- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #64.001
cnm zaten kendini belli ediyor gözünü ovalıyor esneemeye başlıyor bi kaç gün aynı saatte yatarsa zaten bu belirtileri göreceksin ben ferberi uygulamaya çalıştım pek başarılı olamadım yatılı misafirim çok olduğu için ve komşular sağolsun gürültüleri hiç eksik olmuyor...şimdide tracy metodu uygulamaya çalışacam
bizde yatık cnm annanemizde almış geldi kargo bugün çokkta cici bi elbise almış
bi kaç arkadaş yazmıştı bebeklerinin gece çok uyandığını bu sıralar zeynebimde 4 5 kez ağlayarak uyanıyor anlamadım niye olduğunu
CANIM MAŞALLAH DİYELİM İNŞ. BÖYLE DEVAM EDER BİZİMKİNİN 2-3 GÜNDÜR UYKU DÜZENİ BOZULDU EMME İSTEĞİ GERİ GELDİ ŞÜKÜR ÇOK GARİP BİRİ DÜZELİO BİRİ BOZULUYO((
BEN ÇOCUĞUMU HİÇ AĞLATMAM VALLA BÜTÜN GÜN KUCAĞIMDA GEZDİRİRİM AMA ÖYLE Bİ YÖNTEM DENEYEMEM. BİZİM OĞLAN 2-3 AYLIKKEN GECE3 DE EMMEK İÇİN KALKTI SONRA HİÇ UYKUSU YOKMUŞ GİBİ BAKMAYA BAŞLADI KARANLIKTA GÜLÜCÜKLER ATIYO BENDE NAPIYIM YATIRDIM YATAĞINA GIKI BİLE ÇIKMADI UYUDU ŞİMDİDE GECE UYKULARINDA VE SABAH ERKEN 7 GİBİ UYANDIĞI ZAMAN BEŞİKTE KENDİ UYUYO YADA UYANMADAN MIRILDANMAYA BAŞLAYINCA EMZİRİP BIRAKIYORUM BEŞİĞE AMA GÜNDÜZ VE AKŞAMLARI BÖYLE BİŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL...
BEN GELECEK AY TAKTIRICAM BU AY TAKTIRICAKTIM AMA İLK AYLARDA YOĞUN OLUYOMUŞ TATİLE DENK GELİR DİE ERTELEDİM.
BU DEDİĞİNİ PEDAGOG ADEM GÜNEŞDE SÖYLÜYO ÇOCUĞUNUZU AĞLADIĞI ZAMAN KUCAĞINIZA ALIN ARANIZDAKİ GÜVEN DUYGUSU OLUŞSUN BİDE MONTESORRİ EĞİTİM SİSTEMİNDEN BAHSEDİYO
BİZDE LİFE84 LE AYNI GÜN EVLENMİŞİZ :)
KIZLAR BU YAZI ÇOK HOŞUMA GİDİYOR SİZİNLE PAYLAŞAYIM
Sevgili anne ve baba,
Burada aglayarak yattigim yerde yanima gelmenizi bekliyorum. Neden gelmediginizi bilmiyorum ama cok yalniz hissediyorum.
Babannemin beni aglatmaniz gerektigini soyledigini duydum; bir sebepten benim icin iyiymis, boylece ikiniz de beni simartmamaniz gerektigine karar verdiniz.
Henuz karnimi doyurdum biliyorum ve simdi uyuma zamani ama ben kollarinizdayken kendimi cok guvende hissediyorum ve orada olmak istiyorum. Bedeniniz sicacik ve cok tatli kokuyorsunuz. Beni sikica tuttugunuzda kollarinizin arasinda guvendeyken, nefesinizin sakinlestirici ritmini ve kalp atislarinizi dinlerken uyumak cok kolay. Siz beni yukardan izlerken sevildigimi ve onemsendigimi hissediyorum. Fakat bu odada yalniz, uykumunun gelmesini beklerken cok mahzun hissediyorum.
Henuz hic bir kelimeyi soyleyemiyorum, o yuzden aglamaya basliyorum. Bu benim yardim isteyebildigim tek yontem; bunlar benim size ihtiyacim oldugunu soyleyebildigim yegane kelimelerim. Beni dinlediginiz zaman cok heyecanlaniyorum ama simdi neden beni dinlemediginizi bir turlu anlamiyorum.
Bu nedenle, beni kucaginiza almaniz icin sizi cagirmaya devam edecegim ama lutfen cabuk gelin. Korkarim daha fazla aglayamayacagim, vazgecmek uzereyim. Daha fazla aglamak icin cok yalniz hissediyorum ve hala geleceginizi ummak icin cok yoruldum. Bu odada kendimi iyice ihmal edilmis hissedecegim. Hic sevilmemis, terkedilmis, cok yalniz... Bu dogru olmayabilir ama burada gelin diye yalvarmaya devam ettikce ve aglamalarim cevapsiz kaldikca boyle hissediyorum.
Bir dahaki sefere, bu kadar uzun aglamamayi bilecegim. Duyasiniz diye bu kadar cok cabalamayacagim ve gelmeyeceginizi cabucak ogrenecegim. Ve belki de oyle bir gun gelecek ki hic aglamayacagim. O zamana kadar umrunuzda olmadigini ogrenmis ve ihtiyaclarimi size duyurmaya calismaktan vazgecmis olacagim. Umut etmeye devam etmeyecim ya da size uzgun oldugumda bana yardim edeceginize dair guvenmeyecegim. Babannem kendi kendimi yatistirabildigim icin cok gurur duyacak ama vazgecmenin neden iyi birsey oldugunu bilmiyorum. Belki bir gun anlarim.
sonunda aglamak icin cok bitkin dustum ve uykuya daliyorum. Biraz garip nefes aliyorum; hala nefes alamayacakmisim gibi hissediyorum. Sanirim bu kadar uzun sure aglamamam gerektigini bilmeliydim. Bir dahaki sefere bilecegim.
Saygilar,
Bebeginiz
:) kötü haber : Kalkmak zorundasınçamaşır yıkanacak,onlar kuruyacak bir posta daha yıkanacak.ütü yapılacak.valizler hazırlanacak..ve alışveriş yapılacak..cuma geceside yola çıkılacak..ama yerimden kalkasım yok
Selçuk demin çok kötü düştü..biyerede ayrılmadm yataın üstüne koyup hmn 1 adım ilerdeki çöpe bişi attm hatta adım bile atmadım ayamı uzattım çatt diye bi ses geldi..bi bktm Selçuk yerde kulak üstü..o ruh halimi kelimelerle tarif edemiyorm..o kdr kötü ağladıki..aldım kucama 1 saat inmk istemedi..bi yandan hırıl hırıl burnu tıkalı aspiratörle sümüklerini çekiim dedm onada sinir oldu.. okdr balgam varki çocuk nefes alamıyo..ağlayarak babamı aradım kusma fln yoksa bişi olmz takp et dedi..hepiniz düştünüz fln diye sakinleştrmeye çlştı ama bu direk parkeye geçirdi kafayı..off içim acıyo düşündükçe
Evden geliyorum kızlar Gülnihalin ateşi düşmüş ama yavrum bi halsiz ne yemek istiyor ne bişi öyle uzanıyor halsiz halsiz gülmüyor bile ,dün yağmurdan sonra ev baya serin oldu üşttüm mü acaba çocuğumu yaa offSelçuk da düşmüş ona da üzüldüm iyidir inş.şimdi neoldu bu bebişlere nazara mı geldiler
bir sürü alıntı yapmıştım ama kk nın azizliğine uğradık hepsi gittiiiiçok yorgunum çok uykusuzum yaa dün gece 11 de azra uyumuştu 2:30 da yeniden kalktı anlamıyorum bunu nedne yapıyo kucağıma alıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama olmuyo içli içli ağlıyo ta ki memeyi ağzına alana kadar sonra yeniden uyuttum bu arada gözümden uyku akıyo 4:30 da yine çığlklarıyla uyandık yine aynı memeyle uyudu bu seferde 9 a kadar sonra uyandı gündüzleri 11 de uyumayı alışkanlık haline getirdi şimdi 11 den beri uyuyo bende bu arada ferber yöntemini daha detaylı incelemeye aldım sanırım ferber i deniycez bu gidişle gamze sen bu yöntemi denemiştin değilmi biraz detaylı anlatabilir misin bu konuyu
Canım 4 gündür hayret edilecek şekilde bi düzen oturtmuş durumda Gülnihal,Gülnihal diyorum çünkü biz bişi yapmadık düzen için.
Sabah saat 8 de uyanıyor saat 10 en geç 10:30 gibi uyuyor 12 de fln kalkıyor öğlen ben gidip emziriyorum 14:30 gibi uyuyor 5 gibi uyanıyor ve 9 da akşam uykusuna yatıyor bi tek dün gece sahurda emmek için uyandı ve uyudu hemen böyle işte
:)))senin yorumlarına bitiyorum canım yaaa:)))birkaç günde 168.sayfaya geldim,valla heyecanlı gidiyor şimdilikkeşke hamileyken alıp okusaymışız.tüm görüşlerine katılmasam da,kesinlikle ufuk açıcı bir kitap.öyle arap saçına döndü ki düzenimiz,bu hızla nice 500 sayfaları okurum.düzen şart:))))
canım ferber'ı uygulayacaksan kesinlikle kitabını alıp oku bence.bundan sonra okuncaklar listemde onun kitabı da var.ben internette bu tür konular hakkında çok okumuştum,tracy'nin kitabını da almadım o nedenle,gerek yok dedim(70 lira mıydı neydi,kıyamadım başta)ama kitabı okumak apayrı birşey.bir yöntemi deneyeceksen,onun hakkında gerçekten iyi bilgilenmek gerekiyor,hele bu yöntem ferber'sa.okuyup bilgilenmeli ama kendi içsesimize de kulak vermeliyiz.
canım bizim de bir düzenimiz yok.genelde 1.5 saat olunca ilk uyku sinyallerini veriyor ama uyuma vakti hiiiç belli olmuyor.bazan tam uyudu diye sevinirken 15-20 dakika sonra gözlerini açıyor ve dinlenmiş görünüyor,ne yapsam uyutamıyorum.son günlerde daha iyi ama,nankörlük etmiyim şimdi:))
canım tracy bacı'da şunu savunuyor ki bana mantıklı geldi:bir rutini olan bebekler ihtiyaçlarının ne zaman karşılanacağını bilirler ve bu nedenle özgüvenleri tam olur.aynı şeyi söylüyor aslında akova'yla.bilmiyorum bende daha serbest ebeveynlikten yanaydım ama bu emme ve uyku problemi bana bazı şeyleri sorgulattı.asla katı disiplinlerden yana değilim.bu işin bir orta yolu da olmalı sanki.zor valla zor.
.
bir sorum daha olacak bayannlar size sağlık ocağından kan damlası olarak VOLFAREN di sanırım ilaç yanımda değil şuan bebeğiniz için verdilermi ve kullanan varmı.İlacın üzerinde içeriği olarak krem esansı,parfüm,parafin yazıyor başka ilaç kullanan varmı tedirginim ve ilacı kullanmıyorum
günaydınlaar...kadir gecesini uyumayarak ihya eden oğluma da günaydın..tam 4 kez uyandı sıpa..tespih çekecekti zaar :)
çamaşır yıkanacak,onlar kuruyacak bir posta daha yıkanacak.ütü yapılacak.valizler hazırlanacak..ve alışveriş yapılacak..cuma geceside yola çıkılacak..ama yerimden kalkasım yok
Biraz geç oldu canım ama çok geçmiş olsun... düşmeleri saniye değil salise içinde oluyor zaten, Berra'da anlattığın gibi düşmüştü.
Burun konusundada şöyle yap, serum fizyolojik sıkıp otri ile çektin ya, sonrasında her bir burun deliğine 1 şişe serum fizyolojik sık ve bırak. Aşağıya doğru serum fizyolojik ile akıp gitsin, 2 saatte bir bunu tekrarla , 1 günde 1 bütün paket bitsin, baya fark edeceğini göreceksin. Berra'yı böyle iyileştirdim.
.
saol cnm..bunu söylediin iyi oldu..dediiğini yapıcam..geççek gibi değil yaa hırıl hırıl hala nasıl bi balgamsa..ya sümükleri çekerken artık ağlamaya başladı sevmiyo bnde zarar mı veriyorm diye korkuyorm ama napiim dolu burnunun içi çektikten sonra rahatlıyo brz..bayada çıkıyo..2 saatte bir burnunuda mı çekiim?
şimdiden salih bi insan olmuş salihacım..maşallah..çocuk böyle özel bi geceyi niye uyuyarak geçirsin cnm sende..
Biberonla anne sütü veren arkadaşlar ne kadar viryorsunuz en fazla?Tamam her bebek farklıdır ama ben yeni yeni biberonla vermeye başladım zaten daha alışma aşamasındayız en fazla 40ml içti.doyması için ne kadar gerekir acaba?
Biberonla anne sütü veren arkadaşlar ne kadar viryorsunuz en fazla?Tamam her bebek farklıdır ama ben yeni yeni biberonla vermeye başladım zaten daha alışma aşamasındayız en fazla 40ml içti.doyması için ne kadar gerekir acaba?
valla bn 1 aydan fazladır veriyorm hem süt hem mama en fazla 120 cc içiyoki çok aç olduunda artık onuda almak istemiyo çocu zmn 45-50-60 yetiyo bzn..kafasını çeviriyo hmn.
yahu nasıl bir yazı bu gözlerim doldu,tüylerim diken diken oldu ben zaten ferber karşıtı bir insandım şimdi düşman kesildim.Asla boş yere ağlatmıyorum oğlumu varsın kucak kuşu olsun oda emekleyene kadar emeklediği zaman istesekde gelmiycekler.Gece uykularının bölünmesini ben sıcaklara bağlıyorum çocuk uyanıyor sırılsıklam geçecek inşallah.Birde arkadaşlar benim oğlum daha yüzüstü dönmedi hiç endişelenmemeliyim biliyorum ama ana yüreği işte:2:
bende bende bende öfff bayramdan sonra gitcez ama şimdiden halletmem lazım herşey bana bakıyoçamaşır yıkanacak,onlar kuruyacak bir posta daha yıkanacak.ütü yapılacak.valizler hazırlanacak..ve alışveriş yapılacak..cuma geceside yola çıkılacak..ama yerimden kalkasım yok
özgecim kilosunu 56 ya böl, ihtiyacı olan miktar çıkıyor, garanti olsun diye onun 30 cc daha fazlasını doldur. 40 cc yi eğer hiç emmeden içtiyse ve en son beslenmesi ile arasında 3-4 saat var ise yeterli değil.
4-5 aylık bebekler ortalama 120-150 arası içer çünkü.
Canım dediğin gibi yaptım 130cc çıkıyo 40cc bana da çok az geliyo zaten doymadığı beni emmek istemesinden belli ama yeni yeni alışıyo işe başladığım için ilk zamanlar bi damla bile içmedi hep dökmek zorunda kaldım azar azar vermeyi deniyorum şimdi en aç haliyle 40cc içti dün:)Biberona yavaş yavaş alışıyor işte,sabah 60cc vermeyi denedik içmedi hepsini ama memeye gelince emdi:))Ben o zaman yavaş yavaş 100cc vermeyi deniyim en az içtiği o kadar olsun bari...Bi de Uras 2,5 saat duruyo en fazla öyle 3-4 saat olmuyo beslenme aralığı...Gece uykusu hariç tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?