- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #66.281
merhabalar arkadaşlar
uzun zamandır giremedim nihayet taşındık ancak yerleşebildim. yeni okuluma atandım göreve başladım evime yakın güzel biyere cıktı tayinim. ama dilekçemi verdim 15 eylül itibariyle ücretsiz iznim başlıyo. fikrim değişmezse 2 yıl evdeyim oğlumla beraber.
hepsini okuyamasam da şöyle bi geçmişe baktım da baya hasta bebişimiz var hepsine acil şifalar diliyorum aklımda kalanlar lagrima ronya ve saful. umarım çarçabuk iyileşir kuzucuklar. bi de berracık düşmüş. çok üzüldüm gamzecim size de geçmiş olsun. bernanın da annesi mi hastaymış? ona da üzüldüm.durumu net bilmesem de geçmiş olsun demek istriyorum ona da.
biz de geçen hafta bi gribal enf. atlattık şimdi iyiyiz şükür.
Veee oğlum yarı yaşını tamamladı teyzeleri. tammm 6 aylık oldu.
bu da fotomuz. hepinizi çok özledik ve çoook seviyoruz
Eki Görüntüle 509795
canım senin oğluşun uyumuyo ama tam bi şeker bombasıahh ahh kızlar hepimizde aynı det var Turab da öyle kucakta birsey yok etrafa bakınıyor yatırdıgımda sanki diken var sırtında feryat figan. maksimum 5 dkka duruyor oyuncaklara falan bakmıyor. anam ağladı resmen. uyuma faslımızda bir okadar facia . uykusuzluktan ölüyor ayagımda dakikalarca sallıyorum kapatıyor acıyor gözlerinin sürekle. ayaklarım felçli gibi oluyor. kımıldayamıyorum. hele bazen hıh uyudu diyorum duruyorum gözler fal taşı gibi açık.. ben ne edem.. uyursada zaten 20 dkanca uyuyor. bugün canana gittim gördü valla feryat figan.ama maşallah onun kızı çok akılı Allah nazardan esirgesin. sese bile alışkın.. kendi uyuyor.. maşallah 40 bin kez.. ben oğlan nerde...
bugün oğlanı doktora götürdüm iki aydır geçmeyen bi öksürüğü vardı 10 15 kez öksürüyordu ama ciğerden değil kuru kuru sanki boğazına birşey var gibiydi. neyse doktor baş çevresini falan ölçtü genel bi muayene yaptı anam demediğini bırakmadı. yok baş çevresi ayındakilere göre1 cmküçük emar cekelim beyindemi bişivar. çiğerden değil ama ciğer filmi çekelim. kilo aaz almış kanına idrarına bakalım mikrop enfeksiyon mu var. ağlayınca tek gözü çok kızarıyordu göz pınarı kapalıdır 1 yasında ameliyat olsun. kan ilacı başlayalım vs vs fakat bunların hepsini daha çocuga dokunmadan söyledi. hacı bi al bi dokun ne bilem steteskopla bak falanda söyle. sinirlerim fırladı tepeme.yarın doğru düzgün bi doktora götürcem içime kurt düşürdü. bu doktorlar ne embesiller ya.. güvenmediğim kadar var heee. hepsi birbirinden gıcıkk.. hiç de güvenmiyorum doktorlara..
canım gerçekten öyle herkesin bebişine bi haller oluyooohepinizin yaşadıklarını kendim yazmış gibi okudum yaaa bu kadar mı olurrr.. bu çocuklar bebek ergenliğine girdiler herhal..:)) nasıl 2 yaş sendromu warsa bu da 6 ay sendromu( ne zaman bitcek bu sendromlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yaaaaaaaaa
maşallah sana çook tatlı uyuuyosunnEki Görüntüle 508834
:)) artık biz böyle uyuyoruz:))
canım nacizane bi fikrim var,umarım işe yarar.Sesini cdye yada telefona kaydet. yanına koy.belki sen yokken kaygı düzeyi azalır. Kayıt masal olabilir çocuk şarkısı veya tekerleme olabilir. bi dene istersenkızlar yaa yardım edin noolurrr
Hayal artık iyice canımı sıkmaya başladı. hiç durmuyor tek başına. yatağına bırakıp 2 dk içeri gitsem çığlığı basıyor. asla tek başına kalmaya tahammülü yok. çılgınlar gibi ağlamaya başlıyor hemen, nefes nefese kalıyor ağlarken. sürekli kucağımda, mutfakta birlikte iş yapmaya çalışıyoruz. yürütecine bindiriyorum ağlıyor, mama sandalyesine koyuyorum ağlıyor. en fazla 5 dk duruyor bunların içinde. illaki yanında biri olsun onu oynatsın kucaklasın fln...
bu durumu nasıl aşabilirim önerilerinizi bekliyorum çok acil. yemek bile yapamaz oldum artık. şuanda da dizimde oturuyor ve yazdıklarıma bakıyor.
öyle şeyler söylemeee. Arıyıcam birazdan seniiiiyarın nörolojiyee götüreceğiz emar cekilebilir. beyninde ur kist olabilirmiş. bu teşhiside kafası 1cm küçük oldugu için koydular. çok kötüyüm. ağlamaktan içim dışıma çıktı. Rabbim bu acıyı yaşatmasın ne bana ne başkasına. kaldıramam. ben hakikaten bu doktorları algılayamıyorum. nerden nereye gitti. dedim ki çocugumda anormal bir durum yok. ne bayılması var ne başka birşey. dediği ama kafası küçük ayına göre. birde doçent. öksürüğünede gelince ciğer filmi çekilditemiz ama bronşiolitmidir nedirişte olabilir antibiyotik verelim kullan dedi. ama temiz demediniz mi dedim olsun sen kullan dedi. yok ya ben bunlara diploma verenin .... mahvoldum ya, ona birşey olmasın Rabbim göstermesin acısını kötü şeyleri :'(
o yemek tek yemekse ağlanır cicimmmmm, çook tatlısınnnsabahtan beri Alp e şaklabanlıklar yaparak güç bela yaptığım yemeği yaktım. yanan yemeğe gözlerimin dolacağı aklıma hiç gelmezdi...
geçmiş olsun canım.herşey düzelir sıkma canınıııı.bebişininde kendininde moralini yüksek tutkızlar moralim çok bozuk..doktordan geliyoruz 6. ay muayenemi olduk.. berenin kalbinde üfürüm çıktı doktor kansızlıktan olabilir dedi rengide solgun.kan tahlili yapmadı tabi daha önce yaptırmıştık 2. kez canı yanmasın diye. kan ilacını kullanmayı bıraktım epeydir dedim.ama kullanman lazım dedi öbür kan ilacını yazdı ferrum..yarın eko çekilcek, idrar tahlilide yapılcak bakalım...çok canım sıkıldı bi bakalım ekodada dedi doktor
geçmiş olsun bebeğim. inşallah en kısa zamanda bebiş iyileşir ve annesinin istediği gibi kilo almaya başlar.kızlar biz bugün hastanedeydik çocuk nefroljisine gittik
yine e.coli bakterisi üremiş antibiyotik verdi doktor ve 2 ay kadarda her gece koruyucu antibiyotik içicek
ve sondalı böbrek filmi istedi doktor onuda çektircezumarım temiz çıkar
birde benim kız zyıf diye geceleri muhallebi ver yatırmadan dedi mamayla yap dedi
nasıl yapılıyor mamayla bir fikriniz varmı :44:
birde geceleri sürekli uyanıp emmek istiyor ben artık delirdim hocam dedim
geceleri ne kadar ağlarsa ağlasın emzirme dedi alışkanlık etmiştir dedi
ayrıca kesinlikle odasını ayır dediben bazen yatağıma alıyorum diyemedim hatta çoğu zaman
ayy ben ne yapıcam ya bir kız bu kadarmı cadı olur Allah ömür versin bitirdi beni
her bir yerim ağrıyor esperanza sen kıza nasıl kilo aldırmaya başladın bir yöntemin varmı
merhabalar arkadaşlar
uzun zamandır giremedim nihayet taşındık ancak yerleşebildim. yeni okuluma atandım göreve başladım evime yakın güzel biyere cıktı tayinim. ama dilekçemi verdim 15 eylül itibariyle ücretsiz iznim başlıyo. fikrim değişmezse 2 yıl evdeyim oğlumla beraber.
hepsini okuyamasam da şöyle bi geçmişe baktım da baya hasta bebişimiz var hepsine acil şifalar diliyorum aklımda kalanlar lagrima ronya ve saful. umarım çarçabuk iyileşir kuzucuklar. bi de berracık düşmüş. çok üzüldüm gamzecim size de geçmiş olsun. bernanın da annesi mi hastaymış? ona da üzüldüm.durumu net bilmesem de geçmiş olsun demek istriyorum ona da.
Eki Görüntüle 509795
yarın nörolojiyee götüreceğiz emar cekilebilir. beyninde ur kist olabilirmiş. bu teşhiside kafası 1cm küçük oldugu için koydular. çok kötüyüm. ağlamaktan içim dışıma çıktı. Rabbim bu acıyı yaşatmasın ne bana ne başkasına. kaldıramam. ben hakikaten bu doktorları algılayamıyorum. nerden nereye gitti. dedim ki çocugumda anormal bir durum yok. ne bayılması var ne başka birşey. dediği ama kafası küçük ayına göre. birde doçent. öksürüğünede gelince ciğer filmi çekilditemiz ama bronşiolitmidir nedirişte olabilir antibiyotik verelim kullan dedi. ama temiz demediniz mi dedim olsun sen kullan dedi. yok ya ben bunlara diploma verenin .... mahvoldum ya, ona birşey olmasın Rabbim göstermesin acısını kötü şeyleri :'(
kafam allak bullak isolde sağol canım..üfürümü diyince ek gıda için napılcağını bile dinleyemedim..zaten öyle menü felan vermedi şu vakit şu falan..meyvayla başla 1 hafta 2. hafta sebze püreleri 3. hafta yoğurt ne zaman anne sütü ne zaman ek gıdalar bi nana demedi..kafamda bulandı bişe sormadım.değiştircem bu doktoru ya hangi vakit vercem şimdi ek gıdayı ben
Günaydın annişlerr
kızım yine pişik oldu. geçen hafta tam düzelmişti yine başladı. dün gündüz sadece 1.5 saat uyumuş. bezini değiştireyim dedim bir baktım kıpkırmızı. çok ağladı yavrum. gece 8 de yatırdım 45 dakika uyuyup uyandı. altını açık bıraktım artık biraz rahatlasın diye bizimki iyice rahatladı. çişşş :)) yorgan çarşaf değiştirdik. gece 1 babası anca uyutabildi. sabah 5 te açtı gözlerini. biraz oynadık 6 buçuk gibi uyudu. ben de hazırlanıp işe geldim ama aklım evde kaldıı. kremini sürüyorum buğday nişastasını da banyo suyuna koyuyorum napayım daha bilemedim
slm kızlar naber nasılsınız, Alya gece hep ağladı durdu,
tam laz inadı var bişeyi reddetttimi hemen köprü kuruo düzeltebilene aşkolsun:S
şimdiden telefonlara kumandalara saldırıo napıcaz bilmiorum
6.ay aşılarımızı olduk geldik. Çok ağladı bitanem yaa.
dün bizimki de çok huysuzdu. uyumadı, gözlerini kaşıdı kaşıdı durdu. Şimdi gözü dayak yemiş gibi şiş. Yarın göz doktoruna götürücez. Akşam uyusun diye sahile indik. Etraf daha çok ilgisini çekti. iyice uykusu açıldı. neyseki geri dönerken kucağımda uyudu. Sabahın beş buçuğunda da kesin kalkış yaptı. 3 ten beri ayaktayım, aptal gibi oldum valla.
Kızlar bu arada ferro sanol toplatıldı mı diye sordum bugün sağlık ocağına hayır veriyoruz biz diyorlar anlamadım bu demir damlasının sırrını ya... biri öyle diyor biri böyle diyor. gönül rahatlığıyla hiç bir şey veremiyoruz.
tatile gidicez süt sağıp muhallebi yapmak zor olur diye aptamilin sütlü pirinçlisini aldım içindekiler kısmına bakmadan. maşallah içinde yok yokmuş. şeker, vanilya, kanola yağı, ayçiçek yağı ve soya lesitin yazıyor. sitelerinde de soya lesitin gdo lu demek değildir diye bir açıklama yapmışlar. kime neye inanacaz artık bilmiyorum. mamanın içinde niye şeker, vanilya var bence onlar bile tartışılır. hipp ten şaşmamak lazımmış.
kızlar ben kızıma malesef bir uyku düzeni kuramadım
bende tragy nin yatır kaldır yöntemini denemeye başladım
ilk denememiz az evvel oldu sürekli memede uyumaya alışkın olan kızımı kendi kendine uyutabilmek için
resmen mahvoldum yarım saat boyunca yeri göğü bir birine kattı kan ter içinde kaldı hatta kustu bile ağlamaktan
ama az evvel usulca uyudu ama hala beşikte dönüp duruyor her an uyanıcak gibi
daha evvelde denedim bu yöntemi ama başarılı olamadım eşim destek olmayınca
ve sabah 7 de kalkıp işe gidince pes etmiştim ama umarım bu sefer başarılı oluruz
merhabalar arkadaşlar
oyyy bu ne sevimli bişi böle, maşşallah cnm
Eki Görüntüle 509795
gecemiz aynı geçmiş desene, bende uykusuzluktan baş ağrısından fenalardayım.. eşimde hasta oldu bişi diyemiyorum önceden olsa yardımı dokunuyordu hiç olmassa 1 kez de olsa o kalkıp ilgileniyordu..ewe gidip uyumak istiyorum ama annemde yorulmuştur şimdi, pöffff...slm kızlar naber nasılsınız, Alya gece hep ağladı durdu,
tam laz inadı var bişeyi reddetttimi hemen köprü kuruo düzeltebilene aşkolsun:S
şimdiden telefonlara kumandalara saldırıo napıcaz bilmiorum
çook normal cnm , Gökalp de aynı ve koyulaştı kakası..Kızlar Gülnihal ek gıdaya geçtiğimizden beri yeşil kaka yapıyor normaldır dimi
slm kızlar,nasılsınız pzt.siden bu yana giremiyorum,çünkü yonca hasta
şu 6 .ay aşısı ne pismiş ya kızımda ateş yaptı,diğer aşılar hiç yapmamıştı 38e kadar çıktı ateşi üzerini soydum şimdide nezle oldu
ama bi daha ateşlenirse soymucam bi yere iyi ederken diğerinden oluyoruz,zatende bi faydası olmuyor ateşini düşürmüyor
ateş düşürücü şurup verdim kısık yerlerine kompres yaptım düşüyor fakat kalıcı değil tekrar çıktı en son fitil yaptımda düştü çok şükür 2. gün yine çıktı yine fitil 3 .gün yoktu şükür.şimdide grip nezle ile uğraşıyoruz Allahım şifa verir inşallah tüm bebiklerimize
geçmiş olsun cnm,ateş gerçekten korkutuyor insanı, soyalım ateşi düşsün diyoruz bu sefer üşütüyor, ben geçen ateşlendiğinde soydum ılık duş aldırdım, haaala sümükleri akıyo, fena üşüttü yawrum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?