- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
- #45.841
canim merhaba senin doğumunu ışıl haber vermişti . normal doğum istiyorum bende. çok az sancı cikiyr nst de büyük ihtimal bana da suni sancı verilcek bence medical de yapcsm . merak ettiğim şeyler var musaitsen bebislerinizden vakit kalmıyordur diye soramiyorum. sancı gece verilmeye başlandı sanırım ? epidural i gece verebilevrk uzman oluyor mu ? bir de epidural i dr.um uzatır doğumu diyo fakat ben suni sancı olursa özellikle istiyorum . sana çok engel oldu mu . doğumun ikinma aşamasında doz vermiyorlarnis ikinmayi güçleştiriyor diyerek. sana verdiler mi ikinmafa çok agri hissettin mi ? . bende çok açıklık da yok dr.um uzun sürynce çok sıkılıyorlar dedi. seninkisi çok uzun sürmemiş canim . bunun sebebi bira da olsa açıklık olması mi acaba ?
Merhaba canım dediğin gibi pek vakit kalmadı uzun uzun burada kalmaya ama olduğunca sevap veririm tabi ki.
Benim hastaneye gittiğimde hiç sancm yoktu suyum gelmişti. Sabaha kadar sadece antibiyotik vererek gözlem altında tuttular açıklığım 1 cm'di. Sabah 08.30'da doktor geldi açıklığım 2 cm'di. Saat 10'da suni sancı verildi. 12'de 4cm oldu epidural yapıldı hiçbir şey hissetmemeye başladım en rahat o kısmıydı. Açıklık 6-7 cm olunca epidurali kestiler süreç yavaşlamıştı çünkü. Son anlar baskı ve ıkınma isteği geliyor. Tam açıklıkla 17.15 gibi doğuma aldılar. Ikınmam pek kolay olmadı ama ben geceden beri aç ve susuzdum o yüzden oldu. Bir de bebek 4 kiloydu. Çok ağrı hissetmedim ama sadece bir an önce bitmesini istedim. Çok yorulmuştum. Doktoruma göre iyi ıkınmışım ama ben sancı hissetmedim onlar ıkın dedikçe ıkındım. Allah yardımcın olsun inşallah kolay bir doğum olsun bazılarının çabucak açılıyor.