- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #64.021
biberon ile 120 cc içmeye başladığında gündüz 3 saatten önce acıktığı olmayacak. Aslında 5. ayınızı doldurmak üzeresiniz ideali 4-4,5 saat arayla beslemek ama her beslenemde karnı tamamen doymalı, genelde meme emerken açlık hisslerini bastırıp bırakıyorlar, 1,5 2 saat sonra yeniden istiyorlar. Biberonda ise içmesi gereken miktarı bir kerede içtiğinden 4 saat idare ediyor onu :)
biberon ile 120 cc içmeye başladığında gündüz 3 saatten önce acıktığı olmayacak. Aslında 5. ayınızı doldurmak üzeresiniz ideali 4-4,5 saat arayla beslemek ama her beslenemde karnı tamamen doymalı, genelde meme emerken açlık hisslerini bastırıp bırakıyorlar, 1,5 2 saat sonra yeniden istiyorlar. Biberonda ise içmesi gereken miktarı bir kerede içtiğinden 4 saat idare ediyor onu :)
Doğru aslında tam doymu bazen uyuyo zaten emerken doğal olarak 2-2,5 saat sonra acıkıyo tekrar.Biberona alışsa 120cc vericem ama bakalım azimle deniyoruz.Bide şu emerken uyumayı bıraktırabilsem çok iyi olacak çünkü kayınvalideme bırakmaz zorundayım okullar açılınca o da kesin ayağında sallayarak uyutucak ve ben hiç istemiyorum sallanmasını bakalım ne yapıcaz:)
BENDE haftaya işe başlıyrum ve annem bakacak, onun da beli çok ağrıyo bu aralar.. kucağında dolaştıramaz,, muhtemelen ayağında sallayacaktır ama üzülüyorr muyum hayır çünkü diğer yöntemleri zaten beceremedimm
hiç öyle 4 saat fln durmuyo Selçuk..120 cc içse bile..bide içmek istedii miktarı bn belirleyemiyormki o ne zmn doyarsa o zmn bırakıyo..zorla içiremiyormki..ama şimdi çok iştahsız süt konusunda..bişiler yemek istiyo..kaşığı görünce ağzını açıyo hemen..yourdu bittiği zmn ağlıyo fln..biberonuda bırakırmıki :44:
aynen öyle zeynep' i uyutayım başlayacağım:) kötü haber : Kalkmak zorundasın
nereye gidiyonuz yevvrum?
Merhaba sevgili mart anneleri...Ben de nisan annesiyim.Bebeğim 4 ayını doldurmak üzere ama beni adeta düşünceden çıldırtan bir durumla karşı karşıyayım.Ben çalışan bir anneyim,sütümü sağıp bırakıyorum ama bebeğim şiddetle biberonu reddediyor.Formül mama yemiyor,bugünlerde emmeyi de istemiyor,ne yapsam olmuyor...5700 gr. küçücük bişey,ben bu çocuğu biberona nasıl alıştırabilirimmm???yol gösterin bana lütfeeennn
canım 4 saat durabilecek kadar beslenmeli artık, hatta oyunla şunla bunla oyalayınca 5 saate bile çıkabilmeli. yenidoğan bebek değil artık bunlar, sosyal yaratık oldular, öncelik yemek değil, keşif , demek ki 4 saat yetecek kadar beslenmeyi kabul etmiyor.
Berra biberonu bıraktı 2 haftadır, bende dün alıştırma bardağı aldım, suyu onunla içiriyorum, emzirmek dışındada herşeyi kaşık ile yemek istiyor zaten.
Merhaba sevgili mart anneleri...Ben de nisan annesiyim.Bebeğim 4 ayını doldurmak üzere ama beni adeta düşünceden çıldırtan bir durumla karşı karşıyayım.Ben çalışan bir anneyim,sütümü sağıp bırakıyorum ama bebeğim şiddetle biberonu reddediyor.Formül mama yemiyor,bugünlerde emmeyi de istemiyor,ne yapsam olmuyor...5700 gr. küçücük bişey,ben bu çocuğu biberona nasıl alıştırabilirimmm???yol gösterin bana lütfeeennn
aynen öyle zeynep' i uyutayım başlayacağım
canım cuma gecesinden iizmite kayınvalidemlere gideceğiz.bayramın 2. günüde anlerler ablalarım çoluk çocuk ayvalığa gideceğiz.dayım yazlığı annemler oraya bizde ablalarımla ev kiraladık orada kalacağz.bu sebeple 2 hafta gibi bir süre aranızda olamıyceğim
çamaşır yıkanacak,onlar kuruyacak bir posta daha yıkanacak.ütü yapılacak.valizler hazırlanacak..ve alışveriş yapılacak..cuma geceside yola çıkılacak..ama yerimden kalkasım yok
bende kayseride okumuştum üniversiteyi,, o kadar çok gezerdikki bizde mağaza mağazaa o günleri getrdin aklıma walla arkadaşım :))çok özlemişim kayseriyi anılarım depreşti yine
Canım bize de sağlık ocağı vermişti beşinci ayda ben kullanmadım
Başkent üniversitesindeki doktoruma sordum
vermeyebilirsi dedi yerine her ün bir çay kaşığı üzüm pekmezi ver dedi.
Altıncı aydan sonra yumura sarısından da demir alabilir dedi.
hatta yedinci aydan sonra kırmızı et yiyecek demiri ordan da alabilir dedi.
Ve altıncı ayda kan tahlili yapıp bakıyorlar demir değerine ben bu cuma yaptırcam
dün doldurdu benim minnoş altıncı ayını
ben iki haftadır bir çay kaşığı pekmez veriyorum sabahları ve ferrumu hiç vermedim
bakalım ne çıkacak demir değerimiz
Kızlar kusura bakmayın görünce cevaplayım istedim
süt konusunda da uzun bir post yazmıştım
nerden çıktı bu kız niye işimize karışıyor derseniz uzaklaşırım :))
Bakıyordum öylesine örünce yazmadan geçemedim.
al bendende o kadar... bizde çanakkaleliyiz cuma akşamı yola çıkacağız inş. ama valiz hazırlamak çamaşır ütü,,, o kadar gözümde büyüyoki bide geri dönüşü düşündükçe hiç yerimden kalkasım yok offff...üstüne üsrlük bide süpürgem bozulmuşş......... tatilin hazırlık aşamasını hiç sevmiyorum yaaa
valla Berraya hayret ediyorum o kdr biberona inadına memey sarılan bi bebek maşallah yanibnm tam düzene sokmuşken normal emiyoken hasta olması ve bn serum yediim için sağdıım sütü 1 kez biberonla vermem yetti hmn memeyi reddetti bidahada almadı..neyse kafaya takmıyorm sonuçta şimdide sütümü veriyorm ama az ama çok ne kdrsa kısmeti onu iççek artık bu kdr bile içebildiine şükrediyorm ilk günden annesini reddeden mamayla büyüyen çocuklar var..yapcak bişey yok şartlar neyi gerektiriyosa onu yapıyorz..
keşfe gelince gayet algıları açık herşeyle çok ilgili kendi başına oyun oynuyo hatta nerdeyse emeklemeye başladı..bacaklarını ileri geri hareket ettirip arasıra yol katediyo :))
slm kızlar
geçmişi okuymadım pek ama alıntılardan anladığım kadarıyla Selçuk düşmüş,Gülnihal hastalanmış.berna ve aysel geçmiş olsun,inş kuzucuklar ıyıdır şimdi.
cuma günü fr kilomuzu kontrol için çagırdı,mama takviyesine rağmen Armincim yine 100gr cık almış,.kılo alımı çok az oldugu için 5.ayda ek gıdaya başlıycaz dedı dr umuz.ama ben yınede baska bı dr a götürmek istiyorum ankara da.bana tavsiye edbilecegınız iyibı dr var mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?