2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Sanırım NST de görüyorlar bir arkadaşım anlatmıştı. Tanıdığı biri doğum yapacakken 50 lerde falanmış sancısı sanırım 200 lere çıkınca doğum oluyormuş. Hemşireye demiş ben dayanamıycam hemşire beni sezeryana alın falan diye, hemşire de pek oralı olmamış oo daha çok var bekle bakalım biraz falan diye. Ama kız o sanccıyla doğurmuş bu da acı eşiğinin yüksek olmasından kaynaklanıyormuş. Bana anlatılan bu :44:

bende kısmetse 2 hafta sonra raporumu alıcam dr satına göre veriyoruz genelde dedi bende 2 hafta attığı için belki ultrasona görede verebilir bilemiyorum... benimde yıllık izin sürem nisan 20de doluyor 16 haftalık izinden sonra onuda kullanıcam eğer ihtiyaç duyarsa minik meleğim 1-2 ayda ücretsiz izin alıcam kısmet olursa... umarım sağlıklı oluruzda hira nas'ımla 37. haftamıza kadar çalışabiliriz :)

özel sektör olunca öyle oluyor benimde özel sektör ve aynı şeyleri yaşıyorum sizlerle :) 27 nisana az kalmış benim satıma göre son 3 haftam 10 mayıs banada eşlik edersiniz dimi

geçmiş olsun canım benim idrarımd mikrobum yüksek çıkıyordu oda kusmalarıma sebep olabiliyormuş drun ne dedi bu duruma?

benimde en yakın kardeş gibi gördüğüm arkadaşımın nişanı var ve ben ne giyeceğime halen karar verememiş durumdayım ondan sonrada nisan ayında 2 arkadaşımın düğünü var ve onlarda yakın hatta bitanesinin nikah şahidiydim :) halen ne giyeceğimi planlamadım ama dün dr ağır spor yapma dedikten sonra oynamayı planlayan ben oynamayı hiç düşünmüyorum oturduğum yerden el çırpıp 1-2 saat takılırım diyorum kızım rahatsız olmasın diye... sanada tavsiye etmiyorum canım ki ben kapı gıcırtısına oynayan bir tiptim... cibinliğin bitince görmek isterim valla çok hamaratsın ne diyeyim nazar değmesin maşallah... benim elimden hiç gelmiyor! bu arada aldığın kıyafetide yayınlarmısın belki benimde fikrim olur....

bende rapor için (memurlukta nasıl oluyor bilmiyorum ama) doğum izinin bittikten sonra yıllık izin hakkın varsa onu kullanıyorsun diye biliyorum ondan sonra ücretsiz izin hakkın olan 6 ayı dilekçe vererek alabiliyorsun... eğer doktor komplikasyonlu bir doğum geçirdiysen ve bu süreci yeterli görmezse heyet raporuyla raporunu uzatabiliyorsun diyebiliyorum ama ylllık izin hakkını kullanmadan ücretsiz alamıyorsun aralardada bölerek ücretsiz alamıyorsun diyebiliyorum!

ev işlerin bitmedimi lalecim ben bitmiş olabileceğini düşünmüştüm hatta yerleşmişsindir çoktan bile demiştim cumartesi tamamen yerleşirim diyordun hayırdır bi aksilik yoktur inş. ya ne güzel sizler süsler yapıyorsunuz ben o tarz şeyleri hiç beceremiyorum elime hiç yakışmıyor ve elimden gelmiyor bende hzırlarla ve etraftakilerin hediyeleriyle idare ediyorum

Eki Görüntüle 370965 Eki Görüntüle 370966

KIlzar bakııın az önce aldımm oğluşuma netten

cnm gule gule kullansınnn oglusun masallhhh

cnm benım ya moralını yuksek tut beslenmene dıkkat et ve bol bol dua et umarım hersey duzelır bebısın kılo alır cnm dualarım senınlee
cnm masallh gule gule kullanınnnn
cnm cok guzeller gule gule kullann
cnm masallh kızınaaa
cnm masallh bebısıneee
gunaydın canlarım dun kontorle gıttım bebısım 33 haftalık cıktıı kılosu 2100 boyuda 45 cm olmus teyzeleri:)))))
ooo tosuncuga masallh vallaaaa
bende hazırlamadımmm :18: bi iki haftaya hazırlarım diye düşünüyorum :))
ekıns cnm bende cantamızı bugun hazırlamayı dusunuyorum nolur nolmazz hazır olsn cnmm
masalllh bebısneee annesıı
ay masallh ya darısı bızeee sag saglım dosun bebeıslerımızzz cnm bu arada hosgeldınnn umarım moralın duzelmıstır zonaların gecmıstır
cnm masallh bebısıne ılk doguran sen olucaksın sanırım

dıkkat edın umarım zamanında gelır bebısınızzz

kızlar bu arada bugun cantamı hazırlamak ıstıyorumm ne olur ne olmaz dıyee herkese mutlu gunlerr dılıyorumm bu arada resum arkadasımız nerde ya merak ettım

benimde iş yerimde yemek molam yok canım allahtan saatim az... diyette olduğum için 6 dilim ekmek toplam 3 taneye denk gelicek şekilde (kepekli ekmek) sandiviç hazırlıyorum beyaz peynirli... sabah kahvaltısı olarak 2 tane öğle yemeği olarak 1 adet yiyiyorum... bazen iş yerime getiriyorum yumurta haşlamamı yada evde çıkmadan yiyiyorum ama genelde akşam yemekleri şeklinde yemek durumunda kalıyorum taze taze yemek için :) yoğurtu bende çok severim cacık ve ayran şeklinde tüketmeyede bayılıyorum ama aşırı yiyince bende çarpıntı yapabiliyor o yüzden bence sende abartmadan yiyebilirsin bana verilen diyette günlük yoğurt tüketim miktarı max 200 dü sütte 200dü o nedenle sen en fazla 300 gram tüketicek şekilde ye abartma derim ne olur ne olmaz herşeyin fazlası zarar :)

bende bir yerde makale okumuştum insanların acıya dayanıklılık biriminin mks zorlanırsa 20 olabileceği belirtilmiş... ama doğum ve sancı esnasında 49 birimi görmen gerekiyormuş ki doğum gerçekleşsinmiş... buda aynı anda 20 kburga kemiğinin kırılma acısına eş değer bir acıymış... o yüzdende cennet annelerin ayakları altındaymış...

geçmişi okudum ama cevap yazamadım

okulda işlerimi bıtırdım dogum ıznıne ayrıldım..

bırazdan da hastaneye gdecegım ğluma cıger gelıştırıcı ıgnenın ıkıncı dozu vurulacak....

dılrım hekes guzel haberlerle gelır...

hepımızın bebişlerimiz saglıklı sıhhatlı bır sekilde kucagımıza alırız

geçmiş olsun canım benim idrarımd mikrobum yüksek çıkıyordu oda kusmalarıma sebep olabiliyormuş drun ne dedi bu duruma?

çok teşekkür ederim,
beni sağlık ocağından aramışlardı kontrolleriniz için gelin diye. bende gittim.ilk orada yapılan testte çıktı. Oradaki doktor, burada yapılan test yanıltabilir, dışarıda özel laboratuvara yaptırın birde dedi.Ordada pozitif çıkınca doktorumu aradım ama kendisine ulaşamıyorum bi türlü.

desertflower canim daha taşinamadim gardrobu falan yerlestirdim kanepeler silinecek mutfak vitrin yerlesecek ben zaten cabuk yoruluyorum,acikiyorum sonra kalkip annemin evine geliyoruz evde yemek bekleyenler var bi oraya bi buraya mekik dokuyoruz.valla bu gidişle annemin evinde dogurcam galiba

heyet 30 gün kesin çünkü iş arkadaşım aldı doğumdan sonra ücretli izni bitince. hastalık izinleriyle ilgili mevzuat değişti son hali 29 ekim 2011 tarih ve 28099 sayılı resmi gazetede. google 29 ekim 2011 hastalık izni yaz çıkar. tek hekim birdefada en çok 10 gün veriyor ve bir takvim yılında toplamda 40 gün alabiliyorsun. bu kırk güne ilave olarak ayrıca 30 gün heyet alabiliyorsun diye biliyorum ben. bu yüzden haftaya p.tesi hastaneye gidip 10 gün rapor alıcam rapor bittiğinde de 32. haftam bitmiş oluyor ve yasal doğum iznim başlıyor ücretli izin bitiminde heyet alıcam 30 gün benim de 40 gün yıllık iznim var 30 gün kullanıcam 10 gün kalsın sonra sıkıştığımda kullanırım ve sonrasında ücretsiz izin.

cnm geçmiş olsun inşllh bebişin zamanında gelir dr muhtemelen kaçıncı hafta dogum olur dedi

canım bendede protein cıktı eğer cok yüksek değilse korkma bana bol bol su iç demişti doktor 3 litreyi geciodum o dönem bazen 4 oluyordu sende öyle yap panil yapma bişicik olmazz

kızlar raporla ilgli yazdıklarınızı okudumda herkes heyet rapırundan bahsediyor ya bu heyeti almak cok kolymı ben burda doktora gidiom 21. haftamdan buyan erken doğum riskim var devlet hastanesinden tutunda özel hastaneye kaadr tüm doktorlar heyet rapoıru verme konusunda cok tedirgin kimse vermek istemiyor cükü hakklarında sorusturma acılma olabiliyormusa kolaylıkla nasıl heyet alacaksınızz

canim dualarim seninle,baska doktorlarada git ,aklina kotu seyler getirme olur mu

canim tansiyonuna bakilmadi lazim eger ki tansiyonun yuksekse o zaman korkmalisin ,dusuk olmasi yksek olmasindan iyi..

oynamak mi 8 aylik hamilesin bide oynamayi mi dusunuyosun

gecmis olsun canim az kalmis gelmez insallah kizin simdilik..

siyahlalecim elini cabuk tutsan iyi olur pek bi zamanimiz kalmadi yetistirebilecekmisin hepsini:18:

canim ufak bi tost ,sandvic goturemezmisin evden ,diger turlu atistirmaliklar benide doyurmaz sahsen ara ogun olarak gecer

kızlar, bugün yeni doğum yapan ve işe dönen bir arkadaşımla konuştum. göğüs pompasını ihmal etme ve süt poşetlerinden al dedi. ilk zamanlar sütü bol oluyormuş, sağmak da iyi geliyormuş. hem göğüsleri boşaltmak hem de sütü artırmak için.. kendisi sağmış, süt poşetlerine koyup, tarih yazıp, buzluğa atmış . şimdi stokta sütleri var göğüs pompasını doğumdan sonraya bırakmayı düşünüyordum ama önceden alcam gibi. lansinohunkini süt poşetleriyle birlikte almayı düşünüyorum..

normal buzluğamı atıyoruz bu sütleri donup sonra çözünen süt bozulmuyormu bende saklamak isterim ama nasıl kullanacağımı bilmiyroum

canım bendede protein cıktı eğer cok yüksek değilse korkma bana bol bol su iç demişti doktor 3 litreyi geciodum o dönem bazen 4 oluyordu sende öyle yap panil yapma bişicik olmazz

son 3-4 gündür çok az su içiyordum, belki onunda etkisi olmuştur. Artık hiç ihmal etmiycem. Çok teşekkür ederim:))

canim tansiyonuna bakilmadi lazim eger ki tansiyonun yuksekse o zaman korkmalisin ,dusuk olmasi yksek olmasindan iyi..

evet baktılar, tansiyonum normalde çok düşüktür şimdi 10 a 7 çıktı. doktor devamlı takip et, yükselirse ara dedi. Şimdilik onu takip edicem, birde ödem artıyormu diye.Umarım hepimizin bebekleri sağlıkla dünyaya gelir. Ufacık bir sorun bile insanı nasıl yıkıyor..

nursavaskan ;teşekkürler canım.zonaların iileşme süresi uzunmuş ama iyileşmeye başladı şükür ağrılı kaşıntılı dönemi atlattım

desertcim;cuma kına c.tesi düğün ikisinde de çekilirim elbiseli fotolarımı.facede bi albüm yapmıştım herkese açık olmayan.bilion ben göbikli resimleri koymaya utanıom faceye.eklerim seni o albümden bakarsın...

walla ben arkadaşımın ağrı eşiğini şurdan biliom;iş yerinde tırnağı kırıldı die ağlamıştı

normal buzluğamı atıyoruz bu sütleri donup sonra çözünen süt bozulmuyormu bende saklamak isterim ama nasıl kullanacağımı bilmiyroum

caNım difrizde saklanıyor normal dolapdeğil 6 aya kadar saklayabiliosun difrizde ve cıkınca kesinlikle ısıtma falan yok oda sıcaklığına gelene kadr bekliyorsun o kadar

valla normal buzluğa atmış, 6 aya kadar saklanabiliyor dedi.. kendisi hemşire.. ben 6 ay bekletmem diye düşünüyorum ama birkaç ay kalması da iyi olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…