- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #66.301
sağol canm,bi daha soymucam nasılsa fayda etmiyor )):
hılamur ver istersen ben şöyle yapıyorum yarım çay bardağının yarısı kadar sıcak su içine iki çiçeklerinden bir tanede yaprağından ıhlamur koyuyorum 5 dk demleniyor sonra süzüp bi tatlı kaşığı pekmez koyup biberono döküp içiriyorum zorlada olsa,biraz iyi geldi gibi nezlesine kimyasal ilaçlardan bin kat iyi
sağol cnm ıhlamur alayım da vereyim, doktor hipp karışık bitki çayı önerdi ama bulamadım..
kızlar merhaba,
kızım dün çok huzursuzdu kaç saat uğraştım zor yatırdım.akşam burnu tıkalı gibiydi. sabah işe geldim kayınvalideme sordum burnu akıyor dedi.aile hekimimize götürdü.boğazında kızarıklık varmş ve nezle olmuş yavrum.dinlensin demiş ve ilaç vermiş.ilaçları almadık kendi doktoruna götüreceğim. offf bu küçük yaşta antibiyotik falan vermek istemiyorum ama napsam ki((((((((
canım geçmiş olsun, antibiyotik verme bence de. kendi doktoruna sor. geçen gökalp göz nezlesi olduğunda aferin şurup verdi dr, bir de burun spreyi, hala atlatamadı ama antibiyotik vermemeye direniyorum..bir de ıhlamur tarifi verdi ya az önce arkadaş, ıhlamur verebilirsin bebeğine..
kızlar merhaba,
kızım dün çok huzursuzdu kaç saat uğraştım zor yatırdım.akşam burnu tıkalı gibiydi. sabah işe geldim kayınvalideme sordum burnu akıyor dedi.aile hekimimize götürdü.boğazında kızarıklık varmş ve nezle olmuş yavrum.dinlensin demiş ve ilaç vermiş.ilaçları almadık kendi doktoruna götüreceğim. offf bu küçük yaşta antibiyotik falan vermek istemiyorum ama napsam ki((((((((
bizde bugün yarı yaşımıza girdikk..
6 aylık denince kocaman çocuk olcak gibi düşünüyodum ama hala minik bi bebiş benim oğlum
geçmiş olsun canım
ıhlamur tarifimi aynen kopyalıyorum sana;
ıhlamur ver istersen ben şöyle yapıyorum yarım çay bardağının yarısı kadar sıcak su içine iki çiçeklerinden bir tanede yaprağından ıhlamur koyuyorum 5 dk demleniyor sonra süzüp bi tatlı kaşığı pekmez koyup biberono döküp içiriyorum zorlada olsa,biraz iyi geldi gibi nezlesine
bi de bebevak la temizliyorum burnunu,çok su içiriyorum yonca da nezle
kızlar aventin manuel süt pompasını alcaktım e-bebektede jokerdede stokta yok 69 du. diğer sitelerde 108 falankısa zamanda stoğa gelmezse başka güzel sağan hangi marka var manuel biliyomusunuz?
canım sütünü sağıp nasıl yapıyosun muhallebi bende yapmak istiyorum da..
canım hipp in sütsüz pirinçli kaşık maması var. içinde sadece pirinç unu ve vitamin b1 mi ne var. ondan yapıyorum. bir kabın içerisine sıcak su koyup sağdığım sütü koyuyorum. mesela sağdığım süt 150 cc ise 50 cc de sıcak su katıyorum. önce su ile mamayı karıştırıyorum sonra sütü de koyup karıştırıyorum. eğer süt 140 cc ise 60 cc sıcak su kullanıyorum. hep 200 cc ye tamamlıyorum ben.
Kızlar Gülnihal ek gıdaya geçtiğimizden beri yeşil kaka yapıyor normaldır dimi
6.ay aşılarımızı olduk geldik. Çok ağladı bitanem yaa.
dün bizimki de çok huysuzdu. uyumadı, gözlerini kaşıdı kaşıdı durdu. Şimdi gözü dayak yemiş gibi şiş. Yarın göz doktoruna götürücez. Akşam uyusun diye sahile indik. Etraf daha çok ilgisini çekti. iyice uykusu açıldı. neyseki geri dönerken kucağımda uyudu. Sabahın beş buçuğunda da kesin kalkış yaptı. 3 ten beri ayaktayım, aptal gibi oldum valla.
Kızlar bu arada ferro sanol toplatıldı mı diye sordum bugün sağlık ocağına hayır veriyoruz biz diyorlar anlamadım bu demir damlasının sırrını ya... biri öyle diyor biri böyle diyor. gönül rahatlığıyla hiç bir şey veremiyoruz.
tatile gidicez süt sağıp muhallebi yapmak zor olur diye aptamilin sütlü pirinçlisini aldım içindekiler kısmına bakmadan. maşallah içinde yok yokmuş. şeker, vanilya, kanola yağı, ayçiçek yağı ve soya lesitin yazıyor. sitelerinde de soya lesitin gdo lu demek değildir diye bir açıklama yapmışlar. kime neye inanacaz artık bilmiyorum. mamanın içinde niye şeker, vanilya var bence onlar bile tartışılır. hipp ten şaşmamak lazımmış.
slm kızlar,nasılsınız pzt.siden bu yana giremiyorum,çünkü yonca hasta
şu 6 .ay aşısı ne pismiş ya kızımda ateş yaptı,diğer aşılar hiç yapmamıştı 38e kadar çıktı ateşi üzerini soydum şimdide nezle oldu
ama bi daha ateşlenirse soymucam bi yere iyi ederken diğerinden oluyoruz,zatende bi faydası olmuyor ateşini düşürmüyor
ateş düşürücü şurup verdim kısık yerlerine kompres yaptım düşüyor fakat kalıcı değil tekrar çıktı en son fitil yaptımda düştü çok şükür 2. gün yine çıktı yine fitil 3 .gün yoktu şükür.şimdide grip nezle ile uğraşıyoruz Allahım şifa verir inşallah tüm bebiklerimize
lansinohun pompasını kullanuyorum.gayet memnunum
kızlar aventin manuel süt pompasını alcaktım e-bebektede jokerdede stokta yok 69 du. diğer sitelerde 108 falankısa zamanda stoğa gelmezse başka güzel sağan hangi marka var manuel biliyomusunuz?
haydi geçmiş olsun aşı derdi yok uzun bi sure canları yanmıcak kuzuların...marketten alınan hazır herseyde illa katkı vardır.Çocuklar hüp hüp yesin bağımlı olsun diye herhalde onca şeker vanilya :))Hippten de okadar emin değilim ben,sonucta hepsi fabrikasyon...malaesef bu yüzyılda katkıdan gdo dan kaçmamız çooookkk zor görünüyor.Ancak bir dağ köyüne yerleşince bi nebzede olsa kurtuluruz sanırım:))Ben artık karar verdim ferrum veriyorum ..Cümle alem veriyor napalım Hayırlısı Allahtan ..demir eksikliğide büyük sıkıntılara yol açabılıyor tırstım artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?