2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

HERKESE KUCAK DOLUSU ÇİÇEKLERLE günaydıııınnnn

oh maşallah ne güzel bir kız bir oğlan.. hadi gözün aydın canım.

aferin senin miniğe:))) şimdiden anlamış babannesinin huyunu:))))

amaaaannn canım yaa nedir senin bu çektiğin.. minik kızının sevincini bile kursağında bırakıyorlar..
Safulcum peki doğumdan sonra ne olacak?? eşinle oturup konuştunuz mu hiç.. bu kaynana senin yanında kalır mı? aman kalmaz inşallah da kalırsa iş kötü(
sen şimdiden anneni ayarlamaya bak
lavaboya gierken bile sormak mı??? OOOOLLLDU CANIM BAŞKA
Hoşgeldin canım yaa bi gidiyosun pir gidiyosun.. paylaşım için teşekkürler canım. ama kafama takılan hamilelikte rahatça kuru fasülye nohut gibi gıdaları tüketiyoruz ama emzirirken gaz yapıyor diye biraz uzak kalıyoruz. noolcek??? gerçi kızım şuan için nohut filan yiyo ama ilerisini bilemem.
günayydınn kızlarr nasılsınız bana dün doktor megadyn die vitamin ilacı verdi kullanan varmı kilo felan yapıomu
ben kullandım canım. 2 gün önce bitti decavite geçtim. bu vitaminler değilde, daha çok demir hapları kilo yapıyor.

dün sen uğramayınca merak etmiştim, doktora gideceğini unutmuşum. aslında yazdıysan onu görmedim.
şükür herşey yolundaymış kuzularında. Sonuna kadar böyle gider inşallah.
Canım peki doktorun şuan doğumla ilgili bişey söyledimi?? ne zaman olabileceği konusunda filan.
benim sezeryan olacak ama henüz doğum tarihi vermediler. ilkimde son anda sezeryana alındığım için bilmiyorum bu konuları. ne zaman verirler doğum tarihini acaba???

gözün aydın detaylı usg de sorunsuz çıkmış bizde atlatabilirsek inş. srunsuz şekilde sonra artık testler bitmiş olacak hazırlık telaşlarını anlatmaya başlıcaz çok heyecanlı bir dönem daha

bide şeker testi vaaarrrr( 24.hafta gibiydi sanırım. sabah aç karnına bi bardak bol şekerli su içiyosun.. miden dayanırsa tabi(

ay ne güzel benim eşimde hep ikiz isterdi aşkım tek seferde halledelim diye neyse bize nasip olmadı sağlıklı bebeklerin olur inşallah sana hayırlı yolculuklar cnm dikkat et

Sağol canım . Allah hepimize sorunsuz saglikli bebekler kismet etsin.
İkiz ya da tek herkese bu duyguları tattırsın.
Uhdecim tebrik ederim , ultrasonunun iyi geçmesine sevindim .bizimde 20. Haftalarda olucak detaylı. O zaman cok net gorunuyo sanırım değil mı? Ben normal ultrasonlarda cok net göremiyorum, anlamıyorum pek dr anlatmasa ,nerde neresi:)

bide şeker testi vaaarrrr( 24.hafta gibiydi sanırım. sabah aç karnına bi bardak bol şekerli su içiyosun.. miden dayanırsa tabi(

tabi biliyorum 4. haftamda yaptırmıştım ben şeker yüklemesi çok iğrenç bana pudra şekerli limonlu su içirmişlerdi ama yapıcaz mecbur önce bebişlerin sağlık durumlarını öğrenelim de gerisini hallederiz Allahın izniyle

17. Hafta
Rahminiz göbek deliğinize ulaşır. ( Annelerin karın büyüklüğü, karın çevresindeki derinin gerginliği ya da gaz yüzünden karnının ne kadar şiş olduğuyla ilgili olarak, farklı olabilir. )
Bebeğiniz bu hafta daha fazla kilo alacağı için, siz de 2 – 2.5 kilo daha alabilirsiniz.
Eğer 11 – 14 testlerini yaptırmadıysanız, en geç bu hafta içinde 16 – 18 hafta testlerini yaptırmanızı öneriyoruz. ( Bazı durumlarda amniyosentez önerilir. Yani bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan enjektör yardımıyla biraz alınır ve ‘Down Sendromu’ ihtimali kesin olarak belirlenir. )
Ayrıca bu dönemde terleme ve vajinal akıntınızda artış olabilir.

18. Hafta
Bebeğinizin aldığı kan miktarının çoğalması ve kan damarlarındaki gevşeme, tansiyonunuzun düşmesine neden olabilir.
Kalbinizin ani pozisyon değişikliklerine cevabı yavaşlar. ( Mesela aniden ayağa kalktığınızda tansiyonunuz düşebilir.)
Eğer baş dönmesi ve bayılma hissi yaşıyorsanız, normaldir. Ama bu durum sık tekrarlanıyor ve bilinç kaybına kadar gidiyorsa doktorunuzla görüşmenizi öneriyoruz.
Dijital tansiyon aletleri hamilelik döneminizde doğru sonuç vermez. Bu yüzden mutlaka tansiyonunuzu bir doktor ya da hemşireye ölçtürün.
Tansiyonunuz düştüğünde bacaklarınızı kaldırıp, duvara dayanın ve bu şekilde birkaç dakika yatın.
Geceleri uyumak zor olabilir çünkü bebeğiniz büyüyor. ( Yatarken destekleyici yastıklar koymayı deneyin. )
Ayrıca yatmadan önce tuvalete gitmeyi ihmal etmeyin.
19. Hafta
Artık eski kıyafetlerinizin üzerinize olmadığını fark edersiniz ve hamile kıyafetlerinin mutluluğunu yaşamaya başlarsınız.
Göğüs halkalarınız genişler. ( Doğumdan sonraki 12. aya kadar devam edebilir.)
Hormonların etkisiyle yanak, burun ve çene bölgenizde yanma hissiyle birlikte ‘kloazma’ adı verilen kızarıklıklar ortaya çıkar. Bu lekeler genellikle kalıcı olmaz ama güneşte daha fazla belirginleşir ve giderilmesi zorlaşır.
Genetik yapınıza bağlı olarak karın, kalça ve meme bölgelerinizde çatlaklar oluşabilir ve kaşıntıya sebep olabilir. (Nemlendirici krem ve badem yağı kullanabilirsiniz. Ayrıca bol sıvı almak ve sağlıklı beslenmek çatlakların şiddetini azaltabilir.)

20. Hafta
Bebeğiniz gelişiminin yarısını bu haftada tamamlar ve artık rahminiz her hafta 1 cm daha yukarı çıkar.
Göbek deliğinizle kasıklarınız arasındaki çizgi koyulaşmaya başlar. ( Bu çizgi doğumdan bir kaç ay sonra tamamen kaybolur. )
Demir ve vitamin desteği almayı unutmayın. Özellikle kansızlığınız varsa, bebeğinizin ihtiyacı olan demiri hiçbir gıdayla sağlayamazsınız.
21. Hafta
Bu haftadan itibaren bebeğinizin hareketleri artacak ve siz de daha çok hissedeceksiniz. Bu hareketler, beyin dokusu geliştikçe daha istikrarlı ve anlamlı olacak.
İlerleyen haftalarda konuşmanıza ve hatta yediklerinize tepki verdiğini göreceksiniz.
Bazen burnunuz kanayabilir. ( Vücudunuzdaki kan miktarının artması yüzünden burnunuzdaki kılcal damarlar daha kolay çatlar.) Bu kanamalar normaldir ama kanama, her zaman bu duruma bağlanamaz. Bu yüzden doktorunuza başvurmalısınız.
Artık en azından haftada bir kez tansiyonunuzu ölçtürmelisiniz.
Vücudunuzdaki kan miktarının artmasıyla, özellikle de tüm gün ayaktaysanız, akşamları ayaklarınız ve ayak bilekleriniz şişebilir. ( Gün içinde bol bol su içmelisiniz. )

Günaydın herkese...

Dün hiç pıt pıt yok diye o kadar çok yakınmışım ki akşam bizim kız ilk kez hareketlendi Önce yok canım o değildir dedim ama babası elini koyunca baktık ki yerinde durmuyo gerçekten.. Bu hareket 5-10 dk falan sürdü sonra yine uykuya daldık tabii.. Hala da uyuyoruz

herkese günaydınnnnnnnnnnn.......

bugun benım dogum gunum. Sabah ilk süprizi iş arkadaşarım yaptı. pastamızı üfledik bu saatte. bide bebişime çok güzel hediyeler almışlar bayıldımmmm..
bi tane zıbın almışlar üstünde annem beni çok seviooooo yazıyo. çok tatlı gorsenız bide ayıcıklı bı tulum. bayıldım :):)

Doğum günün kutlu olsunnnn :) Sağlıklı ve mutlu bir ömü dilerim bebişinle beraber...

doğum günün kutlu olsun cnm

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM.. nice nice mutlu yıllara.. ailenle sevdiklerinle beraber olman dileğiyle.

Doğum günün kutlu olsunnnn :) Sağlıklı ve mutlu bir ömü dilerim bebişinle beraber...

doğum günün kutlu olsun cnm

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM.. nice nice mutlu yıllara.. ailenle sevdiklerinle beraber olman dileğiyle.

hepinize çok teşekkür ederim. ailelerimizle bebişlerimizle nice senelere hepberaber inşallah.

ama eşimden hala tık yok yaaaa 10 senedir 1 kere bıle unutmadı daha 1 ay onceden ne ıstedıgımı ogrenır dogum gunume dayanamadan alıp verırdı. şimdi hiç sesi çıkmıyo. inşallah çok büyük bi süprizin sessizliğidir yoksa butun sene benden çekeceği var :):)

Doğum günün kutlu olsun,sevdiklerinle birlikte nice güzel yıllara

[
hadi gözün aydın cnm allah kucağını aldığın günleride göstersin
çok tşk.ederim canım darısı sizin başşınıza inş. güzel sonuçlar alırsınız sizlerde....
çok şükür canım herşey yolunda inş. bundan sonrada sorunsuz geçiririz herşeyiii..... canım doğum sezeryan olacak muhtemelen şubat sonu alırız dedi dr. ama tam tarih vermedi banada belki ilerki günlerde verecek bilemiyorum onu inanki şayet söylerse yazarım burdannnn ama genelde son haftalarda alıyolar bebekleri sanırım ...

tşk.ederim kızlarrr Allahım hepimize sağlıklı sıhhatli bebişlerimizi kucagımıza aldığımız günleride göstersin inş....

doğum günün kutlu olsun canımmm bebişinle birlikte nice yıllaraaaaa

Günaydın Arkadaşlar gribim bugün biraz daha azaldı. sadece kuru öksürük var. Aman sizler dikkat edin kendinize. Bol bol C Vitaminli meyveler (adını sölemiyimde canınız istemesin) Oh be işaretlerde gelmiş...

Canım Doğum günün kutlu olsun. Bebişinle ve Ailenle uzun ömürler dilerim. Valla ben normalde doğum günü hediyesi alırken çok utanırım mahçub olurum ama böyle hediyelere can kurban. Güle güle sağlıkla kullansın bebişin...

canım bizde dün seni merak etmiştik. Polyanna sormuştu hatta. Ne güzel ultrason sonuçların güzelmiş... Darısı başımıza. Detaylı ultrason normal ultrasonlamı bakılıyor acaba. Yani aylık kontrolümüzde doktorun bebeğe baktığı aletlemi yapılıyor canım...

günaydınn kızlar
benim küçük tosbağamla maratonumuzu yarıladık bugün
darısı diğer kalan yarısını tamamlamaya inşallah
bugün 5 te kontrolümüz var heyecanlıyım, miniğimi çokk özledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…