- 7 Ağustos 2009
- 5.111
- 496
- 398
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #6.881
Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr şükürler olsun ki ikili test sonucumuzda temiz çıktıı. Allaha şükürler olsun.
Çok mutluyum.
Ben genetik rahatsızlığımdan ötürü ilaç kullanıyordum, o ilaçlar etki edebilir demişti doktorum ama temiz çıkmış çok şükür.
Darısı herkesin başına
kızlaaaar kaç gündür yazamıyom sadece okuyorum klavyem sizlere ömürdü:))) neyseki bugün düzeldi.bu aradaa cinsiyet öğrenenlere tebrikler bugün bende devlet hast. gittim idrar yolları enfeksiyonu varmış dr ultrasonada soktu ultrasondaki dr da bugün erkek %90 ama tabe daha küçük 2 hafta sonra netleşir dedi.bende çok dillendirmiyorum değişme ihtimali var çünkü 16 haftadan önce.hayırlısı tabeee
kıslar çok sakin burası bugün ya canım sıkılıyo ondan mı acaba bebişimi düşüne düşüne iyice gerildim bişey olcak kaybedicem diye çoookk korkuyorumnasıl geçecek bu 9 ay yaavv benim gibi korkanlar varmı
canım korkmak elbette normal ama çokta stres yaparsan o daha çok bebeğe zararlı demi yaaaa.unutma aarabbim ol dediyse oluyoo.ona güvenmekten başka çaremiz yok
önceki hami,lelimde herşey normal giderken bebeğimi kaybettim o yüzden naparsam yapayım bu korkuyu içimden atamıyorum tadını bile çıkartamıyorum ben üzülünce bebekte üzülüyo ona ayrı üzülüyorum dr kesinlikle stres yapmıcaksın dedi hep dua ediyorum başka napsam bilmiyorum
Birşey değil canım, Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun,
Bu arada e-bebekte hamile giyime yeni şeyler gelmiş, bir kazakla bir hırka şiparişi verdim, 28 tl tuttu
maşallah canım. şimdi baktım kazak yok
bi tunik beğendim siyah, kalmamış(((
pantolonlar filan hep bitmiş 14.99 a.. Olamaz yaaa ben nasıl kaçırdım bunları.
ay ben de senden duydum, 2 pantalon, bir etek, bir hırka ve bir bluz aldım. Çok sağol sayende oldu, yoksa üye falan değildim.
:)
aman kızlar düşünmeyin kötü kötü şeyler herşey olacağına varırrr değil mi biz elimizden geldiği kadar dikkat edelim hareketlerimize ve yediğimize içtiğimize yeter gerisi allahın takdirine kalmış..hadi bırakın kötü düşünceleri gidin güzel güzel filmler izleyin ılık süt içip uyuyun miss gibii...
Canım ya birşey değil, çok sevindim birşeyler alabilmene, hırka 89dan 14,90a düşmüş hayret ettim, Benimde e-bebekten haberim yoktu, bende polyanna sayesinde haberdar oldum, ama ona denk gelmemesine üzüldüm,, inş oda kısa zamanda güzel şeyler alır
okuduğum bir yazıdan alıntı, sizinle paylaşmak istedim
Hamilelerin en büyük derdi çatlaklar için ise yapılabilecek hiçbir şey yok. Ben hep şunu söylüyorum, nasıl bir kadın hamile kalmadan önce içkiyi ve sigarayı bırakıyorsa, cildi için besleyici çalışmalara da başlamalıdır. Benim tavsiyem, vücutlarının çatlamasını istemiyorlarsa bebek yağı, badem yağı ve kakao yağını karıştırsınlar ve sürsünler. Ama eğer vğcutta aşırı tüylenme varsa bebek yağını dışarıda bırakabilirler. Badem yağı ve kakao yağını karıştırıp sabah akşam düzenli olarak vücuduna sürsünler ve bunu hamileliğin başından doğum sonrasındaki altıncı aya kadar yani vücut oturana kadar sürdürsünler. Bu şekilde çatlaklarla karşılaşılmayacaktır. Ayrıca bol miktarda su içilmesi gerekiyor, ki bunu bütün doktorlar da söylüyor. Su çatlağın en büyük karşıtıdır. Vücudun çatlamaması için bol miktarda su alınması ve aşırı kilo almayıp yenenlere dikkat edilmesi gerekiyor. Doktorun verdiği yemek düzeni neyse ona uyulacak.
Hamilelik döneminde hormonlardan dolayı tüylenmede artış olabiliyor. Ayrıca bunu bilmeyen kadın yoktur ama yine de üstüne basarak söylenmesi gerekiyor; hamilelik döneminde kadınların lazer ya da iğneli epilasyon gibi şeylerden uzak durması şarttır. Çünkü vücut geliştikçe derideki her türlü sistem önem kazanıyor. Sistemi bozacak veya düzenini değiştirecek şeylerden uzak durulması gerekiyor. Bildiğimiz babaanne yöntemleri her zaman geçerlidir, onları uygulaması gerekiyor. Tüy dökücü kremleri de kesinlikle önermiyorum zira içinde pek çok kimyasal var. Bizim dokumuzun altına inebilecek her şey risklidir. Epilasyon da batık yapabilir. Zira epilatörlerin dönüş yönü ovaldir. Eğer tüyün çıkma yönünden almıyorsa batık kesinlikle olacaktır. Bu sebeple en uygunu şeker ağda ya da sir ağdadır. İkisi de güvenlidir ancak sir ağda tüyleri beslemediği ve zamanla azalttığı için daha çok tercih edilir. Ancak özellikle genital bölge ağdasında çok titiz olmak gerekiyor çünkü pek çok hastalığın bulaşma riski bulunuyor. Ayrıca oradaki doku, özellikle son 3 ayda çok inceliyor. Profesyonel olmayan hiç kimseye ağda yaptırmasınlar. Alıntı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?