- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #63.981
Merhaba arkadaşlar sütüm bitio diye yazmışsınız bendede aynı sorun var çok üzüldüm birden bire oldu çünki bi gün doluysa göğsüm bi gün boşalıyo.strese bağlamıştım ben ama 5.aya girdik normalmidir dr a gitsemmi acaba? ek gıdaya geçince hepten kesilir diye korkuyorum 2 yıl emzirmeye devam edin diyorlar.dere otu,kısır,soda bildiğim ne varsa süt artırıcı yiyorum ama ne fayda.Benim gibi olan varmı aranızda bebeğim açlıktan ağlardı aç kalsaydı eğer acaba ben sağamasamda bebeğim emerken süt yetiyo olabilirmi.:2:
Canlarımmm kadır gecemız mubarek olsun ınsallah,bende bgn allah kabul ederse orucluyum,klıse olacak ama yemegı aramıyorum,benı susuzluk vuruyo:)
aysımanın bayramlıklarını aldık bızde,teyzesıde almıs...havalar soguk oluyo burda gecelerı,o yuzden 12tane hırka aldım ve gerı kalan seylerı tamamladık...
Topuklu ayakkabının esamesını unutan ben,bu bayram topuklu ayakkabı gıcem,ınadım ınat k.cım ıkı kanat hesabı cok kararlıyım...
Yarın tekrar bakıcam magazalara...
Kızlar ben sagmıyorum ama sutumun azaldıgının bende farkındayım,ek besınlere gectık ama aysıma emmeden kesınlıkle durmuyo...
Aysımada gulnıhal gıbı son bır haftadır kendıne harıka bı duzen olusturdu,uyku duzenı yanı...o uyuyunca bende kafamı dınlıyorum,dananın cenesı hııc durmuyo:)
bir sorum daha olacak bayannlar size sağlık ocağından kan damlası olarak VOLFAREN di sanırım ilaç yanımda değil şuan bebeğiniz için verdilermi ve kullanan varmı.İlacın üzerinde içeriği olarak krem esansı,parfüm,parafin yazıyor başka ilaç kullanan varmı tedirginim ve ilacı kullanmıyorum
hımm.. bu daha mantıklı geldi bana, denemekten başka çare war mı, yok, ozaman deniyoruz ve burdan paylaşıyoruz..
bu arada herkese soruyorum, bebekleriniz kaç saat uyanık kalıyor iki uyku arasında? kaç saat olunca yatağa koyuyorsunuz???
Bu akşam son anda bişey çıkmazsa bayram alışverişine gidecez.İlk bayram ,ilk bayramlık alışverişi nedense acaip seviniyorum
bu gün 5.ay için sağlık ocağına gittik.
kan damlasını tekrar sordum kullanmayı düşünmüyorum diye kan tahliline göre kullancam dedim.hemşire kan tahlili diye bi şey yok bebekler 5.ay dan itibaren kansız kalmaya başlarlar mutlaka kullnmalısın dedi.karar verdim kullancam.aç karnına ver,verdikten yarım saat sonra emzir dedi.hemen emzirirsen bulantı yapar dedi
CANIM MAŞALLAH DİYELİM İNŞ. BÖYLE DEVAM EDER BİZİMKİNİN 2-3 GÜNDÜR UYKU DÜZENİ BOZULDU EMME İSTEĞİ GERİ GELDİ ŞÜKÜR ÇOK GARİP BİRİ DÜZELİO BİRİ BOZULUYOSöyleyim mi söylemeyim mi diye düşünürken söylüyorum Gülnihal 4 gündür gündüz ve gece uykuları dahil kendisi uyuyor yastığıyla ve battaniyesiyle battaniye illa yüzüne değecek ve yastığa sarılı olacak Günlihal uykusu gelmeye başladımı yatağına koyuyorum ve yaklaşık 15 dk sonra paket hazır.inş bunu huy edinir ya çok mutlu oldum bu huyuna pazar günü ben hazırlık yaparken o kendi kedine oynadı uyudu misafriler geldiği zamanda uykusu gelmişti yatağına bıraktım sonra uyudu öyle.İnş buda ters tepmez ben onun neyini övsem o huy değişiyor çünkü
Bide kızımın dedesi yok hem benim hemde eşimin babası hayatta değil,amcam te Azerbaycandan Gülnihale bayramlık göndermiş dedesi olarak çok sevindim çok duygulandım
ben ferber merber yapamıcam annem çok düşündüm bir defa denedim ve benlik bişi olmadığına kanaat getirdim, yapabilene brawo ama ben hayır..
Ben o çatala çıkmaktan korktuğum kadar başka bişiden korkmuyorum bayılırım kesin çok korkuyorum taktırmaya o yüzden ok.devam:)Canım 4 gündür hayret edilecek şekilde bi düzen oturtmuş durumda Gülnihal,Gülnihal diyorum çünkü biz bişi yapmadık düzen için.
Sabah saat 8 de uyanıyor saat 10 en geç 10:30 gibi uyuyor 12 de fln kalkıyor öğlen ben gidip emziriyorum 14:30 gibi uyuyor 5 gibi uyanıyor ve 9 da akşam uykusuna yatıyor bi tek dün gece sahurda emmek için uyandı ve uyudu hemen böyle işte
Pedagog Akova 0-3 yaş döneminin, bebek ve çocukların özgüvenlerinin gelişiminde çok önemli bir zaman dilimi olduğunun altını çiziyor. “Yalnız bırakılan ve sürekli olarak ağlamasına izin verilen bebek, ihtiyaçlarının karşılanmadığını düşünerek hem anne ve babaya hem de dış çevreye karşı güvensizlik geliştirebilir” diyor.
Sanılanın aksine bu devirde anne-baba olmak çok zor. Her kafadan bir ses çıkıyor, herkes bir şey öneriyor. En iyisi siz herkesi dinleyin ama içgüdülerinizi göz ardı etmeyin. Çünkü hiçbir uzman bebeğinizi sizden iyi anlayamaz.
BİZDE LİFE84 LE AYNI GÜN EVLENMİŞİZ :)AMin cnmm,kesinllikle al babet yorulduğun yerde çıkarırsın bayadır giymediğin için zor olur bide bebeiş var kucak ister fln
Canımm maşalahhhayır ben günler ne öabuk geçti ona mı yanayım resimlerde inceciğiz ona mı yanayım anacımmmm
Bu arada kızlar resimler aynı gün çekilmiş bu arada biz Bernayla aynı gün evlenmişiz
slm annişler. kızımı geçen hafta kontrole götürmüştüm. meyve suyu yoğurt vs. geçeceğiz dedi o kadar hızlı anlattı ki yarım yamalak not alabildim. özel hastane de olsa yok işe yaramıyor. hemen üstünü çıkar tart baş - boy ölçümü. liste halinde sorularla gittim ama çoğu havada kaldı. damağı kaşınıyor jel önerir misiniz diye sormamla reçeteye yazması bir oldu. neyse eve geldim prospektüsü okudum. 2 defa üstüne basa basa 6 aydan küçük çocuklarda kesinlikle kullanmayın diye yazıyordu. bu durum hiç hoşuma gitmedi. zaten doktorun odasından daha çıkmadan giyinirken diğer çocuğu çağırıyorlardı. aceleleri var gibi. araştırmalarım sonucu özel bir doktora gitmeye karar verdik. bugün görüştük gayet iyi geçti. her şeyi anlattı beslenme listemizi oluştuırdu. ve ne jel ne de krem kesinlikle kullanmayın dedi. yarından itibaren meyve suyu ile başlıyoruz bakalım kızım nasıl tepki verecek .
Canım bize de sağlık ocağı vermişti beşinci ayda ben kullanmadım
Başkent üniversitesindeki doktoruma sordum
vermeyebilirsi dedi yerine her ün bir çay kaşığı üzüm pekmezi ver dedi.
Altıncı aydan sonra yumura sarısından da demir alabilir dedi.
hatta yedinci aydan sonra kırmızı et yiyecek demiri ordan da alabilir dedi.
Ve altıncı ayda kan tahlili yapıp bakıyorlar demir değerine ben bu cuma yaptırcam
dün doldurdu benim minnoş altıncı ayını
ben iki haftadır bir çay kaşığı pekmez veriyorum sabahları ve ferrumu hiç vermedim
bakalım ne çıkacak demir değerimiz
Kızlar kusura bakmayın görünce cevaplayım istedim
süt konusunda da uzun bir post yazmıştım
nerden çıktı bu kız niye işimize karışıyor derseniz uzaklaşırım :))
Bakıyordum öylesine örünce yazmadan geçemedim.
Canımm maşalahhhayır ben günler ne öabuk geçti ona mı yanayım resimlerde inceciğiz ona mı yanayım anacımmmm
Bu arada kızlar resimler aynı gün çekilmiş bu arada biz Bernayla aynı gün evlenmişiz
bende bende, burdaki sohbet hiçbiyerde yok kızlar, elde kalanlar sizde gitmeyin emi ?
saol cnm sizede geçmiş olsun nasıl lidyacık şimdiBerna Selçuk düşmüş kıyamam bn ona canım ya çok geçmiş olsun( evlilik resminiz de çok güzel maşallah size...
Kızlar Lidya pek huysuz bugün, karnı ağrıyor( neden bilmem, 2 gündür çok serin geceleri burası üşüdü mü acaba ama üzerini de örttüm, bilmiyorm nesi var bugün, 4 ten ber, şu msjı yazamadım düşünün (
Kadir gecemiz de mübarek olsun, dualarda buluşmak dileğimle...
amin cnm saol..Selcuk dusmus cok gecmis olsun.Allah beterinden korusun..
işte bu gözünü seviyim yaumillet misafir misafir takılıo,
okuyo okuyo tırsıp kaçıoyazın ayol yazınn hayır yani olan
kişilerden sıkıldıgımızdan falan deil herkesde bilio birbirimize doyamıoruz
ama yeni yüzlerde istioruz, burdaki bilgileri paylaşımları okuyup işini görmek
için girmesinler, gelsinler yazsınlar tanıyalım sevelim kaynaşalım yahuu
şimdi ben yazarım kmse bana cevap vermez burdakilere baksana hepsi kanka
olmuş bu saatten snra beni napsınlar die düşünüo olabilirsiniz düşünmeyinnn:)
einstein şmdi muhtemelen seni bernysta enişten
die okuyacaktırD o muhabbeti biliomuusun bilmem ama nickini görünce hemen o geldi aklıma DD
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?