nerlerdesinnnn???bende acaba dogum mu yapti diye merak ediyordum.sanirim ilk sen dogum yapicaksin.esine zahmet olmazsa dogumdan sonra bebisinin fotolarini eklesinbende bu 3 haftadir gunde bir ogun kesinlikle protein aliyorum.sabahta yumurtayi hic atlamiyorum ve meyve hergun 2 yada 3 porsiyon tuketiyorum.cunku son haftalar cok onemliymis,bebisler her zamankinden daha cok besine ihtiyac duyuyorlamis.ve onemli olan cok besin degil saglikli besinler verebilmekmis.ben demir ilacimi hic aksatmiyorum sadece sutu ve yogurdu az tuketiyorum.bakalim bu 3 haftaki beslenmeyle kizim nasil olmus yarin ogrenirim insallah...bide 3 gun once tartildim.hic kilo almamistim.gecen ayda ayda 3 kg almistim,bu 3 haftada almadim.sonuclari yarin ogrenince yazarim
cnm 10günde 550gr. almıştı, hatta o 10günde ben neredeyse hiç kilo almamıştım üzülüyordum oğlumu aç bıraktım diye ama en hızlı gelişimini o haftalarda gördük
bu sefer 16-17 gün geçti ama 450gr. almış
demek ki bizim kilo almamıza çok bakmıyor onların kilosu ve hep aynı hızla almıyorlar, doktor da öyle dedi zaten
sorma işler ve ev hayatımız o kadar yoğun ki. işyerinde 3 kişi istifa etti büytün işler bize kaldı. bir yandan taşındık bir yandan 2 hafta grip oldum yattım tam iyileştim derken tekrar üst solunum yolu enf. yakalandım haftalar aylar geçti yani
özledim yaa burayı aklıma geleni hemen sorup fikirlerinizi almayı...
bu hafta izne ayrılacaktım işlerden ayrılamıyorum haftaya cuma bırakacağım sonra evdeyim.
bu arada bebiş bize öyle bir poz verdi ki son gittiğimizde inanamadık vesikalık fotoğraf gibi oldu :)
bi doğurayım da kendim girer eklerim oğluşumla resimlerimizi ama öncesinde bu akşam göbüşümü ekelyeyim patlamaya hazır bomba gibiyim :)
demir tüketirken çok fazla süt içmememiz lazımmış demirin emilimine engel oluyormuş
durmak yok demir ve proteine devammm
anladım canım benim bebeğimde 24-28 haftalar arası 350 gr almıştı ancak 28-30 arası 500 gr alarak açığı kapattı bende keşke böyle devam etse ayda 1 kilo alsa ne güzel olur diorum. peki sen kaç kilo aldın ve günlük beslenme biçimin nasıl?
herkese merhabalar, yorgun ama mutluyum; kızımı gördüm çünküiyiymiş çok şükür, çok hareketli dedi doktor ama ben pek hissetmiyorum dedim doktora. kimi annelerin yapısından kaynaklanabiliyor dedi. neyse 2250 olmuş kilosu, boyu da FL'yi 7 ile çarpınca 44 çıkıyor. yaklaşık bi tarih veremez misiniz diye sorunca doktora 38. haftayı vurguladı.
artık iznimi de aldım resmen
bi de ben bu hafta birden şişiverdim kızlar yaneyse yaklaşık 6 haftam kaldı nasıl olsa Allah izin verirse
herkese merhabalar, yorgun ama mutluyum; kızımı gördüm çünküiyiymiş çok şükür, çok hareketli dedi doktor ama ben pek hissetmiyorum dedim doktora. kimi annelerin yapısından kaynaklanabiliyor dedi. neyse 2250 olmuş kilosu, boyu da FL'yi 7 ile çarpınca 44 çıkıyor. yaklaşık bi tarih veremez misiniz diye sorunca doktora 38. haftayı vurguladı.
bi de ben bu hafta birden şişiverdim kızlar yaneyse yaklaşık 6 haftam kaldı nasıl olsa Allah izin verirse
canım 34. haftandamısın birde boyunu nasıl hesaplıyorsun ben 31+5 im bugün FL yi doktor 64 dedi nasıl hesaplama yapacağım yardımcı olurmusun
oyyy maşallah ne güzel gelişmiş annesisezeryan için mi 38 dedi ?bu arada izninde hayırlı olsun artık tadını çıkar son haftaların inş.
bana doktorum kanın normalse demir ilacını içmene gerek yok dedi aslında içmem gerekmiyormu
Maaşallah prensese ....
Rabbim hepimizinde meleklerini esirgesin,korusun...
Artık izinede ayrıldığına göre bol bol dinlenerek geçirirsin zamanını...
Kizimin ikinci kapi süsünü de bitirdim.digerinden elimde malzeme kalmisti bende bi tane daha yapayim dedim.bunuda beşiğine asarim artik
cnm masallh bebısıne ay cok az kalmıs senın
bu ne hamaratlık vallaa ellerıne saglık ne kadar guzel olmusss annesı masallhhhh
Kraftın elektriklisinin hiç tavsiye edilmediğini okudum canım.
Ben gözümü kararttım lansinoh alacağım.İnşaallah memnun kalırım.
Eki Görüntüle 371271 Eki Görüntüle 371272 Eki Görüntüle 371273
merhaba herkese bende aldıklarımdan birkaçının fotografını ekledim..bir tek sabahlık eksiğim kaldı..kızımın ise her şeyi hazır..yavaş yavaş yıkayıp ütülemeye başlayacağız nisan başında.
iyi akşamlar arkadaşlar!bugünden itibaren doğum öncesi iznimdeyim,kendimi bir boşlukta hissettim wala:)bebişimi kucağıma almak için sabırsızlanıyorum artık...
günaydın canlar nasılsınız bakalım
dün kızımın sebamed ürünleri ve elektrikli süt pompam geldi görünce kendimi biran inek gibi hissettimbu arada kızımın kapı süsünü ben kendim yaptım resmini cekip eklicem becerikliymişim biraz sanırım bakalım sizler ne düşüneceksiniz hala eksiklerimiz var kızlar bizim az kaldı gerci emzik biberon ve banya filesi süngeri falan kaldı sizlerde durum nasıl
gunaydın canlarım dun kontorle gıttım bebısım 33 haftalık cıktıı kılosu 2100 boyuda 45 cm olmus teyzeleri:)))))
ya kımyasalll kullanılıoo kesınlıkle yaptırmayın bence benım saçlardaaa fön olmadannn kabarıoooo malesefff bende duzlestırmeden cıkamıorum dısarıııı doguma ne halde gıderım bılmıorum ama dogum cantamda duzlestırıcım olcakk
ben cantami hazirladim 33.haftam bitti 34 e girdim.doktorum 35 veya 36 hafta(tam hatirlamiyorum) ndan sonraki dogumlar erken dogum degildir dedi.bende gaza geldi ya 36-37 de olursa diye hazirladim cantami.dun eksiklerimi tamamladim. dis fircasi aldim cantaya atmak icin bi tanede esime aldimantibacteriyal sabun,islak mendil,gece pedi,havlu pecete aldim ne olur ne olmaz.genelde bu yazdiklarim hastanelerde oluyor ama aldim yinede...birara da hurc alip kizosun yedeklerini koyacam sonra cantam hazir hiii birde soylemeyi unuttum.100 tl ye araba aldim kahverengi-krem bi araba modeli vardi cok ebgendim model olrak tam istedgm gibiydi.adam bana sadece amvisi var demsiti.sonra gecen esimle almaya bi gittik hem indirimde hemde kirmizisi gelmisti acayip mutlu oldum,hemen kaptik arabayi
sabah uyanır uyanmaz güzel bi haber aldım.7 aydır hamilelik yolculuğunda haftada 2-3 kez mailleştiğimiz arkadaşım gece doğum yapmış:)günü yarındı.hatta dr çok ısrar etti ona sen normal yapamazsın ağrı eşiğin düşük sezeryan yapalım die.arkadaşımda inat etti beklicem dedi.cuma nişanı geldi.akşamda 8 buçukta gitmişler hastaneye 4 cm açılma varmış.ilaç vermişler.12 buçukta da epidural normal doğumla dünyaya gelmiş kızımız...son ultrasonda 3500gr mıs,fakat 3150gr 49 cm olarak doğmuş.ikisinin sağlıkları çok ii:)darısı bizlere...
durumumla ilgili bir kaç bilgi kızlar... şimdi bana söylermisiniz nasıl güçlü olayım nasıl moralim bozulmasın?
1-Tek umbilikal arter varlığında hamilelik sırasında ya da doğumdan hemen sonra bebek ölüm oranı %7-10 civarındadır. Ölümlerin üçte ikisi doğumdan önce olmaktadır. Doğumdan sonra kaybedilen bebeklerde ise sıklıkla doğumsal bir anomali izlenmektedir. Anomali olmayanlarda ise en sık karşılaşılan bulgu rahim içi gelişme geriliğidir.
2-Bu olguların %30'unda trizomi 13, trizomi 18, ya da triploidi gibi genetik bozukluklar vardır. Down sendromu ise nadir görülür. Genetik bozukluk nedeni ile tek umbilikal arter saptanan olgularda mutlaka amniyosentez yapılmalıdır.
3-Kordon hematomu olan bebeklerin yarısı kaybedilir. Tanı doppler ultrason incelemesi ile konabilir. Kordonda hematom saptandığında mümkün olan en kısa zamanda, akciğer olgunlaşması sağlandıktan sonra bebek doğurtulmalıdır.
kızım başlarda normal süreçteydi sonra 1 sonra 2 hafta geriledi ve şimdide göbek kordonunda sıkıntı varhayatımda hiç bu kadar içimin daraldığını canımın sıkıldığını ve moralimin bozulduğunu hissetmemiştim... 1 hafta çok zor geçicek!
Merhaba mayıs annişleri....benim kızım 32.haftasında doğmak istedi...doktorum yatırdı beni 4 gün boyunca dakikada 10 damla akan serum bağladı yatırdı....eve çıktıktan sonrada pre par diye ilaç kullanmaya devam ediyorum...34.haftamıza geldik şükür...bakalım ne kadar daha tutabileceğim kızımı içerde....sürekli yatıyorum,dinleniyorum....tansiyonum hep düşük,çarpıntım çok var...dayanmaya çalışıyorum...
elim boş kalınca iş bulamayınca kendime cibinlik yapmaya başlaldım kızlar.kenarları dikildi şimdi süslenmesi var.kullanıcaım bişiy diil pek ama mevlütte şık durur die düşündüm.taşlı maşlı yapmayı planlıom... gerçi daha mevlüt külahlarını bile bitiremedim ama.....
hafta sonu düğünümüz var.elbiseyle ayakkabı aldım.ayak numaram buyumüş,topuksuz ayakkabıama elbise güzel karnımı gizlio...oynayamam herhalde dimi artık? sonraaa pazar günüde badanacı gelcek.önümüzdeki hafta benim işler başlıooo artık.
geçmişi okudum ama cevap yazamadım
okulda işlerimi bıtırdım dogum ıznıne ayrıldım..
bırazdan da hastaneye gdecegım ğluma cıger gelıştırıcı ıgnenın ıkıncı dozu vurulacak....
dılrım hekes guzel haberlerle gelır...
hepımızın bebişlerimiz saglıklı sıhhatlı bır sekilde kucagımıza alırız
kızlar, bugün yeni doğum yapan ve işe dönen bir arkadaşımla konuştum. göğüs pompasını ihmal etme ve süt poşetlerinden al dedi. ilk zamanlar sütü bol oluyormuş, sağmak da iyi geliyormuş. hem göğüsleri boşaltmak hem de sütü artırmak için.. kendisi sağmış, süt poşetlerine koyup, tarih yazıp, buzluğa atmış. şimdi stokta sütleri var göğüs pompasını doğumdan sonraya bırakmayı düşünüyordum ama önceden alcam gibi. lansinohunkini süt poşetleriyle birlikte almayı düşünüyorum..
slm kızlarrr nasılsınız görüşmeyeli?biz biraz yorulduk ama tatlı yorgnluk kızımın esiklerini tamamlıyoruz hastane çıkışı eksik kıyafetleri banyo küveti filesi biberonu tarağı fırçası aklıma gelenler ıvır zıvır herşey bitti.sadece park yatak ve arabası kaldı.çok zevkli ama bi okadar da yorucuydu.en kısa zamanda resimlerini çekicem size.artık evdeyiz nasılsa bide bunları yıkamak yerleştirmek var.kendimede pijama takımı iç çamaşırı falan onları da hallettim.heyecanım her geçen gün artıyor ve korkularımda(
Kizimin ikinci kapi süsünü de bitirdim.digerinden elimde malzeme kalmisti bende bi tane daha yapayim dedim.bunuda beşiğine asarim artik
Morum masallah bebisine.seninde az kalmis canim.bakalim kim önce doguracak.bazen günü ileride olanlar son haftaya kadar doguramiyo bazilari da zamani gelmeden pirt doguruyo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?