2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

O kadar alıntı yaptım pc nin şarjı bittti gittiler yaaaaaaaa

Berna Selçuk düşmüş kıyamam bn ona canım ya çok geçmiş olsun ( evlilik resminiz de çok güzel maşallah size...

Aysel canım Güloş'u çok öperim aferin ona uykucu şirine :)) sizin de resminize bayıldım...

Dha okuyup da da hatırlayamadığm şeyler var...

Kızlar Lidya pek huysuz bugün, karnı ağrıyor ( neden bilmem, 2 gündür çok serin geceleri burası üşüdü mü acaba ama üzerini de örttüm, bilmiyorm nesi var bugün, 4 ten ber, şu msjı yazamadım düşünün (

Kadir gecemiz de mübarek olsun, dualarda buluşmak dileğimle...

bir sorum daha olacak bayannlar size sağlık ocağından kan damlası olarak VOLFAREN di sanırım ilaç yanımda değil şuan bebeğiniz için verdilermi ve kullanan varmı.İlacın üzerinde içeriği olarak krem esansı,parfüm,parafin yazıyor başka ilaç kullanan varmı tedirginim ve ilacı kullanmıyorum

1 ekime kadar uzattım ucretsiz iznimi. Bende Alp i yatağında uyutmaya çalıştıkta direniyor kimin kucağını bulursa orada uyuyor. Tracy hogg un uyku yöntemini bende denedim ama sadece 1 sefer yapabildim ilk guzeldi yatagina yatti oynadi derken aglamaya başladı sakinlesmeyince kucagima aldim sustugu an tekrar yatiriyordum fakat yatacagini anladigi an daha kafasini yataga koymadan aglamaya basliyordu. Normalde de alp cok aglayan bir bebek degildi, icim elvermedi onu oyle uyutmaya. Tracy her ne kadar bebegin aglatilmadigini iddia etsede benim icin ferber den farkı olmadı birinde ağlamasi icin dakika tutuyorsun ötekinde ağladıkca kucağına alıyorsun ama yine aynı. İkisinde de bebek ağlamarsan vazgeçip uyumaya karar veriyor ya da ağlamaktan sızıyor. kendimce bir yöntem geliştirdim bende tracy ninkine benzer bir yöntem ama çözdüm gibi uyku problemini.

ben oruç tutarken o kadar çok sütüm olmuştuki anlatamam arkadaşlar.akşam saat 7 de bi göğsümü emzirirken diğerinden akıyodu süt. şimdi hastayım tutamıyorum akşama doğru azalıyo çok sütüm Allah ramazanda çok yardım etti...tahin helva çok iii süt yapıyo bende.bi süre sonrada göğüslerdeki şişlik gidiyomuş ama süt oluyomuş yinede

bende kayseride okumuştum üniversiteyi,, o kadar çok gezerdikki bizde mağaza mağazaa o günleri getrdin aklıma walla arkadaşım :))çok özlemişim kayseriyi anılarım depreşti yine

Anneciği güzel kızının doğum gününü, senin canına can kattığı günü bende içtenlikle kutluyorum, Allahım sağlıklı uzun ömürler versin yavruna, yavrularına...

Ayyy geçmişi okuyordum da herkes aynı şeyleri yazmış.Uyku sorunu.Benimki de bir ilginç uyuyor.Akşamları erken yatırıyorum.8-9.30 arası mutlaka gece yatışa geçiyor,ondan sonra da bazen saat başı bazen 2 saatte bir kalkıyor.Ihlamayla kalkıyor hemen kalkıp emzirip yatırıyorum.Ama her kalkmada da emmek istiyoru diğer türlü ağlamayı kesmiyor.Emdikten sonra uyuyor.Dün gece artık 2 göğüsü emzirip öyle yatırıyorum.Bakalım belki de doymadığı için kalkıyor diyorum.Dün gece daha ii olduğunu farkettim.Ama denk gelmiş olabilir.Bu gece de böyle devam edicem.
Valla ben DELİKSİZZZZZ uykuyu özledimmm...

bu gün 5.ay için sağlık ocağına gittik.
kan damlasını tekrar sordum kullanmayı düşünmüyorum diye kan tahliline göre kullancam dedim.hemşire kan tahlili diye bi şey yok bebekler 5.ay dan itibaren kansız kalmaya başlarlar mutlaka kullnmalısın dedi.karar verdim kullancam.aç karnına ver,verdikten yarım saat sonra emzir dedi.hemen emzirirsen bulantı yapar dedi

vegoferon canım o ilacın ismi.
bizimki ferrum ama onda bi tek koruyucu olarak paraben var.
ilacı değiştir istersen o ne parfüm krem esnsı daha neler yaaa...

cnm zaten kendini belli ediyor gözünü ovalıyor esneemeye başlıyor bi kaç gün aynı saatte yatarsa zaten bu belirtileri göreceksin ben ferberi uygulamaya çalıştım pek başarılı olamadım yatılı misafirim çok olduğu için ve komşular sağolsun gürültüleri hiç eksik olmuyor...şimdide tracy metodu uygulamaya çalışacam

Bu akşam son anda bişey çıkmazsa bayram alışverişine gidecez.İlk bayram ,ilk bayramlık alışverişi nedense acaip seviniyorum

bizde yatık cnm annanemizde almış geldi kargo bugün çokkta cici bi elbise almış

bi kaç arkadaş yazmıştı bebeklerinin gece çok uyandığını bu sıralar zeynebimde 4 5 kez ağlayarak uyanıyor anlamadım niye olduğunu

Canım bize de sağlık ocağı vermişti beşinci ayda ben kullanmadım
Başkent üniversitesindeki doktoruma sordum
vermeyebilirsi dedi yerine her ün bir çay kaşığı üzüm pekmezi ver dedi.
Altıncı aydan sonra yumura sarısından da demir alabilir dedi.
hatta yedinci aydan sonra kırmızı et yiyecek demiri ordan da alabilir dedi.
Ve altıncı ayda kan tahlili yapıp bakıyorlar demir değerine ben bu cuma yaptırcam
dün doldurdu benim minnoş altıncı ayını
ben iki haftadır bir çay kaşığı pekmez veriyorum sabahları ve ferrumu hiç vermedim
bakalım ne çıkacak demir değerimiz

Kızlar kusura bakmayın görünce cevaplayım istedim
süt konusunda da uzun bir post yazmıştım
nerden çıktı bu kız niye işimize karışıyor derseniz uzaklaşırım :))
Bakıyordum öylesine örünce yazmadan geçemedim.

CANIM MAŞALLAH DİYELİM İNŞ. BÖYLE DEVAM EDER BİZİMKİNİN 2-3 GÜNDÜR UYKU DÜZENİ BOZULDU EMME İSTEĞİ GERİ GELDİ ŞÜKÜR ÇOK GARİP BİRİ DÜZELİO BİRİ BOZULUYO ((

ben ferber merber yapamıcam annem çok düşündüm bir defa denedim ve benlik bişi olmadığına kanaat getirdim, yapabilene brawo ama ben hayır..

BEN ÇOCUĞUMU HİÇ AĞLATMAM VALLA BÜTÜN GÜN KUCAĞIMDA GEZDİRİRİM AMA ÖYLE Bİ YÖNTEM DENEYEMEM. BİZİM OĞLAN 2-3 AYLIKKEN GECE3 DE EMMEK İÇİN KALKTI SONRA HİÇ UYKUSU YOKMUŞ GİBİ BAKMAYA BAŞLADI KARANLIKTA GÜLÜCÜKLER ATIYO BENDE NAPIYIM YATIRDIM YATAĞINA GIKI BİLE ÇIKMADI UYUDU ŞİMDİDE GECE UYKULARINDA VE SABAH ERKEN 7 GİBİ UYANDIĞI ZAMAN BEŞİKTE KENDİ UYUYO YADA UYANMADAN MIRILDANMAYA BAŞLAYINCA EMZİRİP BIRAKIYORUM BEŞİĞE AMA GÜNDÜZ VE AKŞAMLARI BÖYLE BİŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL...

BEN GELECEK AY TAKTIRICAM BU AY TAKTIRICAKTIM AMA İLK AYLARDA YOĞUN OLUYOMUŞ TATİLE DENK GELİR DİE ERTELEDİM.

BU DEDİĞİNİ PEDAGOG ADEM GÜNEŞDE SÖYLÜYO ÇOCUĞUNUZU AĞLADIĞI ZAMAN KUCAĞINIZA ALIN ARANIZDAKİ GÜVEN DUYGUSU OLUŞSUN BİDE MONTESORRİ EĞİTİM SİSTEMİNDEN BAHSEDİYO

BİZDE LİFE84 LE AYNI GÜN EVLENMİŞİZ :)

KIZLAR BU YAZI ÇOK HOŞUMA GİDİYOR SİZİNLE PAYLAŞAYIM

Sevgili anne ve baba,

Burada aglayarak yattigim yerde yanima gelmenizi bekliyorum. Neden gelmediginizi bilmiyorum ama cok yalniz hissediyorum.

Babannemin beni aglatmaniz gerektigini soyledigini duydum; bir sebepten benim icin iyiymis, boylece ikiniz de beni simartmamaniz gerektigine karar verdiniz.

Henuz karnimi doyurdum biliyorum ve simdi uyuma zamani ama ben kollarinizdayken kendimi cok guvende hissediyorum ve orada olmak istiyorum. Bedeniniz sicacik ve cok tatli kokuyorsunuz. Beni sikica tuttugunuzda kollarinizin arasinda guvendeyken, nefesinizin sakinlestirici ritmini ve kalp atislarinizi dinlerken uyumak cok kolay. Siz beni yukardan izlerken sevildigimi ve onemsendigimi hissediyorum. Fakat bu odada yalniz, uykumunun gelmesini beklerken cok mahzun hissediyorum.

Henuz hic bir kelimeyi soyleyemiyorum, o yuzden aglamaya basliyorum. Bu benim yardim isteyebildigim tek yontem; bunlar benim size ihtiyacim oldugunu soyleyebildigim yegane kelimelerim. Beni dinlediginiz zaman cok heyecanlaniyorum ama simdi neden beni dinlemediginizi bir turlu anlamiyorum.

Bu nedenle, beni kucaginiza almaniz icin sizi cagirmaya devam edecegim ama lutfen cabuk gelin. Korkarim daha fazla aglayamayacagim, vazgecmek uzereyim. Daha fazla aglamak icin cok yalniz hissediyorum ve hala geleceginizi ummak icin cok yoruldum. Bu odada kendimi iyice ihmal edilmis hissedecegim. Hic sevilmemis, terkedilmis, cok yalniz... Bu dogru olmayabilir ama burada gelin diye yalvarmaya devam ettikce ve aglamalarim cevapsiz kaldikca boyle hissediyorum.

Bir dahaki sefere, bu kadar uzun aglamamayi bilecegim. Duyasiniz diye bu kadar cok cabalamayacagim ve gelmeyeceginizi cabucak ogrenecegim. Ve belki de oyle bir gun gelecek ki hic aglamayacagim. O zamana kadar umrunuzda olmadigini ogrenmis ve ihtiyaclarimi size duyurmaya calismaktan vazgecmis olacagim. Umut etmeye devam etmeyecim ya da size uzgun oldugumda bana yardim edeceginize dair guvenmeyecegim. Babannem kendi kendimi yatistirabildigim icin cok gurur duyacak ama vazgecmenin neden iyi birsey oldugunu bilmiyorum. Belki bir gun anlarim.

sonunda aglamak icin cok bitkin dustum ve uykuya daliyorum. Biraz garip nefes aliyorum; hala nefes alamayacakmisim gibi hissediyorum. Sanirim bu kadar uzun sure aglamamam gerektigini bilmeliydim. Bir dahaki sefere bilecegim.

Saygilar,

Bebeginiz

canım nerde oturuyosun bizim dr.muzda çok iyi oğluma yapılan muayeneyi anlatıyım size :)

asistan hemen soyuyo kilosuna boyuna bakılıyo sonra dr. amcamız geliyo asistan oğlumu kucağına alıyo göğsü dinleniyo sonra omuzuna yaslıyo sırtı dinleniyo yine kucakta kulağa boğaza bakılıyo bu arada pipiye yumurtalıklara bakılıyo şikayetlerimiz dinleniyo dr. amcamız muayene ederken bol bol öpüyo keyifli bi muayene oluyo onun için her seferinde rutin olarak bunlara bakıyo kilo ve boy durumuna bakıyo gibi isteyen varsa deneyebilir ataköy hastanesi murat turan

sütü azalan anneler ben bi araştırma yaparken bunu bulmuştum

Bu ayeti[1] bir kâğıda yazarak göğsünüzün üzerinde taşıyın. Oldukça etkili ve faydalıdır:

"“Fîhâ enhârun min mâin ğayri âsinin ve enhârun min lebenin lem yeteğayyer ta’muhu ve enhârun
min xamrin lezzetin lişşâribîne ve enhârun min aselin musaffen ve lehum fîhâ min kulis semerât."

[İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden vardır.]

yaptımda sütümde artış oldu ama duadan mı yoksa yediklerimden mi orasını bilemiyoruim 1 haftadır falan duaa-ları koymuyorum göğüste terleyip yırtıldı şimdi tekrar yazıp bantla muhafaza yaparak koyucam sizinle paylaşıyım istedim ramazanın beraketi meleklerimizin hatırına bizim sütlerimiz içinde olur inş.

işte bu gözünü seviyim yau millet misafir misafir takılıo,
okuyo okuyo tırsıp kaçıo yazın ayol yazınn hayır yani olan
kişilerden sıkıldıgımızdan falan deil herkesde bilio birbirimize doyamıoruz
ama yeni yüzlerde istioruz, burdaki bilgileri paylaşımları okuyup işini görmek
için girmesinler, gelsinler yazsınlar tanıyalım sevelim kaynaşalım yahuu
şimdi ben yazarım kmse bana cevap vermez burdakilere baksana hepsi kanka
olmuş bu saatten snra beni napsınlar die düşünüo olabilirsiniz düşünmeyinnn:)
einstein şmdi muhtemelen seni bernysta enişten
die okuyacaktır D o muhabbeti biliomuusun bilmem ama nickini görünce hemen o geldi aklımaDD

Bebek yeni doğduğunda mememize yapisik vaziyetteydi, biraz az emsin diye uğraşıyorduk. Simdi de biraz fazla emsin neden emmiyor diyoruz. Herkese bol sutlu günler ve emmek isteyen bebekler diliyorum.

evet anacım yani kadere bak..o gün ilerde tanışcamızdan hatta aynı ayda doğum yapcaımızdan habersiz aynı gün evlenmişiz..

saol cnm sizede geçmiş olsun nasıl lidyacık şimdi
Selcuk dusmus cok gecmis olsun.Allah beterinden korusun..
amin cnm saol..

hyr cnm eğer enişten olsaydı anştayn diye okurdum..anştaynları düzgün okuyabiliyorm..enişteleri okuyamıyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…