2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende yaptırsammı acaba u pıhtılaşma testinde bi anormallik yokmuş ya aslında geçen gittiğimde bebeğin heyecanından herşeyi unuttum bişey soramadım bu defa yazıcam kağıda çıkarıp sorucam sonra bir bir bi de geçen parmağım kesildi tam salata doğrarkene kanamaya başladı bende kanamasın bbeğimin kanı ziyan olmasın diye hemen yumurt akına batırdım parmağımı kestm kanı. ama çok kanamadıda o bi problemmi diilmi die ya aslında varya en iisi pek bişi bilmemekmiş insan bişileri öğrendikce bu da bende varmıdır die korkuor yahu hep endise endise testler dizboyu ama eski anadolu kadınlar öyle mi hamile kalıor ve doğuruor tek sıkıntı hepimizde olan ağrılar vs en iisi aslında bir yerde

canım sen bu sorunu nasıl keşfettin peki ve haftanız kaç bunları nerden öğrendin bilgilndirirmisin

canım sen bu sorunu nasıl keşfettin peki ve haftanız kaç bunları nerden öğrendin bilgilndirirmisin

benim ablamda vardı bu sorun bende deıl. ben genetık olabılırmı dıye kendım testını yaptırmak ıstedım. ablamda nasıl kesfettıler dıye sorarsan 2 düşüğü olunca üniversite hastanesinde arastırdılar ve kan pıhtılasmasından oldugu anlasıldı. ve onun bır ıgnesı var 9 ay boyunca kanı sulandırmak ıcın onu kullandı. zaten benım bu soyledıgımde bebek 8-9 haftayken sonlanıyo. yanı boyle bı sorununuz varsa bebegın 15 haftaya kadar gelmesı ımkansız zaten.

sende gördüğüm 16 haftandasın benim gibi öyle bişi olsa yaşamazdı diyorsun yani

ilk haftalar bebek kandan besleniyor sonra kordondan değilmi kızlarr
sonraki haftalar pıhtılaşma sorunu olması yinede bebeğin beslenmesini etkileyip ölümlere düüşüklere sebep olabilirmi acaba
kusura bakmayın hiçbir bilgim yok o yüzden soruyorum

canım normalde bendede kan pıhtılaşması falan yok ama dr. tedbir amaçlı verdi ilk günden bu yana günde 1 kere iğne yapıyorum kendime çok yakıyor ama ne çareki mecbur devam ediyoruzz

kızlar banada kan tahlili yapılmıştı protrombin zamanı 12-15 arası olması lazımmış benimki 15.4 saniye çıkmıştı diğer doktorum sonuca bakıp kanın sulandırmak için bebek aspirini vericem dedi verdi 2 hafta filan kullandım sonra doktorumu değiştirdim ve yeni doktorumda zaten aynı hastanede o yüzden tahlillerimi gösterdimm diğer doktorumun aspirin verdiğini söyledim bırak aspirin kullanma gerek yok dedi
pıhtılaşma zamanı normal değerlerde sadece protrobin zamanı az yüksek
18. haftama girdim şimdi içime şüpe düştü puhtılaşmada sorun varmı acaba bebeğime bişey olurmu diye korktum şimdi
20. haftada çağırdı doktor kontrole
tecrübeli bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

şimdi benımde ablamda oldugu ıcın doktorda bana ıstersen coraspırın kullanabılırsın hıc bı zararı yoktur dedı kanı sulandırır dedı. coraspırınle ılgılı yapılmıs pek fazla test yok hamıleler için dedi ama zararı olmadıgı kesınlestırıldı, sadece faydalarından tam emın deılız ama sen kullanabılırsın bı zararı yok dedı. bende cok kafamı karıstırdıgı ıcın kullanmadım hıc.

Kızlar 3 lü test sonuçlarım çıkmış hastanenin sitesinden baktım iş yerinden çarşamaba gününe izin verdiler test yaptıranlar aşağıda ki sonuçlar nasıl bi bilginiz varmı
AFP (Down S.T.T. 3'lü Test) 24.8 ng/ml 4.6-18.7
AFP, MoM (Down S.T.T. 3'lü Test) 0.66
Estriol (E3), free (Down S.T.T. 3'lü Test) 0.67 ng/ml 4.6-18.7
Estriol (E3),free, MoM (Down S.T.T. 3'lü Test) 0.65
hCG (Down S.T.T. 3'lü Test) 33.1
hCG, MoM (Down S.T.T. 3'lü Test) 1.27

canım bebek aspirinide bu durumda kullanılıyo fakat yeni doktorum kullanma gerek yok dedi sonucu görmüştü
şimdi ilk haftalar kandan beslenen bebek için pıhtışam sorunu çok önemli ama artık bizim kordondan besleniyorya pıhtılaşma olması beslenmesini durdurup ölüme sebep olabilirmii :44: birde bu haftaya kadar gelirmiydi gebeliğimiz
eğer sorun olsa bebek ilk haftalar kandan beslendiğinden pıhtılaşmadan ötürü nasıl beslenebildi :44:
bana diğer doktor aspirin vermişti bide tuzu azalt demiştii
gerçekten tuzu azaltınca şişliklerim indi ayak ve ellerimde şişlikler oluyodu onlar gitti

ben içtim dişim ağrırken canım, bir zararı yok demişti doktor. tabi yine dee fazla içmemek lazım.

içtim demek istemiştim yanlış olmuş:S
canım çok sağol dün gidip yattım bugün de sabah kötüydüm ama şimdi daha iyiyim

canım çok sağol bir daha o şiddette ağrırsa parol içiyim

canım çok üzüldüm Allah sabır versin

ben oğluşuma kayınpederimin ismini vereceğim mehmet olacak hem kurandada varr hemde kayınpederimi çok severiim o yüzden mehmet koyacağız allah nasip ederse
Mehmet ismi Kur'an'da yok ama türkler Muhammed ismini o şekilde türkçeleştirmiş. Hz. Muhammed'e saygılarından direkt ismini koyamamışlar. ama güzel isim

Canım ya sıkma canını diycem ama benim bile sıkıldı yardımları onlara zahmetleri sana. nasıl yapabildiklerini de bir anlasam. sen yine de düşünme bebeğin için. stres yapma zamana bırak.

kafam iyice karıştı kızlarr :44:

bebek aspırını ıle coraspırın aynı sey zaten cnm.sanada doktorun benım gıbı tedbır amaclı kullan demıstır. sorunumuz olsaydı zaten bebegımız bu haftaya kadar gelemezdı.

ben sıze kısaca doktorun soyledıklerını yazayım.
eger annede pıhtılasma sorunu varsa bebek en fazla 8. haftaya kadar yasıo sonrasında vucut onu sonlandırıyo cunku kandan beslenemıyo bebek. cunku ılerleyen zamanlarda kordon olusuyo ve bebklerımız kandan deıl kordondan beslenmeye baslıyolar. yanı bu testı yaptırmak ısteyenlerede soyluyorum ılk haftalarda yapılıo bu test ama sız yınede tabıkıde doktorunuza danısın.

canım normalde bendede kan pıhtılaşması falan yok ama dr. tedbir amaçlı verdi ilk günden bu yana günde 1 kere iğne yapıyorum kendime çok yakıyor ama ne çareki mecbur devam ediyoruzz

uhdecim biz bi tetanoz iğnesini nasıl vurduracaz diye düşünürken yanar mı felan diye senin gibi hergün iğne vurulanlara Allahımdan sabır ve bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almanızı diliyorum inşallah

Kızlar merhaba nasılsınız bugün yerime eleman başladı o yüzden giremedim internete inş. iyisinizdir. yeni gelen arkadaşlar sizde hoşgeldiniz

Bebek arabası bakan arkadaşlar biz h.sonu miniço da bebek arabası baktık linkteki arabayı beğendik ilgilenen olursa bakabilir çift yönlü katlandığında çok az yer kaplıyo kibar bişey. Dörde katlanıyo.

baby2go

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…