• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

anlamıyorum zaten nedir babasıyla alıp veremediği..adam istiyo sesini duysun tekmelesin falan..o elini koydumu tık yok benim oğlanda..garibim şarkı söylüyo seviyo falann hiiiçç umru diil veletin...

Bizimkide öyle yapıyo benim elimle babasının elini nasıl ayırıyo anlamıyorum,her seferin de mi aynı şey olur.

aynen canım annelık böle bişi demekkı daha dogmadan aman onlara bişi olmasın dıye nasıl dıkkat edıyoruz bıde kucagımıza aldıgımızı düşün inşallah.anneler hep derler ya anne olunca anlarsın benı dıye sanırım artık cok daha ıyı anlıycaz onları :49:

Tabiii hiç düşünemiyorum zaten dogduktan sonra ne yapacagımızı:) geçen gün ayrıntılı ultrasona girdigimizde dr nie kalbin bu kadar atıyo 110 a çıkmış bebeginin birseyi yok sakin ol dedi, demesiyle birlikte 90 a düştü:D

kızlar tünaydın

biz geldik doktordan 741 gr olmuş tosuncuk herşey normal seyrinde devam ediyo ocak ayından itibaren ayda 2 kere gidicekmişim kontrole nst ye bağlanacakmışım idrarda az bakteri varmış suya katılan ilaç verdi 1 günlük birde magnezyum ilacına başladık bizde durumlar böyle siz nasılsınız

oyyy maşallah kuzucuğğunaa
canım idrar yolu enfeskyionun en basit ve klasik yöntemi
bol bol su içmek benimde geçen gün çok kötüydü kasık ağrım falan vardı
günde 3 lt. su içtim geçti şükür

Kızlar bende dalinin sıvı deterjanını duydum çok övdüler ama kesin karar veremedim. bebek çamaşırları için hassas olmak lazım.
banyo içinde niveanın setini aldım kızlar. bnm kararsız kaldığım iki konu var biri bebek bezi ve ıslak mendil ki bu konuda primayı düşünüyorum.
ikinciside arzumun buharlı pişirici var bebekler için ayrıca biberonları steril ediyor alsam mı yoksa anam babam usulü mü davramsam bilemedim. unnadoda kampanyası var unnado... Anneler, Bebekler ve Çocuklar'a özel alışveriş kulübü

canıım ben steril makinesi kullandım çok iyi oluyor
ayrıca sabun pişik kremi falan chicconunkini kullandık çok iyi

canım gözün aydın maşallah bebişin kilosuda gayet güzel :nazar::nazar::nazar:

çok sağoll canım iyi olmasına sevindimmmm :9:

HAFTANIN ÖNERİSİ
Gebelikte büyüyen rahiminiz vücudun sağ yanında bulunan ana toplardamara ("vena cava") bası yapar. Bu nedenle özellikle vücudun alt yarısındaki büyük toplardamarlarının kalbe kanı geri götürme hızını yavaşlar. Bunun en önemli sonuçlarından biri ayaklarda ortaya çıkan şişliklerdir (ödem). Çoğu anne adayının bu haftalardan itibaren ayakları şişer ve bu durum özellikle yorgun bir iş gününün sonuna doğru belirginleşir. Bunun nedeni basıya uğrayan ve akımı yavaşlayan toplardamarların içlerindeki fazladan kanın sıvı kısmını damar etrafında bulunan alana sızdırmalarıdır ("sıvı göllenmesi"). Bu açıdan bakıldığında vücudun yerçekimi etkisine en fazla maruz kalan bölgeleri olan ayaklarda şişme olması fizyolojik, yani normal kabul edilen bir tepkidir. Amaç, toplardamarların "rahatlatılmasıdır".

İstirahat halindeyken sol yanınıza yattığınızda bu toplardamarların rahatlamasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu yatış pozisyonu aynı zamanda bebeğinize daha fazla kan gitmesine de katkıda bulunur.

Çalışan anne adayları akşam eve gelip birkaç saat yatma pozisyonunda dinlendiklerinde bu ödemin azaldığını görebilirler. Bazı anne adaylarında ise ayaklardaki ödem onları korkutacak kadar fazla olabilir. Ayaklarınızdaki şişmelerin çok fazla olduğunu düşünüyorsanız veya ellerinizde ve yüzünüzde şişmeler oluyorsa bu durumu doktorunuza iletmelisiniz.

Vücudun alt kısmındaki bu sıvı göllenmesinin bir sonucu da gece uykudan uyandıran idrara çıkmadır. Gece yatış pozisyonuna geçince basıdan kurtulmuş toplardamarların içine geri giren sıvı böbreklere geçerek idrar şeklinde atılmaktadır.

Vücudun alt kısmındaki sıvı göllenmesinin bazı anne adaylarında ortaya çıkardığı diğer iki sorun varis ve hemoroid (basur, mayasır) oluşumudur. Varisler bacaklardaki yüzeyel toplardamarların belirginleşmesi sonucunda, hemoroidler ise kalınbağırsağın son kısmındaki toplardamarların belirginleşmesi sonucunda oluşurlar. İleri seviyeye gelmiş varisler estetik sorunlara ve ağrıya, ilerlemiş hemoroidler ise dışkılama esnasında ağrı ve kanamaya neden olabilir.

yaw nasıl göbeğin yok seniinnn..benim göbek benden önce dönüyo köşeyiiii...amma geniş iç karnın varmışş

Yaa ne biliyim ben de bekliyorum çıksın diye...2 hafta öceki halim ama hala aynı duruyo bu da sabah kahvaltıdan sonra çıktı bukadar.Ama bebiş geyet iyi.Yer çok bende demekki :)))

Eklentiler

• $100_4068.webp
    $100_4068.webp
    20 KB · Görüntüleme: 25
Canım bebeğin giysileri için sadece doğal sabun kullan.. Deterjan kullanma.. Ben hacı şakirin sabun rendesi var çamaşır makinaları için matik olanından aldım, önce denemek için başka bişiler yıkadım mis gibi kokuyo hemde sağlıklı.. Çoğu anne lekeleri çıkarmıyo falan demiş ama bu sabunu zaten yeni kıyafetleri yıkamak için kullanıyoruz yani lekesi değil görünmeyen kirleri gitsin yeter..
Banyo içinde ben daha almadım ama Nivea öneriyo herkes.. Bulabilirsem doğal bişeyler alcam yoksa Nivea mecburen..

kızlar sebamed de iyiymiş bebe şampuanı bende kararsız kaldım sebamed mi dalin mi dudak nemlendiricisi çok güzel ama şampuanlar nasıl acaba

ayy çok yoruldum daha yapacak bir sürü işim var kızımın odasını boyuyoruz hafta başı mobilyaları gelicek akşama da misafir var bir yandan yiyecek hazırlamalıyım bir yandan evi temizlemeliyim keşke bu hafta kadına izin vermeseydimm:(( ama ne yapalım o da haftaya temizler ben üstten üstten yapayım şimdilik..

ay ben çok heyecanlanıyorum ya zaman çok çabuk geçiyor ve oğlumun odasına da başlarız artık yılbaşına doğru en son da kendi ihtiyaçlarımı alıcam gecelik flnn..

biz eşimle hiç değişmedik ama doktor normal devam edebilirsiniz demişti o yüzden
venüsten cnm senin kanaman oluyordu yanlış hatırlamıyorsam o yüzden uzak kalmanız doğal hiiiç canını sıkma ben kızıma hamileyken son güne kadar devam etmiştik:)))):17:ama doğumdan sonrası zor olmuştu hayatımız birden değişmişti 2 ay boyunca zaten lohusa oluyorsun üstelik bebeğin varlığı babayı çok afallatıyor benim eşim artık karı koca olamicaz sandım demişti ama zamanla herşey eskisine dönüyor önemli olan karşılıklı anlayışlı olmak kısa bir süre değil sonuçta hamile kalması doğumu bebeğin biraz büyümesi nerden baksan 2-3sene hiç yaşamamış gibi oluyorsun resmen hayatını askıya alıyorsun ama sonra herşey normale dönüyor ben tam rahatlamıştım hangi akla hizmet gene hamile kaldım kendimi hiiiç anlamıyorum valla ama 3.yü en az 10sene sonra yaparım yapacaksam çok zor valla çocuk büyütmek..ooof off:44:

Ey Allâh! Senin razı olmayıp beni nehyettiğin şeylerden bu sene her ne yaptıysam, ben
onları unuttum, Sen ise unutmadım. Bana ceza vermeye kadirken mühlet verdin ve ben Sana karşı gelme cüreti göstermişken beni tevbeye davet ettin.

Ey Allâh! Ben bütün bunlardan dolayı Senden mağfiret diliyorum. Beni bağışla!

Ey kerem sâhibi! Ey celâl ve ikrâm sâhibi! Senin râzı olup bana sevap vaadettiğin
hangi amelleri bu sene işlediysem, Senden dilerim ki, onları kabul edesin ve Senden ümidimi kesmeyesin!

Ey kerem sâhibi, kabul eyle! Efendimiz Muhammed’e ve âl-i ashâbına salât-ü selâm
eyle!” derse, şeytan:

“Biz, bir sene yorulup bu günâhları işletmek için zahmet çektik, o bir anda hepsini
sildirdi!” deyip yüzüne toprak saçarak kaçar.” (Allâme Safûrî, Nüzhetü’l-mecâlis:1/156; Mâü’layneyn,

bugün hicri yılbaşıymış buda sene sonu duası nettede bulabilirsiniz akşam namazına kadar 3 kere okumanın büyük fazileti varmış......

Ben de Ankarada yasıyordum evlenince geldim İstanbula 3 sene önce hala da Ankarayı çok özlüyorum ama Allahtan eşim de sorun cıkarmıyor ben de cok sık gidiyorum bizimkiler de cok sık geliyor. Son 10 gündür annem bizimle mesela gidecek 2 hafta sonra ben Ankaraya gidecegim insallah:) Öyle idare etmeye calısıyoruz gene de yetmiyor tabi ama...

Evlenmedesen söz verdirtmiştim çok faydasını gördüm maşallah:21:

canım senin gidebilme ihtimalin varmış ben çalışıyorum üstelik zor benim gidip gelmem ancak yıllık izinlerde gidiyoruz yılda 1 sefer arada annem gelebilirse geliyor o kadar maalesef...

aynen yetmez geçen hastaneye gittiğim günde baktım anneleriyle gelmişler hamişler bir üzüldüm bi üzüldüm keşke annemde benim yanımda olsaydı diye ama nafile

bende görüyorum anneleriyle gelenleri nasıl üzülüyorum bir bilsen ama gelince ilk işim dr. annemle gitmek olacak:21::21::21::21::21::21:

yawrum biz kocişle ters orantılıyız :D hamile kaldım yemek yapamıyorum sağda solda yiyoruz sürekli ben şişiyom adam zayıflıyo ha bire :1: doğum olunca ben evdeyim yemek yapıcam yicek yicek o şişicek inşallah bende vericem kilolarımı :8:

yanlız değilmişim :16: bakıyorum bazı arkadaşlar son aya kadar normal hayatlarına devam ediyor bendemi anormallik var diye düşündüydüm....

ewet şu an benim için ondan daha değerli bişey yok babasıda beklesin azcık napalım
:54:

bende avrupa yakasında oturuyorum ama 30 kasım hafta içine geliyor galiba acaba saat kaç gibi olur bi şey uydurup işyerinden kaçabilrmiyim ki :38:

saat 1 gibi olucak heralde bende gidemem ama sen sormuştun ya aklıma sen geldin görünce telefonu veriyim istersen 0212 866 80 80 burdan sorabilirsin doğumhane hemşireleri ve ebeler vericekmiş bilgileri

Ey Allâh! Senin razı olmayıp beni nehyettiğin şeylerden bu sene her ne yaptıysam, ben
onları unuttum, Sen ise unutmadım. Bana ceza vermeye kadirken mühlet verdin ve ben Sana karşı gelme cüreti göstermişken beni tevbeye davet ettin.

Ey Allâh! Ben bütün bunlardan dolayı Senden mağfiret diliyorum. Beni bağışla!

Ey kerem sâhibi! Ey celâl ve ikrâm sâhibi! Senin râzı olup bana sevap vaadettiğin
hangi amelleri bu sene işlediysem, Senden dilerim ki, onları kabul edesin ve Senden ümidimi kesmeyesin!

Ey kerem sâhibi, kabul eyle! Efendimiz Muhammed’e ve âl-i ashâbına salât-ü selâm
eyle!” derse, şeytan:

“Biz, bir sene yorulup bu günâhları işletmek için zahmet çektik, o bir anda hepsini
sildirdi!” deyip yüzüne toprak saçarak kaçar.” (Allâme Safûrî, Nüzhetü’l-mecâlis:1/156; Mâü’layneyn,

bugün hicri yılbaşıymış buda sene sonu duası nettede bulabilirsiniz akşam namazına kadar 3 kere okumanın büyük fazileti varmış......

canım çok tşk.ederiz paylaşım için çok güzel bir duaaa Allah kabul etsin dualarımızı

Son düzenleme:
canım senin gidebilme ihtimalin varmış ben çalışıyorum üstelik zor benim gidip gelmem ancak yıllık izinlerde gidiyoruz yılda 1 sefer arada annem gelebilirse geliyor o kadar maalesef...

bende görüyorum anneleriyle gelenleri nasıl üzülüyorum bir bilsen ama gelince ilk işim dr. annemle gitmek olacak:21::21::21::21::21::21:

bende doğurmadan yetişirse annemle gidicem son kontrollerimeee

Back
X