- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #65.441
biz yurtdisinda yasiyoruz, bize demir damlasi filan vermediler, doktorumuz gerek olmadigini soyledi. sadece D vitamini veriyorum anne sutunden alamadigi icin o kadar. icim de cok rahat bu konuda.
MeraK etme canım bi sorun yaşamazsın patatesin sindirimi biraz yavaş olduğu için kaka yapmamıştır yavaş yavaş düzene girer... biz ek gıdaya geçeli 3 ay falan oldu doktorumuz yaptığın yemeklerden tattır demişti bende ne yaparsam veriyordum şimdi baya baya öğünlerimiz var sabah kahvaltı öğlen muhallebi yada meyveli pirinç lapaları öğleden sonra çorbalar akşam saat 6 gibide evde yapılmış meyveli yoğurdunu yiyip uyuyor sıpam gece 11 gibide bir biberon devam sütünü içiyor sabah 7-8 gibi uyanıyor hopp kısır döngü...ben patates püresine çekilmiş ceviz ve formül mama ekliyorum kıvam vermek için çorbalara falanda ceviz koyuyorum aklınızda bulunsun ve mutlaka koyun sizde kızlar zeka gelişimi için çok önemli ...
Madem ek gıda vermeye başladın canım elmalı yada armutlu pirinç lapası yapabilirsin hem severek yiyorlar hemde besin değeri yüksek .....her yaptığın gıdayada mutlaka 1-2 dilim kabak ekle lif zengini olduğu için sindirimi kolaylaştırır ilk etapta bir kaç damla zeytinyağıda gezdirebilirsin pürelere ...
gç olsunda güç olmaısn minecim.. bu arada söyledim mi annemin adıda mine
birşey olmaz cnm patatesin sindirimi geç olur korkma zeytin yagı içirebilirsin...
cnm bn hiç meyve suyu vermedm vermeyide düşünmüyorm onun yerine meyvenin kendisini veriyorm..ilk şöyle başladım meyve püresi bi fincandan çok az..hergün sbhları verdm 1 hafta boyunca..onun dışında hep süt..sonra yvş yvş artırdım..sonra bunu tüm öğünlere yaydım..ama başta bi gün şeftali veriyosam onu en az 3 gün denedm..başka bişey vermedm..bu sayede alerjisi varmı yokmu öğrenmek için..neyse bi sıkıntı olmadı ztn..sonra sbh meyve akşamüstü yourt daha sonra sbh meyveli muh. sonra çorba sonra yourt fln diye öğünlerimi kendim belirledm..artık herşeyi tattırıyorm..sadece yaptıın şeylerde tuz şeker olmasın..tatlandırmak istiyosan meyve kullan..evet meyveleri cam rendede püre haline getiriyorm..henüz direk sebze vermedim..çorbasında oluyo yada milupanın organik yeşil fasülye domatesini verdim onuda severek yedi...
Eşimin çok yakın çocukluk arkadaşı vardı burda hatta kardeş gibiydiler evlendi karısıyla da ben arkadaş oldum çok iyi insanlardı Azerbyacana geri döndüler haziranda bi oğlu oldu az önce eşimi aramış bebek durduk yere fenalaşmış hastaneye kaldırmışlar ama daha varmadan yolda hayatını kaybetmiş annesi de otopsi yapılmasını istemiyormuş inanın elim ayağım boşaldı ,kalbim daralıyor ,nefes almakta güçlük çekiyorum çok kötüyümmmmmmmmm
geçmiş olsun kuzumKızlar ya ben cok kotu hasta olmusum,atesım hıc 38den asagıya ınmıo,ılık banyoda yaptım ama fayda etmedı,annemı aradım o gelecek,aysımayı kucagıma alacak takatım yok,bıdew tuhaf bı sekılde belıme bellı aralıklarla bıcak keser gıbı agrı gırıyo,ıyı usuttum galıba..
Bildigim kadariyla zaten demir damlasi turkiyede veriliyor.akdeniz ulkesi oldugumuz ve fizyolojik kansizligimiz oldugu icin.yapilan arastirmalar ulkemizde bebeklerin %80 inde kansizlik oldugunu ortaya cikarmis.yurtdisinda bu yuzden verilmiyor olabilir.
slm kızlar,
dün akşamüstü geçirdiğim kanama sonucu hastaneye gittik apar topar. bebiş dikişlerin olduğu bölgeye yerleşmiş. o nedenle kanamam olmuş. orada gelişmesi pek mümkün olmuyormuş, farklı bi bölgeye yerleşseymiş sorun olmayabilirmiş ağrı vs dışında. doktor en fazla 9 hafta fln dayanır zaten dedi ve gebeliğe son verildi böylece.
şuan evdeyim, dinleniyorum. daha doğrusu Hayal'le uğraşmaktan dinlenemiyorum aslında. operasyonum umduğumdan kolay geçti. çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı çok şükür
Kızlar ya ben cok kotu hasta olmusum,atesım hıc 38den asagıya ınmıo,ılık banyoda yaptım ama fayda etmedı,annemı aradım o gelecek,aysımayı kucagıma alacak takatım yok,bıdew tuhaf bı sekılde belıme bellı aralıklarla bıcak keser gıbı agrı gırıyo,ıyı usuttum galıba..
annem fenalaşmış hastaneye kaldırmışlar..nefes darlıı çekiyomuş..bn burda yalnız gidemiyorm edemiyorm konuşcaım kimse yok..offff offfff bazen yaşamaktan nefret ediyorm..
slm kızlar,
dün akşamüstü geçirdiğim kanama sonucu hastaneye gittik apar topar. bebiş dikişlerin olduğu bölgeye yerleşmiş. o nedenle kanamam olmuş. orada gelişmesi pek mümkün olmuyormuş, farklı bi bölgeye yerleşseymiş sorun olmayabilirmiş ağrı vs dışında. doktor en fazla 9 hafta fln dayanır zaten dedi ve gebeliğe son verildi böylece.
şuan evdeyim, dinleniyorum. daha doğrusu Hayal'le uğraşmaktan dinlenemiyorum aslında. operasyonum umduğumdan kolay geçti. çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı çok şükür
Berna canım öncelikle geçmiş olsun,Selçuğa bakarım ben biliyorsun dimi yada elimden başka bişey gelirse söyle lütfen ben yarım saate kadar çıkıcam işten metrobüse yakınım gele bilirim
cnm bnm Allah razı olsun çok teşekkürler..ama bnm şuan yapabilceim bişey yokki..onlarda hastaneye yatrmışlar ne grkiyosa o yapılıyo işte..ztn Selçuk bn yokken durmuyo bıraksam susturamassın..öbür taraftan eşim iş değştirdi yeni iş yerinde telefon yasak..onu bırakıp gidemem hiçbişeyden hbri yok falan filan..ztn bn oraya gidene kdr gece olur..Allah kahretsin şu mesafeyi
gökalp grip oldu, sürekli hapşırıyo burnu akıyo, gözleri sulu sulu:( doktora randevu aldım yarın için ama antibiyotik verecek, başka ne şekilde iyi edebilirim?ilaç kullanmadan bebeğini iyileştirenler wardı burda galiba???
gökalp grip oldu, sürekli hapşırıyo burnu akıyo, gözleri sulu sulu:( doktora randevu aldım yarın için ama antibiyotik verecek, başka ne şekilde iyi edebilirim?ilaç kullanmadan bebeğini iyileştirenler wardı burda galiba???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?