2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun akıntının kahverengiye dönmesi iyi bir gelişme olmalı. İnaşallah tamamen kesilir Bol bol su iç, dinlen inşallah iyi haberlerini alırız.

Merhaba heycanlı anneler bende hamılelıgımı dun testte ogrendım bugunde dr gıttım 6+5 gunluk bebegım kalp atıslarını duyduk.kanamam var progestan kullanıyorum ama bu benım 2. Bebegım bı oglum var 9.5 aylık :) oglumdada 2.5 ay kanamam olmustu ama saglıcakla kavustum sukur ıns buda oyle olur.hepımıze hayırlı hamılelıkler

bebeğim annen çok zor günler geçiriyo anneciğine sımsıkı tutun sakın bırakma olurmu? annende senin için tutuncak bu hayata çünkü..

güzel haberlerle gelin inşallah...güzel güzel büyüsün kuzular...

Merhaba kızlar bugün doktora gittik, keseyi gördük çok şükür, kalp atışlarını 2 hafta sonra duyabilirsiniz karından dedi. Çok mutluyum:) Umarım hepinizin çok güzel geçer randevuları sağlıkla gelir bebişler:)

bütün anneler sağlıkla bebeklerine kavuşurlar inşaallah... bende de düşük tehlikesi var progesteron vajinal jel kullanıyorum....ve çok şiddetli baş ağrım var :84:ilk çocuğumda böyle olmamıştı kafamı kaldıracak halim yok....

sağol.sanada çok geçmiş olsun.benim akıntı falanda yok.renginin kahverengine dönmesi bencede iyi.doktorum eğer kanaman olurda rengi koyu olursa korkma dedi çünkü.inşallah sapasağlam doğucak bebeklerimiz.

inanın bende öyle.aklıma geldikçe bütün hamilelere dua ediyorum.hepimize hayırlı sağlıklı bebişler doğurmak nasip etsin Allahım....

Gebelikte sırtüstü yatmak inferior vena cava isimli ana toplar damar sistemine baskı yaratmaktadır. Bu venöz sistem kirli kanı bacaklardan kalbe geri getirir.Bu durumda fenalık hissi,zor nefes alma gibi şikayetler görülür.

Hamilelikte yüz üstü yatmak da bebeğe baskı yapacağı için önerilmez.

Gebelikte özellikle sol yan yatış önerilir.Sol yan yatışta bebeğe maksimum kan akışı sağlanır ve annenin böbrek fonksiyonları artar.Böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını azaltır.Ayrıca karaciğerin vücudumuzun sağ yanında olması nedeniyle sol yan yatış karaciğer baskısını da azaltır.

Erken gebelik döneminde ilk 3 ay istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz.Fakat daha sonra sol yana yatmanız gerekmektedir.En rahat yatış şekli sol yana yatıp dizlerin karına çekildiği pozisyondur.Dizlerin arasına yumuşak ince bir yastık koymak konforu arttıracaktır.Yine bu arada sırtın yumuşak bir yastık-battaniye ile desteklenmesi önerilir.

Ayrıca mide yanması şikayetini azaltmak için ek bir yastıkla baş biraz daha yükseltilebilir.

ALINTIDIR.

Son düzenleme:
mrb kızlar bende 23 martta anne olucam allah nasip ederse...bebişim 5haftalık keseyide görduk şükür...20 gun sonra kalp atışlarını dinleyecegiz...
allah hepimize rahat sağlıklı huzurlu bir 9 ay nasip etsin...
bu arada ben çok iştahsızlaştım normalde yemek yemeyi seven biriyim ama zorlayarak yiyorum inşallah geçici bir durumdur...

Aramıza hoşgeldin canım
İştahsızlık normal galiba.. ara ara bende de oluyor.. dün kahvaltıdan sonra akşam aklıma geldi yemek yemek:)) havalar sıcak diye bol bol su içiyorum ve acıktığımı hissetmediğim oluyor..

günaydın annişler bugün nasılsınız bakalım??

merhaba... dün öğle sonuna kadar çok iyiydim iştahım açık ne bulsam yiyordum. dün herşey tam tersine döndü mide bulantısı ve deli gibi bir baş ağrısı ölüyorum sandım.. bir de akşama misafir geldi gece 12 ye kadar güleryüz gösterecem diye çıldırdım.. sabah iştahsız uyandım zoraki bişiler atıştırdım.. şuan midem boş biliyorum hatta sesler geliyor :) ama açlık hissim hiç yok.. umarım böyle gitmez... herkese bol iştahlı sağlıklı baş ağrısız bir hamilelik geçirmesini diliyorum allahım sen hem bebişlerimizi koru hem biz annişleri..

merhaba aysen_k anladığım kadarıya doktorundan memnun kalmışsın hangi hastane hangi doktor olduğunu paylaşırmısın? ben de kendmi ii hissedersem yarın gitmeyi düşünüyorum ve hala bi hastane ve doktor belirlemedim.. maddi olarak da zorlayıcı mı onu da belirtirsen çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler

geçmiş olsun canım baş ağrısı kötüdüryAA bende yaşıyorum haftada bir inşallah hamilelikte zorlamaz bizi...

çok korkuyorum 2 gündür öyle kötü şeyler yaşadım öyle ağladım stres tavandaydıki bebeğim iyimi acaba bişe olmaz dimi kızlar korkuyorum 24 ağustosta ikili test yapılcak.pazartesi gidip doktora bebişimemi baksam karnım ağrıyo kasıklarım akıntım çoğaldı ruhum patlıcak...

üzüldüğün olayı bilmiorum ama ne olursa olsun bebişi düşün kendini üzmemeye gayret et hamilelik döneminde hormonal dengelerımızden çok çok hassasız herseye aglayabılıyoruz ama biraz güçlü olmaya çalışmalıyız bebışler için...bebeğini düşün ve gülümse canım...
için rahat olacaksa git doktora ama güçlü bibebek olduğuna inan o rahat yerinde keyif yapıyor şuan

netım bozuk telden bakmaya calısıyorum o yuzden pek yazamıyorum ama kısaca bır ıkı sey yazacagım sıddetlı karın ve bel agrısı 3 aya kadar devam edıyor endıselenmeyın, kanaması olanlar ılacın ıcıp agır kaldırmasın yeter o annecıgıne sıkıca tutunuyor ayrıca bunu bı kenara yazın kanaması olan annelerın bebıslerı erkek olucak tabı Allah gonlunuze gore versın.ilk 3 ay yedıgınız hıc bısey bebege gıtmıyor bu donemde kg almamanız en guzelı asıl kılolar 7-9. Ay arası hızla artıyor .bende sızın gıbı ılk hamılelıgımde cok endıselıydım 2.5 ay devamlı yattım ama bunda cok daha tecrubelıyım ıstahım kesılse sevınırım ilkinde 7 ay boyunca gram almadım son 2 ayda 11 kg aldım cok ınanılmazdı yanı oglumda 3.510 dogmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…