2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah maşallahh Güloşuma benim. Alya da alışsa pek hoş olur :)) Ters tepmez merak etme sen kuşum.
Benim miniğimde hep ishal modunda :) artık alıstım napimm bebegim yaaa
canımmm amcam cok düşünceliymiş gerçekten de , dedesi tabii ki Güloşumun , Allah razı olsun ondan binlerce kez. Düşünmesi bile büyük incelik.

bu aralar cok düzensiz uykuları,bende başedemiyorum

aynı biz.. tek farkla, gökalp 12 de uyuyor.. 2 3 defa uyanıyor ve uyandığında uykuya zor geçiyor.. çığlıkla uyanıyor.. neden yapıyorlar ne dertleri war ahh bi anlatabilseler

bu aralar cok düzensiz uykuları,bende başedemiyorum

aynı biz.. tek farkla, gökalp 12 de uyuyor.. 2 3 defa uyanıyor ve uyandığında uykuya zor geçiyor.. çığlıkla uyanıyor.. neden yapıyorlar ne dertleri war ahh bi anlatabilseler

aynı dönemde aynı şeyleri yaşıyorlarsa demekki bu da geçici bişey diye düşünmek istiyorum diş desem değil çünkü azra 3,5 aylıkken 2 alt dişininde çıkardı üst dişlerinde de birşey yok karının tok olduğuna da eminim sadece 5 gündür kakasını yapamıyordu onu da yapmıştı dün ama yinede uyandı sürekli ferber yöntemini de uygulayıp uygulamamkla çok kararsızım akışına mı bıraksam acaba

ben ferber merber yapamıcam annem çok düşündüm bir defa denedim ve benlik bişi olmadığına kanaat getirdim, yapabilene brawo ama ben hayır..

o nasıl bişi cemile_??

canım onun yöntemi şöyle bebeği yatağa koyuyon doğal olarak ağlıyo kucağına alıyosun sustuğunda tekrar yatırıyosun ağlayınca yine alıyon böyle böyle susuyo sonunda uyuyo ilk gün zor oluyomuş gün geçtikçe yavaş yavaş uykuya dalma süresi kısalıyomuş 2 haftada kesin çözümmüş ben tracy ablanın yalancısıyım valla:)

hımm.. bu daha mantıklı geldi bana, denemekten başka çare war mı, yok, ozaman deniyoruz ve burdan paylaşıyoruz..
bu arada herkese soruyorum, bebekleriniz kaç saat uyanık kalıyor iki uyku arasında? kaç saat olunca yatağa koyuyorsunuz???

gündüzleri canı ne zaman isterse ozaman uyuyo akşamları 9da uyutmaya yelteniyorum ama ne mümkün sahura kadar oturuyoruz 3te uykusu geliyo anca ozaman uyuyo ama memede saat başı kalkıp memede durmak istiyo emziği istemiyo memede uyuyo öyle sabahı ediyoz

Ben o çatala çıkmaktan korktuğum kadar başka bişiden korkmuyorum bayılırım kesin çok korkuyorum taktırmaya o yüzden ok.devam:)
oyy maşallah kuzuma benim, hep böyle dewam etsin inşallah...
kaç saat uyanık kalıor gülnihal, yani kaç saatten sonra uykusu geliyor onu merak ettim, gökalp in hiç uykusu gelmiyor da ondan sordum :=))

Canım 4 gündür hayret edilecek şekilde bi düzen oturtmuş durumda Gülnihal,Gülnihal diyorum çünkü biz bişi yapmadık düzen için.
Sabah saat 8 de uyanıyor saat 10 en geç 10:30 gibi uyuyor 12 de fln kalkıyor öğlen ben gidip emziriyorum 14:30 gibi uyuyor 5 gibi uyanıyor ve 9 da akşam uykusuna yatıyor bi tek dün gece sahurda emmek için uyandı ve uyudu hemen böyle işte

Pedagog Akova 0-3 yaş döneminin, bebek ve çocukların özgüvenlerinin gelişiminde çok önemli bir zaman dilimi olduğunun altını çiziyor. “Yalnız bırakılan ve sürekli olarak ağlamasına izin verilen bebek, ihtiyaçlarının karşılanmadığını düşünerek hem anne ve babaya hem de dış çevreye karşı güvensizlik geliştirebilir” diyor.
Sanılanın aksine bu devirde anne-baba olmak çok zor. Her kafadan bir ses çıkıyor, herkes bir şey öneriyor. En iyisi siz herkesi dinleyin ama içgüdülerinizi göz ardı etmeyin. Çünkü hiçbir uzman bebeğinizi sizden iyi anlayamaz.

sanırım bende o pedagogla aynı şeyi düşünüyorum yaa uyumadığı zamanlarda uyku eğitimine başlayım falan diyorum ama sonra nasılsa kendi kendine uyumayı öğrenecek o zamana kadar da benden beklesin uyutmayı :)

Bu akşam son anda bişey çıkmazsa bayram alışverişine gidecez.İlk bayram ,ilk bayramlık alışverişi nedense acaip seviniyorum

biz aldık bayramlığımızı teyzesi , çooooook beğenerek aldım... bayram sonrası burda resimlerini paylaşırız ilk bayramlıklarıyla bebişlerin.. kız bebeklere de acayip çeşit war, Allah yardımcın olsun kardeşim :))

oyy benim Gökalpim bayramlıklarını da mı almışşşkızıma cicili bicili bi elbise alıcam toka da alıcam kokoş kızım benimm sonrada resmimizi Gökalpe göstetrcezz

nee 500 sayfamı..e çocuu düzene sokcam diye onu bitirmeye çalışırken çocuk üniversteye başlamasın..
:)))senin yorumlarına bitiyorum canım yaaa:)))birkaç günde 168.sayfaya geldim,valla heyecanlı gidiyor şimdilikkeşke hamileyken alıp okusaymışız.tüm görüşlerine katılmasam da,kesinlikle ufuk açıcı bir kitap.öyle arap saçına döndü ki düzenimiz,bu hızla nice 500 sayfaları okurum.düzen şart:))))

canım ferber'ı uygulayacaksan kesinlikle kitabını alıp oku bence.bundan sonra okuncaklar listemde onun kitabı da var.ben internette bu tür konular hakkında çok okumuştum,tracy'nin kitabını da almadım o nedenle,gerek yok dedim(70 lira mıydı neydi,kıyamadım başta)ama kitabı okumak apayrı birşey.bir yöntemi deneyeceksen,onun hakkında gerçekten iyi bilgilenmek gerekiyor,hele bu yöntem ferber'sa.okuyup bilgilenmeli ama kendi içsesimize de kulak vermeliyiz.

canım bizim de bir düzenimiz yok.genelde 1.5 saat olunca ilk uyku sinyallerini veriyor ama uyuma vakti hiiiç belli olmuyor.bazan tam uyudu diye sevinirken 15-20 dakika sonra gözlerini açıyor ve dinlenmiş görünüyor,ne yapsam uyutamıyorum.son günlerde daha iyi ama,nankörlük etmiyim şimdi:))

amaniiiin,beterin beteri varmış.allah yardımcın olsun canım yaaaa.

canım tracy bacı'da şunu savunuyor ki bana mantıklı geldi:bir rutini olan bebekler ihtiyaçlarının ne zaman karşılanacağını bilirler ve bu nedenle özgüvenleri tam olur.aynı şeyi söylüyor aslında akova'yla.bilmiyorum bende daha serbest ebeveynlikten yanaydım ama bu emme ve uyku problemi bana bazı şeyleri sorgulattı.asla katı disiplinlerden yana değilim.bu işin bir orta yolu da olmalı sanki.zor valla zor.

Bu akşam son anda bişey çıkmazsa bayram alışverişine gidecez.İlk bayram ,ilk bayramlık alışverişi nedense acaip seviniyorum
canım yaaa ne zamandır sana yazıcam birşey çıkıyor.iyi olanıza,gülnihal'in bir düzen tutturmasına çok sevindim.inşallah bozulmadan böyle devam ederama bu miniklere akıl sır ermiyor,bende tamam halloldu bu iş dediğim her sefer,herşey altüst oluyor:)))bu işin tabiatı bu herhalde.ilk bayramlık alışverişiniz kutlu olsun:)))daha nicelerini yapmak nasip olsun hepimize...

Çok sağol cnm,evet daha önce de kendi kendine uyuma alışkanlığı vardı ama diş yüzünden huzursuzlanınca gitti hepsi bizde kasmadk kendi kendine 4 gündür düzen sağlıyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…