2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlarrr nasılsınız görüşmeyeli?biz biraz yorulduk ama tatlı yorgnluk kızımın esiklerini tamamlıyoruz hastane çıkışı eksik kıyafetleri banyo küveti filesi biberonu tarağı fırçası aklıma gelenler ıvır zıvır herşey bitti.sadece park yatak ve arabası kaldı.çok zevkli ama bi okadar da yorucuydu.en kısa zamanda resimlerini çekicem size.artık evdeyiz nasılsa bide bunları yıkamak yerleştirmek var.kendimede pijama takımı iç çamaşırı falan onları da hallettim.heyecanım her geçen gün artıyor ve korkularımda(

canım haksız yere alınan raporlar tabiki dr başına iş açar biz böyle konuşuyoruz ama alacağımız kesin değil tabiki drlar doğum sonrası kendi fikrim rapor daha veriyor sanki annelik psikolojisimi düşünüyorlar ne bilmiyorum ama bizim alacağımız da muamma.

Valla ben gecen yol her konuda cok rahat rapor alıodum ama şimdi 10 gün için bile raporda ık mık ediolar heyeti tabiki bir seebin olmalı ama doğumdan sonra ne gibi bir sbeble verebilirki heyeti insallh verirlerde bizde sebebleniriz

3-4 gündür hiç iştahım yok ya...yemek yemek istemiom tiksiniom.yemek yerine çayla poğca tarzı tuzlu bişiyler yada meyve falan yemek istiom.ama bu durum artık üzmeye başladı beni...nie bööle olduki...:18:

anne sütünü ısıtamıyor muyuz O zaman nasıl anında verebilicez çözünmesi falan baya zaman alır :44:

dün youtubede bir video izledi orda hemşire anlatıyordu difrize atın üzerine tarih ve saati yazın muhakkak dio cünkü özellikle ilk günkü sütler cok önemliymiş bebk hepsini ememediği için kalanıonı bosaltıp snrasında verebilrisiniz dio ve sunuda üstüne basa basa söledi sıcak suyun içine koyup ısıtma yada mikrodalga gibi ısıtıcılarla değil dedi sütün kimyasını bozuyor sanırım canım

3-4 gündür hiç iştahım yok ya...yemek yemek istemiom tiksiniom.yemek yerine çayla poğca tarzı tuzlu bişiyler yada meyve falan yemek istiom.ama bu durum artık üzmeye başladı beni...nie bööle olduki...:18:

poğaça da hiç sağlıklı değil canım ya, faydasız, anneye kilo aldıran hamur işi olarak görülüyor, drlar hiç önermiyor..

cnm buzlu buzlu ısıtılmaz zaten, oda sıcaklığında bekletilmesi lazım ..

Mantıklı..:44: Ben sırf bu yüzden biberon ısıtıcısı ihtiyacım olacak diye düşünüyordum nese bir masraftan kurtardınız beni

benim birkeresinde protein + çıkmıştı testi tekrarladık ( - ) çıktı, bazı durumlarda mesela idrara meni karışması gibi protein + çıkabiliyor.

Canım çok ama çok geçmiş olsun.İnşaallah kızın bikaç hafta daha dişini sıkar annesi.
34.haftaya gelebilmiş olmanız şuan için çok güzel.35.de ciğer gelişimi tamamlanır ve kilosuda 2.500gr geçerse erken doğum olsa bile kuvöze girmeye gerek kalmaz bebeğin.
Çok dikkat et kendine....

Canım gebelik zehirlenmesi ciddi bir durum.Yüksek tansiyona çok dikkat etmen gerekiyor.
Doktorun nasıl bir açıklama yaptı peki konu hakkında ?

Seni bilmem ama 1.30dan akşam 7ye kadar hayatta dayanamazdım herhalde açlığa :18:
En azından çantana bi sandviç falan yapıp koysan ve ikindi vakti bir kutu süt ile onu yesen olmaz mı ?
Birak millet ne düşünürse düşünsün.

normal buzluğamı atıyoruz bu sütleri donup sonra çözünen süt bozulmuyormu bende saklamak isterim ama nasıl kullanacağımı bilmiyroum

Sağılan sütleri derin dondurucuda en fazla 6 ay saklayabiliyoruz.
Bebeğe süt verilmek istendiğinde buzluktaki sütü buzdolabında erimesini bekliyoruz.Daha sonra benmari usulu sıcak suya tutarak ılıtıyoruz.Kesinlikle cezveye veya mikrodalgaya koyulup ısıtılmıyor.

Anne sütünü ısıtamıyor muyuz o zaman nasıl anında verebilicez çözünmesi falan baya zaman alır :44:

Anne sütünü direkt ateş üzerinde ısıtamıyoruz.
Sıcak suyun içerisinde tutarak ılımasını sağlayabiliyoruz sadece.

poğaça da hiç sağlıklı değil canım ya, faydasız, anneye kilo aldıran hamur işi olarak görülüyor, drlar hiç önermiyor..

Poğaça mı
Olsa da yesek....

caNım difrizde saklanıyor normal dolapdeğil 6 aya kadar saklayabiliosun difrizde ve cıkınca kesinlikle ısıtma falan yok oda sıcaklığına gelene kadr bekliyorsun o kadar

Anne sütünü ısıtamıyor muyuz o zaman nasıl anında verebilicez çözünmesi falan baya zaman alır :44:

cnm buzlu buzlu ısıtılmaz zaten, oda sıcaklığında bekletilmesi lazım ..

kızlar kesinlikle turuncuya katılıyorum benmari usulu ısıtıp ıcırıyoruz bebıslerımızee tarıh ve saatte cok cok onemlı bıde saklama posetlerının soyle uygun fıyatlı sayısı fazla ınternette bulan varsa alıym bende haberleselım kızlar

Benim de son tahlilimde pozitif çıktı ama doktorum sonuçlara baktığında her şey yolunda bi sorun yok dedi. Ben de üzerine düşmedim o yüzden. Diğer değerlerin normalse ve başka da şikayetin yoksa normaldir heralde.

hadi gözün aydın canım... sen hangi hastaneye hangi dr a gidiyordun?

canım ben acıbademe gidiyordum doktorun kendini beğenmiş tavırlarından rahatsız oldum sanki bedavaya gidiyoruz. orda 2 doktor biliyorum ikisi de buranın hakimi benim çok soru sorma şeklinde yaklaştılar o yüzden jimer'e geçtim ve çoook memnunum doktorumdan. hemşireler de çok ilgili ve güleryüzlü. odalarını inceledim yoğun bakım ve erken doğum ünitesi fln da var o kadar para verip artistlik çekeceğime jimerde yaparım dedim

Ben baya uzunca bir süre bu sağıp verme olayını yaşamış biri olarak aventin süt saklama kaplarını öneriyorum.
Poşetler uzun süreli saklama için uygun olabilir ama çalışan anne için en güzeli o kaplar. Hem ek gıdaya geçince ek gıdaları saklamak için de kullanılabiliyor.
Ben işyerinde sağdıktan sonra kapağını kapatıp dolaba koyuyodum.Sonra da eve getirip buzlupa atıyodum. Annem de ertesi gün benmari usulü buzunu çözdürüp içiriyodu.
Anne sütü ısıtılmıyor çünkü bazı arkadaşlarında da dediği gibi.
Eğer çalışacaksanız ve iş yerinde süt sağıp verme durumu olacaksa bu kaplardan alın mutlaka derim.

cidden çok az kalmış yaa hadi hayırlısı bebişine de maşallah neden az kilo almış dedin en son ne zaman gittin kaç kiloydu?

cnm 10günde 550gr. almıştı, hatta o 10günde ben neredeyse hiç kilo almamıştım üzülüyordum oğlumu aç bıraktım diye ama en hızlı gelişimini o haftalarda gördük
bu sefer 16-17 gün geçti ama 450gr. almış
demek ki bizim kilo almamıza çok bakmıyor onların kilosu ve hep aynı hızla almıyorlar, doktor da öyle dedi zaten

yaa bazen internetten bişeyleri araştırmak zarar veriyor insana. Gebelik zehirlenmesi belirtisi dedikleri için hemen internette girip onunla ilgili şeyler okudum. Ve allah göstermesin çok kötü şeyler yazıyordu. Bir daha aynı hatayı yapmıycam. Sizlere çok teşekkür ederim, rahatlattınız beni:))

doğum iznine ayrılmışsın hayırlı olsun canım.

oylemı cnm tabı deneyımlı annelerı dınlemek lazım, o zaman kap olarak alırızz tsklerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…