2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ozaman deniz koyun :):)

:))))))) aslında ben soyle bırsey demstım yılllarrr yıllaarrr once askımm bızım bı kızımz bı oglmz olrsa ıkısınede cok esıt davranalm hattaa okadr esıt davranalım kı ısımlerını bıle aynı anlama gelen ısımlerden secelım mısal kuzey ve şimal gibi demiştim örnek olarak oda ozaman ben oglm olrsa poyrz koyucm fln demstı ıste gel zaman gıt zaman sımdı kuzey koyalım dıyoo bende cok kararsızım dıorum herkese daha cok var fıkırlere acıgz ısım dağarcıgınızı bızımle paylasın:)))

cnm benım senın ne ıstedıgın daha cok onemlı ama bıde su var cocukta buyuyunce ısmını soyledıgınde tekrar tekrar sormasınlar anlamamazlık etmesınler. lina güzel tabıkı ama cok bılındık bı ısım deıl öncelikle. madem cok ıstıyorsun 2 ısım koy sende.

canım ben rahmetli oğluma koymuştum BERK ismini ikinciside erkek olsaydı BERKANT koyacaktık güzel isimler ama benim kızım olucek BERRA istiyoruz eşim kimliğe annemin isminide yazdırcam diyo ben ısrarla istemediğimi sölüyorum oda ısrarla yazdırcam diyoooo

o zman erkek isimlerine de bakalım ararken

Kesinlikle zaten 1-2 çocuğumuz olucak ona da istediğimiz ismi koyma hakkımız var.

benim kayınvlidemde karar verdiğimiz ismi söyledik keşke babana sorsaydınız demezmi kendi babasının ismini koyarmış ARİF ben istiyomuyum bakalım biz dedelerinin isimlerini çok beğendiğimiz için öyle karar vermiştik yıllar önce Yusuf Selim bi değişiklik olmaz Arif ne yahu... sanki bebek onların benimde bi ailem var onlara sor bunlara sor ooooo . benim ailemde öyle bi durum yokta sevgili kayınvalidemin bürokrasi anlayışı beni deli ediyo. Ayrıca daha öncede bahsedilen evlenirken bişey görmedik ama torunu hemen sahipleniyolar babaannnesi beşik alıcakmış bakalım

Abbovvvvv o nıeymıs kayınvalıdenın ısmı ne?? benımkıde gecen yemek yerken ısmını ne koycksınz demstı gecen dedım cınsıyetı kesın bellı degıldı gulerek dedı kız olrsa benm erkek olursa babanın ısmını koycaksınz:))))) bende dedım ben karısmıorum babası koysn ısmını sonra dedı bızım ısmımız mı kaldı sımdıı ne ıstersen onu koy hatta ıstersen babanın ısmını koy erkek olrsa dedı benm canım kayınvalıdecgım:))) dedım yok sekerm babamın ısmını hıc dusunmuorum esım cok teklıf ettı bana babamı kaybedlı 9 sene oluo babamı cok severdım cok degerlıydı benım ıcın ama ben konulan ısımn yasam tarzını karkterı ve ölum seklını etkıledıgını dusundgm ıcın koymk ıstemıorum artık babamın annemn ısmımı kalms neyıne karısıolr anlamıorum bızden cıkana nıe onlar ısım vercekms eskıdenmıs onlr 40 yıln basında cocuk dogrcm ısmı benm dısımda gelıscek hıc hos degıl

o zman erkek isimlerine de bakalım ararken

Cok tesekkur ederım sekerım bende hamıle olmadn once hep ısımlere bakrdım kız ısımlerıne ozellıkle hıc erkek ısmı bakmadım ALLAH erkek nasıp ettı ama:) bana kalsa kızım olsydı ben elıf zeynep koymak ısterdım lakın hayttaa koymam kocamn benden once bu ısımde sevgılelerı vardı en sevdıgım ıkı ısımı katlettı gıttı:))) ama yıne bana kalsa ben cocklarımıza erkek ve kız olacgı garntı olms olsydı kendı ısımlerımızi vermeyı ısterdım sorcklardı kızıma adınz mıne ana adınz mıne yok annee adınz hanfendı ee oda mıne ıstee :)))))

Offf ayyy en nefret ettiğim şeylerden biride isme müdahale olması büyükler tarafından.özellikle kaynana kayınbaba der ya kız olursa benim ismim,erkek olursa babanın ismi diye.çok itici bir durum.Aslında isim en çok annenin hakkı.neticede en çok zahmetini sıkıntısını seve sevede olsa o çekiyo;ama en güzeli ise anne ile babanın beğendiği isimleri koyması.Bizde Allahımdan bi mani olmazsa öyle olacak inşllh ve isim konusundada kimsenin müdahil olmasını istemiyorum.Eşimle anlaştık.Bebeğimiz 2isimli olacak ve biri onun istediği isim,diğeri benim istediğim isim ve bu iismlere büyüklerin ismi dahil olmayacak:) biz isim krizini böyle çözdük.umarım sonradan büyükler sinir bozacak şeyler söyleyipte kendi isimleri için diretmezlerçok sinir oluyorum düşüncesinden bile.IYYYYYY

annesinin ismi ganime benim istedim isim berra eşim kimliğe berra genime yazdırcam ama annemin ismini sölemem diyo ben adım gibi eminim aradada olsa sölücek

annesinin ismi ganime benim istedim isim berra eşim kimliğe berra genime yazdırcam ama annemin ismini sölemem diyo ben adım gibi eminim aradada olsa sölücek

ıkı ısım olnca kullanılmıo zatn kullanılması ıcın canlar alıler nur o tarz olanlar kullanılıo berra ganıme hıc uyumlu degıl de bı kızımz daha olrsa ozaman ganımeye uygn bı ısım bulrz dıye kandırık etmeye calıs:))) valla sekerım ılk ısmı berra olnca onu kullancıksnz demektr babasıda baslrda ganıme dıyebılr arada belkı ama en cok berra kullanılcgı ıcın o ısım yerlesecktır nufsta yazdıgıyla kalacak yanı esın cooooook ıstıosada bısey dıyemedm kı bılemedım ben onu

valla arkadaşlar bu konuda benim taktiği uygulayın benim kayınvalidemde annesinin ismini koymak istiyo ümmügül kızıma oğlumada kayınpederimin ismini arif onlar söylenip dursunlar isim konusu açıldımı hiç sesimi çıkarmıyorum eşimle anlaştık nede olsa doğar doğmaz nüfusluğa istediğimiz isimleri koydurucaz o saatten sonra bişey diyemezler zaten iki surat asarlar ikizlerimin yüzünü görünce ses çıkaramazlar :))yoksa konu inan çok uzuyo doğuma kadar aynı teraneyi çekemem valla......

selam kızlarr doğum yapacak hastane arayanlar varsa özel balat hastanesini tavsiye ederim.Avrupa yakasında. Ben orda dr nevin şençobana gidiyorum muayene ücreti 42 tl doğumda sezeryanda normal doğumda 1000 tl.. Eğer doktorunuz orda olmazsa yani başka bi doktora giderseniz ve sadece doğum için balat hastanesine gelirseniz o zamanda 900 tl hastane ücreti. Gitmek isteyen varsa yardımcı olabilirim :) ben orda yapmaya karar verdim doğumdan sonra ertesi gün lohusa şerbeti falan ikram ediyolar ve çokkk temiz bir hastane

ben eşim isimleri çok beğeniyo değiştirmiyo diyip çıkıyorum işin içinde arada bir babana sorsaydınız ama karar vermişsiniz siz diyip duruyo biz zaten babanın ismini koyuyoruz daha ne ....

her iki isim çiftide süper ve eğer erkek olsaydı kayra düşündüğüm isimlerdendi, adayıda düşünüyordum ama eşim o daha çok kız ismi gibi geliyor bana demişti, benim elimde henüz 3 isim var ve 2 tanesi eşimden vetolu bahar,asya,ada ancak eşim a harfi ile başlayan isim istemiyor bakalım ne olacak.

neva ismide çok hoşuma gittti kulağa hoş geliyor ve anlamlarıda çok güzel

ay vazgeçmiyo bende daha erken diye fazla üstelemiyom doğum yaklaşsın tehtitler savurcam

bu arada benden tavsiye, ben çekiyorum bebişleriniz çekmesin :)

eğer 2 isim koyacaksanız günlük hayatta onlar tek isimmiş gibi kullanın yok eğer sadece 1 tanesi kullanılacaksa hiç koymayın, çünkü nüfüsta yazdığından dert oluyor , benim iki ismim var ve ilk ismim babaannemin ismi ve hiö kullanmıyorum, seslendiklerinde bana seslenildiğini anlamıyorum o kadar yani ama nüfüsta olduğundan isminiz dediklerinde form doldurduğumda vs vs hep kullanmak zorunda kalıyorum , hele sınavlara girerken o kutucukları doldurmak işkence

Katılıorum eger ıkı ısım olcksa ılk ısımı kullanmalılr yanı cocuk buyudugu zama dedesının babanesının ısmını reddebılr aklı basına gelnce ayrıca resmı yerlerde fln ılk ısımle cagırılıosn yada ılk ısım yeterlı oluo o yuzden anne baba ısımlerı arka tarafa :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…