- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #69.941
tatlı canavar annesi o:)benim kızımda sakin bi bebek huyu değişmez inşallah canım tek sorunumuz mama yiyo zaten sağıp veriyodum oda bitti nerdeyseBüyür canım merak etma,ben o minicik hallerini özlüyorum kızımın bazen,şimdi resmen canavar oldu2 dk tutamıyorum illa bişeyleri karıştırma derdinde :)
Teşekkür derim tarif için.
canım limon suyu sütün kesilmesini mi sağlıyor. normal tülbente de koysak olur dimi
bernysita keçi sütünün normal sütten farkı yok bence.pastorize sütler dışında inek sütü de normalde kokar bana.keçi sütüde öle.yoğurdunda farkı yok.buarada anam istanbulda ne kadar pahalı .bana keçiden sağıldığı gibi gelio kilosu 2 tl.şanslıyım hakkaten.
maşallah size annesi benimki daha 45 günlük büyümücek gibi geliyo:)
tadı gayet güzel. ben inek sütünü hiç sevmem içemem ama keçi sütünün tadına bile baktım gayet güzel kokusu hiç yok. rengi daha beyaz . yarım litre 4.5 canım. geçen salı aldım biraz daha var.
hiç merak etme canım büyüyorlar hemde çok hızlı oğlum doğduğunda dokunamıyordum bile okadar küçüktüki şimdi bir top gibi yuvarlanıyoruz birlikte
tatlı canavar annesi o:)benim kızımda sakin bi bebek huyu değişmez inşallah canım tek sorunumuz mama yiyo zaten sağıp veriyodum oda bitti nerdeyse
Sürekli emzir ,süt arttıcı şeyler dene cnm,gelir belki benimde kesildi o dönemde ama yoğun cabalrım sonuç verdi geldi:)
canım ilk baştan beri beni emmedi zaten denedim olmadı şimdide göğsümü verince öğürüyo üzülüyorum pompayla sağınca azalır diyolar bilmiyorum ölemi ilk başta emiyo zannettik ağlamıyoduda doydu sanıyoduk üresi yükseldi 4 günlükken hastanede yattım emzirme hep sorun oldu anlıcan tatlım
canım ilk baştan beri beni emmedi zaten denedim olmadı şimdide göğsümü verince öğürüyo üzülüyorum pompayla sağınca azalır diyolar bilmiyorum ölemi ilk başta emiyo zannettik ağlamıyoduda doydu sanıyoduk üresi yükseldi 4 günlükken hastanede yattım emzirme hep sorun oldu anlıcan tatlım
Keçi sütü migrosların bazılarında da oluyor kızlar günlük olarak, ben de ekoroganik diye bir site varya oraya söylüyorum evime yakın olduğu için evime getiriyorlar. Madodan daha ucuz litresi 5 tl. Madoda 9. Keçi sütünün tadı güzel ama hafif bir kokusu var yalan söylemiyim:) Ben yoğurdumu onda yapıyorum, inek sütüne göre daha kolay tutuyor, kalanında da lor yapıyorum.
Lor yapımını soran arkadaşlar, günlük sütü ocakta kaynatın inek keçi farketmez ama keçinin loru daha kısa sürede bozuluyor aklınızda olsun, kaynarken, limonunuzu sıkın yan tarafta 2 limon falan sıkıyorum ben, fokurdarken yavaş yavaş süte dökün kesilince yeşil suyunda ayrılıyor, biraz ılısıın tel süzgeç te süzün bu kadar kolay.
Yalnız mandalina gibi kokan limonlar varya onlardan almayın kullanmayın sütü kesmiyor, geçen eşim almış ondan yapıyım dedim, sütü bir acaip yaptı:S
motorlu süt sağıcılar azaltmıyor benim bildiğim daha kuvvetli çekim gücüne sahip olduklarından dolayı daha çok getiriyorlar hatta çalışan bir anne olduğum için bu zamana kadar hep ondan kullandım memnundum da ama son zamanlarda azalmaya başladı benimde sütüm ama ısrarla eve gittikten sonra emzirmeye devam ediyorum baştan beri almamış olması üzücü tabi
Olur mu ya sağınca azalır diye kim söylüyor,sen sağ dinleme onları sağdıkça gelir sütün.
fiyatı iyiymiş canım. . bize mado da uzak. gidip kendim alıyorum epey de mesafe var. bize biraz pahalıya geliyor ama yavrularımız için değer.
yaşasın :)) bir sürü lor tarifim oldu. teşekkürler canım
memeler boşaltıldığı sürece süt üretimi olur, sağmak sütü azaltmaz...[/QUOTcanım göğüslerim hep yumuşak ya dolunca sert oluyodu ne güzel
evet ya emzirmeye hep özendim tatlım sanki nbilerek emzirmiyorum gibi gören aaaaa emmiyomu akıl vermeler gıcık gıcık
memeler boşaltıldığı sürece süt üretimi olur, sağmak sütü azaltmaz...[/QUOTcanım göğüslerim hep yumuşak ya dolunca sert oluyodu ne güzel
ilk 1-2 ay o sertlik oluyor, sonrasında yumuşak ama bebek emdikçe süt ağzına geliyor.
bende senin gibiydim hatta 2-3 sayfa geride yazdım.ama 4 ay boyunca sağdım.4.ayda artık iyice azaldı da bıraktım.az az geliodu tüm gün 100cc tamamlayıp 1 öğün anne sütü weriodum.ama pes etmedim en sonunda 1 sağışta iki göğüstede resmen 5 ml biberonun dibinde çıkmaya başladı da bıraktım. bence sen de azalır çoğalır düşünme sağ gitsin bitene kadar bakarsın seninki 6 ay bakarsın 1 yıl idare eder.zor bi süreç tabi.buarada emen anne görünce hala özeniorum 6 ay oldu zor alıştrdım kendimi.inşallah 2, çocuumda bööle olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?