2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

zinco kullanan arkadaşlar ben ilk defa bugün denedim
kzım kaka yapmadı azcık alttan pırtlattı ama aklıma takılan
verdiğimden beri sarhoş gibi uyuyor
acaba uyuması normalde ben alışkın olmadığımdan tuhafımamı gitti :111:
yoksa bu damla kızı sersemlettimi :97:

bence de gazı çıktığı için rahatlayıp uyuyodur, mrak etme...çocuk uyusa suç, uyumasa suç :) n'apsın annesi :)

kızlar çok mutluyum Alp mememden alıyor artık süt çoookk mutluyummmmm

gözün aydın canım...bebeğin emmesi ne büyük nimet...

bütün annelere merhaba,
internete sık giremediğim için yazamadım. 15 martta minik kızım zeynep dünyaya geldi..
Zorlu günler başladı ama kızım için herşeye değer..
Sütüm az olduğu için mama veriyoruz bu beni üzüyor ama yapacak birşey yok.
Hepimizin evlatlarını Allah bizlere bağışlasın..

hayırlı olsun canım, Allah analı babalı büyütsün....sütü artırıcı bi çok yöntem anlatılıyo burda zaten, tekrarlamayım, ama inşallah bol bol olur tez zamanda..

tşk canım. ben 4 sene yas farkı ıle kızımın kardesı olsun ıstıyorum.. nden oyle kı ?

canım hıc takma bende anneme kırılıyorum .. dogumdan 2 gun sonra babamla evıne dondu ben bı evıme gıdeyım 1 hafta ıslerımı halledeyım evı toplayıp geleyım dedı tam dogum sonrası o ıkı buklum halım ve benım kaburgalarım cok zedelenmıstı dogrulamıyordum o halımle kaldım kayınvalıdemle. ve ben kayınvalıdemden herseyı ısteyemem kı esımden ıstedım o da calısıyo sonucta.ve de k.valıdemle cok ıyıyz sanıyordum herseyımı laf etmiş.sonucta ben oz kızı degılım gelın muhabbetı oluyor ıster ıstemez.. annem sonra geldı 2 hafta kaldı zorla..sadece yemrk utu yaptı zorla temızlık. durmadan soylendı senın evının ili bitmıyor ne tıtızsın. anne bebek kucuk toza alerjısı fln olmasın bak bız hayvanlarla iç içe yasıyoruz . hergun cok yoruldum ben cok hastayım dedı. evını ozledı . tmm herkes evını ozler ama cocugun ıcın katlanırsın. kı benım esım sırf bana yardım etsınler dıye cok ıstedı kalmalarını.. benım annem keyfıne duskundur. evımı ark. cevremı ozledım sıkıldım dedı. sonra da gıdıcem sen nasıl ytemek yıcen bebek kucAga alıstı dedi.. sımdı arayıp da yemek yıyebılıyor musun hep kucagında mı yoksa sakın mı dıye bıle sormuyor .. durmuyor anne dersem gelmesı gerekır dıte :( ve o gıttıgınde o da bende hastaydım arada konustugumuzda cok kotuyum dıyor benı sormuyor.. ben antıbıyotık kullandım mecbur ve hala gecmedı bogazlarım. sevmedıgınden mı degıl. sevıyor ama bazı ınsanlar rahatına duskunn .. napıcan.yazlık yerde yasıyolar bana tatıle gel dıyor cok ıstıyorum tatıle coook ıhtıyacımız var hepımızın ama kırgınım işte. yanı sen uzulme canım.. bende bu durumdayım ve yasadıgım ılde bır tek esımle bas edıyıoruz herseyle.. iş ev bebek herseyı hallederız. güçlü birey olmak lazım..

annen hakkaten baya düşkünmüş rahatına ama Allahtan farkındasın, sevmediğinden değil, fıtrat işte, bazı insanlar kendini ön planda tutabiliyor...anne bile olsa!!!!!!!!!!!!!!!!siz de güçlü olmayı öğreniyosunuz mecburen de olsa................

50 günlük olduk bugün. uzun süre giremedim:malum sarılık, uyku problemimiz, gaz problemimiz artı kaynanamın vesveseleri: hasta bu çocuk, aç bu çocuk, sütün mü yok, sütün mü yetmiyor. kadın bi de yemek yapamıyorum diye yemek getireceğine 40 yıl da bir getirdiği de ne gaz yaparsa onu getiriyor. kara lahana sardım. sana da getirdim. lahana çok gaz yapıyor dememe rağmen. haşladım bir şey olmaz diyor.
zeynep duru(bebeğim) gece saat 12- 1-2 gibi yatıyor, gece iki saatte bir emiyoruz, gündüz 12-1 e kadar. tabi arada uyanıyoruz. çok gazlıyız ama en çok uyandığımız an babamız işe gittiği zaman. gazdan dolayı çok bağırıyor, çığlık atıyor. metsil verdi sağlık ocağındaki doktor, işe yaramadı. sab aldık. işe yaramadı. kendi doktoru nurse harveys verdi. ilk başta işe yaradı sonra yaramadı. şimdi sab ve nurse harveys i beraber kullanıyorum. daha iyi oldu. kucaga çok alışmıştı. dedesi salıncak aldı. çok güzel uyuyor gündüz.gece yatırırken de onda yatırıyoruz. bir ara acayip kusuyordu. kaynanamın aklına uyup hastaneye acile götürdük. 3 tüp kan aldılar. çocuğum ağlaya ağlaya bayılacaktı. sonra kaynanamın dediğine bakın: tansiyonum çok yükseldi, düşüp bayılacaktım, nasıl da ağlattılar yavrumu...
bi ara kolik oldu sandık babasıyla. akşam onu on geçe, dakika sektirmeden bağırmaya çığlık atmaya başlayıp 12 ye kadar böyle sürüyordu. kombiyi son ayar açıp, evde beziyle dolaştırıyoruz. öyle öyle 4 gündür iyiyiz. emmesi iyi. bazen benle inatlaşıyor. normalde 1,5 saatte bir meme veriyorum. az emdiği zaman saatte bire düşürüyorum. kaynanam ağlıyor bu meme ver demesine gıcık kapıyorum. bi de çocuk uyurken geliyor. azcık seveyim diye uyandırıyor, yarım saat kalıp evimde iş çok deyip kaçıyor(üst sokakta oturuyor). uykusu kaçmış, huzursuz çocukla başbaşa kalıyorum ben de. işte 50 günde tam da bunları yaşadım. yaşamaya da devam ediyorum.
Zeynep Duru da ayakta dik bir şekilde duruyor. doğduğu günden beri kafasını çeviriyor. gözleri hep açık, cin gibi bakıyor. yüzükoyun yatırıp ayaklarını tuttuğumda kendini ittirerek 4-5 kafa boyu emekliyor.şimdi bir de güldüğü zaman agulamaya başladı.
3270 gr ve 48 cm doğdu Zeynep Duru. 1 haftalıkken 3120ye düştü.35 günlükken doktora gittiğimizde 4460 gr ve 55 cm olmuş. bebeğim 1300 gr alınca kaynanama işte bak doyuyor bakışı attım tabi hemen. fotoğraflarımızı da sunayım hemen. herkese kolay gelsin bebişleriyle. öpüyorum hepinizi :)):54::54::54:

çoğu kişinin yaşadıklarını özetlemişsin....bebeğin maşallah çok güzel kilo almışşş..şu ağlamaları da biter inşallah yakında...kaynanana da söyle yahu, uyandırması çocuğu, zaten güç bela yatıyolar...hey allahım yaa..bi de maşallah-barekallah gelişimi iyi heralde, başını hemen çevirebilmesi, agulamalar, emekleme filan...Allah nazarlardan saklasın...

ikinci foto 15 günlükken. mevlüdünüz o zaman okuttuk. annemin gitmesi gerekiyordu memlekete. 3. foto 23 nisandan bayrama götürdüm kızımı. sonra da bir öğrencimin doğumgününe katıldık. ayakta sallayarak uyutuyorum başka yerde.evde ise salıncakta. 6, fotosu ilk fotosu. hastanede yatağında. son fotoda dedesinin aldığı salıncakta. çok rahat ediyor hanımefendi. her yere de taşınabiliyor. bir de ip bağladık. ben çok rahat ettim. gitti gidiyordan almış kayınbabam. 60 tl. bebeği huzursuz olanlar, uyumayanlar bi bakın derim.

kızlar ben pek giremiyorum. sizleri takip edip fikir almak istiyorum ama nafile. ona da vakit yok:(( bebeğim kolik. hem de ne kolik. denemediğim şey kalmadı diyebilirim. ilk önce zincoyla başladık. bu ilaçtan çoğu kişi memnun kalmış ama bizde etkisi sıfırdı. hiç vermesem de aynı yani. tam 10 gün inatla denedim. baktım ki kesmedi onu eledik. sonra omx diye bi ilaç vermeye başladım. sanki ilk başlarda biraz daha iyi geldi gibi oldu. en azından uyumaya başlamıştı. ama içinde anason yok. anason yağının olduğu ilaç zincoydu. demekki gazını çözdü omx ki bebeğim rahat uyudu diye düşündüm. zamanla bebeişimin ağlamaları arttı dr yanına bide sab sımplexi verdi. günde 1 kere sab 3 kere omx şeklinde devam ettim. yaklaşık 1 aydan fazladır. ama son 4 gündürlü ağlamalar çığlığa dönüşünce gittim bi eczaneye. eczacı tüm gaz ilaçlarını rafa indirdi. dedim içeriğe bakın bana bi çözüm bulun. bio gaia diye bi ilaç var onun içinde iyi diyenler oldu. hatta ben metsili mi denesem dedim. bana sub çözmediyse metsil hiç çözmez dedi. sab, 2 metsil demektir dedi. en son kolinox diye bi ilaç verdi. subla içerik hemen hemen aynı ama bi etken madde daha varmış onda. hatta maden suyunda da varmış o şey. ismi aklımda değil. şimdi kolinoxa başladık. sabah akşam. öğlen ve gecede omx veriyorum. çözüm oldu mu? en azından artık gündüz 1 saat kesintisiz uykumuz var şükür. ha tesadüfmü ilaçtan mı bilemiyecem ama bebeğim yaklaşık 1 aydır gündüz uykusu uyumuyodu.. en fazla uyuduğu emerken göğsümde 10 dak bi kestiriyodu. tam yerine koyacam çığlık çığlığayız. ve yaklaşık 15 gündürlü geceleri arabayla geziyoruz. emzirirkende birden sancılanırsa saç kurutma makinası eşliğinde emziriyorum. onun sesiyle bi nevide olsa sakinleşip tekrar emmeye başlıyo. bide bizim ağlamalarımız akşam 5 gibi başlayıp geceye kadar sürerdi. ama 10 gündürlü gündüz de ortalık yıkılıyodu. geceleri drumuzu arayıp ziyaretine çok gittik. eşim çığlıklaaarı duyunca bu nasıl gazdır yinede bi dr baksın bişeyinin olmadığını duyalım içimiz rahat etsin der. biz yola düşeriz bebeğim olur bir melek. e çıkmışız yola gidelim yinede dr bi baksın. gözleri uykusuzlukan kanlanmış saçı başı dağınık bir anneyle, uykusuzluktan sinir küpü olmuş bir baba ve mışıl mışıl uyuyan bir bebek...nedir dr bey? muayene edilir. bişeyi yok. kolik.sabır az sabır. işte kızlar biz böyleyiz. bu arada kimyon yedim, rezene içtim bebeğime de içirdim. şimdi bi arkadaşta salıncak gördüm. kaç gündürlü aklımda ama çıkıp bi alamamıştım. netten almak aklıma bile gelmemişti. bide salıncak alalım. haa bu arada çarşafla sallama yöntemiyle de çoook uyuttum. şimdi nete nasıl girdiği me gelince bebeişimi güzel bi banyo yaptırdık. ova ova yıkadım. takatsız kaldı heralde ki ilacınıda verdim yatıyo şimdi :))

off off, baya zorlu bi süreç....Allah yardımcın olsun...salıncağı ben de düşünüyorum, alalımda oyalansın azcık...bi de şu oyun halısı varmışya, ona da bi bakıcam..doktor ziyaretiniz komikmiş, yalancı çıkarıyor demek sizi :)

2 gündüre kızım akşamları belli bir saatte ağlamaya başlıyo.ama nasıl içli ağlıyo.canı yanıyormuş gibi.içim parcalanıyo. 2saat sürüyo .pilli bebek gibi memeyi verince susan bebek meme de almıyo o sırada.emmek istiyo ama ememiyo.nedenini anlamadım henüz.2 gündür ev kalabalık tı ondan mı rahatsız oldu,huy mu değiştiriuo,yoksa dünkü aşının huysuzluğumuydu bilemedm.bugün kimse gelmezse anlarım artık kalabalıktan mı yoksa diğer sebepler mi.:50:

aşıdan olabilir canım...bi de benimki de gündüz sakinken yatacak vakit dediğin gibi yapıyor..ben ellerini sarıp, ışığı kapatıp öyle emziriyorum, o zaman rahatlıyo..sanırım uykusu geliyo ama uyuyamıyo, o zaman da huysuzlanıyo

arkadaşlar sorum olacak spiral taktırmayı düşünüyorum ama korkuyorum acıtıyomu hoş bebiş olmadan önce bol bol acıtmışlardı tedavi sırasında ama yinede tırsıyorum taktıran varmı doğum kontrol hapı kullancam oda emziren anneye zararlıymış olmazmış

Sezeryan olan güzel arkadaşlarımmm neden benim bu dikişlerim kapanmıyorr hala 40 küsür gün olduk daa? yarısı kapandı cillop gibi lakinn diğer yarısı aralıklı açık. bi ucundan böyle misina misali bi ip çıktı hadi o neyse dedim estetik dikişin kenarlarını dikiyorlar,doktoruma sordum baticon sür vücut kendisi kapatır o kısmı dedi, şimdide ortalarda bi yerde başka bir açık var, bugün iltihap aktı Allahımm Allahımm.
bende mi sorun yoksa böyle bi durumla karşılaşan var mı? anlamadıgım kendimi zorlamıyorum bse kaldırmıyorum kızımdan başka o da zaten kuş gibi 4 kilocuk sadece.

merve canım hala iyileşmedimi yaran ya bak açıklık varsa hala iltihapta akıyosa aman dikkat et enfeksiyon olur.antibiyotik kullanıyomusun? bu vakte kadar kapanması gerekirdi..banyodan sonra ıslak bırakma iyice kurula..bi git doktor görsün bence

arkadaşlar sorum olacak spiral taktırmayı düşünüyorum ama korkuyorum acıtıyomu hoş bebiş olmadan önce bol bol acıtmışlardı tedavi sırasında ama yinede tırsıyorum taktıran varmı doğum kontrol hapı kullancam oda emziren anneye zararlıymış olmazmış

en az 3 sene çocuk düşünmüyosan taktırmak mantıklı..2 ay kanama yapabiliyomuş tam vücuda yerleşene kadar..doğum kontrol olmaz zaten en iyisi eşinin korunması..ama yinede istiyosan doktorunla görüş konuş..

Nasıl birazcık açılması ..benimki en son katı yapıştırma çizgi halind eöle ip felan görmedim hiç.dün kontrolüm vardı iyi dedi doktor , contractubex..kremini sık sık sür problem yok dedi.İnşAllah sende de bi sıkıntı yoktur.

doktoruma contractubex yazarmısınız dedim ilk sezaryenlerde gerek yok bide 6 ay hergün aksatmadan sürüldüğünde bi sonuç alınır dedi ama 2. ve 3. sezaryenlere veriyorum dedi..

YA KIZLAR SİZİN VELETLERDE ÜSTÜNÜ AÇIYO MU GECEE..ben mesela gece yatarken kollarını kundan yapıyorum ve yorganını örtüyorum sonra gece bi kalkıyorum bizimki cıbıldak cıbıldak yatıyo..nasıl açıyo üstünü anlamıyorumki..ayaklarıyla tepişiyo yorgan yalan oluyo..uyku tulumu aldım şimdi ona hem yazlık havlu hemde şimdi için biraz daha kalın..açsın da göriim şimdi..:)
☞ Funny Bunny nce Havlu Bebek Torba Uyku Tulumu, HT5 : BebeShop - Bebek, Bebek Giyim, ocuk Giyim, Bebek Kyafetleri, Uyku Tulumu, Bebek Ayakkab, Chicco, Andywawa
☞ Manchester United Bebek Torba Uyku Tulumu, U16 : BebeShop - Bebek, Bebek Giyim, ocuk Giyim, Bebek Kyafetleri, Uyku Tulumu, Bebek Ayakkab, Chicco, Andywawa

günaydın kızlar. dün dr kontrolumuz vardı. malum kızım geçen ay hiç kilo almamıstı 4,250 doğdu 30. günde 4,200ydi:( dün 2. ayında 5.100 gr çıktı bir ayda 900 gr iyi ama 2 aya böldüğünde az dedi dr. yani 4.250 doğan bi bebek için kilosu çok az dedi. 10 gün daha sadece anne sütü ver bakalım kilosuna gerekirse takviyeye başlarız dedi:( inşALLAH sütüm güsel yararda mamaya gerek kalmaz. boyumuzda 58cm olmus.

merviş benimde 15 gün sonra açılır gibi olmuştu kesi yerim eliyle yapıstırdı 1 kutu daha antibytk vermişti.

ya çıldırcam günlerdir gece 4 den sonra uyumuyor ve aglıyor sürekli mızırdanıyor.. offf uykusuzluktan gebercem sinirlerim laçkalaştı iyicene .sütümde azaldı :( offfffffff ne bitmez tükenmez gazmış anasını satayım. yok böyle birşey pırtlatıyor pırtlatıyor hala gazı varrrr:53::53::53::53::53::53::53::53::53: anlamadım gitti. gaz yapar denilen hiçbirşey yemiyorum içmiyorum bu nedir yaa..
gündüzleride 5 dk uyuyor uyanıyor mızırdanıyor aglıyor.. çıldırcammm artıkk başım beynim zonkluyor.. papatya nane anason aldım kaynattım içirdim şimdi umarım gazıda biter uykusuda düzelir. gaz için aldıgım om x metsil bi halta yaramadı. ha birde kaka yapamıyorrr offfffffffffffffffff çıldırcammm

ya çıldırcam günlerdir gece 4 den sonra uyumuyor ve aglıyor sürekli mızırdanıyor.. offf uykusuzluktan gebercem sinirlerim laçkalaştı iyicene .sütümde azaldı :( offfffffff ne bitmez tükenmez gazmış anasını satayım. yok böyle birşey pırtlatıyor pırtlatıyor hala gazı varrrr:53::53::53::53::53::53::53::53::53: anlamadım gitti. gaz yapar denilen hiçbirşey yemiyorum içmiyorum bu nedir yaa..
gündüzleride 5 dk uyuyor uyanıyor mızırdanıyor aglıyor.. çıldırcammm artıkk başım beynim zonkluyor.. papatya nane anason aldım kaynattım içirdim şimdi umarım gazıda biter uykusuda düzelir. gaz için aldıgım om x metsil bi halta yaramadı. ha birde kaka yapamıyorrr offfffffffffffffffff çıldırcammm

canımsanada söyleyim colic-end diye şurup var bitkisel ben onu kullanıyorum baya faydasını gördüm bi dene istersen düzenli kullan ama günde 4 çay kaşığı benim bebişte aynı ben veriyom pırtlatıp duruyo:9:

canımsanada söyleyim colic-end diye şurup var bitkisel ben onu kullanıyorum baya faydasını gördüm bi dene istersen düzenli kullan ama günde 4 çay kaşığı benim bebişte aynı ben veriyom pırtlatıp duruyo:9:

eczanedemi satılyor? artık çeşit çeşit şurup vermekte istemiyorum denemediğim bi bu dediğin birde sap simlex var onlarıda deneyeyim mi denemeyeyim mi off kafamıda toplayamıyorum artık..

gazlı bebk cok zor gercekten bızde colınox kullandık cok ıyı geldı doktoruna danıs ıstersen bızım gaz sancımız bıttı artık

gazlı bebk cok zor gercekten bızde colınox kullandık cok ıyı geldı doktoruna danıs ıstersen bızım gaz sancımız bıttı artık

belli bi doktorum yok hastaneye götürüp sordugumda da olur diyorlar ve götürdüğüm her doktor birbirinin verdiği ilacı onaylamıyor. hepsi bitkisel diye veriyor :(

arkadaşlar bişi daha sorcam ya ben bebişe salıncak almayı düşünüyom kolikli bebeklere iyi olur diye duydum kullanıp memnun olan varmı

benim kzım kolik değil ama bende aldım salıncak chicco polly swing up ben memnunum dün kızım onun içinde sallanırken ben temizlik bile yaptım :) tavsiye ederim salıncağı

KOLIK BEBEKLER IÇIN MASAJ YAĞI

Uykusuz annelerimizin bize en çok sorduğu sorunlardan olan bebeklerde gaz sıkınıtısına doğal çözümlerden biri masaj yaparak bebeği rahatlatmak. Doğal yağlarla yapabileceğiniz bebek masajı hem uyku öncesi onu sakinleştirecek, hem de gaz sıkıntısını azaltacaktır.
Aromaterapist Ayşe Tolga‘nın kolik bebekler için önerdiği doğal yağlarla hazırlanan bu karışımla bebeğinize masaj yapabilir, ayak tabanlarına ve karnına sürerek rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Bu arada sevgili Ayşe Tolga bizi daha önce doğru bildiğimiz bir yanlışla ilgili uyardı. Elma yağı olarak piyasada satılan yağların aslında elma yağı değil misk adaçayı yağı olduğu ve bu yağı da bilmeden ve seyreltmeden kullanmanın hassas ciltte problemlere yol açabileceğini söyledi. Yani elma yağı değil aşağıda size formülünü verdiğimiz karışım ile masaj yaparak gaz sıkıntısını azaltabilirsiniz.
Kolik bebekler için masaj yağı karışımı:
20ml kayısı çekirdeği yağı
20ml tatlı badem yağı
5ml jojoba yağı
5ml buğday özü yağı
10 damla tatlı rezene yağı
10 damla roma papatyası yağı
(ml=mililitre)
Önemli uyarı: Kesinlikle bebeğinize içirmeyiniz, gözüne yakın yerlere sürmeyiniz!

Bu bilgiler için sevgili Ayşe Tolga‘ya çok teşekkür ederiz.
Bebeklerimize gazsız ve deliksiz uykular dileriz …

Alıntıdır...

bi doktora bağlansana artık..çocuğunu takipetsin güzelcee...aşısını gazını bokunu takipetsin..

Bokunu mu takip etsin:>iimiş:>düldürdün beni valla...
Bu daaaaaaa benim oğlum....Nasıl datlıdır kendileri...herkesinki gibi:>
$SAM_2598.webp $SAM_2652.webp $SAM_0624.webp

Son düzenleme:
Back
X