2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar nasılsınız minişlerimizde iyidir inşallah yeni giriyorum iki gündür hamile aldığımdan beri vücut ısım arttığından güneşi hiç istemiyordum bayılacak gibi oluordum güneşte bugün bulutlu bulunduğum yer mutlu oldum birden ya kızlar bişi sorucam ben 1 buçuk senedir sağlam bir diyet ve fitness kardiyo yappıyordum 17 kilo vererek 50 kiloyla hamile kalmıştım ama hamş olunca doktorum ilk üç ay yasak dedi dahada gitme fırsatım olmadı ona çünkü hastaneden gitmişti şimdide kimseye güvenemiorum doktorlara sabt bir doktor bulana kadar bugün 16 hafta olduk ebru şallının hamile pilates dvd sini almıştım sizce ne yapsam eşimde izin vermiyor bende çok kilo almaktan korkuyorum gerçi doğurunca yine spora son sürat devam da diyete ara malesef bebeimiz için sizce ne yapam?

bende zorla et yiyorum zaten et yemeğiçok yaparım çünkü eşim bir etobur bende otobur:)))
bayılırım değişik salatalara zeytinyağlı sebze yemeklerine çok düşkünüm

plates biara yapıyordum bende hamile kaldıktan sonra hiç yapmadım çünkü ilk aylarda düşük tehlikem vardı ondan sonrada hiç yapmadım ama yapmak istiyorum bacaklarım kalınlaştı benimde yah zaten kalındı iyice kalınlaştı offff

hadi git bakalımda kanın dolansın plateslen sonra görüşürüz canım

merhaba kızlar ben sağlık ocağından geldim ilk aşımı yaptırdım biraz yandı bikaç gün ağrıyabilir dedi hemşire tansiyon ölçümü yaptı tabi her zmnki gibi düşük çıktı bebeğimin kalp atışını dinledi 1 ay sonra tekrar yapılaak aşı
dünde temizlik yaptım çokk yoruldum bel ağrısı bendede oluyor özellikle fazla ayakta kaldığım zmnlarda oluyor
dün bide kızıma ciciler aldık babasıyla aklıma takıldı dün bi tulum aldım beden 50 yazıyordu çokmu küçük olur

yok canım henüz zamanı gelmedi diye biliyorum 2 hafta sonra tekrar ngidiceğim o zaman öğrenirim

canımcım siz kaç haftalıksınız tetanoz kaç haftlıkken yapılıyor tetanoz toprak ve ürünlerinden geçen bakteri bende tam köydeyim şimdilik tatilde 3 haftaya dönüyorum ist.a hani geç kalmış olmuorum dimi 16 haftalığız bugün itibariyle kaç haftalıkken yaptırmak gerekiyor?bide aşı sonuçta bi virüs sizce bebeğe zarar vermez mi kafam çok karışık bu konuda ya sizceee???ben bu cuma gitcem doktora gerçi

Daha önceden pilates yapıyosan dr sorup devam edebilirsin.Ben devam ediyorum,ama bazı hareketleri yapamıyorum tabi.

ben yapıyordum daha önce ama hamile kaldıktan sonra yapmadım birde benim düşük tehlikem olduğundan zannetmiyordum yaptıracağını ama bu ay sorucağım druam izin verirse devam ediyim bende

biz 18+4 günlüğüz bende ayın 20sinde dra gidiceğim o zaman druma sorucam zararı var mıdır diye birde bende tam olarak aşının ne zaman yapılacağını bilmiyorum bu ayki sağlık ocağındaki kontrolümde hepsini sorucağım canım

Eğer dr izin verirse hamile pilatesi yapmakta bi sakınca yok,hatta çok faydası var.Ama başlamdan önce mutlaka dr sormak gerekiyor.Bazılarına izin vermeyebiliyor.

ya bayanlar ayıp oluor bence biraz burada olanları n hepsi hamile gidip alamayanlar var dağ başında i köydeyim yarım saat uzaklıkta araba ile hstane bakkal market siz böyle diyorsunuz ama aşerebilecekleri de düşünün biraz anlayış herkesin bebeği kendine değerli sonuçta kapatın yemek konusunu

öncelikle çok geçmiş olsun. başınız sağolsun. 2 bebeğini kaybetmiş biri olarak sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. allah sabır versin çok zor ama iyi olmak zorundasınız. biran önce toparlanmaya çalısın. ben ilk bebekten sonra 1 yıl hamile kalamadım cok uzun geldi ve cok zor geçti. çok yıprandım. bu yaşıma kadar hiç yaşamadığım hastalıklar geldi buldu. sürakli ilaç kullandım tiroid problemi bile yaşadım. ilaç kullandığım için de bebek planlarını hep ertelemek zorunda kaldık. o yüzden size içinizi ferah tutmanızı tavsiye ederim. 2. de daha rahattım elbette ki çok üzüldüm ama kafama çok takmamaya çalıştım ve 6 ay sonra bebeğim geldi. şimdi 17. haftalık olduk. ama hala korkularım geçmedi. umarım sizler de en kısa zamanda bu güzel duyguları tekrar yaşarsınız. eğer bbebkler patalojiye gittiyse cok önemli bi sonuç çıkmıyor. sadece boş gebelik miydi ebek var mıydı onu açıklıyor pataloji. ben 2. den sonra ünv. hast. gittim. orda çok detaylı tahliller yapıldı ve genetik tahlillerimde ( genetik tahlil sadece bana yapıldı. bebeğe yapılmadı.3. düşükte yapılıyomuş çünkü) kan pıhtılaşmasına yatkınlık çıktı. hamile kalmadan önce corasprin kullanmaya başladım. hamileliğimi öğrendikten sonra da hem coraspirin hem kan sulandırıcı iğneyi birlikte kullanmaya başladım. doğuma kadar da kullanıcam. bu problemi yaşayan o kadar çok kişi var ki. araştırmanızda fayda olur. ilkinden sonra yapılsaydı belki şu an bebeğim kucağımda olurdu. ama kısmet tabi. geç de olsa farekdildi de sorunu öğrenmiş olduk. dr. lar ilk düşükleri pek öenmsemiyo bebek sakat olabilir deyip geçiyorlar ama siz peşine düşün. ünv. hast. gidin. araştırma yaptırın. tekrar geçmiş olsun...

tetanoz aşısı 20. haftadan sonra yapılıyor. ben şu an 17. haftanın içindeyim sağlık ocağından 27 ekim e randevu verdiler. gidip yaptrıcam. doktoruma hafta sonu sordum o da yaptır dedi.

arkadaşlar kan pıhtılaşmasını çok duyar olduk hastanede bana tahlil yapıldı parmağımı deldiler saate bakarak hemşire devamlı olara parmağımdan çıkan kanı silerek yaptı tahlili ve normal çıktı ama başka tahlillde yapılıyomu bilmiyorum bana pıhtılaşma için sadece bu tahlil yapıldı

bana da o şekilde çok tahlil yapılmıştı görünürde problem yok. ama ünv. hastanesinde detaylı genetik tahlillerde çıktı bu pıhtılaşma. çok ciddi seviyede olanları da var günde 2 kez iğne olanlar falan... benimki hafif düzey ama tedbir olarak kullanıyorum iğneleri. çünkü 2 kaybım var ve ikisi de 8. haftanın içinde olmuştu.

benım ablamda kan pıktılasması olsu 2 bebegını kaybettı 3.sünde 9 ay iğne kullandı. bende gebelıgın basında belkı genetık olabılır dıye tahlıl ıstedım. parmagımdan kan aldılar lam a koyup laboratuvara gonderdıler onun sonucunu bıldırdıler.allaha sukur bısey cıkmadı.

tetnoz 20 haftadan sonra yapılıyor çünkü 20den önce bebege zararı olabilir düşüncesindeymiş doktorlar. tetanoz vurulmanın şart oldugunu duydum çünkü normal doğumda yada sezeryanda dikiş yapılacağı için mikrop kapma ihtimali var yada Allah korusun başımıza bi kaza gelirse bi yerimiz kesilir vs bişey olursa önlem almış oluruz canım ihmal etmeyelim bende 21. haftamda vurulacam.

kan pıhtılaşması derken sorun fazla pıhtılaşması mı yoksa pıhtılaşmayıp durmaması mı?. bana üçlü test yapılırken hemşire kan aldı sonra kanım hiç durmadı pamukla bastırdı hala durmayınca hiç araştırdın mı dedi bend ehayır dedim. bir sorun olabilir dedi neden kanın durmuyor dedi. 6. ayda şeker yüklemesi yapılacak ozaman anlaşlır dedi. bilgisi olan var mıdır?

düşüklere neden olan kanın fazla pıhtılaşması. normallde problem olmazken hamilelikte problem teşkil ediyor. bebeğe giden kılcal damarlar pıhtılaşamayla tıkanınca bebek beslenemiyor ve dolayısıyla kaybediliyor. kalbi duruyor.

bızımkınde fazla pıhtılasması yanı kanın koyu kıvamlı olması koyu oluncada bebek ilk haftalarda kanla beslendıgı ıcın koyu kandan beslenemıyor ve gebelık daha ılerlemeden sonlanıyor. ama doktorumda bana soylemıstı okadar cok nedenı olabılırmıskı kan pıhtılasmasının senınkı farklıdır belkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…