- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #64.501
Selçükümün son fotoları..daha çektikçe eklerim..dedesinin öyle parmağı varki küçük bi ağaç gövdesi gibi..çocukda dişlerini kaşımaya uygun buldu..
Eki Görüntüle 495537 Eki Görüntüle 495538 Eki Görüntüle 495539 Eki Görüntüle 495540
çok hoşuma gitti gülnihal in bu halleri, gözümün önüne getirdim bebişimi yaa canım benim, keşke gökalp de böyle çabalar içine girse, danacık yatıyo dönüyo sonra ıhıııııııııııı dye ağlamaya başlıyo, kurtarın benii dicek konuşabilse :))Evden geliyorum Gülnihal iyice delirdi artık elde avuçda durmuyor bu kızz
tırmanıyor resmen yere bi çarşaf açıyoruz ama Gülnihaş 5 dk sonra ya masanın altına giriyor ya iki koltuğun arasına sıkışıyor,yataığna koyunca alan dar geliyor beşiği sallıyor resmen kenarlıkların altından ayağını çıkarıyor oralara sıkışıyor sonre eyiiii diye bağırmaya başlıyor,bi destekleyici bulsun odan tutunup oturur pozisyona geliyor ,banyo yaptırırken küvetin kenarlarından tutup oturuyor ,yatırmak namümkün daha bi sürrü şey hep ilgi alaka hep oyun istiyor annem isyanlarda
Selçükümün son fotoları..daha çektikçe eklerim..dedesinin öyle parmağı varki küçük bi ağaç gövdesi gibi..çocukda dişlerini kaşımaya uygun buldu..
Eki Görüntüle 495537 Eki Görüntüle 495538 Eki Görüntüle 495539 Eki Görüntüle 495540
Selam kızlar ben geldim;
Bayramda Trabzondaydık , buraya geldim bunalıma gırdım resmen. Trabzonda bıldığınız elyaf yorganlarla uyuduk bır serindi ist sıcagından sonra
süper geldi fakat yıne sıcagın içine düştük, evin sokağına girdiğimiz an bunalıma girdimMehmet Can ı hava çarptı orada paso uyudu. Hele ilk gün bahçede
gezdırmeye cıkardım mayıstı baygın baygın etrafına bakıyor ilk defa bu kadar yeşili bı arada gördü tabi:) o kadar uyudu ki sırf Mehmet Canı görmeye gelenler
2 defa geldıler uyanması için:)
Buda oğlumun bahçe keyfi
Eki Görüntüle 495486
evt Fulyacım Sapancadayım..Selçüküm memeyi bırakalı çok oldu..sağıp veriyorm..artık bi sbh bide gece sağıyorm anca 100 cc çıkıyo..azaldı yani baya..gündüzleri muhallebi, meyve püresi, sebze çrbası, yourt fln veriyorm..gece sadece süt veriyorm..ek gıdaya baya baya geçtik..Selçukda baya büyüdü ztn 1 yaşnda gibi duruyo maşallah :))) sn napıyosun cnm sizin ne durumda? bn pek geçmişi okuyamıyorm..vaktm olmuyo
bn çöpe attm onu..annemde hbrlerde izlemiş ve bnde hmn attm..
Selam kızlar ben geldim;
Bayramda Trabzondaydık , buraya geldim bunalıma gırdım resmen. Trabzonda bıldığınız elyaf yorganlarla uyuduk bır serindi ist sıcagından sonra
süper geldi fakat yıne sıcagın içine düştük, evin sokağına girdiğimiz an bunalıma girdimMehmet Can ı hava çarptı orada paso uyudu. Hele ilk gün bahçede
gezdırmeye cıkardım mayıstı baygın baygın etrafına bakıyor ilk defa bu kadar yeşili bı arada gördü tabi:) o kadar uyudu ki sırf Mehmet Canı görmeye gelenler
Buda oğlumun bahçe keyfi
Eki Görüntüle 495486
Kuzeyde cok temız harclık topladıı bız ona parasıyla bısey almadık kumbarası var ve hesabı var her ay kumbarasında bırekn bara banka hesabına yatıo benden zengın oldu oglum:))Aysıma bayramda ıyı harclık topladı:) onun harclıgıyla kızıma bıse almak ıstıyorum ya salıncak ya hoppala yada baston puset alıcam ama hangısını alıcam bı turlu karar veremıyorum...
Bebek arabamız var aslında ama cok agır ve hıc pratık dııl..
Salıncakta ne kadar durur bılmıyorum,gecen bı arkadasın evınde vardı bındırdım bıraz ama sonrasında kıcıyla ıttıre ıttıre asagıya cektı kendını...
Acaba hoppalamı alsam dıyorum ama kıracı oldugum ıcın tavana falan monte edemem,su kendınden asılı olan hoppalalar var ondanmı alsam acep,yurutec gıbı dıılmı kızlar oda yaaa hanı yurutec zararlı falan dedıkya,hoppalada zararlı olmasın sakın..
Ayde gadalarını aldıklarım bana bı akıl verın
Ahh canım yaa banada dogum ustune bı kadın geldı tanıdık cook yakın bır arkadasımn evıne 10 sendr gıdıo ve onun abısının evınede neysee geldı aynen boyle seyler anlattı 14 yasında amcasının ogluyla evlendırılmıs dayak yems 3 cocugu var vs vs 30 yasnda kadın 16 17 yasında cocugu var vs neysee okdr acıdımkı halınee bıraz daha anlatsa ıstedıgını gotur neye ıhtycn varsa soyle dıcktm neyseeeeeee kadın evı guzlce temzledı benm kocam cok yoruldu ve durumunu duydu dıyee ıstedıgı paradn bıraz daha fazlasını verdı bır kutuda cıkolata verdı gec oldugu ıcınde evıne kdr bırktık ıyı guzel bısey yok ertesı gun rımelımı bulamadm ara ara araaa yok anam yok yanıı neyse dedım bı rımelemı tenezzul etck dıgerlerı var o yok ama hepsı bı yerde esımde kıbrstan gelrken alms barı gıt otekılerı al be kadın neyseee kocam adıorum kocm yok olmaz almaz dedı dedım ok ben dun buraya koydugm rımelı kaybettm zaman gectı parfumlerımn ıcınden bırının eksık oldugunu farkettım zaman gectı gunlk bır kolyemın yerınde olmadıgını farkettım bunlrı hep sonradn farkttım konduramıorum cunku cok yakn arkdsma gıdıoo hanı oyle bısey olsa benı orda hep goruoo ne yuzlee ne cesretle ama o almadıda nolduu ımkan yok o aldı gunahınımı alıorum dıyede hala bazn kendımı sucluorum ama bukdrda olmaz ve suan hala arkadsıma gıdıoo ben utancımdn soramadm bılee bende mallık var kabul edıorum:)))bende geldm aslında okuyodum ara ara ama bi türlü yazmaya fırsat bulamadım çok sessiz buralar çokkkkisoldecim bence baston puset al çünkü salıncak artık kar etmiyo emekleyecekler 1-2 aya kadar hoppala konusunda ben tereddütlüyüm yürüteçe zaten koymam bence puset almalısın bu arada geçen haftalarda bahsetmiştim evime bi kadın geldi temizlik için diye hayat hikayesini falan anlatmıştım hatırlayanlar vardır.Temizlikten 1 hafta sonra yüzüklerimin olmadığını farkettim bir de kolyem yok çok üzüldüm evde aramadığım yer kalmadı temizlikten bi gün önce kayınvalideme giderken takımıştım ama sonra naptığımı hiç hatırlamıyorum oraya da baktık çıkarabileceğim her yere baktık yokk yokk o kadın aklıma geldi önce şikayetçi olacaktık ama ya o almadıysa diye o vebali almak istemedik
maddi değeri evet vardı ama manevi değerleri daha fazlaydı kolyemi de annem doğumumda almıştı.Bayramın son günü kadını aradım temizlik yaparken gördünmü falan diye kadın çok sakindi yok görmedim dedi evde kameralar olduğunu ve cuma günü inceleneceğini söyledim aa o zaman nasılsa çıkar dedi sonrada konuyu değiştirdi ne düşüneceğimi bilemiyorum inşallah o almamıştır,napabilirim başka billmiyorumki dua ediyorum sadece hala içim yanıyo yaa
o kararlı insan profilinden bende istiyorum nolurr yaaa :))
vallahi bende hiç kasmıyorum kassam belki 3-5 bişeler gider ama diyorum ya zerre azim yok bende, neyime güveniyorsam :)
eyy maşallah Allah artırsın bebegim azmini,hedeflediğin kiloya ulaş inşallah. Sen beni zayıf görüyorsun tatlım vallahi zayıf değilim. Bak Mineye sor en çok o gördü devasa bir göbeğim var, sonra tosun gibi kollarım var, şimdi birde baldırlarım kocaman olmaya başladı,hatta oldular desem yeridir. cücük kadar boyla 66 kiloyum ve hepsi hamilelikten önceki veremediğim ve hala verilmeyen kilolar
Bayıldım bu sarı uşağaaaa masallahh nalan cok tatlı olmus bu oglannSelam kızlar ben geldim;
Buda oğlumun bahçe keyfi
Eki Görüntüle 495486
sende benim gibi kuzucum. Bende hamileliğimde 4.5 kilo aldım. Doğumda 8 kilom gitmişti şimdi 2 sini geri aldım. Ne karışık anlattım beYani sonuç olarak şuanda hamile kaldığım kilodan 3 kilo zayıfım amaa aslında vermem gereken tam 10 kilom var :)
Bebeğimm bende 1.60 ım işte biz senle zaten mini mini miniler olarak herhalde topikteki en ufaklarızBen hep tombiştim ama tombiş bak şirin şirin :) Ama artık direkt balina oldum. Bende dün tartıldım 66 çıktım. Ama işte bizim ideal kilomuz 55 :) Bana azim mazim gelmedi az önce gittim 1 tane baklava yedim ohh, şimdi de cornflakes. Napim beslenmemi düzene sokamadım ki. Şöyle oturup kahvaltı öğle yemeği anlayışı kalmadı. Akşam da kocacım gelince Alya izin verirse yiyorum,yoksa hızlı hızlı ne kaparsam :)
Nalan hoş geldin cnmm,Mehmet Can ne kadar tatlı olmuş öylee yirim ben onuSelam kızlar ben geldim;
Buda oğlumun bahçe keyfi
Eki Görüntüle 495486
Aysel ya ben 1.55 boyla 61 kiloyum işin ilginç yanı ben kendimi çok çağla şıkel bir anne görüyordum:) ta ki fotoğraflarda kendimle yüzleşene kadar :) Bildiğin sibel can kollu bır tip olmuşum. Acil kilo vermem lazım. En güzeli yürüyüs aslında hem sıkılaşıyorsun hem inceliyorsun . Ben nette pilatesle ılgılı videolar buldum aslında hiç de fena değil aletler olmadan bi kaç hareketını yaptım karın bolgemin yandığını hissetim şimdi alet edevatını alıp her gün 1 saat yapmak istiyorum evde. ilgilenen olursa adresi veriyim güzel videolar var
Pilates Videoları, Pilates Dersleri, Pilates Eğitimi , Ebruli Pilates: Ebru Şallı Pilates Dersi DVD 4
Ayhh Bernaaa bu tam ısırmalık olmuşşşşSelçükümün son fotoları..daha çektikçe eklerim..dedesinin öyle parmağı varki küçük bi ağaç gövdesi gibi..çocukda dişlerini kaşımaya uygun buldu..
oooo Bayanlarda burdymıss sızı sızıı:))) Esıme uyucam dedımm bana dondurma getrme dedım ama uyumadm gecmısı okudum sımdı gel bana dondrma getr dıcem hı hıı bunu ben dıcem:))))
arkadaşlar şimdi demir damlası verecekmiyiz bebeklerimize? vereceksekte hangisini vermemiz daha uygun. çanakkalede doğru düzgün bi doktor yok.istanbula 45 gün sonra döneceğim kafam çok karıştı? siz ne veriyosunuz
bnm babamında eskiden öyleydi..artık bıraktı Allahtan..ama NUr öyle bi parmakları varki bükemiyo artık panda gibi oldu iyiceo mama yiyen ağzını burnunu koparırırımm senin erkekkkkkk
huahuahua babaların parmağına ağaç gövdesi denmez künah künah taş olursun gızDD
bnm babam öyle bişey yapsa anında elinden kaparım cünkü benmde babamın eli koca bir küllük gibiD
babamın elini öptükten sonra elimde küllük kokusu kalıoDD
saol Bahar teyzesi Gökalp kankasının izinde gidiyo :))maşalla kuzucuma yaw kız berna koca herif olmuş ya selçuk.. gitgide daha da yakışıklı oluyo paşam ..
büyüdü Miraycım valla Sapancaya gelince birden serpiliy çocuk..havasından mı suyundan mı nedirkız Berna ne kadar büyümüş maşallah böcük seniiii yaaaaaaaa
Boşver Fulya emsinde gece emsin..onun için önemli..gece demekki ihtiyacı var daha çok kalkıyo..bnde sağdığım sütü gece veriyorm valla..daha faydalı olur diye..kilosunuda takma doyuyo demekki sesi çıkmıyo..maşallah..emsin emsin boşver..bnde gece 2 kre kalkıyorm..sütümü verebilceim için heycanla kalkıp veriyorm valla..gündüz bide gece sağıp 2 kere verirm gece..ben hala meme veriyorum halada cebelleşiyoruz gece uyku düzeni yok ne yazıkki çünkü gündüz az emiyo diye gece verdim hep alıştı oda gece 3kere veriyorum bayada emiyo o şekilde telafi ediyorum..ama gücüm kalmadı bu ayda gece nerdeyse deliksiz uyuması gerekirken 3 kere kalkıyorum( burda babamın çocuk doktoru arkadaşına götürüyorum..biraz zayıf bi bebek dedi ama sağlıklı hiçbi problem yok yazın kg pek kg almaz bebekler hatta veredebilirler dedi.gündüz uzun süre emmiyo dedim önemsemedi.5. ayda meyva sularna başla dedi ama ben başlamadım 5.5 aylık oldu. eylülün 3 ünde eve döncem 9undada 6 aylık oluyo kontrole gidince başlarım bende artık.başlamamamın sebebi zaten zoraki aldığı memeyi bırakmasın diye..az emiyo ama mutlu ağlamıyo uyuyo bende sorun yok diye düşünüyorum..burda acayip şekilde rahatlığa alıştım eve gidince ne yapcam bilmem.bunalıma girmesem iyidir.eşimdede olumlu yönde gelişmeler var..değişmese eve dönünce..
hangi ikinci cnm anlamadmiyi yapmışsın atmakla,bende attım.ama ikinciyi deneyebilirsin.demir zeka gelişimi için önemli
evt Merviş gitgide değişiyo.ilerde kime benzicek çok mrk ediyorm.Selçukkk ne kadar tatlı olmuşsun sen öylee, nasılda değişmiş büyümüş kocaman olmuş
KOca herif olduk Mine teyzesi.. Kuzeyde çok yakışıklı olmuş..bu Mart bebeleri kızlarıda erkekleride fıstık gibi maşallah..Bu selcuk kocaman adam olms bernaa masallahh subhanallahhCok tatlı olms yakısıklı erkekım benımmm
Artık ısırmalığıda aştı Aysel kuzu çevirmelik oldu :)Ayhh Bernaaa bu tam ısırmalık olmuşşşşSelçük paşam benim öpüyorum,ısırıyorum onu
:
Gelelim bizee
Akşam üst komşunun oğlunun asker eğlencesi vardı tam balkonun altında bizde çıktık Gülnihalle balkondan izledik,Gülnihal davul zurnayla çoştu resmen kucağımda zor zapettim, çok oynak olacak benim kızım bellio kadar ellerini kollarını oynattı zıpladı ki içeri çay koymağa girdim ben çayın altını yakıp tepsiyi hazırlayana kadar döndüm ki Gülnihal uyumuş birde tam evin dibinde çalıyorlar bütün gürültü evde o sese rağmen mışıl mışıl uyudu ama saat 6 da hortladı resmen
Gecenin sonunda çoğun annesiyle sarılıp ağlaması beni benden aldı o kadar çok ağladım ki bendeAnnelik böyle bişey galiba ,anne olmadan anlamıyorsun ANNELERİ
Betul bende c.kalede oturuyorum sende merkezdemisin dedigin dogru burda iyi bir bende burdan hepinizi takip ediyorum pek sohpetlere katilamasamda sonra burda okuduklarimi doktora soruyorum bu boylemis falan diyee
Tesekkur ederız aysel teyzesıı:) Papyonlu bayram cocugu yaptık kuzeyı:) Bana gelncee o resımın hılesı be yavrum benm taslıgımmı kalmıs:)) kıloluym ama farkndysn serdrın arkasnda kendıme kamuflaj yapıorum:))))Mine çok alıntı yapmışın resimli mesajın çok uzun diye bundan alıntılayarak yazıyorum
Kuzeyin resimlerine bittim ne gadana datlı olmuş öyle papyonunu sevsinler küçük adamm
Sanada ayrı bi paragraf açıyorum,Çok güzelsin anacım hemde taş gibi duruyon resimlerde hani kiloluydun sennn
Bende bunu sımdıden dusunuorum bılıomusunGelelim bizee
Akşam üst komşunun oğlunun asker eğlencesi vardı tam balkonun altında bizde çıktık Gülnihalle balkondan izledik,Gülnihal davul zurnayla çoştu resmen kucağımda zor zapettim, çok oynak olacak benim kızım bellio kadar ellerini kollarını oynattı zıpladı ki içeri çay koymağa girdim ben çayın altını yakıp tepsiyi hazırlayana kadar döndüm ki Gülnihal uyumuş birde tam evin dibinde çalıyorlar bütün gürültü evde o sese rağmen mışıl mışıl uyudu ama saat 6 da hortladı resmen
Gecenin sonunda çoğun annesiyle sarılıp ağlaması beni benden aldı o kadar çok ağladım ki bendeAnnelik böyle bişey galiba ,anne olmadan anlamıyorsun ANNELERİ
Aynen katılıorum canım bendende maşallahhh mart bebelerıne de annelerınedeee cefekar analarrrKOca herif olduk Mine teyzesi.. Kuzeyde çok yakışıklı olmuş..bu Mart bebeleri kızlarıda erkekleride fıstık gibi maşallah..
Bende bunu sımdıden dusunuorum bılıomusunVe ıcımden dıorumkı belkı ozaman kdr askerlk sıstemı degısır Kıyamamm ben o mınık tosbıgımee babası gıbı kısmetlı olck bılsem 2 sene yapsn benm bey cesmede otellerde tatıl yaparak gecrms askerlıgını adamın formalı resımı yok hepsı denız havz kenarında sortlu hahahaha:)))
:
Aysıma bayramda ıyı harclık topladı:) onun harclıgıyla kızıma bıse almak ıstıyorum ya salıncak ya hoppala yada baston puset alıcam ama hangısını alıcam bı turlu karar veremıyorum...
Bebek arabamız var aslında ama cok agır ve hıc pratık dııl..
Salıncakta ne kadar durur bılmıyorum,gecen bı arkadasın evınde vardı bındırdım bıraz ama sonrasında kıcıyla ıttıre ıttıre asagıya cektı kendını...
Acaba hoppalamı alsam dıyorum ama kıracı oldugum ıcın tavana falan monte edemem,su kendınden asılı olan hoppalalar var ondanmı alsam acep,yurutec gıbı dıılmı kızlar oda yaaa hanı yurutec zararlı falan dedıkya,hoppalada zararlı olmasın sakın..
Ayde gadalarını aldıklarım bana bı akıl verın
mrb arkadaşlar inş. tüm bebekler iyidir uzun zamndır fırsatım olmuyo giremiyorum. çanakkalede annemin yanındayım. istanbulda sıkılıyorum diye eşime ağlaya zırlaya bayramdan sonra zorla izin koparıp 23 gün burayadayım... kızımada en organiğindn meyveler yoğurtlar yedirmeye başladım ama bu kez beni emmek istemedi. bende herşeyi kestim napçamı şaşırdım walla
ben hala meme veriyorum halada cebelleşiyoruz gece uyku düzeni yok ne yazıkki çünkü gündüz az emiyo diye gece verdim hep alıştı oda gece 3kere veriyorum bayada emiyo o şekilde telafi ediyorum..ama gücüm kalmadı bu ayda gece nerdeyse deliksiz uyuması gerekirken 3 kere kalkıyorum( burda babamın çocuk doktoru arkadaşına götürüyorum..biraz zayıf bi bebek dedi ama sağlıklı hiçbi problem yok yazın kg pek kg almaz bebekler hatta veredebilirler dedi.gündüz uzun süre emmiyo dedim önemsemedi.5. ayda meyva sularna başla dedi ama ben başlamadım 5.5 aylık oldu. eylülün 3 ünde eve döncem 9undada 6 aylık oluyo kontrole gidince başlarım bende artık.başlamamamın sebebi zaten zoraki aldığı memeyi bırakmasın diye..az emiyo ama mutlu ağlamıyo uyuyo bende sorun yok diye düşünüyorum..burda acayip şekilde rahatlığa alıştım eve gidince ne yapcam bilmem.bunalıma girmesem iyidir.eşimdede olumlu yönde gelişmeler var..değişmese eve dönünce..
ay kızlar Selçuk yine düştü..üst katta yatıyorz yatağın kenarına makyaj sandalyeleri olur ya gondol gibi onu koydum diğer yanında baya mesafe var ztn bn yatıyodm o trfta bide o tarafa dönemiyo..sbh mızırdanmya başlayınca mama hazırliim dedm..yine saniyelik bi olay..tam merdivenden bikaç adım indim tak tuk ses geldi ve sonra ağlama tabiki..koştum ve bütün ev ahaliside sabahn köründe saniyede odamdaydı..bi baktım sen o koltuğu ittir ki çok az mesafe vardı pencereyle arasında yani dardı o kısım..onu ittirmiş o aradan aşa düşmüş..bikaç saniyede nasıl başardı bunları ya şok oldum..yüz üstü duruyodu yavrum emziide bi tarafa fırlamış..babam az kalsın dövcekti bni torununu bu hale getirdiim içinaldım kucama brz ağladı sakinleşti..neyse önceki gibi çat diye ses gelmedi yerler parke değil ahşap olduğu için daha darbeyi azaltıyo sanırm..fazla ağlamadı..bak uyuyo şimdi özledm onu..ama sürekli dönmek istiyo anlamadım nedr bu dönme aşkı..bide yere koyuyorm annemde tepesinde duruyo kafayı kaldırıp kaldırp anneme gülüyo..resmen onun ilacı oldu..o güldükçe annem iyileşiyo valla :))
evt aynen inşallah babası gibi kısmetli olsun..bnm beyde Ankarada teğmen olrk yaptı..komutanım komutanım diye geziyolardı askerleri çk seviyolardı bunu...ama bn çok dua etmiştim ankaraya çıksın diye grçktn kabul oldu..orda okuduum için arkadaşlarm fln hep ordaydı onu görmeye gittiim zmn kalcak yerm çoktu yani :))bide askeriyeye girince bi hürmet bi hürmet havalara girmiştim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?