- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #11.061
doğrusu buyduuune dersiniz kıslar yüreğim sızlar fikrim zikrim nasıl sizce
Gıdemedm bı turlu :))) ye annemm ne zararı herseyden az az ye ben normalde sebze yemegı yemem ama cnm hep hafıf seyler cekıo salata ot sebze yemegı corba gıbı :) etle benmde hıc aram yok annem zorla tıkıo agzıma:) pılatese gelnce hıc korkmuorum cunku kendımı kasmıorum cok yavas harkt edıorum acıldıkca harektlrımı yapıorum:) bende kılo almadm daha kılodan degıl beynm rahat etsn dıye otrdum kocmn cıps yedım yaa hıc yapmam ole seyler bıde kac saattr burdym kaba yerlerım uyustu anam:)) o yuzden kalkım az kan bı dolanıversn narın vüüüüücudumda:)))) hadı gıttm bu seferlk gorurusuzz :79:
yok canım henüz zamanı gelmedi diye biliyorum 2 hafta sonra tekrar ngidiceğim o zaman öğrenirim
Daha önceden pilates yapıyosan dr sorup devam edebilirsin.Ben devam ediyorum,ama bazı hareketleri yapamıyorum tabi.
canımcım siz kaç haftalıksınız tetanoz kaç haftlıkken yapılıyor tetanoz toprak ve ürünlerinden geçen bakteri bende tam köydeyim şimdilik tatilde 3 haftaya dönüyorum ist.a hani geç kalmış olmuorum dimi 16 haftalığız bugün itibariyle kaç haftalıkken yaptırmak gerekiyor?bide aşı sonuçta bi virüs sizce bebeğe zarar vermez mi kafam çok karışık bu konuda ya sizceee???ben bu cuma gitcem doktora gerçi
selam kızlar nasılsınız minişlerimizde iyidir inşallah yeni giriyorum iki gündür hamile aldığımdan beri vücut ısım arttığından güneşi hiç istemiyordum bayılacak gibi oluordum güneşte bugün bulutlu bulunduğum yer mutlu oldum birden ya kızlar bişi sorucam ben 1 buçuk senedir sağlam bir diyet ve fitness kardiyo yappıyordum 17 kilo vererek 50 kiloyla hamile kalmıştım ama hamş olunca doktorum ilk üç ay yasak dedi dahada gitme fırsatım olmadı ona çünkü hastaneden gitmişti şimdide kimseye güvenemiorum doktorlara sabt bir doktor bulana kadar bugün 16 hafta olduk ebru şallının hamile pilates dvd sini almıştım sizce ne yapsam eşimde izin vermiyor bende çok kilo almaktan korkuyorum gerçi doğurunca yine spora son sürat devam da diyete ara malesef bebeimiz için sizce ne yapam?
canım seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben de bu topiğe 2012 yılı mart annesi adayı olarak girmiştim, bugün tam 1 ay oluyor o acı gün geçeli..bizde sizin gibi hiçbirşey yokken, sadece ikili test yaptırmak için kontrole gitmiştik, bebeğin karnımda kalbinin durduğunu öğrendik, o an ki acımın tarifi yok, Allahım kimseye yaşatmasın ama asla unutamayacağım bir gündü..sen genetiğe yolladık demişsin ama, ilk kayıpta genetiğe yollamıyorlar bebeği, o patalojiye gitmiştir, patolojide de bildiğim kadarı ile bebeğin kürtajdan önce yaşayıp yaşamadığına bakıyorlar, yani neden aramıyorlar, bize doktorum öyle söylemişti..bebeğin karında kalbinin durmasının bir nedeni bebeğin sakat olma ihtimali ve vücudun bunu algılaması, gelişmesine izin vermiyor, diğer bir nedeni ise, anne kanında pıhtılaşma olması ve bu pıhtının bebeğinin kandan beslenmesini engellemesi..benim doktorum haftaya beni fakulteye sevk edecek ve kan pıhtılaşması ile ilgili testlerimi yaptıracağız, sende doktorundan bu konuda bilgi al tatlım..ben çok araştırdım..çok geçmiş olsun acımız aynı acı..seni çok iyi anlıyorum..Allahım inşallah en kısa zamanda bizim yüzümüzü yeniden güldürecek..verende o, alanda o, verdiklerine de şükürler olsun vermediklerine de..her zaman ileriye bakmak lazım..geçmişe gömülmeyeceğiz bundan sonra..içimiz huzurlu bir şekilde güzel günleri bekleyip göreceğiz canımm..
öncelikle çok geçmiş olsun. başınız sağolsun. 2 bebeğini kaybetmiş biri olarak sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. allah sabır versin çok zor ama iyi olmak zorundasınız. biran önce toparlanmaya çalısın. ben ilk bebekten sonra 1 yıl hamile kalamadım cok uzun geldi ve cok zor geçti. çok yıprandım. bu yaşıma kadar hiç yaşamadığım hastalıklar geldi buldu. sürakli ilaç kullandım tiroid problemi bile yaşadım. ilaç kullandığım için de bebek planlarını hep ertelemek zorunda kaldık. o yüzden size içinizi ferah tutmanızı tavsiye ederim. 2. de daha rahattım elbette ki çok üzüldüm ama kafama çok takmamaya çalıştım ve 6 ay sonra bebeğim geldi. şimdi 17. haftalık olduk. ama hala korkularım geçmedi. umarım sizler de en kısa zamanda bu güzel duyguları tekrar yaşarsınız. eğer bbebkler patalojiye gittiyse cok önemli bi sonuç çıkmıyor. sadece boş gebelik miydi ebek var mıydı onu açıklıyor pataloji. ben 2. den sonra ünv. hast. gittim. orda çok detaylı tahliller yapıldı ve genetik tahlillerimde ( genetik tahlil sadece bana yapıldı. bebeğe yapılmadı.3. düşükte yapılıyomuş çünkü) kan pıhtılaşmasına yatkınlık çıktı. hamile kalmadan önce corasprin kullanmaya başladım. hamileliğimi öğrendikten sonra da hem coraspirin hem kan sulandırıcı iğneyi birlikte kullanmaya başladım. doğuma kadar da kullanıcam. bu problemi yaşayan o kadar çok kişi var ki. araştırmanızda fayda olur. ilkinden sonra yapılsaydı belki şu an bebeğim kucağımda olurdu. ama kısmet tabi. geç de olsa farekdildi de sorunu öğrenmiş olduk. dr. lar ilk düşükleri pek öenmsemiyo bebek sakat olabilir deyip geçiyorlar ama siz peşine düşün. ünv. hast. gidin. araştırma yaptırın. tekrar geçmiş olsun...hanımlar ben 2 hafta önce karnımda kalbi durmasından dolayı bebeğimi kaybettim. kürtaj olmak zorunda kaldım.her şey çok yolundayken kontrolde hiç hareket etmediğini gördük birden sonra araştırma yaptılar kalbi durmuş dediler. her şey çok yolundayken birden böyle olması beni çok etkiledi. kendimi anca toparladım sayılır. şimdi genetik araştırmaya verdik nedenini öğrenmek için.Allah kimseye böyle şeyler göstermesin çok zor psikolojik olarak toparlanmak.rabbim herkesin bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.çok duaya ihtiyacım var.testlerin temiz çıkması ve en erken zamanda tekrar bebek sahibi olabilme için bana dua eder misiniz. Allah'a emanet olun hanımlar.rabbim size ve bebeklerinize sağlıklı hayırlı uzun ömür nasip etsin.
cesaretim oldukça sizin mutlu haberlerinizi görmek için girmeye çalışacağım.
canımcım siz kaç haftalıksınız tetanoz kaç haftlıkken yapılıyor tetanoz toprak ve ürünlerinden geçen bakteri bende tam köydeyim şimdilik tatilde 3 haftaya dönüyorum ist.a hani geç kalmış olmuorum dimi 16 haftalığız bugün itibariyle kaç haftalıkken yaptırmak gerekiyor?bide aşı sonuçta bi virüs sizce bebeğe zarar vermez mi kafam çok karışık bu konuda ya sizceee???ben bu cuma gitcem doktora gerçi
biz 18+4 günlüğüz bende ayın 20sinde dra gidiceğim o zaman druma sorucam zararı var mıdır diye birde bende tam olarak aşının ne zaman yapılacağını bilmiyorum bu ayki sağlık ocağındaki kontrolümde hepsini sorucağım canım
arkadaşlar kan pıhtılaşmasını çok duyar olduk hastanede bana tahlil yapıldı parmağımı deldiler saate bakarak hemşire devamlı olara parmağımdan çıkan kanı silerek yaptı tahlili ve normal çıktı ama başka tahlillde yapılıyomu bilmiyorum bana pıhtılaşma için sadece bu tahlil yapıldı
arkadaşlar kan pıhtılaşmasını çok duyar olduk hastanede bana tahlil yapıldı parmağımı deldiler saate bakarak hemşire devamlı olara parmağımdan çıkan kanı silerek yaptı tahlili ve normal çıktı ama başka tahlillde yapılıyomu bilmiyorum bana pıhtılaşma için sadece bu tahlil yapıldı
benım ablamda kan pıktılasması olsu 2 bebegını kaybettı 3.sünde 9 ay iğne kullandı. bende gebelıgın basında belkı genetık olabılır dıye tahlıl ıstedım. parmagımdan kan aldılar lam a koyup laboratuvara gonderdıler onun sonucunu bıldırdıler.allaha sukur bısey cıkmadı.
kan pıhtılaşması derken sorun fazla pıhtılaşması mı yoksa pıhtılaşmayıp durmaması mı?. bana üçlü test yapılırken hemşire kan aldı sonra kanım hiç durmadı pamukla bastırdı hala durmayınca hiç araştırdın mı dedi bend ehayır dedim. bir sorun olabilir dedi neden kanın durmuyor dedi. 6. ayda şeker yüklemesi yapılacak ozaman anlaşlır dedi. bilgisi olan var mıdır?
kan pıhtılaşması derken sorun fazla pıhtılaşması mı yoksa pıhtılaşmayıp durmaması mı?. bana üçlü test yapılırken hemşire kan aldı sonra kanım hiç durmadı pamukla bastırdı hala durmayınca hiç araştırdın mı dedi bend ehayır dedim. bir sorun olabilir dedi neden kanın durmuyor dedi. 6. ayda şeker yüklemesi yapılacak ozaman anlaşlır dedi. bilgisi olan var mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?