini veriyrum kesinlikle uyumuyor ve çok ağlıyor..12 de gece uykusuna ancak geçiyruz,, napsam yaa nasıl uyutucam ben bu çocuğu, en verimli uyku saatlerini uyanık geçiriyor yawrum
hiç bir fikir yürütemiyorum ama bizimkininde kokuyor bide kristaller var eğer rengide biraz koyuysa idrar tahlili yaptır belkide su vermen gerekiyodur.arkadaşlar kızımın 2 haftadır idrarı çok kokuyo geceleri özellikle.ek besin filanda vermiyorum sadece anne sütü... bi fikri olan varmı.acaba uzun süre bez bağlı olduğu için olabilirmi??
Kızlar lütfn bi akıl verin yaa Gökalp i gece 10 da uyutmak istiyorum, uyuyor ve 1 saat sonra gündüz uykusundan uyanır gibi uyanıyor oyun istiyor, ilgi istiyor, yatağından almadan pışpışlıyorum emziğini veriyrum kesinlikle uyumuyor ve çok ağlıyor..12 de gece uykusuna ancak geçiyruz,, napsam yaa nasıl uyutucam ben bu çocuğu, en verimli uyku saatlerini uyanık geçiriyor yawrum
canım son zamanlarda bizde öyleydik.gece 2'de uyuduğu oluyordu.benim yorgunluğumu geçtim,dediğin gibi en verimli saatlerde uyanık olmamaları lazım.sonra okuduğum bir yerde gündüz uykusunun büyümede pek bir etkisinin olmadığını,asıl büyüten uykunun gece uykusu olduğunu öğrendim.tamam hormonları filan biliyordum ama gündüz güzel güzel uyuduğunda da dokunmuyordum.hem o dinlensin,hem de ben diye.bir de şunu öğrendim,sabah kesin kalkış saati kaçsa,o saatte yatırmak lazımmış.bu iki bilgiden yola çıkarak şöyle birşey yaptım:Kızlar lütfn bi akıl verin yaa Gökalp i gece 10 da uyutmak istiyorum, uyuyor ve 1 saat sonra gündüz uykusundan uyanır gibi uyanıyor oyun istiyor, ilgi istiyor, yatağından almadan pışpışlıyorum emziğini veriyrum kesinlikle uyumuyor ve çok ağlıyor..12 de gece uykusuna ancak geçiyruz,, napsam yaa nasıl uyutucam ben bu çocuğu, en verimli uyku saatlerini uyanık geçiriyor yawrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?