2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Güüüünaaayyydınnnn güzel mart anneleri,bayram şekeri gibi bebikleri herkesler iyi mi elleri göreyimm :81::79::87:
Bu aralar fazla giremiycim işleri bitirmem lazım devire kadar hepinizi öpüyoruzzzz

yahu nasıl bir yazı bu gözlerim doldu,tüylerim diken diken oldu ben zaten ferber karşıtı bir insandım şimdi düşman kesildim.Asla boş yere ağlatmıyorum oğlumu varsın kucak kuşu olsun oda emekleyene kadar emeklediği zaman istesekde gelmiycekler.Gece uykularının bölünmesini ben sıcaklara bağlıyorum çocuk uyanıyor sırılsıklam geçecek inşallah.Birde arkadaşlar benim oğlum daha yüzüstü dönmedi hiç endişelenmemeliyim biliyorum ama ana yüreği işte:2:

çamaşır yıkanacak,onlar kuruyacak bir posta daha yıkanacak.ütü yapılacak.valizler hazırlanacak..ve alışveriş yapılacak..cuma geceside yola çıkılacak..ama yerimden kalkasım yok

Biraz geç oldu canım ama çok geçmiş olsun... düşmeleri saniye değil salise içinde oluyor zaten, Berra'da anlattığın gibi düşmüştü.

Burun konusundada şöyle yap, serum fizyolojik sıkıp otri ile çektin ya, sonrasında her bir burun deliğine 1 şişe serum fizyolojik sık ve bırak. Aşağıya doğru serum fizyolojik ile akıp gitsin, 2 saatte bir bunu tekrarla , 1 günde 1 bütün paket bitsin, baya fark edeceğini göreceksin. Berra'yı böyle iyileştirdim.

Canım benim, sizede geçmiş olsun, iyileşmiş şuanda biliyorum, ama geçmiş bu kadar birikince ancak böyle gecikmeli geliyor dilekler...

anlattığından tahmin etttiğim birkaç şey var, eğer her uyanması içli içli ağlamalı ise bir idrar tahlili yaptırın , o ihtimal çıksın aradan. Berra bir gece saat başı uyanmasının ardından yaptırdım enfeksiyon çıkmıştı.
eğer her gece aynı saatlerde uyanıyorsa ve sen aslında karnının tok olduğuna eminsen alışkanlık uyanmaları olabilir, ve sen her defasında emzirdiğinden "uyandım aslında aç değilim ama emmeden uykuya geçmeyi bilmiyorum" sinyali veriyor olabilir. yanına gidip sadece kucağına alıp sakinleştir yatağına bırak ve elin göğsünde veya sırtında durup şşşş yap eğer sakinliği devam edip uyursa bil ki alışkanlıktan o durumu, sakinleşmiyorsa gerçekten aç, beslenme rutininize ve miktarlarınıza göz at.

Ferber ile ilgili, blogda ayrıntılı yazmıştım ben ne uyguladım , ne şekilde ne geri bildirim aldım diye, ona bakabilirsin.

Yalnız lütfen ne uygularsanız uygulayın, buradan okuduğunuz 2 cümle ile eğitime başlamayın alt kırılım noktalarını öğrenmeden. Ben Tracy Hogg-Ferber- ve Kim West 'i okuyup, alt kırılımlarını iyice içselleştirip tek bir yöntem belirleyerek uyguluyorum hep stratejiyi ve en önemlisi hiç GERİ ADIM ATMIYORUM...

maşallah.... İdeal bebek Gülnihal....

Kitaplarda geçen bu aylardaki bir bebeğin ideal günlük rutnini yazayımda bir bak bakalım si bunun neresindesiniz :)))

07.00-07.30 uyanma-alt değiştirme-kahvaltı
09.00-09.30 en az 45 dakika en fazla 1 buçuk saatlik sabah uykusuna BAŞLAMA
12.30-13.30 yarım saat 1 buçuk saat aralığında öğlen uykusuna BAŞLAMA
15.30-16.00 bir önceki uyku süresine bağlı olarak 45 dk 1 saat arasında opsiyonel 3. uykuya başlama
17.00-17.30 besleme
18.00-18.30 uyku hazırlıkları başlangıcı
19.00-19.30 gece uykusu başlangıcı

saatlerde 1 saate kadar değişimler normal kabul ediliyor zaten ve Gülnihal bu programın neredeyse aynısını uyguluyor , tekrar maşallah diyorum...

şşş-pat yönteminin peşinden prop larla ilgili bir bölüm var, onu okuyunca bu kadar dikkat etmeme rağmen aslında bizimde prop kullanıyor olduğumuzu görünce şok olmuştum.

eşime seli okuyudum o bölümü, dedi ki, ne zararı var kucağımda 10 dakikada uyuyor işte, peki dedim bu bebek olacak 1,5 yaşında yine kucağında mı uyuyacak, kucağında dolaşabilecekmisin o ağırlıkla rahat rahat HER AKŞAM...
veya sen iş seyahatine gideceksin ben ne yapacağım...
veya memede uyuyor , allah korusun hastanelik durumum oldu, veya Berra'dan ayrı olmam gerekti bir iki gün, bakan kişi sen veya başkası bensiz ne yapacaksınız, bütün gece ağlayacak mı.
Bu sebeple bu çocuğun ne olursa olsun kendi başına HİÇ BİRŞEYDEN YARDIM ALAMADAN, TEK YARDIMCISI KENDİSİ OLARAK sorunsuz uyumayı öğrenmeli başka çare yok... Biz her zmana yanında olamayabiliriz...

Bu arada 15-20 dakika uyanıyor dedin ya, şşş-pat ve sonrasını okursan neden uyandığını anlayacaksın canım, sebebini tracy abla anlatmış

RUTİN-RUTİN RUTİN....

bu arada , dvd li seti mi aldın, vakaları izledin mi, çok çarpıcı değil mi?

bu kan ilacını ilk kez duydum, toplatılanlar yerine gelen demek ki. Ve o içerikli bir şeyi, bırak bebeğime, evde evcil hayvanım olsa ona vermezdim. Ferrumuda aynı sebeple kullanmıyorum paraben gibi müthiş bir düşman var.

saol cnm..bunu söylediin iyi oldu..dediiğini yapıcam..geççek gibi değil yaa hırıl hırıl hala nasıl bi balgamsa..ya sümükleri çekerken artık ağlamaya başladı sevmiyo bnde zarar mı veriyorm diye korkuyorm ama napiim dolu burnunun içi çektikten sonra rahatlıyo brz..bayada çıkıyo..2 saatte bir burnunuda mı çekiim?

Herkese geçte olsa günaydın;
geçmişi okumadım henüz birazdan bakıcam.Hafta sonu c.tesiden yola çıkıcaz önce Gebze'ye ordan geldikten sonra da Bursa'ya gidicez iki tane düğün var.Böyle olunca işler bitmek bilmiyo sabah Uras'ı uyutup camları sildim işe gelmeden gidince kalanları yapıcam artık.Uras şimdi dinlenme odasında uyuyo:)))Bir sürü ütü var evde beni bekleyen ve daha oğluşun çamaşırları yıkanmadı bileÇalışan anne olmak zormuş ama yakında ben kendimce ayarlarım artık herşeyi biraz daha düzene girer herşey...

önce çekip sonra serum fizyolojik boca ettim ben, doktor öyle söylemişti

Biberonla anne sütü veren arkadaşlar ne kadar viryorsunuz en fazla?Tamam her bebek farklıdır ama ben yeni yeni biberonla vermeye başladım zaten daha alışma aşamasındayız en fazla 40ml içti.doyması için ne kadar gerekir acaba?

valla bn 1 aydan fazladır veriyorm hem süt hem mama en fazla 120 cc içiyoki çok aç olduunda artık onuda almak istemiyo çocu zmn 45-50-60 yetiyo bzn..kafasını çeviriyo hmn.

özgecim kilosunu 56 ya böl, ihtiyacı olan miktar çıkıyor, garanti olsun diye onun 30 cc daha fazlasını doldur. 40 cc yi eğer hiç emmeden içtiyse ve en son beslenmesi ile arasında 3-4 saat var ise yeterli değil.

4-5 aylık bebekler ortalama 120-150 arası içer çünkü.

valla bn 1 aydan fazladır veriyorm hem süt hem mama en fazla 120 cc içiyoki çok aç olduunda artık onuda almak istemiyo çocu zmn 45-50-60 yetiyo bzn..kafasını çeviriyo hmn.

Uras zaten zor alıyo bi kaç gündür çok açken verdik o zaman anca bitirdi içindeki sütü daha öncekiler hep çöpe gitti içim acıdı o kadar sağdım ve döküldü diye o yüzden azar azar veriyorum tabii zaten pek istemeden içtiği için biberondaki süt bitince bide anneye devam ediyoruz:)))

aynen ya ben bu yazıyı bebeğim yokken okumuştum hala her okuduğumda çok fena oluyorum((
benim ablamın sıpası emerek uyurdu hemde çok güzel emerdi sıpa 26 aylık bıraktı memeyi oda biraz zor oldu yusuf selim neden emiyo teyze senin memen acımıyo mu gibi sorular sordu haliyle uykusu gelince anne meme ver uykum geldi diyodu şimdide ystığını alıp geliyo annesi azıcık ağayında sallıyo hafifçe hiç sallamasada uyuyo zaten. benimki ise kucakta hemde yatay değil dik durucak paşa karnı toksa hemen uyuyo birde uykusu gelince kendine ninni söylüyo ııııı ıııı ıııı gibi biraz daha büyüyünca napıcaz bilmem ama şikayetim yok ben hep yeğenime özenirdim uyuma vw emme konusunu

çamaşır yıkanacak,onlar kuruyacak bir posta daha yıkanacak.ütü yapılacak.valizler hazırlanacak..ve alışveriş yapılacak..cuma geceside yola çıkılacak..ama yerimden kalkasım yok
bende bende bende öfff bayramdan sonra gitcez ama şimdiden halletmem lazım herşey bana bakıyo

Canım dediğin gibi yaptım 130cc çıkıyo 40cc bana da çok az geliyo zaten doymadığı beni emmek istemesinden belli ama yeni yeni alışıyo işe başladığım için ilk zamanlar bi damla bile içmedi hep dökmek zorunda kaldım azar azar vermeyi deniyorum şimdi en aç haliyle 40cc içti dün:)Biberona yavaş yavaş alışıyor işte,sabah 60cc vermeyi denedik içmedi hepsini ama memeye gelince emdi:))Ben o zaman yavaş yavaş 100cc vermeyi deniyim en az içtiği o kadar olsun bari...Bi de Uras 2,5 saat duruyo en fazla öyle 3-4 saat olmuyo beslenme aralığı...Gece uykusu hariç tabi.

biberon ile 120 cc içmeye başladığında gündüz 3 saatten önce acıktığı olmayacak. Aslında 5. ayınızı doldurmak üzeresiniz ideali 4-4,5 saat arayla beslemek ama her beslenemde karnı tamamen doymalı, genelde meme emerken açlık hisslerini bastırıp bırakıyorlar, 1,5 2 saat sonra yeniden istiyorlar. Biberonda ise içmesi gereken miktarı bir kerede içtiğinden 4 saat idare ediyor onu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…