- 23 Eylül 2011
- 1.170
- 341
- 73
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #11.081
bızımkınde fazla pıhtılasması yanı kanın koyu kıvamlı olması koyu oluncada bebek ilk haftalarda kanla beslendıgı ıcın koyu kandan beslenemıyor ve gebelık daha ılerlemeden sonlanıyor. ama doktorumda bana soylemıstı okadar cok nedenı olabılırmıskı kan pıhtılasmasının senınkı farklıdır belkı
canım sen bu sorunu nasıl keşfettin peki ve haftanız kaç bunları nerden öğrendin bilgilndirirmisin
canım sanada çok geçmiş olsun.. boğazın için bal-zencefil yemeni tavsiye ederim. ama ateşin çıkarsa sakın ihmal etme.
CİTLENBİK canım bunu sende uygula olurmuuu
benim ablamda vardı bu sorun bende deıl. ben genetık olabılırmı dıye kendım testını yaptırmak ıstedım. ablamda nasıl kesfettıler dıye sorarsan 2 düşüğü olunca üniversite hastanesinde arastırdılar ve kan pıhtılasmasından oldugu anlasıldı. ve onun bır ıgnesı var 9 ay boyunca kanı sulandırmak ıcın onu kullandı. zaten benım bu soyledıgımde bebek 8-9 haftayken sonlanıyo. yanı boyle bı sorununuz varsa bebegın 15 haftaya kadar gelmesı ımkansız zaten.
arkadaşlar kan pıhtılaşmasını çok duyar olduk hastanede bana tahlil yapıldı parmağımı deldiler saate bakarak hemşire devamlı olara parmağımdan çıkan kanı silerek yaptı tahlili ve normal çıktı ama başka tahlillde yapılıyomu bilmiyorum bana pıhtılaşma için sadece bu tahlil yapıldı
sende gördüğüm 16 haftandasın benim gibi öyle bişi olsa yaşamazdı diyorsun yani
sende gördüğüm 16 haftandasın benim gibi öyle bişi olsa yaşamazdı diyorsun yani
kızlar banada kan tahlili yapılmıştı protrombin zamanı 12-15 arası olması lazımmış benimki 15.4 saniye çıkmıştı diğer doktorum sonuca bakıp kanın sulandırmak için bebek aspirini vericem dedi verdi 2 hafta filan kullandım sonra doktorumu değiştirdim ve yeni doktorumda zaten aynı hastanede o yüzden tahlillerimi gösterdimm diğer doktorumun aspirin verdiğini söyledim bırak aspirin kullanma gerek yok dedi
pıhtılaşma zamanı normal değerlerde sadece protrobin zamanı az yüksek
18. haftama girdim şimdi içime şüpe düştü puhtılaşmada sorun varmı acaba bebeğime bişey olurmu diye korktum şimdi
20. haftada çağırdı doktor kontrole
tecrübeli bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
şimdi benımde ablamda oldugu ıcın doktorda bana ıstersen coraspırın kullanabılırsın hıc bı zararı yoktur dedı kanı sulandırır dedı. coraspırınle ılgılı yapılmıs pek fazla test yok hamıleler için dedi ama zararı olmadıgı kesınlestırıldı, sadece faydalarından tam emın deılız ama sen kullanabılırsın bı zararı yok dedı. bende cok kafamı karıstırdıgı ıcın kullanmadım hıc.
canım çok sağol dün gidip yattım bugün de sabah kötüydüm ama şimdi daha iyiyimben içtim dişim ağrırken canım, bir zararı yok demişti doktor. tabi yine dee fazla içmemek lazım.
içtim demek istemiştim yanlış olmuş:S
canım çok sağol bir daha o şiddette ağrırsa parol içiyimcnm cok gecmiş olsun ben cok ağrıdıgında parol içiyorum doktor ağrın gecene kadar günde 4 taneye kadar içebilirsin dedi bende migren var agrı fazlalasıp da mide bulantısı da artınca hastanelik oluyorum o yuzden agrı kesici sart olmuştu cok şükür parolun hiç bir yan etkisini görmedim ayrıca cabucak da geciyo bide basın agrıyınca alnına yuvarlak yuvarlak dilimlediğin patatesi bi tülbentle sar acık havada otur ve bi tane muz ye ben bunların hepsinin acayip faydasını gördüm catlardım yoksa agrıdan bide bol bol su içmeyi ihmal etme kuzum insallah tekararlamaz agrıların tekrar cok gecmiş olsun
canım çok üzüldüm Allah sabır versinhanımlar ben 2 hafta önce karnımda kalbi durmasından dolayı bebeğimi kaybettim. kürtaj olmak zorunda kaldım.her şey çok yolundayken kontrolde hiç hareket etmediğini gördük birden sonra araştırma yaptılar kalbi durmuş dediler. her şey çok yolundayken birden böyle olması beni çok etkiledi. kendimi anca toparladım sayılır. şimdi genetik araştırmaya verdik nedenini öğrenmek için.Allah kimseye böyle şeyler göstermesin çok zor psikolojik olarak toparlanmak.rabbim herkesin bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.çok duaya ihtiyacım var.testlerin temiz çıkması ve en erken zamanda tekrar bebek sahibi olabilme için bana dua eder misiniz. Allah'a emanet olun hanımlar.rabbim size ve bebeklerinize sağlıklı hayırlı uzun ömür nasip etsin.
cesaretim oldukça sizin mutlu haberlerinizi görmek için girmeye çalışacağım.
Mehmet ismi Kur'an'da yok ama türkler Muhammed ismini o şekilde türkçeleştirmiş. Hz. Muhammed'e saygılarından direkt ismini koyamamışlar. ama güzel isimben oğluşuma kayınpederimin ismini vereceğim mehmet olacak hem kurandada varr hemde kayınpederimi çok severiim o yüzden mehmet koyacağız allah nasip ederse
Canım ya sıkma canını diycem ama benim bile sıkıldı yardımları onlara zahmetleri sana. nasıl yapabildiklerini de bir anlasam. sen yine de düşünme bebeğin için. stres yapma zamana bırak.Kızlar h.sonu başıma geleni anlatıcam kimseyle paylaşmadım dayanamıcam
eşimin ailesi küçük bir tatil beldesine yerleşmeyi düşünüyor ist deki evi de eşimin yazın evlencek kardeşine vericekmiş biz kirada otururken paramız
yok derken kendilerine ev alıcaklar eşime hiçbişey söylemedim ama ikimizde gece uyuyamadık bide demezlermi yazın bebeği alıp gelirsin kışın da
gelince sende kalırım diye çıldırmak içten değil pozitif olmak da hamilelikte çok zor kızlar ya sabır daha benim eşim böyle oldukça neler görücez
evet 16. haftamdayım. bana doktorun soyledıgı oydu zaten bende testımı 5. haftamdayken yaptırdım.
canım bebek aspirinide bu durumda kullanılıyo fakat yeni doktorum kullanma gerek yok dedi sonucu görmüştü
şimdi ilk haftalar kandan beslenen bebek için pıhtışam sorunu çok önemli ama artık bizim kordondan besleniyorya pıhtılaşma olması beslenmesini durdurup ölüme sebep olabilirmii :44: birde bu haftaya kadar gelirmiydi gebeliğimiz
eğer sorun olsa bebek ilk haftalar kandan beslendiğinden pıhtılaşmadan ötürü nasıl beslenebildi :44:
bana diğer doktor aspirin vermişti bide tuzu azalt demiştii
gerçekten tuzu azaltınca şişliklerim indi ayak ve ellerimde şişlikler oluyodu onlar gitti
canım bebek aspirinide bu durumda kullanılıyo fakat yeni doktorum kullanma gerek yok dedi sonucu görmüştü
şimdi ilk haftalar kandan beslenen bebek için pıhtışam sorunu çok önemli ama artık bizim kordondan besleniyorya pıhtılaşma olması beslenmesini durdurup ölüme sebep olabilirmii :44: birde bu haftaya kadar gelirmiydi gebeliğimiz
eğer sorun olsa bebek ilk haftalar kandan beslendiğinden pıhtılaşmadan ötürü nasıl beslenebildi :44:
bana diğer doktor aspirin vermişti bide tuzu azalt demiştii
gerçekten tuzu azaltınca şişliklerim indi ayak ve ellerimde şişlikler oluyodu onlar gitti
nasıl yaptılar sana testi sen mi istedin bende bu cuma gitcemde yaptırayım diyorum canım ya
canım normalde bendede kan pıhtılaşması falan yok ama dr. tedbir amaçlı verdi ilk günden bu yana günde 1 kere iğne yapıyorum kendime çok yakıyor ama ne çareki mecbur devam ediyoruzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?