- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #63.921
hiii bizim kızlar ruh ve huy ikizi kuzumm:) Gülnihalde dün çok gazlıydı ıhı yaptıkça alttan da zort ediyordu bide ona ağlıyordubide hani bazen arkadaşlar yazıyor ya bebeğim ishal oldu diye Gülnihalde öyle bişi olsa bile ben farketmemişimdir günde 10 defa kaka yaptığı için doğumdan beri bana normal geliyor artık
Söyleyim mi söylemeyim mi diye düşünürken söylüyorum Gülnihal 4 gündür gündüz ve gece uykuları dahil kendisi uyuyor yastığıyla ve battaniyesiyle battaniye illa yüzüne değecek ve yastığa sarılı olacak Günlihal uykusu gelmeye başladımı yatağına koyuyorum ve yaklaşık 15 dk sonra paket hazır.inş bunu huy edinir ya çok mutlu oldum bu huyuna pazar günü ben hazırlık yaparken o kendi kedine oynadı uyudu misafriler geldiği zamanda uykusu gelmişti yatağına bıraktım sonra uyudu öyle.İnş buda ters tepmez ben onun neyini övsem o huy değişiyor çünkü
Bide kızımın dedesi yok hem benim hemde eşimin babası hayatta değil,amcam te Azerbaycandan Gülnihale bayramlık göndermiş dedesi olarak çok sevindim çok duygulandım
bir sürü alıntı yapmıştım ama kk nın azizliğine uğradık hepsi gittiiiiçok yorgunum çok uykusuzum yaa dün gece 11 de azra uyumuştu 2:30 da yeniden kalktı anlamıyorum bunu nedne yapıyo kucağıma alıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama olmuyo içli içli ağlıyo ta ki memeyi ağzına alana kadar sonra yeniden uyuttum bu arada gözümden uyku akıyo 4:30 da yine çığlklarıyla uyandık yine aynı memeyle uyudu bu seferde 9 a kadar sonra uyandı gündüzleri 11 de uyumayı alışkanlık haline getirdi şimdi 11 den beri uyuyo bende bu arada ferber yöntemini daha detaylı incelemeye aldım sanırım ferber i deniycez bu gidişle gamze sen bu yöntemi denemiştin değilmi biraz detaylı anlatabilir misin bu konuyu
bir sürü alıntı yapmıştım ama kk nın azizliğine uğradık hepsi gittiiiiçok yorgunum çok uykusuzum yaa dün gece 11 de azra uyumuştu 2:30 da yeniden kalktı anlamıyorum bunu nedne yapıyo kucağıma alıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama olmuyo içli içli ağlıyo ta ki memeyi ağzına alana kadar sonra yeniden uyuttum bu arada gözümden uyku akıyo 4:30 da yine çığlklarıyla uyandık yine aynı memeyle uyudu bu seferde 9 a kadar sonra uyandı gündüzleri 11 de uyumayı alışkanlık haline getirdi şimdi 11 den beri uyuyo bende bu arada ferber yöntemini daha detaylı incelemeye aldım sanırım ferber i deniycez bu gidişle gamze sen bu yöntemi denemiştin değilmi biraz detaylı anlatabilir misin bu konuyu
bu aralar cok düzensiz uykuları,bende başedemiyorum
aynı biz.. tek farkla, gökalp 12 de uyuyor.. 2 3 defa uyanıyor ve uyandığında uykuya zor geçiyor.. çığlıkla uyanıyor.. neden yapıyorlar ne dertleri war ahh bi anlatabilseler
aynı dönemde aynı şeyleri yaşıyorlarsa demekki bu da geçici bişey diye düşünmek istiyorum diş desem değil çünkü azra 3,5 aylıkken 2 alt dişininde çıkardı üst dişlerinde de birşey yok karının tok olduğuna da eminim sadece 5 gündür kakasını yapamıyordu onu da yapmıştı dün ama yinede uyandı sürekli ferber yöntemini de uygulayıp uygulamamkla çok kararsızım akışına mı bıraksam acaba
ben bugün tracy hoggu deneyecem inşallah başarılı olabilirim
ben bugün tracy hoggu deneyecem inşallah başarılı olabilirim
o nasıl bişi cemile_??
canım onun yöntemi şöyle bebeği yatağa koyuyon doğal olarak ağlıyo kucağına alıyosun sustuğunda tekrar yatırıyosun ağlayınca yine alıyon böyle böyle susuyo sonunda uyuyo ilk gün zor oluyomuş gün geçtikçe yavaş yavaş uykuya dalma süresi kısalıyomuş 2 haftada kesin çözümmüş ben tracy ablanın yalancısıyım valla:)
hımm.. bu daha mantıklı geldi bana, denemekten başka çare war mı, yok, ozaman deniyoruz ve burdan paylaşıyoruz..
bu arada herkese soruyorum, bebekleriniz kaç saat uyanık kalıyor iki uyku arasında? kaç saat olunca yatağa koyuyorsunuz???
Ben o çatala çıkmaktan korktuğum kadar başka bişiden korkmuyorum bayılırım kesin çok korkuyorum taktırmaya o yüzden ok.devam:)kızlar yaaa bu bebişler ne çabuk büyüyor bıraz önce saglıkm ocagındaydın 1 aylık bebek aşıya gelmiş ama nasıl aglıyor dayanamadım sesini duydukca bende agladım
ayşeciğim geldı aklıma çok duygusal oldum ben ya önceden hıc boyle degıldım
kızlar bu arada aranızda spiral taktıran varmı varsa nerde taktırdınız cok acıyormu bende taktırıcamda korktum bır an :18::18::18::18::18::18:
oyy maşallah kuzuma benim, hep böyle dewam etsin inşallah...
kaç saat uyanık kalıor gülnihal, yani kaç saatten sonra uykusu geliyor onu merak ettim, gökalp in hiç uykusu gelmiyor da ondan sordum :=))
Pedagog Akova 0-3 yaş döneminin, bebek ve çocukların özgüvenlerinin gelişiminde çok önemli bir zaman dilimi olduğunun altını çiziyor. Yalnız bırakılan ve sürekli olarak ağlamasına izin verilen bebek, ihtiyaçlarının karşılanmadığını düşünerek hem anne ve babaya hem de dış çevreye karşı güvensizlik geliştirebilir diyor.
Sanılanın aksine bu devirde anne-baba olmak çok zor. Her kafadan bir ses çıkıyor, herkes bir şey öneriyor. En iyisi siz herkesi dinleyin ama içgüdülerinizi göz ardı etmeyin. Çünkü hiçbir uzman bebeğinizi sizden iyi anlayamaz.
Bu akşam son anda bişey çıkmazsa bayram alışverişine gidecez.İlk bayram ,ilk bayramlık alışverişi nedense acaip seviniyorum
biz aldık bayramlığımızı teyzesi , çooooook beğenerek aldım... bayram sonrası burda resimlerini paylaşırız ilk bayramlıklarıyla bebişlerin.. kız bebeklere de acayip çeşit war, Allah yardımcın olsun kardeşim :))
:)))senin yorumlarına bitiyorum canım yaaa:)))birkaç günde 168.sayfaya geldim,valla heyecanlı gidiyor şimdiliknee 500 sayfamı..e çocuu düzene sokcam diye onu bitirmeye çalışırken çocuk üniversteye başlamasın..
canım ferber'ı uygulayacaksan kesinlikle kitabını alıp oku bence.bundan sonra okuncaklar listemde onun kitabı da var.ben internette bu tür konular hakkında çok okumuştum,tracy'nin kitabını da almadım o nedenle,gerek yok dedim(70 lira mıydı neydi,kıyamadım başta)ama kitabı okumak apayrı birşey.bir yöntemi deneyeceksen,onun hakkında gerçekten iyi bilgilenmek gerekiyor,hele bu yöntem ferber'sa.okuyup bilgilenmeli ama kendi içsesimize de kulak vermeliyiz.aynı dönemde aynı şeyleri yaşıyorlarsa demekki bu da geçici bişey diye düşünmek istiyorum diş desem değil çünkü azra 3,5 aylıkken 2 alt dişininde çıkardı üst dişlerinde de birşey yok karının tok olduğuna da eminim sadece 5 gündür kakasını yapamıyordu onu da yapmıştı dün ama yinede uyandı sürekli ferber yöntemini de uygulayıp uygulamamkla çok kararsızım akışına mı bıraksam acaba
canım bizim de bir düzenimiz yok.genelde 1.5 saat olunca ilk uyku sinyallerini veriyor ama uyuma vakti hiiiç belli olmuyor.bazan tam uyudu diye sevinirken 15-20 dakika sonra gözlerini açıyor ve dinlenmiş görünüyor,ne yapsam uyutamıyorum.son günlerde daha iyi ama,nankörlük etmiyim şimdi:))hımm.. bu daha mantıklı geldi bana, denemekten başka çare war mı, yok, ozaman deniyoruz ve burdan paylaşıyoruz..
bu arada herkese soruyorum, bebekleriniz kaç saat uyanık kalıyor iki uyku arasında? kaç saat olunca yatağa koyuyorsunuz???
amaniiiin,beterin beteri varmış.allah yardımcın olsun canım yaaaa.gündüzleri canı ne zaman isterse ozaman uyuyo akşamları 9da uyutmaya yelteniyorum ama ne mümkün sahura kadar oturuyoruz 3te uykusu geliyo anca ozaman uyuyo ama memede saat başı kalkıp memede durmak istiyo emziği istemiyo memede uyuyo öyle sabahı ediyoz
canım tracy bacı'da şunu savunuyor ki bana mantıklı geldi:bir rutini olan bebekler ihtiyaçlarının ne zaman karşılanacağını bilirler ve bu nedenle özgüvenleri tam olur.aynı şeyi söylüyor aslında akova'yla.bilmiyorum bende daha serbest ebeveynlikten yanaydım ama bu emme ve uyku problemi bana bazı şeyleri sorgulattı.asla katı disiplinlerden yana değilim.bu işin bir orta yolu da olmalı sanki.zor valla zor.Pedagog Akova 0-3 yaş döneminin, bebek ve çocukların özgüvenlerinin gelişiminde çok önemli bir zaman dilimi olduğunun altını çiziyor. “Yalnız bırakılan ve sürekli olarak ağlamasına izin verilen bebek, ihtiyaçlarının karşılanmadığını düşünerek hem anne ve babaya hem de dış çevreye karşı güvensizlik geliştirebilir” diyor.
Sanılanın aksine bu devirde anne-baba olmak çok zor. Her kafadan bir ses çıkıyor, herkes bir şey öneriyor. En iyisi siz herkesi dinleyin ama içgüdülerinizi göz ardı etmeyin. Çünkü hiçbir uzman bebeğinizi sizden iyi anlayamaz.
canım yaaa ne zamandır sana yazıcam birşey çıkıyor.iyi olanıza,gülnihal'in bir düzen tutturmasına çok sevindim.inşallah bozulmadan böyle devam ederBu akşam son anda bişey çıkmazsa bayram alışverişine gidecez.İlk bayram ,ilk bayramlık alışverişi nedense acaip seviniyorum
:)))
canım yaaa ne zamandır sana yazıcam birşey çıkıyor.iyi olanıza,gülnihal'in bir düzen tutturmasına çok sevindim.inşallah bozulmadan böyle devam ederama bu miniklere akıl sır ermiyor,bende tamam halloldu bu iş dediğim her sefer,herşey altüst oluyor:)))bu işin tabiatı bu herhalde.ilk bayramlık alışverişiniz kutlu olsun:)))daha nicelerini yapmak nasip olsun hepimize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?