2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gözün aydın canım herşeyin temiz sağlıklı gebelik geçir kii anneliğin keyfini devamlı sür inş...

Kızlar ben bu geç döllenme nasıl oluyo hiç anlamıyorum şimdi ben geçen hafta doktora gittiğimde sat'a göre 5+5 dim ama ultrasonda doktor keseye göre 4+6 yazdı yani 6 gün daha küçükmüş kuzu bu normalmi sizce bilen varmı

internette hesaplamalar ya da diğer hesaplamalar adet döneminin ilk gününne göre hesaplanıo ama asıl döllenme olan tarih ultrasonda çıkan yani 4+6 cnımm demekki adet gününden 1 hafta 2 gün sonra döllenmiş

Geç yumurtlama:
Adetleri 28 gün süren bir kadında geç yumurtlama olursa adeti de geç olur çünkü adet kanaması yumurtlamaya bağlıdır, yumurtlama olduktan 14 gün sonra adet kanaması başlar. Adetleri sürekli düzenli olan bir kadının adeti geç başlarsa o ay geç yumurtlama olduğu tahmin edilir.

Geç yumurtlama veya geç döllenme olması gebelik haftası tahminini yanıltabilir?
Geç yumurtlama olan kadın o ay gebe kalırsa adet olmayacaktır ve geç yumurtlama olduğunu da farketmeyecektir. Ancak adetine göre hesaplanan gebelik haftası ultrasonda görülen gebelik haftasından büyük çıkacaktır. (Ortalama 1 hafta büyük çıkar.) Çünkü gebelik haftası adetin başladığı ilk güne göre hesaplanır. Ultrason ise gebeliğin boyuna göre hesaplar. Gebeliğin boyu ise esasında son adet ile ilgili değildir yumurtlama yani döllenme olan günle ilgilidir, çünkü gebelik bu günden sonra büyümeye başlar. Normalde son adetin başlangıcı ile yumurtlama arasında ortalama 2 hafta fark olacağı kabul edildiğinden bir problem olmaz ve gebelik haftası bu gözönüne alınarak hesaplanır. Ancak geç döllenme olduğunda adetin başlangıcı ile yumurtlama arasında yaklaşık 3 hafta süre geçeceğinden adete göre hesaplanan gebelik haftası 1 hafta büyük çıkar. Bu durumda ultrasonla hesaplanan gebelik haftası dikkate alınır ve gebelik-doğum takipleri buna göre ayarlanır.

Örnekle açıklamak gerekirse: Ayda bir adet olan bir kadın zamanında normal yumurtlama ve döllenme ile hamile kaldığında son adet tarihine göre gebelik haftası 7 hafta çıkmış olsun. Aynı kadın 1 haftalık geç döllenme sonucunda hamile kalsaydı son adet tarihine göre yine 7 haftalık gebe çıkardı ancak gerçekte gebelik 6 haftalık olurdu çünkü döllenme 1 hafta geç olmuştur ve hamilelik 1 hafta geç başlamıştır. Bu hastada son adet tarihini değil ultrasonla ölçülen gebelik haftasını doğru kabul etmek gerekir. Gebelik haftaları hesaplanırken bu durumun da göze alınması gerekir.

Diğer bir örnek: Sürekli 35 günde bir adeti başlayan bir kadın gebe kaldığında gebelik haftası son adet tarihine göre değil ultrasondaki ölçüme göre hesaplanmalıdır veya son adet tarihinden başlayarak sayılan haftadan 1 hafta çıkarılmalıdır.Çünkü bu hastanın yumurtlamaları hep 1 hafta geç olmaktadır. Adetin 14. günü değil 21. günü yumurtlama olmaktadır.

alıntıdır

Merhaba arkadaşlar,,

Sadegelina aramıza hoşgeldin listemize aldım senide.

usg de bebeği küçük çıkan arkadaşlar, benimde 4 gün küçük çıktı. bu bence geç döllenme değilde bebeğin o günkü boyutuyla ilgili. çünkü şu haftada şu kadar olur diye ölçüleri var doktorların sanırım. onlar bebeğin ölçünü verdiklerinde otomatik olarak haftası çıkıyor. nerden biliyosun derseniz; ilk gebeliğimde doktorun sekreteri kızımın ölçülerini kağıda aktarırken yanlış yazmış ve usg de kızım 3 hafta küçük görünüyordu... doktor usgden benim bilgilerime tekrar girince yanlışlığı farketmişti. yani bence hiç kafaya takılacak bişey değil.. daha önce de yazmıştım buraya son hafta kızım 1 hafta küçük görünüyordu usgye göre ama maşallah gayet normal kilo ve boyda doğmuştu

herkese slm

benide listeye eklerseniz sevinirim tahmini doğum 17 mart..kesemizi gördük önümüzdeki hafta pıtpıtlarıda duyucaz inşallah

usg de bebeği küçük çıkan arkadaşlar, benimde 4 gün küçük çıktı. bu bence geç döllenme değilde bebeğin o günkü boyutuyla ilgili. çünkü şu haftada şu kadar olur diye ölçüleri var doktorların sanırım. onlar bebeğin ölçünü verdiklerinde otomatik olarak haftası çıkıyor. nerden biliyosun derseniz; ilk gebeliğimde doktorun sekreteri kızımın ölçülerini kağıda aktarırken yanlış yazmış ve usg de kızım 3 hafta küçük görünüyordu... doktor usgden benim bilgilerime tekrar girince yanlışlığı farketmişti. yani bence hiç kafaya takılacak bişey değil.. daha önce de yazmıştım buraya son hafta kızım 1 hafta küçük görünüyordu usgye göre ama maşallah gayet normal kilo ve boyda doğmuştu [/QUOTE]

Hmmm teşekkürler polyannacım. Sence dr.un söylediğine göre mi hesaplamalıyım? sat.a göre mi? bi de 15 ağustosa kadar beklesem bir şey kaçırmış olur muyum? hiçbir tahlil falan yaptırmadım kan vs. bile. İlk gittiğim dr.un söylediği hesaba göre 15 ağustosta 9 haftam bitmiş olcak 10. haftanın ilk günü oluyor. ilaç da sadece folik plus kullanıyorum.

arkadaşlar merhaba.. 6+4 deyim şu an ve bugün kalp atışlarını gördük bebişimizin
çok şükürler olsun.
birkaç test istedi doktorum(kan sayımı rubella vs gibi..). ama çok fazla tutuyor benim hastanede 330 tl gibi .bu testleri anadolu yakasında özel laboratuar veya hastanelerden hangisinde daha uygun fiyata yaptırabilirim, bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi??
hepberaber sorunsuz keyifli bir hamilelik geçirelim inşallah

ben adetimden 3 gün önce beta HCG 145 çıkmıştı. 2.5 gün sonra yani bugün baktırdım 491 çıktı. hala dr lar hamilesin demiyorlar. sizzce bir şeyler mi var kötü giden kafam allak bullak oldu. 2 gün sonra tekrar gelecekmişim. bu artış sizce normal miii

slm kızlar.
napıosunuz bi bakiim dedim. fazla uğrayamıorum bugünlerde. bu hafta taşınıyoruz acayip yoğunum. evime bi yerleşiiim sadece bebişimle ve hamişliğimle ilgilenicem artık

bence gayet normal yüreğini ferah tut bnmde ilk hcg 251di pazartesi perşembe günü 745 ti ilkin banada gebe görünüosun gebe gibi davran ama olmayabilirsinde demiştiler hehehe bakıp kalmıştım ölece sora hiiç takmadım kafama çok şükür herşey yolunda dua et kafana takma sende bi daha ikiye katlasın tamamdırrr

Kizlar nasilsinizz ben geldim özledim valla sizlerle sohbet etmeyi ama giremiyorum çok halsizim ve bulantilarim Asır'ı derecede. Bugün hastanede serum taktılar yediğimi çıkardığım için gecsedekurtulsam su mide bulantilarindan oğlumda hiç böyle olmamıştım

Canım bende tahlillerini hastanemde yaptırdım 99 tl tuttu sana neden o kadar çok demişler avlandım bence başka yerde yaptir tatlım

Limonlu kek canım doktorlar 500 den sonrasına gebe diyorlar ne güzel degerin artmiş hamilesin sekerimm merak etme

canımmm inşallahhhh hamişdir bende. başkalrının betaları 18 oluyor dr lar hamissin diyor.. benim dr hala temkinli davranıyorr..yarın adet günüm çarşamba tekrar kan verecem. bakalım 491 in 1000 olması lazımmışş.

bu arada ben türkiye oturmuyorum. yurtdışındayım..

sizlerden çoooookkk uzaklarda oldam da kalbim kadınlar klubünde..

bebişim bana sımsıkı tutunır ise 31 mart doğum tarihimiz...

canım teşekkür ettim...
inş hamişmdir.. bebişin olması bize çok iyi gelecek evimize neşe gelecek rabbim nasip eder ise...

zaten henüz adet tarihim gelmedi yarın yani 26 temmuz.. 27 temmuzda 1000 olması gerekmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…