2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Niye böyle ayrım yapıyorlar hiç anlamıyorum.Pozitif olmak zor gerçekten,ama sen yinede bebeğin için sakin olmaya çalış.Böyle yapanları Allah'a havale etmek gerek....

canım öncesi önemli değilde sonra dikkat et bende 10. haftalarda uçağa binmiştim xraylerin hiçbirinden geçmedim güvenlik görevlilerinden rica ettim hepside anlayışlı oldular.

aynısı bende de var canım gerçi 2 haftadır çok şükür ağrımıyor ama çok çekiyordum ancak parol içiyordum onu da fazla içmek istemiyorum bi zararı olmasın diye. ancak karanlıkta yatmak iyi geliyor yada uyumak tabi uyuyabilirsem.

mandalınaya bayılırım ama gecen pazarda denedım cok eksıydı olmamıs daha.
Bıkac hafta sonra tatlanır ınsallah.

benimde eşim almış mandalina arada çok ekşiler vardır bende sıkıyorum suyunu içiyorum öyle çok farkedilmiyor tadı sende öyle dene canım mandalina çok yararlı şimdi.

canım ne diyeceğimi bilmiyorum Rabbim sabır versin seçilmiş oolduğunu unutma o orda seni bekliyor olacak. Rabbim sevdiği kullarına kendisini sürekli hatırlatırmış ben başıma bi dert geldiğinde öyle düşünüyorum Allahım beni ne kadar çok seviyor sürekli bana kendisini hatırlatıyor zaten unutmak söz konusu değilde. Rabbim tekrar hamile kalmanı ve kucağına almanı nasip etsin inşallah Amin.

o ağrı bende de çok var bazen yürüyemiyorum kalçamdan başlıyor bütün bacağımı sarıyor muz ceviz vs yemeğe çalışyıorum iyig eliyormus bol magnezyum varmış ikisinde de. hapı dra gittiğimde soracam.

ben oğluşuma kayınpederimin ismini vereceğim mehmet olacak hem kurandada varr hemde kayınpederimi çok severiim o yüzden mehmet koyacağız allah nasip ederse

benim de eşimin dedesinin ismi mehmet bende mehmet ismini çok seviyorum erkek olsaydı Mehmet Emin koymayı düşünüyorduk ama nasipte kızımız olması varmış. inşallah sonraki evladımızda inşallah:)

kızlar beni sağlık ocağından hiç çağırmadılar daha. drum 21. haftada tetanoz vurulursun demişti. 12. haftalarda kayıt yapmıstım sağlık ocğaına bi daha da ses çıkmadı bakalım ne zaman arayacaklar.

* GEBELİKTE YAPILMASI SAKINCALI OLANLAR;
• Hazneden kanama olduğu sürece eşle cinsel ilişki ( Bu durumda düşük veya erken doğum riski artar)
• Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle defalaca düşük yapanlar veya bu nedenle rahim ağzına dikiş konan gebelerin de gebelik sonuna dek cinsel ilişkide bulunması sakıncalıdır
• ( BU gebelerin kocalarına anlayış ve sabır dileriz !!!! )
• Aşırı karbonhidratlı, tuzlu yemekler
• Defalarca kullanılmış yağda kızartılmış yemekler ( Özellikle lokantalarda yağda kızartma yenmemesi tavsiye olunur )
• Salam ve sucuk gibi tuzlu ve pişmemiş etler
• Turşu gibi salamura gıdalar
• En önemllisi gebelikte doğum hekimizden izinsiz ilaç kullanmak sakıncalıdır. Grip , zatürre veya bunlar gibi bir sistemik hastalık geçirdiğiniz takdirde mutlaka doktoruza gebe olduğunuzu hatırlatınız. Vereceği reçeteyi doğum doktorunuz ile paylaşmasında yarar vardır. Eğer reçeteyi veren doktor buna vakit bulamadı ise mutlak doğum doktorunuzun fikrini aldıktan sonra reçeteyi kullanınız
• Elbette sağlıklı insanlara dahi zararl ıolan alkol ve sigara gebelikte kesinlikle yasaktır.
• Bahçe ve ev haşeratı için ilaç kullanımı sırasında ortamdan mümkün olduğu kadar uzak kalınız
* Doktorunuzdan izinsiz radyolojik muayeneler ( Röntgen çekimi ) Eğer herhangibir şekilde röntgen çekimi gerekli ise doktora haber veriniz; karnınıza koruyucu bir önlük koyarak gerekli röntgen çekimini yaptırabilirsiz.
Gebelik Öncelikle tebrikler. Hayatınızın en güzel ve en heyecanlı deneyimlerinden birine hazır olun. Gebelik fizyolojik bir olaydır ve önemli bir gerekçe olmadıkça hayatınızı olumsuz olarak etkilemeyecektir.
İlk muayene ne zaman olmalı? İlk muayene gebeliğin 6. haftasında yapılmalıdır. Daha önce yapılan muayenelerde bebek ve kalp atımları görülmeyebilir. Gebelik yaşı son adetten itibaren hesaplanır.
Neleri yapmam sakıncalı? Gebelikte sigara içilmesi ve alkol alınması sakıncalıdır. Kafein içeren çay, kahve, ve kolalı içeceklerden ise az miktarda tüketilmelidir.

Neler yapabilirim? Gebelik sırasında aşağıdakilerin yapılmasında veya kullanılmasında sakınca gösterilmemiştir.
• Cinsel ilişkide bulunmak-Gebeliğin son 3 haftasına kadar
• Spor yapmak-At binmek ve tüple dalmak dışında
• Saç boyatmak-Normal bitkisel boyalar kullanılabilir
• Makyaj yapmak
• Denize ve havuza girmek
• Güneşlenmek-En az 30 numara koruyucu faktörlü bir güneş kremi kullanın
• Bilgisayar kullanmak
• Cep telefonu kullanmak
• Mikrodalga fırın kullanmak
• Güvenlik kapılarından geçmek
• Otomobil kullanmak-2 saatte bir mola vermekte yarar vardır
• Uçakla yolculuk yapmak-Gebeliğin 26. haftasından sonra doktor raporu gerekir
• Prize takılan sinek ilaçlarını kullanmak

bende seni gibi daha mandalinalar olmadan mandalina aşermiştim birde çilek aman allahım ama nasıl canım istiyordu hiç unutmuyorum benimde buzdolabımdan hiç eksik olmaz mandalina sürekli alıyorum ekşi tatlı hiç farketmiyor

kızlar gerinmek ve uzanmak çokta tehlikeli değil elbette mümkün olduğu kadar kaçınmak lazım ama araştırmıştım mesela uzanmak sorun değilmiş sadece esneyerek uzanmak gerekiyormuşş
yani sert hareketlerden kaçınmalıyızz o yüzden esneyen anneler çok kormasın bişeycik olmaz allahın izniylee

canım ya kimde yokki bu sorun. kimseden fayda yok artık faydayı geçtim faydaları olmasın yeterki zararlarıda olmasın. sana üzülme takma diyeceğim ama benimde başımda buna benzer sıkıntı var. arada kalan eşler oluyor. ama sende herzaman tavrını koy. en başında nasıl olursa öyle gider. bırak faydaları olmasın bebişin kısmetiyle gelir inşallah.

kızlarr bebek odasına halı düşünüyoruz sizede düşüncemi anlatayımm antibakteriyel halılar varr onları düşünmüştük ancakk annemde ve kayınvalidemde el dokuması halılar var eski zaman halısı yani ama çok güzeller
eskiden hep elde dokunurdu halılarr
diyorumki o halıyı alayım daha sağlıklı olur içinde naylon iplik yok antibakteriyel halıya göre çok daha sağlıklı olur diyoruz ne dersiniz :44:

ALLAH a cok sukr tam mevsımıne gırerken canım ıstedı bıde nar:) ıkısınınde mevısımı geldı ya ılk hamıle kaldıgm zaman ıstesydım mınk bebegm mandalınasz kalcktı:)) benm canım hıcbısey cekmıo hep ot ıstıorum hep sebze lakn bıraz once burda muhbbt esnasında bı pakt cıps yuttum kı hıc yaptgm bısey degıldr cok pısmanlk duyuorum suan hemen gıdıp 1 saat pılates yapmalıyım beynımı kandırmalıyım yedıklerımı erıttım dıye

Kızlarrr havadanda anlasılacgı uzere aksam oldu ben gıdıorum:))) otrmaktan bı hal oldm az hareket edem sonralıklan gorusurz herkes kendıne bıde mınık kurabıyesıne ıyı baksın:)) :80:

ben plates yapmaya korkuyorum gerçi hiç kilo almadım ama bu ay almış olabilirm

aaa narda yedim ekşi ekşi süperdi yaa burda pek yediklerimi paylaşma taraftarı değilim ama yazdım işte ilk defa burdaki hamilelerimizn canı ekmesin sonra üzülürüm

bende hiç et falan yemek istemiyorum biz seninle aynı şeyleri yiyoruz heralde bende çok sebze yerim
birde brokoli zararlı mı acaba çok canım istiyor

Gıdemedm bı turlu :))) ye annemm ne zararı herseyden az az ye ben normalde sebze yemegı yemem ama cnm hep hafıf seyler cekıo salata ot sebze yemegı corba gıbı :) etle benmde hıc aram yok annem zorla tıkıo agzıma:) pılatese gelnce hıc korkmuorum cunku kendımı kasmıorum cok yavas harkt edıorum acıldıkca harektlrımı yapıorum:) bende kılo almadm daha kılodan degıl beynm rahat etsn dıye otrdum kocmn cıps yedım yaa hıc yapmam ole seyler bıde kac saattr burdym kaba yerlerım uyustu anam:)) o yuzden kalkım az kan bı dolanıversn narın vüüüüücudumda:)))) hadı gıttm bu seferlk gorurusuzz :79:

Daha önceden pilates yapıyosan dr sorup devam edebilirsin.Ben devam ediyorum,ama bazı hareketleri yapamıyorum tabi.

yanlış mesajı almışım

Son düzenleme:

aslında boyle sosyal bı sorumluluk almaları guzel. evet artık zorunluymus. bildirmek gerekıyormus. burdan tüm annelere duyuralım telefonla bari soyleyın durumunuzu bıldırın . bana ilk gittigimde sorular sordu hamılelegımın nasıl gectıgıyle ılgılı bı de kılo takıbı cızelgesı fln olusturdu. tahlıllerde yapıcaklarmıs bı de bebişlerimiz dogunca sanırım onların asıları yapılcak. tetenoz sart mı dıye sordum evet dedi. sen yaptırdın mı ası?

allah sana ve eşine sabır versin inşaallah hayırlısıyla tekrar bebeğine kavuşursun rabbim kimseye yaşatmasın zor bir durum gerçekten bende ilk bebeğimi kaybettim gerçekten nasıl bir duygu olduğunu bilirim
acın çok taze ama rabbimin her zaman bir bildiği vardır ve biz kullarına en hayırlısını verir bol bol dua et kendine iyi bak

doğrusu buyduuu ne dersiniz kıslar yüreğim sızlar fikrim zikrim nasıl sizce

yok canım henüz zamanı gelmedi diye biliyorum 2 hafta sonra tekrar ngidiceğim o zaman öğrenirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…