- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #13.261
bence hissediyosun ama gaz sanıyosun
eh ne diimm sana:)))) önüne yatiim benide ye barii:)) tabii alırsın kilooooo..11 diill 21 alırsın vallahi sen..doktor seni bi diyete soksunda gör gününü...kuru kuru bisküvileri ye..ozaman onları banarsın tuzlu domates suyunaa:)))))
ya kızlar şu kışlık kalın tulumlar var dışarı çıkarken bebeklere giydirilen ben ikizlerime alsam nasıl olur acaba zaten soğuğun böğründe doğucak civcivlerim titremesin alt dudakları nedersiniz varmı alan yada kullananlar ,kullanışlı oluyomu acaba?
ya kızlar şu kışlık kalın tulumlar var dışarı çıkarken bebeklere giydirilen ben ikizlerime alsam nasıl olur acaba zaten soğuğun böğründe doğucak civcivlerim titremesin alt dudakları nedersiniz varmı alan yada kullananlar ,kullanışlı oluyomu acaba?
eh ne diimm sana:)))) önüne yatiim benide ye barii:)) tabii alırsın kilooooo..11 diill 21 alırsın vallahi sen..doktor seni bi diyete soksunda gör gününü...kuru kuru bisküvileri ye..ozaman onları banarsın tuzlu domates suyunaa:)))))
ehuehuehuyokk artık senide kocan yesin....ben artık normale döndüm zati .....
yaw zaten mart ortası doğurcan..40 gün evden çıkamican etti sana mayıs..e ozamandan sonrada çocukları onun içine sokamazsın pişerler..bizim bebekler tam kötü mevsimde geliyo..ben battaniye aldım çıkmak gerekirse sarıp sarıp çıkarım artık
yaw zaten mart ortası doğurcan..40 gün evden çıkamican etti sana mayıs..e ozamandan sonrada çocukları onun içine sokamazsın pişerler..bizim bebekler tam kötü mevsimde geliyo..ben battaniye aldım çıkmak gerekirse sarıp sarıp çıkarım artık
Bende düşündüm ama eşim vazgeçirdi çünkü bebekler martta doğcaklar zaten 40 gün evden çıkmıyolar nisan ortasını bulduk.. Yani bizim bebişler baharda çıkmaya başlıcaklar gezmelere.. O yüzden çok yünlü kalın şeyler almadım ben, ama uyku tulumu düşünüyorummm
yok be canım görünen doğum zamanı 7 mart ama doktor şubat 15 e kalmassın dedi ikiz ya erken doğuyolar 38 haftalığı gören yok daha ikizlerde genelde 34 de falan doğuyolarmış....ondan dedimdi...
yok be canım görünen doğum zamanı 7 mart ama doktor şubat 15 e kalmassın dedi ikiz ya erken doğuyolar 38 haftalığı gören yok daha ikizlerde genelde 34 de falan doğuyolarmış....ondan dedimdi...
bende alıcam uyku tulumu..benim ev çok zor ısınıyo maalesef..bebeği gün içinde bile onun içinden çıkarmayabilirim..gittim kaz tüyü yorgan yastık falan aldım ona:)) yaaa benim evin alt katı boşşşş..ben dibine kadar da yaksam kombiyi ısınmıyo evvvv..naapcam ben yavru kuşumla yaa ufffff
arkadaşlar şimdi şirkete sordum devlet hastanesinde yada ssk anlaşmalı devlet hastanelerinde aldığımız doğum izni ücreti aynıymış zaten bunu ssk ödüyormuş özel yada ssk göre ödeme şekli yokmuş ssk anlaşmalı olmayan hastanede doğum yaparsanızda sizi devlet hastanelerine sevk ediyorlarmış oradan raporunuzu alıyorsunuz aşağıda örnek bir hesaplama buldum bakın isterseniz.
Analık İş görmezlik (Doğum Parası) Hesaplama
PEK (Brüt Maaş) ile o dönemin çalışılan günsayılarına bakılarak hesap ediliyor.
Temmuz-900 TL-30 GÜN
Ağustos-900 TL-30 GÜN
Eylül -900 TL-30 GÜN
------------------------
2.700 TL-90 GÜN
2.700 / 90 = 30 TL GÜNLÜK
Günlük kazançın 2/3 kadar hesaplanıyor.
30 TL. 2/3= 20 TL. Günlük olarak verilecek ödenek
8 hafta + 8 Hafta = (56+56) =112 GÜN YAPAR
112*20 = 2.240 TL. ödenek verilir (damga vergisi kesintisi yapılır.)
:))))) mantık hep aynı heppp.. hemen aynı hesabı yaparız öle de dünürüzdür
he gıııı:))) bundan sonra sen yaz ben ok diim sadece yada ben yaziim sen ok de:)))))))))))) nasılsa aynı şeyi yazıyos
En iyisi uyku tulumu.. Bende önümüzdeki ay alcam.. Bi tane beşiltaşstore da beğendimm çok güzeldii.. fiyatları genelde 40-50 civarında galiba.. Güzel bişiler bulursan haber ver
gaz da hissetmiyorum, tık yok bendeee
sende naaptın yaww..11 kilo çokk..kızmıyo mu doktorunn
bencede :)) yok ya bizim bi an önce görüşmemiz lazım :)) ne vardı yani ya sen Ankara'da ya ben İstanbul'da otursaydım.. Haftasonları el ele diyetisyene gitseydik :))))))))
doktorlarda bi tek seni görüyor sanki hemen diyetisyene gönderdi baksana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?