2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

sorma işler ve ev hayatımız o kadar yoğun ki. işyerinde 3 kişi istifa etti büytün işler bize kaldı. bir yandan taşındık bir yandan 2 hafta grip oldum yattım tam iyileştim derken tekrar üst solunum yolu enf. yakalandım haftalar aylar geçti yani
özledim yaa burayı aklıma geleni hemen sorup fikirlerinizi almayı...
bu hafta izne ayrılacaktım işlerden ayrılamıyorum haftaya cuma bırakacağım sonra evdeyim.
bu arada bebiş bize öyle bir poz verdi ki son gittiğimizde inanamadık vesikalık fotoğraf gibi oldu :)
bi doğurayım da kendim girer eklerim oğluşumla resimlerimizi ama öncesinde bu akşam göbüşümü ekelyeyim patlamaya hazır bomba gibiyim :)

demir tüketirken çok fazla süt içmememiz lazımmış demirin emilimine engel oluyormuş
durmak yok demir ve proteine devammm

anladım canım benim bebeğimde 24-28 haftalar arası 350 gr almıştı ancak 28-30 arası 500 gr alarak açığı kapattı bende keşke böyle devam etse ayda 1 kilo alsa ne güzel olur diorum. peki sen kaç kilo aldın ve günlük beslenme biçimin nasıl?

Merhaba canım...Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.
Bebeğine kocaman bir nazar boncuğu...

Demir haplarını içerken özellikle 1 saat öncesinde ve 1 saat sonrasında süt ve süt ürünleri ile çay içmemeye dikkat etmeliyiz.
Hatta hapı alırken c vitamini ile aldığında emilimi daha iyi oluyormuş vucut için.
Ben bir iki damla limon ile içmeye çalışıyorum son günlerde.

ben 12 kiloyu tamamladım dün :)
her sabah yumurta ve peynir, her akşam ev yapımı yoğurt standart.
her akşam kurufasulye, bulgur pilavı, tavuk, et vb proteinli yiyecekler...
gün içinde kayısı (siyah renli olanından, sarıları kimyasalla sarartıyorlar), incir, fındırk fıstık tarzı küçük bir saklama kabı kuru çerez.
yine gün içinde muz, elma, portakal tarzı 3-4 sefer meyve
her sabah ve akşam 1-2 dilim tam buğday ekmeği (kilo almamak için ekmek yemeyenler de yemeli çünkü protein ve lifler var içinde)
haftada 1 sefer balık yiyebiliyorum sadece

tabi şöyle de bir durum var, vicdanım sızlayarak yazıyorum, uzunca bir süre bu kadar dikkatli beslenmedim
iş yorgunluğu ev yorgunluğu derken genelde doyurucu şeyler yedim ama protein ve demir ihtiyacımı iyi takip edemedim
evimize taşınıp düzene girince ben de yeniden düzene girdim ama o aradaki haftalar çok üzüyor beni

desertflower;cnm benim bildiğim kadarıylaki bu illa senin içinde böyle olacak diye bişey yok...gelişimin geriliğine göre,dışardan bebeği besleyebilmek adına sezeryanla bebeği alıp küvözde gününü tamamlıyorlar ama dediğim gibi bunlar seninki gibi 1-2 haftalık değil ciddi gerilemelerde moralini bozma canım hayırlısı olsun şu anda bile bebek çok yol aldı uygun koşullarda gaet iyi bir doğum ve gelişim süreci geçirebilir...

Demir haplarını içerken özellikle 1 saat öncesinde ve 1 saat sonrasında süt ve süt ürünleri ile çay içmemeye dikkat etmeliyiz.
Hatta hapı alırken c vitamini ile aldığında emilimi daha iyi oluyormuş vucut için.
Ben bir iki damla limon ile içmeye çalışıyorum son günlerde.
[/QUOTE]

bana doktorum kanın normalse demir ilacını içmene gerek yok dedi aslında içmem gerekmiyormu

herkese merhabalar, yorgun ama mutluyum; kızımı gördüm çünkü iyiymiş çok şükür, çok hareketli dedi doktor ama ben pek hissetmiyorum dedim doktora. kimi annelerin yapısından kaynaklanabiliyor dedi. neyse 2250 olmuş kilosu, boyu da FL'yi 7 ile çarpınca 44 çıkıyor. yaklaşık bi tarih veremez misiniz diye sorunca doktora 38. haftayı vurguladı.

artık iznimi de aldım resmen

bi de ben bu hafta birden şişiverdim kızlar ya neyse yaklaşık 6 haftam kaldı nasıl olsa Allah izin verirse

canım 34. haftandamısın birde boyunu nasıl hesaplıyorsun ben 31+5 im bugün FL yi doktor 64 dedi nasıl hesaplama yapacağım yardımcı olurmusun

oyyy maşallah ne güzel gelişmiş annesi sezeryan için mi 38 dedi ?bu arada izninde hayırlı olsun artık tadını çıkar son haftaların inş.

canım 34. haftandamısın birde boyunu nasıl hesaplıyorsun ben 31+5 im bugün FL yi doktor 64 dedi nasıl hesaplama yapacağım yardımcı olurmusun

canım, 32. haftamdayım ama bi rahatsızlığımdan dolayı sezaryen olacağım baştan beri belli, o yüzden 38'i, bekleriz dedi doktor da. belki 39. hafta da olabilir bilmiyorum orasını

canım doktorlar genelde boyu söylemiyor. internette araştırınca FL'yi 7 ile çarpınca boyu yaklaşık olarak bulunur gibilerinden bilgiler vardı

oyyy maşallah ne güzel gelişmiş annesi sezeryan için mi 38 dedi ?bu arada izninde hayırlı olsun artık tadını çıkar son haftaların inş.

çok sağ ol canım. 38'i bekleyelim dedi, yani pek kesin bi şey söylemedi. evet, son haftalar artık hepimiz için.

bana doktorum kanın normalse demir ilacını içmene gerek yok dedi aslında içmem gerekmiyormu

Doktorun kanını hiç ölçmedi mi ?
Benim kanım düşük olduğu için içiyorum ilacı ama kanım iyi olsaydı içmeme gerek kalmazdı tabi.

Maaşallah prensese ....
Rabbim hepimizinde meleklerini esirgesin,korusun...
Artık izinede ayrıldığına göre bol bol dinlenerek geçirirsin zamanını...

Kizimin ikinci kapi süsünü de bitirdim.digerinden elimde malzeme kalmisti bende bi tane daha yapayim dedim.bunuda beşiğine asarim artik

Eklentiler

• $IMG909.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 44
  • $IMG906.webp
    7,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Gözünü ve agzini beyaz iple diktigm icin fazla belli olmadi.siyah iple üstünden tekrar geçicem

cnm masallh bebısıne ay cok az kalmıs senın
Kizimin ikinci kapi süsünü de bitirdim.digerinden elimde malzeme kalmisti bende bi tane daha yapayim dedim.bunuda beşiğine asarim artik

bu ne hamaratlık vallaa ellerıne saglık ne kadar guzel olmusss annesı masallhhhh

Morum masallah bebisine.seninde az kalmis canim.bakalim kim önce doguracak.bazen günü ileride olanlar son haftaya kadar doguramiyo bazilari da zamani gelmeden pirt doguruyo :)

Kraftın elektriklisinin hiç tavsiye edilmediğini okudum canım.
Ben gözümü kararttım lansinoh alacağım.İnşaallah memnun kalırım.

sanırım ben de ondan alıcam canım bakalım artık..

canım çok tatlılar özellikle de taç

iyi akşamlar arkadaşlar!bugünden itibaren doğum öncesi iznimdeyim,kendimi bir boşlukta hissettim wala:)bebişimi kucağıma almak için sabırsızlanıyorum artık...

doğum öncesi iznin hayırlısı olsun canım ben de ilk günlerde boşlukta hissetmiştim ama artık çooook mutlu ve rahatım..

canım hangi marka pompa aldım merak ettim??

gunaydın canlarım dun kontorle gıttım bebısım 33 haftalık cıktıı kılosu 2100 boyuda 45 cm olmus teyzeleri:)))))

maşallah canım kızoşuna..

aynen canım ben de kesinlikle düzleştiricimi koyucam çantaya onsuz aslaaa:))))

çok uygunmuş canım fiyatı güle güle kullanınn

aminnnn arkadaşının bebişi sağlıklı uzun ömürlü olsun darısı başımıza..

canım senden bişe rica edicem artık lütfen internetten ya da herhangi bir yerden bu konuyla ilgili hiçbir şey okuma 1 hafta bekle doktorun görsün hepimiz dualarımızla yanındayız..

dayan canım bebikler için herşeye değer bol bol dinlen herşey güzel olur hayırlısıyla..

hııımmmm taşlı cibinlik çok hoş durur valla

doğum iznin hayırlı olsun canım sen de artık izinliler kervanındasın bizim gibi

hımmm ben de alıcam canım zaten süt pompası manyağı aldım bebişle ilgili şeylerden en çok araştırdığım bu oldu ama alamadım gitti:))))))))

hepimiz aynı psikolojideyiz canım güle güle kullan aldıklarını..

maşallah canımm kızına

çok marifetlisin siyahlale bayıldım valla ben oğluşumunkini hazır aldım fotoğrafını koyim bari ben de.. senin el emeğin gibi olamaz amaa..

Morum masallah bebisine.seninde az kalmis canim.bakalim kim önce doguracak.bazen günü ileride olanlar son haftaya kadar doguramiyo bazilari da zamani gelmeden pirt doguruyo :)

evet canım, ben de az önce fark ettim seninle satlarımızın arasında 3-4 güncük bi şey var, Allah izin verirse nisan sonu çok eğlenceli olacak, önce kim diye

bu arada kapı süsün de çok cici. ben yarım bıraktım, malum isim işi hâlâ soru işareti

nursavaskan
İnşallah canım. Rabbim hepimizi yavrularına sağlıcakla kavuştursun bugün kontrolde doktoru beklerken iki tane doğum oldu. eşimle bebişlere yakından bakmak için çabaladık durduk hemşire önümüzden geçerken bi de ben saat tutmaya çalıştım ne kadar sürede çıkıyorlar ameliyathaneden diye ama unutuvermişim sonradan

şaka maka azalttık ama ben daha pijama almadım, çantam hazır değil onları da halletsem iyi olacak artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…