2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

AYYYYYYY hemde ne olay. Allah korusun valla hemde bebek kucağında yaşadığın panik. çok şükür bişey olmamış.ferah tut içini.

benim kızımda 15mart doğumlu:))) 15inde sağlık ocağına rutin kontrole götürdük 7800kilosu boyu 70cm dedi ama aceleden ölçtü doğrumu pek güvenmedim. benimde sütüm iyice azaldı tek öğün anne sütü alıyorsa gerisi aptamil mama veriyrouz. çok dönüyor.bıraktığım gibi bulamıyorum.şimdi bağırmayı öğrendi bağırıyor sonra benmi yaptım der gibi şaşırıyor etrafına bkaıyor.

:)) benim oğlum 9 kilo 68 santim. ama hiç kilolu bir bebek gibi durmuyor. emekle me pozisyonu alabiliyor. ama ilerleme yok çokk çabalıyor sonra başaramayınca çığlığı basıyor. ve sürekli salyamız var. üstümüz sürekli ıslak . bende aptamil veriyorum. ve televizyona karşı aşırı tepkili. her şekilde tv ye bakmayı başarabiliyor. bu yüzden oda bile değiştirmeyi düşünüyoruz. birde ayakta tutmaya çalışıyorum ellerinden tutarakparmaklarının üzerinde duruyor. asla tam basmıyor. bu durum normal mi bilmiyorum.

Sağa sola dönmeyi baya ilerletti cnm ben ondan önümüzdeki ay emekleme performansı bekliyorum:)Ah bi dili olsada konuşsa neler anlatacak o çenesi hiç durmuyor habire bişeyler geveliyor ağzında hiç olamdı değişik bi çığlık atıyor ama keyifli çığlık

bizimkininde sürekli eli ağzında salyalar akııyor dişini kaşıyınca iyice bastırıyor demekki çok kaşınıyıor. bende elelrinden tutunca basıyor hattaaaaa ilerletince bir kaç adım atıyor:) ben 7aylııkken ayağa kendim kalkmışım herkes anlatır kızımda bana çeekerse erken yürür:) tv ye bizimkide acayip meraklı ben çevirdikçe bakıor napsak acaba nasıl engellesek.

istanbulda ne heyecanlı günler yaşıyorsunuz ben küçücük bir ilçedeyim altı yılda tek olan olay dışarıdan çalışmaya gelen bir işçinin annesini bıçaklamasıydı polisler boşluktan sıkılıyorlar gelen kaymakamlar 5- 10 kilo alıp gidiyor beynimiz küçülecek burda:)
bu arada geçmiş olsun hepinize

tv olayı kötü. asla seyretmesini istemiyorum. bebeklerin yavaş gelişiminde çok etkiliymiş. yani tv seyretmek yok. öyle yapacağız. ben çalışıyorum anneannesi bakıyor sürekli arayıp tembihliyorum tv açmayın diye. akşamları bizde sürekli oğlumla konuşma halinde olmaya çalışıyoruz. babası sürekli anlatıyor. bak bu karpuz oğlum rengi kırmızı kokla bakalım bi gibi. sürekli anlatıyoruz. tam olarak yere basıyormu ayakları . yada parmaklarının ucundamı duruyor bebeğiniz.

benim kızımın da 5 ayı dün bitti 7300 g 67 cm bizimki de bağırıyor konuşuyor kendince ters dönebiliyor her geçen gün daha uzun süre yüzüstü durabiliyor ve bu durumdayken ayaklarıyla sürünmeye çalışıyor destekli oturuyor ne bulsa ağzına götürüyor şu anda da çok sinirli anne o klavyeyi bırak benle ilgilen diyor :)

ayy ayselcim dikkat et kendine Allah korusun çok geçmiş olsun

ay aysel neler oluyo size anam..iyiki bişi olmamış..cnm bnm nasıl korkmuşsundr..eee bombamıymış

BENDE çalışıyorum kayınvalidem bakıyor.şimdi yaz diye pek açmıyolar gündüzleri akşamları zaten ben ilgileniyorum bende izlemiyorumki oda izlesin bazen haberle bakıyorum o kadar. konuşmak çok önemli bizi anlıyor. sabiha keskin paktunanın kitaplarını aldım anneye güvenli bağlanma ve çalışan anneler için olanları aldım yarın okumaya başlayacağım.
ewet ayakları baya bildiğin sert basıyor adım bile atıyor birkaç tane ama ben yaptırmıyorum fazla yorulur ve kemiklrine belki baskı olur diye.

benim oğlum parmaklarının ucunda duruyor yere tam basmıyor. bunu hemen öğrenmem gerek olması gereken süreç bu mu yoksa ne( bir arkadaşım benim kızımda balerin gibi duruyor parmakalrının üstünde 7 aya giriğimizde tam basmaya başlamıştı demişti. tabi bebekelri kıyaslamamak gerek gelişimleri ile ilgili çünkü her bebek başka bir şeye odaklanırmış. bazısı hızlı yürür bazsısı daha çabuk konuşurmuş.

Asılsız ihbar hiç bişi çıkmadı pff
Bu arada kızlar Gülnihal desteksiz oturuyor ,oyuncaklarıyla oynarken oturarak oynuyor dikkati dağılıca yada bize bakıp gülünce görüntüsü pizza kulesi gibi oluyor ama

Bide o kadar gerildim gerildim kayınvalidem gelmiyor sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim,Annem gidecek Gülnihale kuzenimin eşi bakacak ,her sabah götürecem akşamları alıcam neyseki arada bi 15 gün iznim var eylül ayı içerisinde kullanıcam .

maşallah ya..bn daha hiç oturtmadım Selçuğu..sadece kucaımda oturtuyorm..desteksiz oturması için daha erken sanırm erkek çocuklarda farklı oluyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…