- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #10.301
allahın izniyle bişeycik olmzaz canım merak etme sen
ilk gebeliğinden sonra doktora gittinmi canım amniyos zarın neden yırtılmış neden suyun erken gelmiş enfeksiyon tarzı bişeydenmi yoksa yükmü binmiş ondanmı olmuş canım
gittim canım drlardan yeterli cvp alamadım nedenini sölemediler tam olarak doğumdan önce hastanede yattım suyum giderken idrar tahlili yaptılar 4 hastane gezdim kimse idrar yollarında enfeksiyon var demedi ama suyum gitmeye başlamadan önce çok sık idrara çıkıyodum kasıklarım çok acıyodu ve yanıyodu tuvaletten çıkmadan yine sıkışıyodum hiç bir dr araştıralım demedi bide tıp fakültesine gittim doğum sancılarımda başlamıştı orası bile araştırmadı ilgilenmediler bile hatta beni yatırdılar muyene için bekliyodum acilde bana sen kalk odadan çık gelen hastanın durumu senden daha acil dediler kadın doğuma gelmiş sadece kalp atışlarını dinlediler öle oluncada eşim kapıda bekliyodu gittim söledim oda drlarla tartıştı bağırdı öle baktılar herkes o dr git bu hastaneye git diyo ilkinde çok dr gezdim yine bebişim erken doğdu
canım benim çok geçmiş olsun inşallah tüm sıkıntıların geçer bir an önce Allah acil şifalar versin sana ve bebeğine....biliyosunuz uzun süre bendede azda olsa lekelenme oldu halada sanki oluyo gibi ama çamaşırıma geçmiyo şükür çok az damla oluyo sanki...bende 4 kutu progestan kullandım dr bana dediki ilaç kullanmakla bazı şeyleri önleyemezsin sen hamilesin oturacaksın kendini ve çocuğunu dinleyeceksin sen ne yapıyosunda lekelenmen oluyor neden dolayı artıyor azalıyor kendini dinlemeyi anlamayı öğrenmelisin ilacın bi etkisi yok aslında dedi ve ben nettende okudum progestanı sonrada bıraktım kullanmıyorum artık kendimi dinliyorum uzanıyorum ayaklarımı kaldırıyorum çok fazla hareket yapmıyorum çok ama çok yavaş yürüyorum (anladımki ben hızlı ve büyük adımlardan lekeleniyodum) her adımda içerde bişeyler oluyodu her sabah çok az bi yol yürüyüp işe geliyordum o kadar kısa yol beni etkiliyodu bi wc ye giriyodum bişey geldiğini hissediyodum zaten sonra hemen yatsamda kesilmiyodu tam toparlanıyodum sonra sabah tekrar yürüyodum...sana tavsiyem kendini dinle sen ne yaptığında artıyo yada azalıyo ilaçla ilgili düşüncelerim benim fikrim asla sana kullanma falan diyemem....birde her uzandığımda 11 tane ihlas okudum dua ettim Allahım yardım et bu günleri sağ salim atlatalım diye ...bizler senin için dua ediyoruz ve en kısa zamanda güvenebileceğin bi dr bulursun inşallah....ama mümkünse uzan balım ve çok yavaş hareket et...
canım amniyos zarının erken yırtılıp suyun boşalmasının sebepleri var ve eğer enfeksiyon var ise bakteriler zarı yıpratıp suyun boşalmasına sebep oluyo bazen ikiz gebeliklerdede oluyomuş ağırlığı taşıyamadığı için ama tam nedir ne değildir özellikle bi enfeksiyon varmı bunu araştırsalardı tedavi edilirdi en azından
hiç ilgilenmemişler seninle
bende bunları nette tesadüfen okudum gebelikte suyun erken boşalması diye yazıyodu tesadüfen gördüm
allahın izniyle bişeycik olmaz sen merak etme ama dikkatli ol canım ağır kaldırma ve bol bol dinlen
testte altta tablo var yeşil sarı pembe rekler var orda senin risk seviyen işaretli canım eğer sarıda ise orta riskli pembede ise yüksek riskli yeşilde ise düşük riskli oluyo canım
bende bilmiydoum doktor korkuttu beni riskin orta riskli dedi bende bilmiyorum tabiii
internetten araştırdım kafam dahada karıştı sonra yeni doktorum gösterdi tabloyu meğer çok kolaymış anlamak
senin yanında ise yardımcı olmaya çalışırım çünkü ben 1 ay çok üüzüldüm orta riskli çıktı dedi amniyosentez önermedi ama yakından takip etcez dedi 1 ay çok çektim o yüzden bilirim neler yaşadığını duygularını şuanda
hele geçmek bilmeyen zamanı beklemek endişeee
çok zor çok
şimdiki doktorum devlet hastanesinden gelmiş oldukça tecrübeli bi doktor net konuşuyo rahatlatıyo insanı
burda pek çok kişi ona gidiyo gerçi allah bilir gerçeği ama sonuçta içimizinde rahat olması gerekir gebelik boyunca
Benim doktorumda çok iyi tatlı bir kadın sadece biraz yüksek bunu riske atamayız yapalım dedi ben yaptırmıcaktım da eşim illa yapalım dedi bende sesimi çıkaramadım.
birde berkerdemcim idrar kültürü testi yaptırmıştık sendende istediler sende yaptırdın değilmi orda vvarsa enfeksiyon filan çıkardı veya şimdide yanma filan varsa hemen git doktora ama ürolojiye git tahlil idrar kültürü yaparlar hamileyim dersin ona göre uygun antibiyotiğe başlarlar
anlaşılan ilgilenmiyorlar seninle
Benim doktorumda çok iyi tatlı bir kadın sadece biraz yüksek bunu riske atamayız yapalım dedi ben yaptırmıcaktım da eşim illa yapalım dedi bende sesimi çıkaramadım.
tamam canım sadece benim yaşadığım endişeyi boşuna yaşamayın diye belirttim ben
bunlar risk değerleri zaten yaşa boya kiloya göre kan değerleri hesaplanıyo sonuç risk olarak belirtiliyo
hiç korkma temiz çıkar çok duyduk yüksek riskli olupta temiz olan
yüreğini ferak tut sen
canım şuan her ihtimale karşı enfeksiyon ilacı alıyorum akşam sabah hap alıyorum
Merhaba Arkadaşlar...
Bugün doktora gittim. 19 haftalık olmuşuz. Ayrıntılı ultrason yaptı. Organlarına baktık. Herşey yolunda Allaha şükür. Onu görmek beni çok rahatlattı. Çok özlemişim. Bebeğim iyi ama bende sorun çıktı.
İdrar yolu enfeksiyonu çıktı. zaten şüpheleniyordum. İdrar tahlili yaptırdım. Fitil ve suya katılan toz ilaç verdi. Fitil kutuda 1 adet. Dozu yüksekmiş. Ama ben fitil hiç kullanmadım ve hoşlanmıyorum herkes gibi. Nasıl kullanacağım. Bana bilgi verirmisiniz. İçinde eldiven çıktı. Akşam uyumadan önce yapacakmışım. Fitilden sonra kalkılmıyacakmış. Fitili ıslatıpmı kullanacağım. Acaba nasıl olacak?
tamam canım sadece benim yaşadığım endişeyi boşuna yaşamayın diye belirttim ben
bunlar risk değerleri zaten yaşa boya kiloya göre kan değerleri hesaplanıyo sonuç risk olarak belirtiliyo
hiç korkma temiz çıkar çok duyduk yüksek riskli olupta temiz olan
yüreğini ferak tut sen
insanın beyninde hep bir şüphe bırakıyorlar buna üzüyor beni cinsiyet öğrendiğime sevinemedim bile o gün kansızlık bi yerde 3 lü test bi yerde üzüldüm baya inşallah iyi sonuçlar alırım
canım geçmiş olsun merak etme bende kullandım ama benım kı progestandı kanama ıcındı
yatmadan once fıtılı ıslatmıyosun yatar durumda yap ve kalkma cunku gerı akıyo sabah camasırında hafıf akıntı gorursen telaslanma normalmış tekrar gecmış olsun
insanın beyninde hep bir şüphe bırakıyorlar buna üzüyor beni cinsiyet öğrendiğime sevinemedim bile o gün kansızlık bi yerde 3 lü test bi yerde üzüldüm baya inşallah iyi sonuçlar alırım
evet bırakıyorlar canım
doktorum dediki ultrasonda eğer ensede burunda filan bi anormallik yok ise ensesi normal ölçüde ise hiç korkma dedi ben ikili test yaptırdım dörtlüye gerek varmı dedim ensesi normal gelişimi güzel gerek yok istersen yaptır dedi
bende istemedim çünkü riskim ikilide yüksek değildi birde doktorun dedikleri çok yıprattı beni
zaten detaylu ultrasonda filan sorun varsa çıkıyo
eğer çıkmıyosada zaten taramalardada çıkmıyo çoğu zaman
riskin düşük diyorlar ultrason normal gelişimi iyi oluyo doğum oluyo bebek down sendromu olabiliyo
orası allaha kalmış dua edelim allah hepimizin meleğini korusunnazar değmesin
benim ikili tamama riski yüksek çıkmadı enseside herşeyi normal dedi doktor ondan yaptırmıyorum ama riskli çıksaydı tabiki yaptırırdım
sen üzülme ben 1 ay üzüldüm boşu boşuna bu tamam testine
allaha dua et öyle bişey varsa bile allah istedikten sonra herşey mümkün dua et düzelsin bebeğin
ben hep öyle bişey varsa bile düzelsin bebeğim sağlıklı olsun diye dua ettim
doktorum dediki sigara yoksa alkol yoksa akraba evliliği yoksa endişelenme dedi
doktorum genç değil devlette çalışmış çok tecrübeli tecrübeleriyle konuştu zaten bu konuda
eskiden tarama ultrasonda olurdu enseye bakardık şimdi kan testi çıktı riski hesaplıyorlar dedi
ankarada sanırım bi prof varmış bebek doğmuş down sendromu çıkmış aile mahkemeye vermiş neden anlamadın gebelik takibi boyunca diye
profta tarama riskleri düşük çıktı ense ölçümü normaldi anormal hiçbişey yoktu demiş
doğru söylüyo sonuçta ne ultrason nede tarama testleri yüzdeyüz değil zaten tarama testinde altta risk hesaplar teste bakılarak tanı konamaz diyor açık açık
doktorun riski incelemek için üçlü testi vermiş zaten ve inan laboratuvardan laboratuvara sonuçlar değişiyor duyunca şok olmuştum bi laboratuvarın ölçümü ile diğer aynı olmuyomuş
sen içini ferah tut dua et bişey çıkacağını hiç sanmıyorum canım
dün doktordan güzel haberler alınca bugün biraz alışveriş yaptım
emzik yenidoğan cam biberon alt açma seti diş kaşıma halkası bi tanede çıngırak aldım
Merhaba Arkadaşlar...
Bugün doktora gittim. 19 haftalık olmuşuz. Ayrıntılı ultrason yaptı. Organlarına baktık. Herşey yolunda Allaha şükür. Onu görmek beni çok rahatlattı. Çok özlemişim. Bebeğim iyi ama bende sorun çıktı.
İdrar yolu enfeksiyonu çıktı. zaten şüpheleniyordum. İdrar tahlili yaptırdım. Fitil ve suya katılan toz ilaç verdi. Fitil kutuda 1 adet. Dozu yüksekmiş. Ama ben fitil hiç kullanmadım ve hoşlanmıyorum herkes gibi. Nasıl kullanacağım. Bana bilgi verirmisiniz. İçinde eldiven çıktı. Akşam uyumadan önce yapacakmışım. Fitilden sonra kalkılmıyacakmış. Fitili ıslatıpmı kullanacağım. Acaba nasıl olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?